2020 - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: 2020
  Pulau Pinang Kami Datang: Perlawanan Persahabatan Bola Sepak Ex-Msia U16 ('88/'90) - Day 1

Pulau Pinang Kami Datang: Perlawanan Persahabatan Bola Sepak Ex-Msia U16 ('88/'90) - Day 1

Bismillahhirahmannirrahim... 

As Salam and greetings to dear readers.

Pulau Pinang Kami Datang: Perlawanan Persahabatan Bola Sepak Ex-Msia U16('88/'90) - Day 1. Kali ini  siri jelajah silaturrahim team bola sepak Mr. A, Ex-Msia U16 ('88/90) ke Pulau Pinang pula. Disebabkan dah lama tak ferfeeling holiday merentas negeri Mr. A dengan baik hatinya ajak Mrs. A dan kids join sekali. Selepas JDT [SINI] Mr. A dan team bola sepak jelajah silaturrahim beliau dah ke Langkawi terlebih dahulu iaitu pada 29022020. Friendly match pembuka tirai 2020, VIP Langkawi Football Club vs Ex-Msia U16 ('88/'90) tapi time ke Langkawi tu Mrs. A dan kids tak join pun.

Perlawanan Persahabatan Bola Sepak Ex-Msia U16 ('88/'90) dijadualkan berlangsung pada Saturday night, 8.00 malam di Stadium Batu Kawan Pulau Pinang. We all gerak sehari awal Mrs. A dah siap-siap apply leave untuk hari Jumaat dan Isnin sengajalah ambil cuti Isnin nak berehat kat rumah dah penat travel gittewww... Sementara tu Adik dan Aryssa pulak Mrs. A buatkan surat minta kebenaran tak hadir sekolah atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan muahhaahaaa...

Pulau Pinang kami datang on the way tu singgah lunch di Bidor.

Perlawanan Persahabatan Bola Sepak Ex-Msia
Pulau Pinang kami datang

Perlawanan Persahabatan Bola Sepak Ex-Msia
Singgah lunch di Restoren Kari Kepala Ikan Salim, Bidor Perak Darul Ridzuan

Di antara sebab utama Mr. A ajak singgah lunch di situ adalah dia nak jumpa sahabat dia yang dah berpuluh tahun tak jumpa kira macam jejak kasih gittewww... Jejak kasih berjumpa dengan Azahari yang merupakan footballer ex-Msia juga suatu ketika dahulu. Tak pasti pulak macam mana Mr. A boleh dapat contact semula. Mr. A ajak dia join ke Pulau Pinang ni tapi nantilah katanya boot bola pun dia takde muahhaaaa.... may be next time InShaAllah.

Setelah kenyang perut makan kari kepala ikan merah di Restoren Salim we all pun meneruskan perjalanan ke Pulau Pinang to be exact ke George Town. Alhamdulillah perjalanan smooth aje cuaca pulak hujan renyai-renyai so takdelah panas sangat.

Pulau-Pinang
Dah nampak signboard George Town yeay!..

Setelah lebih kurang 4 jam di dalam kereta tolak campur masa singgah lunch dan poopee alhamdulillah finally lebih kurang pukul 6.00 petang sampai juga ke destinasi iaitu check-in di hotel Loop On Leith, George Town Penang.

Pulau Pinang
Fuh! lega dapat meluruskan pinggang sambil nonton Pengantin Satu Malam muahahaaaa...
cet! macamlah ko yang drive Mrs. A hoiii!

Petang tu most of kawan-kawan Mr. A lepak bilik masing-masing aje... cause malam baru ada plan nak keluar dinner sama-sama. Dalam jelajah silaturrahim perlawanan persahabatan bola sepak ex-Msia U16 ('88/'90) ini kebiasaannya accomodation hos/ tuan rumah yang sediakan. Macam yang di Pulau Pinang ni si abang Jamel (bukan nama sebenar) yang uruskan kekdahnya hotel apa we all akan check-in, stadium mana nak games, makan/minum kat mana best semuanya atas keprihatinan abang Jamel yang lain-lain follow aje al-maklumlah tuan rumah tentulah lebih arif dari tetamu kan... tak gitteww... sama jugak kejadiannya dengan jelajah di negeri-negeri lain sebelum ini contoh Johor, Negeri Sembilan, Kelantan, Kedah accomodation adalah di atas keprihatinan pihak tuan rumah.

Kemudian sebagaimana planning lebih kurang pukul 8.30 malam masing-masing pun get ready nak pergi dinner. Abang Jamel bawa we all dinner nasi kandar di Restoren Tajuddin Hussain. Dari Loop on Leith nak ke Restoren Tajuddin we all naik beca. Excited sungguh Mrs. A dan kids al-maklumlah tak pernah naik beca kat Pulau Pinang nih!

Pulau Pinang
Muka-muka excited dapat naik beca ngeh! ngeh! ngeh!

Tak jauh pun dari hotel ke restoren kekdahnya sekejap aje naik beca tu dalam 10 ke 15 minit lebih kurang. Tak pastilah pulak apa ke nama jalan di Restoren Tajuddin Hussain ni tapi ada banyak je kedai-kedai lain lagi. Selain nasi kandar ada juga menu-menu lain iaitu pelbagai jenis roti, roti canai, roti bom, capati, roti susu. Tapi Mrs. A makan nasi kandar lauk ayam goreng sahaja itupun dah kenyang kids adalah order capati, roti canai Mrs. A cuit-cuitlah sikit rasa sedap sangat capati kat sini, nasi kandar pun boleh tahanlah unfortunately tak snap gambar pulek adeh! itulah asyik buat video terlupa snap gambar derr..

Selepas dinner we all pakat-pakat ronda-ronda naik beca sebelum balik hotel. Tapi betullah isteri abang Jamel kata takut nak naik beca kat Penang ni kereta laju-laju. Anyway Mrs. A and kids seronok sangat naik beca tak terfikir langsung pasal kereta yang lalu-lalang tu ngeh! ngeh! ngeh! Okay itu sahaja kisah day 1 Pulau Pinang Kami Datang nanti Mrs. A sambung lagi day 2 pula ya InShaAllah.


Maksu Meraikan Birthday Nenek

Maksu Meraikan Birthday Nenek

Bismillahhirahmannirrahim... 

As Salam and greetings to dear readers.

Maksu Meraikan Birthday Nenek. Pada 14 September yang lalu adalah birthday emak Mrs. A a.k.a nenek. Mrs. A sekeluarga tak balik kampung pun cuma wish dalam group WA sahaja. Alhamdulillah adik bongsu Mrs. A sekeluarga dan dua orang mak sedara yang meraikan kiranya birthday treat tu organize by Maksu gittewww... tahun lepas [SINI]

Maksu meraikan birthday nenek. Belated birthday treat tu last Sunday night 20092020, time tu pulak Mrs. A sekeluarga on the way balik dari Pulau Pinang tahu pun bila tengok gambar-gambar dalam group WA family.

Maksu meraikan birthday nenek.

Birthday-nenek
Kek birthday yang sedap kata Maksu, tak tanya pulak beli kat mana ngeh! ngeh! ngeh!

birthday-nenek
Happy birthday! emak ku sayang

birthday-nenek
Budak kecik sorang tu yang terlebih excited sebenarnya #puteritalia

Selain daripada kek birthday, maksu dan paksu juga ada buat barbeque kambing dan ayam, errrmmm looks yummy!

birthday-nenek
Maksu @ adik bongsu Mrs. A

birthday-nenek
Paksu @ adik ipar

Maksu sekeluarga cakap itu aje yang mampu depa buat meraikan nenek. Nenek pulak cakap ini pun nenek dah bersyukur dah! timo kasihlah yang penting doakan nenek sihat katanya. Alhamdulillah terima kasih maksu sekeluarga wakil bagi adik-beradik lain meraikan emak. Semoga dilimpahi rezeki selalu InShaAllah. Doa Mrs. A buat emak semoga dikurniakan umur yang berkat dan juga dikurniakan syurga tanpa hisab di akhirat kelak.

Okay, itu sahaja kisah maksu meraikan birthday nenek. Lagi sekali terima kasih maksu/ adik kusayang.




FB Avatar

FB Avatar

Bismillahhirahmannirrahim... 

As Salam and greetings to dear readers.

FB Avatar. Mrs. A pun terjebak you all muahhahaahaa... semalam 16 September sana sini situ di Facebook kawan-kawan meriah dengan ciri terbaru facebook iaitu Avatar. Mrs. A ada terbaca jugak kos untuk Facebook buat menda nih! lebih kurang 400 juta WOW! mahalnyo.

Sajalah nak share kat my blog my stori, FB Avatar Mrs. A ngeh! ngeh! ngeh!


FB Avatar Mrs.A
Hoi! tudung mana tudung? muahhahaaaa...

Mula-mula sekali avatar tu gambar muka plain aje next kita createlah ikut suka hati kita. Bila dah puashati ala-ala siap dah sebijik muka sendiri tu. Okay done. Siap sudah Persona Digital kita ha gittewww....

FB Avatar
Wear facemask hokeh!

FB Avatar
Suko... na 

Itu kisah malam tadi FB Avatar yang tidak berhijab. Ntah macam mana hati berbisik. Berdosa tak kalau Avatar Mrs. A tak pakai tudung tu eh! huhuhuuu....

FB Avatar Mrs. A sudah tukar.
FB Avatar
Over! la kau nih! Mrs. A oiii! hahahaa...


FB Avatar
Maafkan saya

FB Avatar sekadar suka-suka sahaja janganlah serious sangat ya. Okay itu sahaja nak share kisah FB Avatar Mrs. A. Readers dah terjebak ke belum?




Dapatkan Khidmat Tukang Cat Rumah Yang Boleh Dipercayai

Dapatkan Khidmat Tukang Cat Rumah Yang Boleh Dipercayai

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Dapatkan Khidmat Tukang Cat Rumah Yang Boleh Dipercayai.


Anda boleh membuat perubahan yang menyegarkan tanpa mengubah susun atur rumah secara drastik dengan projek cat rumah sekiranya anda memutuskan untuk mengubah suai rumah. Proses projek cat rumah boleh menjadi rumit jika tidak dikendalikan dengan betul.

Pertama, anda harus dapat memadankan pelbagai warna dan memastikannya sesuai dengan satu sama lain. Kedua, anda perlu mendapatkan peralatan yang betul seperti berus dan lapisan plastik. Akhirnya, sila memastikan bahawa permukaan yang dicat adalah sekata.

Sekiranya projek mengecat rumah terlalu membebankan anda, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk mendapatkan servis cat rumah yang terdapat di Lembah Klang.

 Dapatkan Khidmat Tukang Cat Rumah Yang Boleh Dipercayai

khidmat-tukang-cat-rumah
Cat Ruang Tamu
Mengapa anda harus mengupah pakar cat rumah?

 - Menjimatkan masa dan wang

Salah satu faedah terbesar untuk mendapatkan perkhidmatan cat di KL adalah anda dapat menjimatkan banyak masa dan wang. Sekiranya anda selalu bekerja lebih masa atau pada hujung minggu, anda mungkin tidak mempunyai masa untuk kerja cat kondo anda.

Lebih-lebih lagi, melainkan jika anda pernah mengecat sebelum ini, anda berkemungkinan akan menghabiskan banyak masa dan wang untuk memilih berus yang paling sesuai. Dengan ini, anda mungkin akan melebihi anggaran dan jangka masa untuk kerja cat.

Walaubagaimanapun, jika anda melibatkan kontraktor cat di Kuala Lumpur, mereka akan menyelesaikan kerja dengan lebih cepat bersama kos yang lebih murah.

- Membantu anda menyediakan permukaan sebelum mengecat

Sebelum mula menggunakan lapisan cat baru di dinding, anda perlu mengikis cat lama, mengisi celah-celah, dan membersihkan dinding. Jika tidak melakukan semua kerja ini, cat baru tidak akan dapat bertahan di dinding dengan lama kerana ia akan mengelupas setelah beberapa tahun.

Ini boleh menjadi tugas yang sangat memenatkan terutamanya jika anda tidak pernah mengecat dalaman atau luaran sebelum ini.

Sebaliknya, kontraktor cat profesional mempunyai kepakaran untuk menolong anda melakukan semua ini sebelum kerja pengecatan bermula. Ini bukan sahaja dapat menjadikan lapisan cat tahan dengan lebih lama, tetapi ia juga menjimatkan lebih banyak masa dan wang.

- Kerja yang berkualiti

Kelebihan lain bagi mendapatkan pengecat profesional adalah anda tidak perlu risau tentang tompok cat, bintik-bintik, atau garis yang tidak bersih.

Sekiranya anda mempunyai tangan yang stabil, kerja mengecat rumah mungkin tidak begitu sukar dijalankan. Tetapi jika anda tidak pandai mengecat, adalah lebih baik untuk menyerahkan kerja ini kepada profesional.

Di samping itu, pakar cat mempunyai pengalaman mengecat selama bertahun-tahun di bawah pengalaman mereka. Oleh itu, mereka mempunyai kemahiran semasa mengecat di tempat paling sukar seperti dinding dan sudut atas.

Dapatkan Khidmat Tukang Cat Rumah Yang Boleh Dipercayai

khidmat-tukang-cat-rumah
Cat Bilik Tidur Utama

- Mereka mahir dengan kombinasi warna yang sesuai

Salah satu sebab terbesar anda menginginkan lapisan cat baru adalah untuk memberi penampilan baru ke rumah. Walaupun pemilihan warna baru boleh menjadi perkara yang seronok, ia juga boleh menjadi perkara yang membebankan.

Dengan pengecat profesional, ini tidak akan menjadi masalah. Mereka mengetahui semua warna yang ada di pasaran, dan dapat menasihati anda tentang warna yang akan diperoleh berdasarkan pilihan dan bahagian dalam rumah seperti cat siling kapur.

Anda boleh mempertimbangkan Pakar Cat Pro, salah satu tukang cat rumah terbaik di Kuala Lumpur, Petaling Jaya dan Shah Alam. 

Prinsip utama perkhidmatan Pakar Cat Pro adalah:


- Harga yang berpatutan: Dengan pakej cat yang berpatutan, anda boleh yakin bahawa anda akan mendapat hasil kerja cat yang baik.
- Boleh dipercayai: Pasukan mereka mempunyai pengalaman di industri ini selama bertahun-tahun, yang mengkhususkan diri dalam kerja pengecatan kediaman seperti cat bilik. Setiap pasukan yang dihantar ke sesebuah rumah mesti ditemani oleh seseorang yang bertanggungjawab untuk mengawasi keseluruhan kerja, dan memastikan bahawa kerja yang dilakukan adalah setara.
- Tanpa kos tersembunyi: Satu lagi perkara baik adalah mereka bersikap jujur dengan sebut harga mereka.

Hubungi Pakar Cat Pro bagi sebut harga PERCUMA untuk projek cat rumah anda hari ini!



Mrs. A join 9.9 Giveaway by Abam Kie

Mrs. A join 9.9 Giveaway by Abam Kie

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Mrs. A join 9.9 Giveaway by Abam Kie. Tengok banner yang Abam Kie buat tu terus tertarik Mrs. A nak join 9.9 Giveaway by Abam Kie. Ha! jangan ingat Shopee dan Lazada aje suka ingatkan kita angka 9.9 nih! blogger pun boleh juga ngeh! ngeh! ngeh!

Mrs. A join 9.9 Giveaway by Abam Kie.

9.9 giveaway
Mrs. A join 9.9 Giveaway by Abam Kie

Readers/ blogger yang berminat nak join boleh ke blog penganjur untuk mengetahui syarat-syarat yang lebih details.

Mrs. A join 9.9 Giveaway by Abam Kie sebagai tanda support kepada rakan blogger. Semoga penganjur blog akan dilimpahi rezeki yang melimpah ruah selalu dan semoga Mrs. A dikurniakan rezeki menjadi salah seorang daripada mereka yang bertuah. InShaAllah.



Awanikenet Beranak Lagi

Awanikenet Beranak Lagi

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Awanikenet Beranak Lagi. Awanikenet adalah nama salah seekor ibu kucing Mrs. A. Masa dia kecik-kecik dulu we all ingatkan dia jantan. Mr. A yang mula-mula gelarkan Awangkenet tapi setelah umur dia tiga ke empat bulan baharu we all sedar yang si Awangkenet tu betina kekdahnya Mrs. A tukarkan nama Awang tu jadi Awani dan kekalkan kenet so jadilah namanya Awanikenet.

Awanikenet Beranak Lagi.
Awanikenet the cat
Hi! titerla Awanikenet
Awanikenet beranak lagi iyolah hai! si Awanikenet ni produktif sungguh tak sempat Mrs. A nak spaying (kasi) lagi dia dah pregnant semula. Ini batch kedua di rumah yang Mrs. A baru je pindah baru tak barulah lebih kurang hujung bulan Disember 2019. Awal-awal dulu dah plan dah bila pindah nanti cukup-cukuplah kekucing yang ada tak nak lagi dah yang baharu kekdahnya memang nak spaying mana yang belum spaying tu salah seekornya si Awanikenet ni. Time pindah tu pun dia baru je lepas beranak tu yang tak spaying lagi cause anak-anak dia masih menyusu. Iaitu Adek dan Damak. Kemudian terjadi pulak trajedi menyayat hati si Damak kena langgar kaki terpaksa dipotong (amputation) dan akhirnya mati dua hari selepas discharged.(sedih nak citer masih pending kat draft) Anak dia Adek pulak tiba-tiba hilang tak dapat dikesan. Sadis sungguh hidup si Awanikenet di awal perpindahan dahulu.

Bila Mrs. A dah berkira-kira nak spaying Awanikenet tu tengok perut dia macam dah bunting la pulak so kekdahnya biarkan ajelah lalu lahirlah dua ekor anak dia.Mula-mula ingatkan anak dia seekor je tapi sehari kemudian lahir seekor lagi. Mrs. A bagi dia nama dulu-dulu tapi Mr. A suruh tukar kepada Upin dan Ipin sebab dia macam kembar je.

Awanikenet Beranak Lagi.
Upin dan Ipin the kitten
2 days old. 13 April lahir sekor kemudian 14 April lahir lagi seekor bulu semua sama
 beza sikit aje Upin kat tengah kepala dia tu ada setepek color oren.
Awanikenet-upin-ipin
Age one month old Awanikenet pindahkan Upin dan Ipin dalam bilik Mrs. A. Sabar yolah
Kemudian setelah dua bulan berlalu Mrs. A pun mewar-warkan kepada seluruh isi rumah selepas ini bila Upin dan Ipin dah bercerai susu ibu nak bawa Awanikenet pergi vet spaying. Aaaiyah! Upin dan Ipin ni dah besar pun menyusu lagi bilalah nak bercerai susu nih! sampailah Aryssa cakap ibu... rasanya Awanikenet dah pregnant lagi la... What! I don't think so Upin dan Ipin tu menyusu lagi la jawab Mrs. A. Unfortunately huwaaa...waa....waaa.... betul apa yang Aryssa cakap. Hurmmm... macam ini punya kes pun ada. Bertabahlah Mrs. A hoi!!!

Awanikenet Beranak Lagi.
Awanikenet-tiga-ekor
Petang 18 Ogos 2020 tiga ekor. Muka penat lepas beranak ha.
Akhirnya Awanikenet pilih tempat dalam almari di bilik ibu. 
Batch kedua ni sewaktu Awanikenet sarat pregnant tu dia jarang-jarang lekat kat rumah. Mrs.A rasa dia nak cari port lain untuk melahirkan. Berdasarkan pengalaman di rumah lama taman sebelum ni dua tiga kali jugaklah bila nak beranak Awanikenet akan pergi cari port baru. Pernah jugak dia tak balik sebulan dua namun akhirnya dia kembali juga ke pangkuan we all.

Meleset tekaan Mrs. A kali ini. Pilihan terakhir Awanikenet adalah dalam bilik Mrs. A time tu Mrs. A pergi kerja balik-balik je Adik cakap "ibu... babah kata Awanikenet dah terberanak kat dalam almari dressing room ibu". "La kenapa biarkan? Kan ibu dah pesan tutup pintu bilik ibu"."Ntah! babah!" jawab si Adik. Haish! sabar yolah selalu tewas dengan makhluk Allah bernama kucing. Agaknya dah puas dia recce port baru tiada yang selamat. Kekdahnya dari pemerhatian Mrs. A rumah-rumah kat area taman ni  masing-masing ada membela pet kalau tak kucing, anjing. Itu yang Awanikenet kembali ke pangkal jalan kot muahahaaaaa....

Awanikenet-4-ekor
Ku sangkakan tiga rupanya empat. Esoknya tu 19 Ogos 2020 tambah lagi sekor.
Semasa berpindah Mrs. A bawa kesemua kucing-kucing Mrs. A iaitu Kokothemamacat, Marble, Bobo, Awanikenet dan dua anaknya Damak dan Adek, Kuning, Tiga dan Oren. Mrs. A tak bawa pindah semuanya sekali serentak. Mrs. A bawa berperingkat mana yang senang nak handle Mrs. A bawa dulu iaitu mula-mula Kokothemamacat, sehari kemudian Awanikenet, Damak dan Adek dua tiga hari kemudian Bobo dan Marble. Selepas itu Kuning, Tiga dan Oren cause tiga ekor ni memang susah sikit nak handle penakut sangat dengan orang yang tak biasa dan environment baru. Mula-mula pindah memang Mrs. A kurung expecially yang tiga ekor tu kurung dalam 2 tiga hari kalau lepas pun sekejap-sekejap nak bagi dia ekor bau-bau environment baru. Bawak masuk dalam rumah mengelitai dia ekor nak keluar kekdahnya Mrs. A biarkan aje dengan harapan depa dah dapat bau-bauan rumah baru tu so kalau dia ekor pergi pun nanti akan jumpalah jalan pulang. Unfortunately Tiga, Oren dan Kuning pergi tapi sampai sekarang tak pulang-pulang lagi. Mula-mula hilang dulu cari jugaklah tapi tak jumpa pun. Takpelah redha pasti ada hikmah disebaliknya.

Nampak gayanya sekarang ni dah ada 4 ekor lagi.Sabar yolah. Memang nak kena disiplin tinggi betul-betul ni nak pergi spaying si Awanikenet 6 atau 8 minggu selepas ini. Banyak-banyak sangat kucing pun tak sesuai kot nanti takut tak mampu nak menjaga mereka dengan baik dan demi kemaslahatan jiran tetangga. Okay itu aje nak share kisah Awanikenet beranak lagi. Mrs. A plan nak rehome 4 ekor tu. Tak tahulah menjadi ke tak sebab the A's yang lain semua membantah. #adoptdontshop #janganbuangkucing.


#FaceOnMalaysia

#FaceOnMalaysia

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

#FaceOnMalaysia. Saja suka-suka Mrs. A nak join #faceonmalaysia oleh @dexandra_hq di Instagram. Al-kisahnya Mrs. A dah terlanjur membeli dexandra Merdeka Collection dari officemate. Mulanya nak beli perfume je lagipun perfume Mrs. A dah habis. Tapi bila officemate kata ada promotion Merdeka Collection haish! terus tewas di situ muahahhaaaaaa... Bila dapat semalam tengok belakang box tu ada tulis it's time to show your stuffs! Three simple steps: Snap - write - post.

Dah post pun di @mrsablogstori. #FaceOnMalaysia

#FaceOnMalaysia


#FaceOnMalaysia

Lepas tu kena tulis caption "Hero Merdeka saya ialah...." Ngeh! ngeh! ngeh! gigih jugaklah Mrs.A tulis caption panjang-panjang Hero Merdeka saya ialah 'Barisan Hadapan' #frontliners kerana mereka telah banyak berkorban masa, tenaga dan penuh berdedikasi dalam perjuangan menentang virus Covid19 sesungguhnya anda telah menjadi sebahagian sejarah sebagai hero dan heroin rakyat Malaysia".
#faceonmalaysia

Unfortunately huwaaa...waaa...waaa.... caption panjang lebar tu tak appear pun. Akaun IG yang Mrs. A Tag pun tak captured. Kekdahnya IG Mrs. A yang ada masalah likes dan comment tu masih belum solve lagi walaupun dah 5 hari berlalu. Masalahnya Mrs. A yang tak boleh nak likes dan comment IG atau video kawan-kawan tapi kawan-kawan boleh jer... likes and comment IG Mrs. A. dah cuba uninstalled kemudian install semula tapi masih ada lagi problem yang sama. Bila Mrs. A like ataupun nak comment akan keluar carutan seperti dibawah:-

Dah banyak kali la bagitahu rupanya bila google kena buat boxxh dalam 24h
Tapi tadi dah try report bug kat HELP IG. Haish! serabutlah nak memikirkan biar ajelah counting lagi 24 hours. Kalau readers pernah ada problem cenggitu mohon tunjuk ajar Mrs. A ya acaner nak buat? Nampak gayanya takde chancelah nak menang #faceonmalaysia eh! tiberrrr....






Beli Headloop Face Mask Untuk Wanita Bertudung Di Shopee

Beli Headloop Face Mask Untuk Wanita Bertudung Di Shopee

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Beli Headloop Face Mask Untuk Wanita Bertudung Di Shopee. Setelah puas survey di beberapa tempat akhirnya Mrs. A berjaya  membeli headloop face mask untuk wanita bertudung a.k.a untuk Hijabista di Shopee. Heheheee... shopee kan aje senang dan mudah gittewww.... Eh! macam iklan la pulak! muahahaaaa.. Untuk makluman ini bukan post berbayar pun sajalah Mrs. A nak share mana tahu ada readers bertudung di luar sana yang tengah survey-survey jugak macam Mrs. A sebelum ni so bolehlah dapat idea sedikit sebanyak.

Beli Headloop Face Mask Untuk Wanita Bertudung Di Shopee.
Headloop face mask
Cenggini la rupa belakang (back) headloop face mask untuk wanita bertudung yang Mrs. A beli di Shopee tu
Headloop face mask untuk wanita bertudung yang Mrs. A beli di Shopee ini jenis 3 ply disposable dan 95% Bacterial Filtration Efficiency (BFE). Semalam dah guna so far so good. Tali face mask tu oklah kuat alhamdulillah tak mudah putus. Selesa pakai setakat jalan kaki dari office (DS2 Mall) ke Aeon S2 ditengah panas mentari masih selesa lagi. Takdelah timbul gatal-gatal atau rashes. Kalau nak cakap pasal kualiti Mrs. A pun takdelah pakar sangat tapi kenalah ambil tahu juga tak maulah jadi Aiman tak kisah dan Tipah tertipu giittewww.....

Beli Headloop Face Mask Untuk Wanita Bertudung Di Shopee.
Beli Headloop Face Mask Untuk Wanita Bertudung Di Shopee
Front face mask tu cengginilah colornya.
Sebelum ni Mrs. A tak beria pun membeli face mask atau pelitup muka ini cause office ada supply untuk staff. Tapi semenjak office cut cost membelikan reusable face cover a.k.a basuh dan guna semula so nak tak nak kenalah membeli untuk anak-anak. Pada bulan May yang lalu Mrs. A beli face mask di farmasi yang jenis bertali kalau tak silap satu kotak 50 hengget. Bukan Mrs. A yang beli pun Mr. A yang tolong belikan time tu memang kena beli cause dah back to work dan wajib pakai face mask. Di awal back to work dulu office memang supply face mask ni untuk semua staff tapi jenis yang ear loop. Tapi Mrs. A tetap terimalah dah office supply walaupun Mrs. A tak guna tapi boleh je bagi anak-anak yang guna jimat dah di situ. Tetapi bermula bulan Ogos 2020 office dah supply pelitup muka jenis macam gambar kat bawah ni.

washable 25-30 times
Bermula Ogos 2020 office supply yang cenggini
Adoiiilaa.... sejujurnya Mrs. A tak suka jenis ni bila pakai rasa pelik, bila tengok ketawa sendiri sebab imagine macam pakai spender kat muka muahhaaaaaa.... kekdahnya yang ni Mrs. A tetap jugaklah terima pemberian dari company yang disayangi #sayanglahsangat  tapi bagi Mr. A yang pakai ngeh! ngeh! ngeh! Sorry for my imaginasi melampau ya buat mereka yang suka pakai jenis washable nih!

Okaylah back to kisah beli headloop face mask untuk wanita bertudung di Shopee. Jadinya setelah dua bulan lebih berjaya tidak membeli face mask. Akhirnya pada 26 Ogos 2020 Mrs. A terpaksa jugaklah membeli so Mrs. A shopee kan aje beli untuk anak-anak jenis yang ear loop dan untuk Mrs. A jenis yang headloop tapi Mrs. A tak beli dari seller yang sama, Mrs. A beli dari seller yang berlainan.

Untuk seller yang jenis ear loop tu memang terbaiklah servisnya beli 26 Ogos esoknya tu 27 Ogos dah dapat. Alhamdulillah bersyukur sangat cause memang kalau tak sampai pada 27 haribulan tu 28 haribulan tu 3 ply face mask kat rumah memang dah out of stok ada kemungkinan Adik ke sekolah tak pakai face masklah jawabnya. Aryssa ok lagi no hal pakai jenis washable tu.

As for Mrs. A pulak headloop face mask yang Mrs. A order tu delivered semalam iaitu pada 1 September 2020. Kalau tak sampai semalam Mrs. A punya face mask jenis bertali pun dah out of stok jugak. Tapi mujurlah dah sampai so selamat tak perlulah nak pakai jenis ear loop tu lecehlah nak kena ada extender bagai. Mrs.A sebelum ni pernah juga cuba pakai extender tu tapi memang tak masuk jiwalah itu yang Mrs. A lebih prefer jenis bertali. Tapi yang jenis headloop ini adalah lebih mudah dari yang bertali.

Beli Headloop Face Mask Untuk Wanita Bertudung Di Shopee.
Beli Headloop Face Mask Untuk Wanita Bertudung Di Shopee
Cenggini rupa belakangnya (back) bila pakai.
Sekarang ini face mask dah jadi satu keperluan mujurlah harga pun dah mampu beli takdelah macam awal-awal PKP dulu harga Yahudi sungguh. Lagipun sekarang ini dah banyak pilihan hendak beli di mana-mana. Tetapi InShaAllah selepas ini Mrs. A akan beli lagi di seller yang sama semestinyalah di Shopee. Testimoni Mrs. A bagi 5 bintang.

Memandangkan PKPP sehingga Disember 2020 kekdahnya memang setiap bulanlah kena beli tak mau beli sekali banyak nanti bila banyak anak-anak tak reti nak berjimat cermat memang mentaliti manusia begitu kot bila nampak banyak je mulalah tak sedar diri guna. Sama jugaklah macam lauk di rumah kenduri kahwin bila nampak banyak lagiiii... kita pun ambil tak hengat eh! tiberrrr.... #peringatanuntukdirisendiri. Okay itu je nak share Beli Headloop Face Mask Untuk Wanita Bertudung Di Shopee.







Welcome September

Welcome September

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Welcome September. Pejam celik pejam celik dah 1 September di tahun 2020 sekejap aje masa berlalu. Semoga di bulan September ini Mrs. A akan lebih rajin memblog dan semoga beautiful quotes di bawah ini akan terkena tempiasnya kepada seorang Mrs. A

Welcome September.

Welcome September
Welcome September
Welcome September. Minta yang baik-baik, doa yang baik-baik. InShaAllah akan datang yang baik-baik juga.







Happy 7th Blogiversary

Happy 7th Blogiversary

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Happy 7th Blogiversary to Mrs. A my blog my stori. Apo ko bondo blogiversary tu hahahaa... Dari apa yang Mrs. A baca blogiversary maknanya terma yang digunakan sebagai ulang tahun kelahiran untuk sesuatu blog ha gittewww... Hari ini genap 7 tahun sudah Mrs. A menulis blog. Happy 7th blogiversary to Mrs.A my blog my stori walaupun kau sendu tapi Mrs. A tetap sayang dan bangga dengan kau love unconditionally eeecewaaahhhh.... hahhahaaa.

Happy 7th Blogiversary.
Happy Blogiversary

Pada hari ini 22 Ogos 7 tahun yang lalu entry pertama Mrs.A sebagai seorang blogger [SINI] bila baca balik kelakar pun ada ngeh! ngeh! ngeh! nampak sangat ayat-ayat seorang blogger yang belum matang. Time tu Mrs. A guna ganti nama aku. Rasanya dah dua tiga kali jugak bertukar ganti nama sepanjang 7 tahun Mrs. A berblog ni dan sehingga hari ini Mrs.A adalah yang paling serasi InSyaAllah tak akan bertukar kot dalam masa terdekat ini.

Sama jugak macam blogger-blogger lain header blog pun dah beberapa kali juga Mrs. A tukar sayangnya Mrs.A tak keep track pulak setiap kali Mrs. A bertukar header. Ada dua ke tiga je yang masih ada tapi kat dalam laptop ni jumpa dua, rasanya ada satu lagi tapi gambar tu dalam pc kat office la pulak.

Happy 7th Blogiversary 

Happy 7th Blogiversary
Di awal berblog header suka letak gambar sendiri 
Happy 7th Blogiversary
Pernah guna header ni juga rasanya yang ni sebelum header sekarang
Selama 7 tahun berblog banyak jugaklah ilmu blog yang Mrs. A dah kutip contohnya macam SEO, size gambar harus kecil dan sebaik-baiknya tuliskan title text dan alt text, post setting kena tulis label;permalink; search des. dalam post tak bagus kalau letak banyak sangat link, broken link kena cek berkala dan remove. Mrs. A sekadar ambil tahu sahaja dan praktikkan serba sedikit tak ambil serius sangat kalau kena keluar modal lagilah Mrs.A kedekut muahhhaaaa....

Pernah juga ada pengalaman kena reject dengan Google Adsense gara-gara excited sangat kesudahanya hampa. Kisah Mrs.A bersama GA takdelah  manis sangat 4 kali apply barulah mendapat response itu kisah pada April 2015 Mrs.A masih ingat cause siap buat post tapi post tu Mrs.A dah revert to draft. Sorrrrry.... Apply kali keempat dapat response positif time apply tu url blog Mrs.A adalah mymaziah ntah apa Mrs.A punya bebal belum approve sepenuhnya lagi dah pi tukar kepada mrsablogstori terus tidak berapa lama selepas tukar tu dapat email dari GA tak dapat nak review url mymaziah tak wujud katanya. Ha mendapat padan muka ngko Mrs. A. Tapi sekarang GA dan Mrs.A dah comolot semula tiberrr.... hahhaaaa...

Lain-lain keseronokkan berblog selama 7 tahun ini bagi Mrs A adalah dapat berkenalan dengan rakan-rakan blogger walaupun sekadar di alam maya itupun suatu kepuasan juga. Selain daripada itu boleh join segmen, giveaway, blogger contest, review, advertorial dan macam-macam lagilah pernah juga Mrs.A menang dan bertuah ada yang dapat duit, ada dapat voucher dan ada jugak yang dapat hadiah. 

Tahukah readers dan rakan blogger sekalian walaupun Mrs.A dah berblog selama 7 tahun tapikan sekali pun Mrs.A belum pernah menganjurkan apa-apa segmen mahupun giveaway dek kerana risaunya tak boleh nak commit. Pernah Mrs.A tanya LZ yang dah ada pengalaman anjur giveaway bila dia jawab susah jugak haish! lagilah Mrs.A tak nak mencuba takut tak boleh nak commit cause Mrs. A kalau buat sesuatu mesti all out. Cuma pernah sekali Mrs.A bagi hadiah buat 7  orang pengomen tegar blog Mrs.A [SINI] itupun dah fening Mrs.A memikirkan nak bagi hadiah apa terutamanya untuk WP yang lelaki itu.

Walaupun sekarang ini telah wujud pelbagai media sosial IG, FB, Tiktoks, Youtube tetapi Mrs. A rasa sangat serasi dengan platform blogger. Blog adalah satu medan untuk Mrs. A meluah rasa dan berkongsi cerita. Haish! susahlah nak cerita hanya blogger yang loyal sahaja faham kot. Rasa macam dah panjang lebar kisah Happy 7th Blogiversary Mrs. A ni dikesempatan ini juga Mrs.A dengan rendah diri memohon ampun maaf seandainya sepanjang 7 tahun Mrs.A berblog ini ada mengguris mana-mana perasaan readers samada di dalam entry blog mahupun sewaktu singgah komen-komen di blog rakan-rakan blogger. Mohon maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki.

Happy 7th Blogiversary to Mrs. A my blog my stori kalau nak baca lagi kisah aku seorang blogger boleh klik [SINI]







Wordless Wednesday #4/2020 - Google Adsense

Wordless Wednesday #4/2020 - Google Adsense

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Wordless Wednesday #4/2020 - Google Adsense

Pin Google Adsense Mrs. A dah selamat sampai  #18082020

AGM Kelab Sosial & Rekreasi Di Musim PKPP

AGM Kelab Sosial & Rekreasi Di Musim PKPP

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

AGM Kelab Sosial & Rekreasi Di Musim PKPP. Kejadian pada 13082020 Mrs. A diminta menghadiri Annual General Meeting Kelab Sosial & Rekreasi syarikat atau bahasa melayunya Mesyuarat Agung Tahunan oleh Encik Bos di LRA Sg Terip. AGM tahun lepas di [SINI].

Mrs. A dapat tahu kena hadir AGM Kelab Sosial & Rekreasi ini pun last minutes. Petang Rabu tiba-tiba bos WhatsApp "esok you pergi AGMkan pukul 2 petang di Sungai Terip?" Terkejut kita hahahaa... Mrs. A dengan naivenya jawab "taklah bos itu yang terpilih sahaja I tak dapat apa-apa Memo pun. Dari apa yang I dengar hanya 10 orang aje dari bahagian yang tertentu yang kena pergi". "Ia... youlah yang salah seorang dari 10 orang tu, so esok you pergilah" kata bos. Kekdahnya Mrs. A pun kena la pergi dah arahan gittewww... Kehadiran kali ini terpaksa dihadkan kerana masalah ruang dewan yang terhad. Kuota untuk 60 orang sahaja untuk penjarakan sosial. Cukup-cukup korum kehadiran untuk menjalankan mesyuarat.

AGM Kelab Sosial & Rekreasi Di Musim PKPP.


AGM Kelab Sosial & Rekreasi Di Musim PKPP
Excited jumpa gang netball almaklumlah dah setengah tahun tak jumpa
AGM kali ini lewat dari sepatutnya disebabkan PKP. Objektif AGM adalah untuk membentangkan penyata akaun kelab dan aktiviti-aktiviti yang telah dijalankan sahaja. Kurang hangat sikitlah al-maklumlah tiada sebarang pemilihan atau undian untuk apa-apa jawatan mahupun pindaan perlembagaan, belum habis penggal lagi uols.

Penyata akaun dibentangkan seperti biasa oleh Bendahari selain daripada pemberitahun dan up-date aset-aset tetap, beliau juga up-date cash di bank yang dimiliki oleh KSR currently. Disebabkan PKP tak banyak aktiviti yang boleh dijalankan. Kebanyakkan aktiviti yang dirancangkan terpaksa ditangguh so kekdahnya banyak jugaklah cash yang masih tersimpan di bank gittewww....

Lain-lain cadangan adalah berkaitan khairat kematian. Ahli-ahli KSR sebulat suara bersetuju untuk memberi khairat kematian kepada waris ahli sekiranya berlaku kematian dengan amaun yang sama  jumlah disumbangkan oleh pihak syarikat. Semasa mesyuarat juga baharulah Mrs. A sedia maklum yang KSR SAINS dan KSR SAINS FC adalah dua entiti yang berbeza. KSR SAINS FC adalah milik syarikat dan dibiayai sepenuhnya oleh syarikat bukan milik kelab. Pada tahun hadapan dicadangkan supaya nama KSR tersebut diguurkan terus menjadi SAINS FC sahaja. So yang bukan ahli kelab dah boleh ler... pergi ke padang sokong pasukan bolasepak SAINS FC ya eh! tiberrr...

Ada juga beberapa lagi isu yang telah dibincangkan untuk dibawa ke AGM tahun hadapan sekadar bertanya pendapat dan survey bak kata Presiden Kelab. Isu-isu tersebut tidak dapat diputuskan pada AGM ini cause ianya memerlukan pindaan perlembagaan kelab dan juga undian ahli-ahli kelab so kita tungguuuu.... next AGM ya!

AGM Kelab Sosial & Rekreasi Di Musim PKPP.


AGM Kelab Sosial & Rekreasi Di Musim PKPP
Penjarakan sosial 
Alhamdulillah AGM berjalan lancar. Mesyuarat ditangguhkan lebih kurang pukul 4.30 petang. Tiada sebarang makan-makan ya. Ada..... tapi yang dah siap tapau so ambil sorang satu then balik terus. Tapi Mrs. A sempat jugaklah chit-chat dengan dua orang gang netball al-maklumlah dah lama tak jumpa so macam-macam story keluar ngeh! ngeh! ngeh!



Bid Farewell To Tuan Pengarah

Bid Farewell To Tuan Pengarah

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Bid Farewell To Tuan Pengarah. Kisah pada 11 Ogos 2020 Mrs. A dijemput hadir sama untuk bid farewell buat Tuan Pengarah syarikat tempat Mrs. A kerja. Tak ramai pun jemputannya hanya department yang organize dan atas jemputan organizer sahaja. Actually ada kisah disebalik tamatnya kontrak Tuan Pengarah, tapi tak perlulah kot nak cerita nanti jadi isu pulak huhuhuuu... Biarlah mereka yang tahu sahaja mengetahui kisah sebenar dan sesungguhnya hanya Allah yang maha mengetahui segalanya.

Tempat farewell diadakan adalah di Chinese Restaurant, Han Pi Yuen, Royale Chulan Seremban. Mrs. A pergi satu keta dengan bos Mrs. A, Kak N dan seorang lagi yang bekerja bawah Tuan Pengarah.

Bid Farewell To Tuan Pengarah.
Bid Farewell To Tuan Pengarah
Kak N a.k.a gang lunch
Di atas sebab-sebab tertentu, organizer larang snap photo pada awalnya tu yang tak banyak photo tapi tulah Mrs. A dengan KN buat selambar derk! aje snap jugak photo muahhaaaaaa....

Bid Farewell To Tuan Pengarah
Kononnya snap gambar KN tapi motif utama nak snap gambar yang belakang tu Tuan Pengarah dan Encik bos 
Walaupun Tuan Pengarah dah sampai awal tapi terpaksa delay menunggu lagi 2 orang jemputan depa time tu on the way. Mereka lewat sedikit cause ada meeting katanya. Bila semua dah sampai terus aje serve makan-makan sambil borak-borak gitteww....

Bid Farewell To Tuan Pengarah
Okay next time boleh ajak family pulak makan kat sini semua menu tu sedap-sedap belaka bukan Mrs. A aje cakap yang lain-lain pun setuju semua sedap ke sebab FOC muahahaaaa....
Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar. Kemudian ada jugak sepatah dua kata dari Tuan Pengarah kiranya sesi luah rasa beliaulah. Baharulah Mrs. A tahu versi sebenar dari yang empunya diri sendiri sebelum ini dengar cerita dari pelbagai source dan pelbagai versi jugak huhuhu....  tapi  Mrs. A tak amik port sangat, sejenis masuk telinga kanan, keluar telinga kiri.  Antara yang paling Mrs. A ingat kata-kata Tuan Pengarah ialah "saya tidak gembira dengan penamatan kontrak awal ini sebab itulah bila mereka jemput nak buat farewell saya tolak," ha gitteww tapi yang farewell ini terkecualilah sudi jugak dia hadir.

Bid Farewell To Tuan Pengarah.

Sangkaan we all Tuan Pengarah tak nak bergambar adalah meleset sama sekali. One group photo sebagai kenangan tapi tulah sedehhh! kualiti gambar kurang memuaskan. Sabar yolah tukang snap tu nak sabotaj apooo #gurauje

Bid Farewell To Tuan Pengarah
Jauh sangat gambarnya huhuhuhu...
Bid Farewell To Tuan Pengarah
All the best TP
Kami mendoakan semoga baik-baik sahaja buat tuan. Manusia merancang tapi perancangan Allah adalah yang terbaik. Okay itu sahaja nak cerita kisah Bid Farewell To Tuan Pengarah.



Hari Raya Aidil Adha 2020

Hari Raya Aidil Adha 2020

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Hari Raya Aidil Adha 2020. Dah hampir seminggu hari raya Aidil Adha ataupun hari raya korban berlalu Mrs. A baru nak up entry ha. Takpe kan better late then never eh! hahahhaa... Sehari sebelum hari raya Aidil Adha tu Mrs. A dah balik kampung ambil annual leave 1 hari gitttewww.

Mrs. A gerak dari Seremban lebih kurang pukul 12.00 tengahari drive santai-santai jer... alhamdulillah jalan pun elok je clear sampai kampung lebih kurang pukul 1.00 petang. Sesampai di kampung hanya ada emak dan mak-mak sedara sebelah rumah je. Adik bongsu aka Maksu dah selamat sampai Kelantan depa raya sana ialah time raya Aidil Fitri tak lepas balik al-maklumlah PKP. Family KakNgah sampai malam raya, Along sampai pagi raya, family Alang pulak raya kat rumah mak mertua takde rezeki nak balik kampung katanya.

Solat hari raya kat kampung Mrs. A by invitation only. Imam dah siap-siap pesan kat mak-mak sedara Mrs. A orang pompuan tak yah solat raya kat masjid katanya huhuhuhu. Mr. A tak sempat pun nak solat raya di masjid haish! sadis sungguh tulah ingatkan solat macam biasa pukul 9.00 pagi. Dia sampai dalam pukul 8.20 pagi kariah masjid dah baca khutbah katanya. Along Mrs. A mujurlah sempat itu pun nyaris-nyaris je tak dibenarkan masuk cause dah sampai keluar masjid jugak had untuk yang boleh solat hanya 60 orang sahaja.

Hari Raya Aidil Adha 2020.


Hari Raya Aidil Adha 2020
Seketul je gambar juadah raya yang Mrs. A snap hahahaa... Lemang orang kampung jual. Emak Mrs. A memang regular customer cause memang dah tahu sedap gittewww....
Hari Raya Aidil Adha 2020
Time ni dah petang dah on the way nak balik kampung semula dari Jiboi
Hari Raya Aidil Adha 2020
Satu-satunya gambar berdua yang ada
Hari Raya Aidil Adha 2020
Dengan emak pun sama mujurlah ada satu gambar buat kenangan hari raya Aidil Adha 2020
Time balik raya side Mr. A di Jiboi lagilah ralat!!! satu gambar pun takde. Langsung tak teringat nak bergambar huhhuhuu.... Mrs. A sekeluarga beraya di Jiboi dalam tengahari pada 10 Zulhijjah tu. Aryssa tak ikut sekali cause dia nak ikut MakNgah dia pergi mana ntah. Mr. A kata biarkan ajelah tak koser! nak melayan perangai dia meroyan nanti. Along dengan Adik okay je katanya lagi elok lapang tempat duduk belakang keta muahahhaaaa.... End of story 10 Zulhijjah 1441H.

Pada 11 Zulhijjah 1441H (01082020) pagi-pagi lagi emak minta anak sulong Mrs. A temankan dia pergi masjid untuk serahkan kambing korban pada Imam. Tapi Mrs. A cakap takpelah biar Mrs. A aje yang pergi pastu BangNgah cakap dia pun nak join sekali. Adik pun ikut juga tapi dia naik motor sendiri. Tahun ini emak buat korban seekor biri-biri untuk arwah ayahnya kiranya Atok Mrs. A lah. Mak cakap sebelum Atok meninggal dia ada bernazar nak korban seekor kambing tapi hajatnya tak kesampaian ketika hayat. Alhamdulillah mak Mrs. A dikurniakan rezeki olehNYA untuk buat korban tu pada tahun ini. Jom layan gambar sekitar majlis korban kariah masjid kampung Mrs. A.

Hari Raya Aidil Adha 2020

Hari Raya Aidil Adha 2020
Inilah biri-biri tu pandai dia pandang camera time Mrs. A snap.
Ya Allah terimalah ibadah korban kami
Hari Raya Aidil Adha 2020
Alhamdulillah dipermudahkan tak payah ikat-ikat pun kaki bebiri tu
Hari Raya Aidil Adha 2020
Ada dua ekor biri-biri dikorban pada pagi tu
Hari Raya Aidil Adha 2020
Emak duduk al-maklumlah warga emas
Hari Raya Aidil Adha 2020
 Mula-mula sembelih biri-biri dulu kemudian baru lembu. Itu biri-biri yang seekor lagi tu. Actually dia yang mula-mula sekali disembelih.
Hari Raya Aidil Adha 2020
Sedang tunggu turn biri-biri korban untuk arwah Atok Mrs. A disembelih. Sempat Mrs. A record untuk tontonan adik-beradik Mrs. A yang tak dapat hadir.
Hari Raya Aidil Adha 2020
Time ni Imam baru sampai
Hari Raya Aidil Adha 2020
Kariah masjid yang hadir tak boleh ramai pun ada hadnya
Hari Raya Aidil Adha 2020
Abam pulis dengan askar pun ado... melawat kawasan ngeh! ngeh! ngeh! Alhamdulillah kami patuh S.O.P
Majlis korban di kampung Mrs. A berlangsung sehari sahaja iaitu pada 11 Zulhijjah tu. Ada dua ekor biri-biri dan 3 ekor lembu korban. Dah selamat pun daging-daging korban tu sampai ke rumah dan dimasak gulai hiks!

Hari Raya Aidil Adha 2020.

Sambil tu Mrs. A nak share jugak ganjaran dan sunnah berkaitan ibadah korban.




Kredit: Ikhlasdotcom

Okay itu sahaja kisah Hari Raya Aidil Adha 2020 Mrs. A my blog my stori. Ya Allah terimalah ibadah korban hambaMu. Semoga ibadah korban kita semua diterima olehNYA. InSyaAllah.





MRS.A my blog my stori ©