Turn The Boys Shopping Raya

June 12, 2018

Bismillahhirahmannirrahim... 

As Salam and greetings to dear readers.

Turn The Boys Shopping Raya.


Oleh kerana time pergi Mitsui Outlet aritu The boys tak jumpa bebaju yang mereka berkenan kekdahnya malam tadi The boys pun pergilah shopping kat Parkson Grand Seremban, Prima jer... Mrs. A pun ikutlah tumpang sekaki ngeh! ngeh! ngeh!

Eh! Aryssa mana tak ikut ke? Actually Aryssa dah selamat pulang ke kampung last Sunday. Mrs. A hantar Aryssa jer sorang balik dulu cos Nenek nak minta tolong Aryssa pasang curtain dan buat kuih kekdahnya. 

Gerak dari rumah lebih kurang pukul 8.30 malam sampai Seremban Prima dekat-dekat nak pukul 9.00 ingatkan jalan clear. Hurm... tak juga otw nak masuk parking tu berdedai aje kereta. Tapi mujurlah we all dapat parked bebetul depan pintu belakang shopping mall cos kebetulan ada kereta nak keluar time we all sampai. Fuh! selesai satu masalah. 

Bershopping dengan The boys ni biasalah terus aje kepada tujuan iaitu ke baju-baju bahagian lelaki terus, takde maknalah uols nak menyinggah ke tempat lain ya... hew! hew! hew! Mrs. A ingatkan nak pi tengok kasut nan hado! ha!

shopping raya
Sementara queue nak bayar tu moh! le kita wefie seketul
shopping raya
Rambang mata si Along tak tahu nak amik mana satu
shopping raya
Tu... perunding imej The boys sedang memilih jeans untuk Adik

shopping raya
Kalau The boys shopping pendapat Mrs. A tak laku.
Nyampah!  #adaakukesah lagi senang tak yah pening kepala nak fikir
shopping raya
Haish! dia buat perangai lagi. Time semua dah settle bayar.  Dia pulak kata nak satu lagi terpaksalah ibu layankan.
Babah dan Along dah melaju ke kereta.
Alhamdulillah dalam masa lebih kurang satu jam lebih aje dah settle The boys shopping bebaju depa.  Total damage lebih kurang RM600 okaylah tu kot takdelah over dari bajet. Lagi satu yang paling penting Along dan Adik happy sudah. Takdelah asyik duk nyanyi, bila nak beli, bila nak beli lagiks! Cuma samping baju melayu Adik belum beli lagi tahun lepas punya dah kecik katanya. Takpelah itu nanti kita pi cari kat bazar Ampangan jer... kata babah.

Kenapa kalau setakat shopping kat Seremban ni we all suka jer pilih Parkson Grand, Seremban Prima? Actually Mrs. A pun takde jawapan yang spesifik cumanya bagi Mrs. A banyak pilihan yang menarik yang berkenan di hati dan sesuai dengan selera the A's family. Dah cuba pergi lain-lain shopping mall kat Seremban ni tapi akhirnya datang ke sini jugak muahahahaaaa.... Lagipun Aeon tu tiap-tiap hari Mrs. A singgah situ mungkin dah jemu kot muahhhaaaaa....

Okay settle sudah The Boys Shopping Raya kiranya jadilah raya ni ngeh! ngeh! ngeh!

[Epilog sebelum keluar rumah malam tadi].

Mrs. A : Eh! baju/ seluar ni kan awak dah pakai pi Mitsui aritu.
Mr. A : Biarlah! apa pulak salahnya kan dah basuh.
Mrs. A: Ek eleh!. kalau saya tu boleh pulak awak cakap balik-balik baju tu, kalau dia takpe.

Hurm... lelakilah sangat  #whatever

You Might Also Like

4 comments

  1. geng shopping lelaki tkde la byk kerenah sgt..smua dpt apa yg di idamkan ..raya sakan la....ank2 skarang smua nk pilih sdiri hehe

    ReplyDelete
  2. selesai dah ye Mrs A, walaupun kira dalam waktu last minit, Salam Aidil Fitri dari Kak Ana buat Mrs A sekeluarga..

    ReplyDelete
  3. sy suka jg parkson tp kt sini parkson x besar... tp kalu wat sale mmg giler2 punya diskaun

    ReplyDelete
  4. dialog lastu ohsem.. Lelaki tak perasan sangat kalau pakai baju sama dua tiga kali.. tapi kalau perempuan memang ketara.. kikiki..

    ReplyDelete

TOP COMENTERS