June 2015 - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: June 2015
Baju Raya

Baju Raya

Hari raya tak sah kalau tak disertakan dengan baju baru ataupun sinonim kita panggil baju raya. Walaupun pada hari hari biasa kita ada jer... membeli baju tapi kalau dah kata nak sambut raya mesti nak jugak kita membeli baju baru lagi sempena raya. Kalau tak macam tak raya rasanya.

Sudah menjadi satu trend pulak tiga empat tahun kebelakangan ini baju raya mestilah sedondon. Kalau family tu tak sedondon dah pulak di pandang semacam dan pelik. Haish! macam-macamlah kita sekarang nikan...??? Mesti readers dah biasa dengar apa tema baju raya uol tahun ni?? Betul tak?

Tema baju raya we all untuk tahun lepas purple tapi ibu/babah punya tak siap di pagi raya itulah akibat menempah last minit. Tahun ini temanya oren babah depa yang pilih Mrs. A follow jer... tapi tahun ini the boys aje yang menempah gegirls beli siap. Mrs. A okay jer...senang nak cari saiz tapi Aryssa??

Friday night yang lepas Mrs. A plan nak bawa Aryssa gi survey-survey baju kat KM Plaza. Tapi malas nak drive coz kat sini susah mencari parking. Minta tolong babahnya yang hantar.

We-fie sementara menunggu si tukang hantar

Kenapa KM Plaza??? Itulah yang menjadi persoalannya hahahaa... walaupun banyak tempat-tempat lain di Seremban tapi Mrs. A suka jer...nak ke sini mungkin disebabkan harganya harga patut dan banyak kedai-kedai yang boleh di pilih. Ada jugak kawan yang syorkan dataran Senawang tapi Mrs. A prefer sini jugak kat sini ada tempat fitting dan harga pun boleh tawar-menawar. Sama jugaklah time Mrs. A kerja KL dulu suka aje membeli belah di jalan TAR dan Semua House. Walaupun gang syorkan suruh pergi tempat lain nak jugak tempat tu.

Sesampai aje di KM Plaza excited tengok bebaju kurung yang pelbagai fesyen dan color dan pulak orang tak berapa ramai. Sebagaimana yang telah dijangka saiz Aryssa memang menguji kesabaran untuk mencarinya masuk keluar pusing keliling tawaf semua kedai dah nak give up pun ada tapi mujur ada satu kedai tu jumpa baju yang Aryssa berkenan dan saiznya pun ngam terus aje beli.

Alhamdulillah jumpa jugak akhirnya pastu terus call babahnya suruh amik. Oleh kerana dah kepenatan we all duduk jer.. kat bahu jalan tu sementara menunggu si tukang jemput sampai.

Kepenatan dan kehausan tapi kedai nak beli air dah tutup la pulok!

Peace!


Bukit Gambang Resort City pt 2

Bukit Gambang Resort City pt 2

Bukit Gambang Resort City ni Mrs. A dah pernah citer nak tau part 1 klik sini Okay sekarang nak sambung lagi citernya. Amboi! lama betul nak tunggu sambungan holiday ke Bukit Gambang Resort City ni. Takpelah janji Mrs. A sambung juga ceritanya sebagaimana yang telah dijanjikan. Adoyai! dah berkali-kali betul membuat percubaan nak up entry bercuti di Bukit Gambang Resort City tapi tidak menjadi kenyataan penyakit M yang sukar dibendung huhuhuuhuuu...

Hari kedua tu breakfast di coffee house Bukit Gambang Resort City, haruslahkan coz breakfast ni termasuk dalam package kecuali adik kena bayar asing. Takdelah awal sangat pun we all turun breakfast lebih kurang pukul 9.00 pagi cenggitu. Breakfast time is about 8.00am to 10.00am kalau tak silap la maklumlah dah lama uols. Menu for breakfast malay cuisine yang banyak dan western pun ada jugak macam cereal dan french toast tu. Makan ajelah sampai lebam coz buffet kans... 

Nampak sangat muka-muka belum mandi pagi ngeh!ngeh!ngeh!

Stall makanan dia dari hujung ke hujung

Lebih kurang 10.30 pagi we all pun balik bilik dan get ready untuk ke water park. Amboi! kemain excited Along, Aryssa dan adik. Tanpa disuruh-suruh laju aje menukar baju ke swimming suit. We all terus pakai swimming suit dari bilik tak naklah bebanyak barang nak angkut ke sana pastu nak bawa balik semula. Sediakan pakaian tukar selepas mandi-manda nanti and the most important thing not to forget is towel yer... uols jangan jadi macam we all terlupa bawa towel ha!

Perkhidmatan Tramp ke Water & Safari Park disediakan

Dalam tramp pilih duk belakang sekali la konon. Ya! ampun terseksanya driver tramp bawak laju macam dia sorang aje dalam tramp tu melambung-lambung we all dibuatnya

Pilihan ditangan uols samada nak naik tramp ataupun drive kereta sendiri ke water park atau safari park tu. We all choose nak naik tramp of course kids teruja sangat tengok tramp yang serupa harimau malaya tu ada juga yang serupa dengan kuda belang. Perkhidmatan tramp ni disediakan untuk pergi dan balik dan masa menunggu tu taklah lama sangat dalam 5 ke 10 minit cenggitu. Sesiapa yang check-in di Arabian boleh tunggu dan dapatkan tramp di depan coffee house, tramp taklah sampai betul-betul ke pintu Arabian. Tetapi antara coffee house dan Arabian tu takdelah jauh manapun.

Dari station yang di depan coffee house tu iaitu tempat we all naik tramp then tramp akan lalu di Caribbean pulak ambil passenger di station sana then barulah terus ke water/safari park. Kalau drive terasa dekat kalau jalan kaki berpeluh gak ler ketiak ngeh!ngeh!ngeh! tak koser hai!

Bila dah sampai aje kat water park tu. Tetiba seluk-seluk bag alamak coupon tiket tertinggal kat bilikla... Aryssa! matilaaa.... ibu kena marah dengan babah ni karang. Nak tak nak kena gak bagi tahukan huhuuuhuu... tiket saya tertinggal kat bilik! Astagafirrulahhalazim ibu kau nikan kata babahnya sambil membebel blaa..blaa..blaa.. dan tarik muka. Okay! okay! sorry salah saya. Takpe biar ibu sorang jer baik bilik amik! sambil berlari pergi untuk dapatkan tramp yang tadi balik unfortunately dah terlepas. huaaaahuaaaahuaaa!!! Tapi mujur ada Aryssa yang baik hati temankan ibu.

Tunggu tramp pergi dan balik semula aje dah membazir masa lebih kurang 20 minit cenggitu cuaca alhamdulillah tak hujan tapi panas yang amat. Kemudian terus ke kaunter tiket dan dapatkan wristbands masing-masing kecuali adik kena bayar asing RM20.00. 

Kat waterpark ni tak guna cash guna e-value. So e-value tu kita boleh beli sekali time kita beli tiket dan valuenya ikut berapa yang kita kehendaki kira kat wristband admission tu. Banyak juga lain-lain benda yang kita terpaksa sewa contohnya seperti pelampung tu. Haruslah sewakan kan kan if not camne kita nak main kat slide tu. Pelampung boleh choose untuk adult or children. Kemudian nak jugak sewa lockerkan kalau tak mana nak letak bag baju, handphone, kamera, semua nak berendam kecuali take turn siapa berendam dulu yang lain pakat jaga barang-barang. If ada yang tak nak mandi-manda tu lebih baik tak yah gi water park ngeh!ngeh!ngeh!

Satu lagi yang Mrs. A cadangkan patut disewa adalah cabana kalau dah dapat sewa cabana ni rasanya tak sewa locker pun okay. Apo ko bondo ea tu? Cabana tu macam pondok kecil empat segi sewanya RM10 tiada had masa. Maknanya if family uols dah berjaya mendapatkan cabana di tempat strategik. Strategik itu maknanya nak kemana-mana slide atau mana-mana tempat permainan pun dekat hah! memang sewa sampai waterpark tutuplah jawabnya. Unfortunately time we all nak sewa dah fully occupied ada pun tempatnya tak strategik nun jauh kat slide adults.

6 lanes racer

Dah puas main slide turun nak ke wave pool & lagoon

Along & Aryssa memula takut pastu ok

Wave pool

Dah puas berendam lapar la pulak stop sekejap isi perut.

Posing dulu sebelum sambung mandi

Cheeeezzss



Family Raft Ride 

Abang kakak mari saya snap family photo katanya

Closing photo sebelum kembali ke bilik
Cepatlah! Ibu! Aryssa! tramp dah sampai la

Walaupun waterpark closing time adalah 6.30 petang tapi we all semua dah tak larat. Lebih kurang pukul 3.00 petang cenggitu we all pun dah beransur balik ke bilik. Seronok memang seronok tapi ada yang tak seronoknya antara satu slide ke satu slide agak jauh lotih yang amat. Satu lagi yang paling sedih dan ralat dan tak sangka sangat Penguin Island closed for maintenance katanya. Hah! apaaaaaa???? Time we all dah settle pasang wristbands masa memula nak masuk tadi tu barulah depa bagi tahu. Nampak tak? nampak tak? marketing srategi depa tu. Walhal itulah yang kids teruja sangat nak main coz masa kat bilik asyiklah dok tengok promo Penguin Island yang ada ikan pirana besar tu mungkin itu juga antara salah satu sebab we all pulang awal ke bilik.

Okay to be continue Safari Park pulak later.  






Raya Giveaway by Erza

Raya Giveaway by Erza

Bismillahhirrahmannirrahim.

CLICK BANNER TO JOIN


1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower


2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet 

3. Buat satu entri bertajuk "Raya Giveaway by Erza"


4. Tinggalkan URL entri korang di SINI

5. Siap dan good luck friends!!!




5 langkah mudah sahaja !!!


Hadiah - hadiah yang bakal dimenangi:-
1 x dress raya
2 x RM10 duit raya
10 x voucher Magic Art Museum 3D

Jom Laaaa Join...ajak kengkawan ramai2!!!

Berbuka Puasa Di Kampung

Berbuka Puasa Di Kampung

Minggu lepas adalah kali pertama we all berbuka puasa di kampung untuk tahun ini. Kids memang looking forward sangat nak balik berbuka puasa di kampung ini. Di samping agenda berbuka puasa beramai-ramai tu di sebelah malamnya pulak nak buat birthday niece Mrs A yang memang genap setahun pada 20062015 tu.

Putri Talia

Time ni meriah sangat walaupun bukan semua adik beradik Mrs. A ada. Menurut kata Aqil Paklongnya kata dia balik berbuka di kampung jugak tapiii sahur baru muncul nampak batang hidung ini bukan buka bersama tapi sahur bersama. Selain itu ada family Angah dan family Talia.

Huhuhuhuu...unfortunately tiada satu gambar pun time berbuka tu. Terlupa uols ialah dah seharian berpuasa kepala mana ingat nak snap gambar bagai fokus dan sabar berbuka jer... dah pulak tu dengan pelbagai juadah ikut tekak masing-masing memang tak muat meja kerusi yang 6 orang. Itu pasal kena guna meja satu lagi. Ish..ish...ish... memang rakyat Malaysia sungguh mewah dengan makanan. Alhamdulillah.

Kemain uols bergambar ya
Kemudian sebelah malam tu selepas Isyak ada pulak acara potong cake untuk niece yang cute dan keletah sangat tu.. Ini aje gambar yang ada.

Simple aje janji ada signature as 1 year old kekdahnya!

Yang hadiah si kucing Thomas tu hadiah dari family angah dan yang dalam kotak tu from family we all. Eh! cake sama macam aunty punya yang kawan aunty bagilah. Hurmmm...sedap cake ni. Time potong tu Talia dok asyik nak cuit cake tu masuk mulut pastu tak dapat tangan kaki pun jadi. Orang lain duk heboh bising-bising suruh potong cake dia selamba jer.. cuit terus masuk kat mulut. lawak betul si kenit tu.

Selamat menunaikan ibadah puasa yang kelapan readers. Semoga puasa kita semua beroleh barakah dan mendapat pahala yang banyak hendakNYA. In Sha Allah.
Wordless Wednesday #43

Wordless Wednesday #43

CAKElapis untuk dijual

Selamat Hari Bapa

Selamat Hari Bapa

Selamat Hari Bapa diucapkan buat semua yang telah bergelar bapa tidak kira di mana jua anda berada. Walaupun pada hakikatnya bila-bila masa sahaja kita boleh meraikan bapa kita. Tidak perlulah tunggu sehingga tarikh rasmi hari bapa baru kita nak sambut dan meraikan mereka.

Sambutan hari bapa di Malaysia adalah pada Ahad ketiga dalam bulan Jun setiap tahun. Sambutan hari bapa pada tahun ini jatuh pada 21 Jun iaitu semalam. Bertuahlah kepada mereka yang masih mempunyai bapa kerana masih berkesempatan untuk meraikan bapa mereka. Tidak kiralah apa pun gelaran yang kita panggil mereka tetap satu-satunya bapa kita di dunia ini tiada penggantinya.

"Selamat Hari Bapa" sedih dan sebak bila Mrs. A terdengar ungkapan tu coz Mrs. A dah tak mampu lagi nak ucapkan buat Abah. Abah telah pergi meninggalkan kami sekeluarga buat selama-lamanya pada 11 Disember 2012 lebih kurang dua tahun lebih telah berlalu namun arwah Abah sentiasa segar dalam ingatan kami sekeluarga. 'Al-fatihah' buat arwah Abah semoga damai di alam sana.

Al-Fatihah





Worldless Wednesday #42

Worldless Wednesday #42



Credit to palingseru.com

Siapa paling romantik?

Siapa paling romantik?


Meja dan kerusi yang dah siap disusun

Siapa paling romantik? Huhuuhuuu romantiklah saaaangaaatttt!!!!!. Tolong jangan muntah hijau. Hiks! Idea bergambar siapa paling romantik ni keluarnya dari biras Mrs. A yang nombor 3.

Kebetulan Mrs. A minta Aryssa snap picture ibu & babahnya pastu kena sakat dengan biras apa jejauh lak tu dekat lagi, dekat lagi, pegang tangan katanya. Mrs. A pun layan ajelah sambil sengeh! haish!!! macam-macamlah uols ni. Hah! amiklah gambar siapa paling romantik.


Us

Sebenarnya kejadian ini berlaku pada 07062015 (Sunday) malam seminggu sebelum sekolah buka family side hubby telah membuat kenduri tahlil arwah sempena Ramadhan 1436H. Kenduri tahlil sebelum Ramadhan ni dah macam rutin bagi kami sekeluarga. 

Meskipun ada pandangan berbeza mengatakan tahlil sebagai bidaah (amalan ibadat sekarang yang tidak ada secara khusus dilakukan oleh Nabi Muhammad SAW) namun majoriti ulama dunia menerima tahlil sebagai amalan yang membolehkan pahala ibadat ini disedekahkan kepada saudara-mara kita yang telah meninggal dunia. In Sha Allah.

Selalunya bila ada aje kenduri kendara apa lagi macam-macam perangailah yang timbul bila dah berkumpul reramai tu. Sewaktu malam kenduri tu sempat pulak we all bergambar dengan aksi romantik ngeh! ngeh! ngeh!

Sil & hubby yang amat sporting 

lagi sekali nak buat aksi nasyid pulak katanya

Kemuadian Mil pun nak jugak... Aryssa snap gambar opah dengan mama pulak. Opah pun nak jugak katanya.

Mil & kaklong tapi ada sorang tu sibuk jer.. nak selit [Aryssa.....!!! apa picture opah blurrr ni?? ngeh!!ngeh!!ngeh!!]

Tengok we all romantik kannsss

Itulah selingan sebelum kenduri tahlil bermula walaupun bukan semua diantara kami sempat bergambar tapi sekali-sekali bergambar romantik cenggini seronok dan excited jadinya.


Inilah dia pencetus idea bergambar siapa paling romantik

Di samping itu juga Mrs. A nak ucapkan selamat berpuasa dan menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1436H to all readers maaf seandainya ada tulisan-tulisan Mrs. A yang kurang menyenangkan mahupun gambar-gambar yang bak kata orang poyo aje lebih maafkan Mrs. A ya!

Semoga puasa dan amalan kita tahun ini lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya. In Sha Allah.



Majlis Perasmian

Majlis Perasmian


Majlis PErasmian
Majlis Perasmian

Sebenarnya Majlis Perasmian ini adalah kisah minggu lepas iaitu pada 08062015. Majlis Perasmian ini adalah merupakan majlis perasmian saluran paip air baru dari LRA Sawah Raja ke Rembau dan penyampaian sumbangan sempena Ramadhan Al-Mubarak 1436H. Majlis perasmian dan sumbangan tersebut telah diadakan di Padang Sek. Keb. Astana Raja Kota. 

Majlis Perasmian tersebut telah dirasmikan oleh YAB Dato' Seri Utama Hj. Mohamad bin Hj Hasan Menteri Besar Negeri Sembilan merangkap Pengerusi SAINS. Untuk makluman majlis perasmian saluran paip air baru dari LRA Sawah Raja ke sistem agihan Rembau ini adalah sebahagian usaha jangka panjang SAINS bagi membekalkan air secara terus menerus tanpa ada lagi catuan berjadual sebagaimana yang dilakukan sekarang. 

Di samping perasmian tersebut SAINS juga turut menyampaikan sumbangan kepada 100 orang yang kurang berkemampuan sempena Ramadhan Al-Mubarak 1436H berupa sekampit beras dan beberapa lagi keperluan harian lain. Sumbangan telah disampaikan oleh YAB Dato' Seri Utama Pengerusi SAINS dimana beliau turut menghulurkan sumbangan beliau sendiri.

YAB Dato' Seri Utama merangkap Pengerusi SAINS sedang berucap

Gimik Perasmian YAB Dato' Seri Utama membuka valve

Penerima sumbangan diminta mendafter nama dahulu kepada gadis pendaftaran

Satu SAINS

Bergambar bersama YAB Dato Seri Utama Hj Mohamad bin Hj Hasan, Menteri Besar NS dan juga Pengerusi SAINS

Alhamdulillah majlis perasmian dan penyampaian sumbangan berjalan lancar. Walaupun di awal pagi cuaca seakan gerimis tetapi iainya sebentar sahaja dan cuaca cerah selepas beberapa ketika sehinggalah majlis berakhir. Terima kasih diucapkan kepada YAB Dato' Seri Utama kerana sudi hadir merasmikan majlis dan juga menyampaian sumbangan. YAB Dato' Seri Utama memang seorang pemimpin yang berjiwa rakyat. Teringat jokes beliau "poso se dah totap an lapan boleh aghibulan ni uwan-uwan atok-atok takyah ghisau-ghisau gi". Ngeh..!!ngeh!!ngeh..!!

The End.




Nelayan Seafood & Catering

Nelayan Seafood & Catering

Nelayan Seafood & Catering atau lebih popular dengan panggilan Nelayan Seafood sahaja memang legend siapa yang tak tahu dia memang bukan orang Seremban sejatilah namanya. Dari mula asal dua bangunan aje sebelah menyebelah, eh! tak jugak yang mula-mula asal yang sebenar-benarnya adalah di bangunan NSFA tetapi entah kenapa (ada kisah disebaliknya). Sekarang ada di Wisma Perisai Wira namun masih berada di Rahang Square dan dari Wisma Perisai Wira ini pun masih boleh kelihatan bangunan NSFA iaitu tempat asal Nelayan Seafood.

Nelayan Seafood telah menambah lagi satu lot menjadikan ianya 3 lot sederet. Baru-baru ni Mrs. A dan Mr. A telah menjamu selera di sini. Actually ini memang tempat lepak Mr. A. Cuma Mrs. A aje yang sekali sekala datang makan sini. This time cuba lot yang baru di buka ini kata tuan empunya lot (anak kepada founder) kak ini sebenarnya buka special untuk Ramadhan nanti. Oh! okay.

Ada pelbagai seafood yang boleh dipilih dan customer boleh minta jenis cara masak apa yang kita nak. Fresh sangat ada ikan hidup dan juga ikan mati. Mrs. A ikut aje selera Mr. A coz Mrs. A memang tak secerewet Mr. A dalam bab-bab makan ni. Tolak batu dengan kayu jer.. itupun makan gak jambu batu dan ubi kayu ngeh!..ngeh!!ngeh!!..

Talapia Hidup (900g) masak cara deepfried (RM28.80)

Sotong Fresh (900g) masak cara bakar (RM45.00)

Sup sayur [2 org makan] (RM10.00) Mr. A punya oldtime favourite

Actually itu dinner pada 03062015 selepas Mrs. A balik dari Yun Nam. Kemudian pada 05062015 sekali lagi we all dinner di Nelayan Seafood amboi macam ada share pulok gayanya. Eh! takdelah mana ada share, memang we all suka makan-makan kat sini sambil borak-borak dengan friends yang memang suka makan di Nelayan Seafood juga.


Talapia Hidup masak cara stim (RM25.60)

Sotong masak cili api (RM22.50)

Sup sayur [seorang makan] (RM5.00)

Hahhaaaaahaaaa!!! sama ajekan menunya cuma cara masak aje yang berbeza. Sup sayur itu memanglah dah macam hidangan mesti ada untuk Mr. A. Tu pasal yang kurangkan portionnya dari dua kepada satu takut tak habis membazir adalah amalan yang tidak baik kan??

Selain daripada itu terdapat pelbagai jenis lauk-pauk dan makanan yang exotic pun ada contoh macam pelanduk, kijang, puyuh pendek kata macam-macam ada.

Sesiapa yang nak cuba makan di Nelayan Seafood & Catering dan juga untuk tempahan alamatnya adalah:-

Nelayan Seafood & Catering Sdn Bhd
Wisma Perisai Wira
PT 970, Rahang Square
70100 Seremban
Negeri Sembilan Darul Khusus

Tel: 06-7600090 Fax: 06-7670741




Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik

Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik

Bismillahhirrahmannirrahim

Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik



Sewaktu terjah-terjah ke blog kawan-kawan dan jugak blogger-blogger yang Mrs. A belum lagi kawan-kawan hiks! terjumpa segmen ini. Macam best jer...macam menarik jer... terus laju aje Mrs. A joint. Sesiapa yang berminat nak joint sama, syarat-syaratnya adalah seperti di bawah:-

Syarat Segmen ini

1- Buat Tajuk Entri : " Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik "


3- Tinggalkan url anda diruang komen dibawah ini.. LINK asal

Tarikh Tutup 31 OGOS 2015 @ sehingga 500 orang yang join Communities

Hadiah : 

1- Ilmu yang saya dan rakan-rakan blogger kongsikan didalam communities

2- 10x Review blog  ( keputusan berdasarkan content blog & fikiran admin sendiri)


Okay dah baca semua syarat-syaratnya dan jugak hadiah-hadiah tu dan jatuh minat nak joint silalah klik -klik banner di atas untuk keterangan lanjut dan follow Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik

Wordless Wednesday #41

Wordless Wednesday #41

Klana Resort Seremban

Pejabat Pos Jusco Seremban 2

Pejabat Pos Jusco Seremban 2

Lunch hour today dah plan nak pergi renew car lesen Mrs. A yang dah tamat tempoh bersamaan dengan tarikh birthday Mrs. A iaitu 30052015. Hiks! dah 10 hari berlalu rupanya. Alhamdulillah tiada apa-apa kejadian yang tidak diingini berlaku sepanjang tempoh lesen itu tamat tempoh. Sempat jugaklah Mrs. A balik kampung dan ke sana ke sini di area Seremban ni patutlah rasa macam ada benda tak kena rupanya memang tak kenalah lesen Mrs. a mati daa... [next time dont do it agains].

Tapi apa yang Mrs. A nak kongsi ni adalah kisah di Pejabat Pos time Mrs. nak renew lesen tu. Sesampai aje nak amik angka giliran tapi rosak dengan note sila ambil angka giliran anda di kaunter no. 2. Okay gi ke kaunter no 2 dapat no giliran 132. Tapi tak tahu sekarang no berapa? Tak lama tu terdengar kaunter no 1 panggil no 106. Hah! no 106 baru, gila kentang punya ramai lagi nak sampai turn Mrs. A. tapi bila melihat sekitar pejabat pos tu orang takdelah seramai beratus orang tu, elok jer.. semua orang duduk kat tempat duduk yang tak berapa kerat tu.

Terus Whatsapp one of my gang lunch minta tak payah tunggu coz memang lambatlah nih jawabnya. Di samping itu tak lupa juga message bos. Inform dia yang Mrs. A lambat coz renew lesen di Pejabat Pos dan orang ramai, ngeh!ngeh!ngeh!

Sebelum ini memang kawan-kawan Mrs. A pernah bagi tahu service Pejabat Pos tu memang slow giler walaupun orang tak berapa ramai servicenya tetaplah hai! slow yang teramat-amat. Kalau tak percaya cer baca kat FB Pejabat Pos Jusco Seremban 2 memang tak jumpa comment puji-pujian punyalah. Yang banyak rungut-rungutan aje. Walaupun dah banyak komplen yang diajukan tapi service tetap slow tak berubah laju pun walaupun ada service pos laju. ngeh!ngeh!ngeh! Bila nak berubah pun tak tahulah? Manager Pejabat Pos sepatutnya ambil aduan pengguna tu secara serius dan buat penambahbaikkan bukannya di pandang sepi. 

Walhal bila dah sampai ke turn kita tu cepat aje prosesnya. Macam time Mrs. A renew lesen tu bagi IC dan lesen yang dah tamat tempoh tu kemudian prosesnya lebih kurang tujuh ke lapan minit aje siap.


My lesen untuk tempoh 2 tahun

Sekarang tempoh minimum renew lesen adalah dua tahun dan maksimum lima tahun. Bagi tempoh dua tahun bayarannya adalah RM60.00 tapi sebab renew kat pejabat pos kena bayar comission 2.00 dan GST 12 sen total after rounding jadinya RM62.10. Lima tahun tak tanya pulak berapa RM? ngeh!!.ngeh!!ngeh!!

Renew lesen punya pasal terlewat sikit masuk office. Moral of the story jangan amalkan selalu renew lesen time lunch hour office yang jadi tak berapa lunch hour di Pejabat Pos Jusco Seremban 2.

The End.



Bowling Update

Bowling Update

Okay last week Mrs. A dah promised nak update citer bowling selepas selection tu. Sebelum hari pertandingan tu sempat jugaklah Mrs. A and the gang gi practice dulu. Huhuuhuuu practice!! uols al-maklumlah bowling bersama company ni semua bowlers hebat-hebat uols. Terdapat ramai wakil Maksak hah! hebat tak hebat tu. Memang tipis sangat harapan nak menang. Takpe adat bertanding pasti ada kalah menang yang penting semangat perjuangan. Amboi! dah macam kempen pilihanraya pulak gaya bahasanya ngeh! ngeh! ngeh!..

Takpe dik! kalah pun takpe asalkan menang gaya muaaahhaaaaaaa...

Selepas penat training kita makan. Walaupun dah agak lewat tapi makan tetap makan. Mrs. A dan adik sorang ni jer...pulang dulu yang guys tu still continue lagi practice depa.

We-fei

Akhirnya Saturday 06062015 Pertandingan Bowling Piala Pusingan Pengarah pun tiba juga. Pertandingan ini diadakan di Ampang Superbowl Seremban Prima. Organizer kata pukul 9.30 pagi semua mesti dah get ready. Hurmmm... Mrs. A ingatkan diri inilah yang lambat. Rupanya masih ada ramai  lagi yang lambat. Tapi memang sesuatu yang tidak patut berlakulah coz Tuan Pengarah dah sampai dulu dari kebanyakkan peserta. Tapi mujurlah dia ok jer...

Selain dari Ampang Superbowl Seremban Prima, ada dua lagi tempat di bandar Seremban ini yang kita boleh berbowling. Satu di Aeon Seremban 2 dan satu lagi yang terbaru iaitu di Mydin Mall Seremban 2. Tetapi for those yang memang kaki bowling mereka selalunya akan choose Ampang Superbowl kat Seremban Prima ni.

Inilah dia Team HQ 2.

Merah sangatlah Makngah!
  
Souvenir  yang semua peserta dapat

Event yang bagus untuk beramah mesra semua daerah dan HQ berkumpul

Sambil main sambil alert coz ada lucky draw


Hadiah-hadiah yang banyak unfortunately satu pun Mrs. A tak dapat huaa..huaa..huaaaa..........


Lebih kurang pukul 2.00 petang barulah pertandingan berakhir sepatutnya boleh habis lebih awal tetapi ada sedikit masalah teknikal contoh macam lane Mrs. A banyak kali pin kena reset coz pin rongak. Si adik manis lagilah lane dia langsung tak boleh pakai kekdahya Team dia terpaksa menunggu sesiapa yang dah habiskan game barulah Team dia boleh main di lane yang dah habis tu.

Syabas dan thumbs up Mrs. A ucapkan kepada organizer kerana berjaya menganjurkan pertandingan bowling nih! dengan meriahnya. Apa yang Mrs. A dapat tahu dari peserta yang menang hadiah tu, hadiah-hadiah memang menarik sangat. Untuk kategori individu yang Top 5 tu semua hadiah best-best katanya. Hadiah merupakan personal belonging contoh branded wallet, branded belt dan lain-lain lagi. Takpe yang kalah boleh cuba lagi tahun depan, In Sha Allah [kata-kata semangat ditujukan untuk diri sendiri] Ngeh! Ngeh! Ngeh!..

The End.


MRS.A my blog my stori ©