April 2016 - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: April 2016
Kejohanan Bola Jaring Daerah Seremban 2016 - part final

Kejohanan Bola Jaring Daerah Seremban 2016 - part final

As salam and greetings to dear readers.

Okay seperti yang dijanjikan Mrs. A sambung lagi citer Kejohanan Bola Jaring Daerah Seremban 2016 yang part final pula ya. Setelah hampir 40 minit menunggu dengan penuh debar, akhirnya tibalah giliran team Mrs. A lawan dengan team Red Rose.

Sebelum mula tu puaslah mencari-cari mana satu team Red Rose ini, ada dua team yang baju merah kekdahnya we all pun tak pasti mana satu Red Rose sehinggalah masing-masing masuk ke gelanggang. Adoyai!!! team Red Rose ini budak-budak sekolah rupanya hurrmmm... down sikit sebab mesti stamina budak-budak power dari orang tuakan...

Nun jauh di hujung sana GK tu bib coklat

Jaga-jaga rebounced ngeh! ngeh! ngeh!

Baju putih referee tu adalah coach we all, tapi... dia memang seorang ref yang adil dan saksama tekau!! Asyiklah GS we all kena blow dengan dia cos gerak kaki.

Masa permainan adalah 7-2-7 iaitu tujuh minit main dan dua minit rehat kemudian tukar gol. Nak tau siapa menang time ni... Alahai satu mata aje memisahkan team Mrs. A dengan Red Rose iaitu kalah 2/3 hurmmm... ralatkan. memanglah lagi bertambah ralat bola sampai kepada area D tapi shooter asyiklah buat kesalahan gerak kaki. Takpe kalah menang itu adat. Kita tunggu next game pulak.

Dalam pukul 12.00 tengahari cenggitu game kedua pun mula. Kali ini team SAINS vs. Super Strickers pulak. Penuh semangat dan azam nih! mesti menang kalau nak terus mara ke peringkat seterusnya.

Masih kekal dengan Bib coklat lagi cos pihak lawan bib biru



Dah! tukar position jadi GD pulak

Haa... lega dah tamat, berdasarkan senyum tu mesti uols boleh tekakan menang ke kalah?

Alhamdulillah misi tercapai kito monang yo! kito monang yo! sekurang-kurangnya dapat menaikkan semula semangat yang dah down tadi.

Jeng..jeng..jeng.. game terakhir adalah SAINS vs. Olympus ini satu lagi game yang perlu menang kalau we all nak pergi ke quarter final. Tapi.... Olympus team kuat, Red Rose dengan Super Strickers tu semua dia dah baham. Mata dia pulak banyak uol semua dia kasi belas-belas dan puluh-puluh.

Tapi takpe perjuangan harus diteruskan. Olympus tak kisah menang atau kalah team mereka telah menempah tiket pun ke quarter final. Cuma SAINS aje perlu menang kalau kalah Red Rose yang akan mara ke quarter final.

Team Olympus datang nun jauh dari KL



Cer teka siapa yang menang???

Setelah perlawanan tamat maka organiser sibuklah mengira-ngira mata siapa yang layak ke quarter final. Walaupun terdapat desas-desus yang kurang enak, antaranya yang Mrs. A dengar "itulah kalau kita buat liga macam nih! memanglah dia orang baca games" dah tu pulak crossed johan group vs. naib johan group, memanglah sesuka hati aje nak main-main" tu yang kurang puashati di sesetengah pihak. Tapi biasalah adat manusia manalah kita mampu nak puaskan hati semua orang. Asalkan kita dilandasan yang betul ignore ajelah.

Yeaayyy.... SAINS berjaya mara ke quarter final.

Kejohanan Bola Jaring Daerah Seremban 2016
Jadual Pertandingan Separuh Akhir

Target we all tak besar pun. Cuma nak masuk ke quarter final aje. Muahahahaaaaa.... Alhamdulillah dah tercapai. Sedih sangat bunyinyakan nampak sangat tak bercita-cita tinggi ngeh! ngeh! ngeh! Bukan tak mahu tapi tak nak frust menonggeng aje nanti, cos we all memang dah boleh agak teams mana yang akan mara ke separuh akhir dan akhir almaklumlah berdasarkan pengalaman lalu Sweeties tu memang power dan kerja depa pulak memang tidur netball, makan netball, mandi netball aaaacaner tu!!??


Ntah apalah yang we all discussed time nih!

Sebelum berentap kita bersalam-salaman dulu

Apsaller.. jurukamera we all tak amik gambar time tengah games nih! tak dapatlah nak tempek gambar hah!.

Perlawanan di separuh masa pertama sengit jugaklah di antara GNG dengan team SAINS. Corak permainan GNG laju walaupun SAINS main laju tapi GNG lebih laju lagi tak terkejorrr... yeop. Time quarter final pulak masa perlawanan adalah berbeza iaitu 8/8 tiada rest, terus tukar gol lagilah somput dibuatnya. Time 2nd half Mrs. A dan center dah tak main pun kasi chancelah pulak reserve yang main. Amboi! kasi chance ayat kemain. Actually Mrs. A dah injured pun ya.

Maka berakhirlah perjuangan team SAINS setakat quarter final aje. Sesiapa yang nak balik dah boleh balik. Tetapi Mrs. A dan dua tiga orang gang tak balik lagi cos nak tengok final game di antara Sweeties dan Olympus. We all support Sweetieslahkan sebab mereka team yang we all kenal dan kekadang training bersama. Olympus pulak team dari KL. Amboi! kenegerian sangat we all nih! Taklah... bukan macam tu masing-masing mestilah ada pilihan sendiri ikut citarasa sendiri. Perlawanan Sweeties vs. Olympus sengit hingga ke akhir dan kesudahahnya kemenangan berpihak kepada Sweeties seperti mana yang we all jangka. Mereka yang menang dapat hadiah berupa RM tapi tak ambil tahulah pulak berapa RMnya? Muahhaaaa...nampak tak.. nampak tak??? Itu maknanya SAINS masuk lisus bukan kerana RM tapi sesaja nakkan experience.

Okay! perjuangan belum berakhir. Tungggu... Sukan Bekalan Air SeMalaysia aka SBAM di Perak nanti.
Salam Jumaat : Selamat Hari Lahir Buat Kamu.

Salam Jumaat : Selamat Hari Lahir Buat Kamu.


Ya Allah, panjangkanlah usiaku,
agar lebih lama dapat aku mentaati Mu,
Jadikanlah kehidupan ini sebagai ladang.,
moga di akhirat kelak aku mengutip hasilnya.

Ya Allah, tambahkanlah amalan ku di saat bertambah usiaku,
Jadikanlah cahaya Mu yang bersinar menyinari jalanku,
Rehatku adalah rantaian zikir,
Rantai yang ku kalungkan pada leherku,
Sebagai tanda cintaku pada Mu,

Ya Allah, Engkau tidak mensia-siakan segala usahaku,
Mencari haruman Syurga ciptaan Mu,
Tempat rehat dan nikmat abadi....

Amin Ya- Rabbal Alamin.....


Kredit: Inia's Muslim Testimonial
Wordless Wednesday #76 - Kawan Seberang

Wordless Wednesday #76 - Kawan Seberang


As salam and greetings to dear readers.

Last Saturday Mrs.A telah get together dengan kawan dari Jakarta yang dah 13 tahun tak jumpa. We both dan seorang lagi tu pernah kerja di company yang sama sewaktu Mrs. A kerja di Kuala Lumpur beberapa tahun yang lampau. Time tu dia kena posting di Office K.L. Amboi! lampau uols macamlah satu abad lamanya. 

Nasi Arab Damsyik
Waa... enak amat ini kelihatannya (baca gaya sinetron Indon ya baru feel)

Nasi Arab Damsyik
Nasi Arab Damsyik. Ini untuk 3 pax tapi banyak bangat seh!

Gambar Restoren Nasi Arab Damsyik
Yuk! kita fotorin dulu ya... (muahhaaa... bahasa sinetron uols). Tudung hitam kawan Mrs. A yang duduk di Bangi lagi seorang pastilah Aryssa.

Gambar Wordless Wednesday
Sri Fitriani aka Pipit, dulu single sekarang ibu anak dua

Gambar Restoren Nasi Arab Damsyik
Di sini..sini harus ini bergambar di sini ya... kata si Pipit tu

Gambar Mrs. A
Kemudian they both hantar Mrs. A balik dan fotorin lagii...

Kebetulan time nak jumpa tu  sebelah paginya Mrs. A ada tournament bowling kekdahnya tak sempat tukar baju lagiks.. terus rushing jumpa mereka. Excited sangat dapat berjumpa kawan-kawan bila dah lama tak jumpa. Semoga ukhwah yang terjalin akan terus segar dan mekar hingga ke Jannah.


Happy Birthday to Aryssa Hani and Aqil Hayyi

Happy Birthday to Aryssa Hani and Aqil Hayyi

As salam and greetings to dear readers.

Happy birthday to Aryssa Hani and Aqil Hayyi. Seorang genap dua belas tahun dan seorang lagi genap sepuluh tahun pada Jumaat, 22 April last week. They both berkongsi tarikh lahir yang sama cuma berlainan tahun sahaja. 

We all sambut sekadar cut the cake among our small family only. 



Aryssa & Aqil malu-malu pulak time nak cut the cake

Harapan dan doa setiap ibubapa mestilah mahukan yang terbaik buat anak-anak mereka. Begitu jugalah Mrs. A, semoga Aryssa dan Aqil menjadi anak yang soleh dan solehah, berjaya di dunia dan juga di akhirat kelak.


Second Batch

Second Batch

As salam and greetings to dear readers.

Rasanya macam dah lama tak up date kisah kekucing Mrs. A. Second Batch tu maksudnya ialah Koko dah melahirkan anak-anak buat kali kedua. The exact date tak ingatlah tetapi yang pasti dalam pertengahan bulan lepas iaitu Mac 2016.

Kali ini pun Koko pilih untuk melahirkan di bilik Aryssa juga. Cuma kali ini di dalam almari Aryssa di bawah drawer yang paling bawah. Hurmmm... tak pastilah camne Koko yang perut besar memboyot boleh lepas ke bawah drawer tu. 

Oleh kerana busy dengan urusan harian terlupalah pulak nak snap moment-moment ketika babies Koko masih kecil. Sekarang umur meraka dah hampir sebulan tengah ligat main-main dan main aje kojer depa. Lima ekor kesemuanya.


Midnite, Orro, Momot, Jingga & Comel

Kesemua nama-nama tu kids yang bagi kecuali Jingga
 Mrs. A letak nama tu ikut cadangan kak Anajingga ngeh! ngeh!ngeh!

First batch dulu anak-anak Koko empat ekor kesemuanya tetapi yang ada hingga sekarang cuma Tiga dan Kuning sahaja. Seekor hilang dan seekor lagi mati.

Pernah terbaca kat satu blog tu tak ingat dah blog mana, 'Dalam setiap kelahiran anak-anak kucing yang ibunya ada tiga color', maka kebarangkalian tinggi anak-anaknya akan ada yang warna oren/yellow dan jugak hitam pekat at least seekor. Memang ada benarnya jugak last time anak Koko memang ada color kuning this time pun sama.

Sekarang Mrs. A dah ada sepuluh ekor kucing. Kucing kampung aje. Takdelah kucing yang nak duduk dalam air-cond jer tuh! Planning Mrs. A yang second batch ni nak bagi kat orang for adoption. Sesiapa yang berminat nak adopt tu boleh arrr.. contact Mrs. A. Mrs. A bagi aje dengan syarat orang tu mestilah pencinta haiwan. Semoga kita pencinta haiwan semua akan dikurniakan rezeki yang banyak melimpah-ruah dan berterusan.  



Mini Giveaway By Niena Annisa'

Mini Giveaway By Niena Annisa'

BISMILLAHHIRRAHMANNIRRAHIM...

As salam and greetings to dear readers.
*click banner to join

Dah lama tak joined GA. Lama kerrr?? Okay tadi tengah jalan-jalan blog rakan-rakan terjumpa GA ni syarat yang mudah dan simple. Hadiah pulak Mrs. A suka.
Sesiapa yang nak join jugak jom click banner for more details.

Giveaway ini bermula dari 3 April dan berakhir pada 30 April 2016 pada jam 11.59 malam.


HADIAH :




Shawl chiffon x 2 pemenang
Kejohanan Bola Jaring Daerah Seremban 2016 - part 1

Kejohanan Bola Jaring Daerah Seremban 2016 - part 1

As salam and greetings to dear readers.

Kejohanan Bola Jaring Daerah Seremban 2016 - part 1

Okay! sambung lagi cerita Kejohanan Bola Jaring Daerah Seremban 2016 aka #LISUS yang telah berlangsung dengan lancar dan meriahnya. Kejohanan dijadualkan bermula pada pukul 9.00 pagi. Tetapi sejak dari pukul 7.30 pagi lagi dah ramai yang datang. Team office pun sama ada yang dah sampai awal dalam pukul 7.30 pagi cenggitu sebab risau tak dapat parking.

Mrs. A takdelah awal sangat coz breakfast dulu bersama Aryssa sebelum hantar dia ke kelas Bestari tahun 6. Tapi syukur tempat yang biasa Mrs. A parked tu masih kosong. Sesampai aje cari team mana depa punya port nih!?

Ha! jumpa pun.
Pastu terus aje amik gambar.

Kepada sesiapa yang tak breakfast lagi ada sandwich dan pisang untuk alas perut.

Kemudian bergambar bersama team

Pengurus pasukan Mrs. A terpaksa datang lewat coz bapa saudaranya meninggal. Takpelah we all faham asalkan players cukup syukur alhamdulillah. 

Kemudian lebih kurang pukul 8.30 pagi semua diminta berkumpul dalam barisan untuk acara perasmian. Perasmian dilakukan oleh Pegawai Belia dan Sukan Daerah Seremban, alamak nama dia Mrs. A tak ingatlah tapi handsome jugaklah orangnya cia...cia...cia.... Katanya dalam kejohanan kali ini penganjur akan memilih pasukan terbaik ataupun individu yang dirasakan bagus dan terbaik untuk mewakili Negeri Sembilan dalam kejohanan di peringkat negeri nanti.

Menurut beliau lagi tahun ini penyertaan paling ramai dalam sejarah penganjuran netball LISUS iaitu sebanyak 18 pasukan kesemuanya

Meriah dengan 18 pasukan yang bertanding dari luar NS pun ada iaitu Gombak dan Shah Alam.

Selepas acara perasmian, sebelum kejohanan dimulakan, 

Kita bergambar dulu!!!

Bergambar bersama sebelum kejohanan dimulakan

Kemudian kejohanan pun bermula. Terdapat empat kumpulan kesemuanya iaitu kumpulan A, B, C dan D. Kumpulan A dan C terdiri daripada lima team manakala kumpulan B dan C pula empat team sahaja. Dalam cabutan undi yang dijalankan team office termasuk dalam kumpulan B iaitu empat team sahaja.

Oleh kerana kumpulan A dan C terdiri dari lima team maka kumpulan tersebut telah bermula dahulu. Team A bermain di gelanggang 1 dan team C bermain di gelanggang 2. Peluang tersebut we all gunakan untuk menyaksikan perlawanan team yang bertanding awal dan sambil itu warmed up. 

Masing-masing sibuk tengah passing bola

Tangan satu, dua tiga, empat.... dan lapan

Tukar tangan satu, dua, tiga, empat.... dan lapan. Amboi! kemain semangat berkobar.

Ini acara wajib bergambar satu pasukan. Kalah menang adat pertandingan tapi gaya biarlah menang muahhaaaaa......

Ouch! besarnya nama masing-masing. Siapalah yang punya idea nih!??

Hurmmm...ingat nak habiskan terus kisah Kejohanan Bola Jaring Daerah Seremban 2016 tapi kering idealah nak menulis. Lagipun kasi suspen sikit apakah keputusam team office Mrs. A. Tunggguuuuu... to be continue.


Kejohanan Bola Jaring Daerah Seremban 2016 - Teaser

Kejohanan Bola Jaring Daerah Seremban 2016 - Teaser

As salam and greetings to dear readers.

Esok team netball office akan menyertai Kejohanan Bola Jaring Daerah Seremban 2016 ataupun lebih dikenali dengan nama Kejohanan Bola Jaring Liga Sukan Untuk Semua. Ini adalah salah satu persediaan juga untuk team office sebelum ke SBAM. Sajalah nak bagi experience bagaimana feel sertai pertandingan liga. Bukanlah tak pernah ada experience cuma nak refresh feel tu yang dah berkurun lama tak menyertai mana-mana pertandingan.

Tahun 2014 dulu Mrs. A dah pernah sertai kejohanan yang sama tapi bersama team Netball Ex-Stadian.

Kepada peminat-peminat netball seantero negara mereka pasti dah familiar dengan Kejohanan Bola Jaring Liga Sukan Untuk Semua ini. Actually kejohanan ini memang sedang berlangsung sekarang di seluruh negeri di Malaysia seperti Selangor, Terengganu, Wilayah dan lain-lain negeri.




Belanja gambar di suatu petang selepas training. 
Time ini hanya lima orang aje yang turun training pun lima lagi macam-macam hal.

Yang muda remaja dua orang peace yo kat belakang tu adik-adik sekolah vokasional yang selalu jadi sparring training bersama.



Saranghaeyo!!!

Doa-doakan team Mrs. A menang di peringkat grouping ya! Kalau nak juara tu memang payah arrr... banyak team power-power huhuuuhuuu... Okay to be continue cerita selepas kejohanan nanti.

Sesiapa yang berkelapangan yang duduk di Seremban tu meh! la datang support.


Salam Jumaat : 7 Rejab 1437H

Salam Jumaat : 7 Rejab 1437H

As salam and greetings to dear readers.

Shared Yamtuan Murshid's post


X-STAD FC vs IJM Land FC

X-STAD FC vs IJM Land FC


As salam and greetings to dear readers. 

Last Saturday Mrs. A rajinlah pulak nak ikut Mr. A pergi game bola. Mungkin disebabkan tempatnya di IJM Rimbayu tu yang rajin tu. Lagipun Mrs. A belum pernah sampai ke situ lagi. Kids pun sama excited sangat dapat pergi.

X-STAD FC dah Otai sangat!! tapi hati  muda kata depa.  

IJM Land FC tengah warmed-up. Amboi! semua kekurus dan nampak fit.

X-STAD FC pun warmed-up juger... tapi tak ramai yang kurus ngeh! ngeh! ngeh!

Tujuan depa bukanlah nak main bola sangat tapi lebih kepada suka dapat berkumpul jumpa kawan-kawan lama. Main pun sampai tiga games. Tak sedar awak-awak tu dah otai. Takpelah janji semua sihat dan tiada yang injured. Alhamdulillah yang penting happy!!

Tapi tempat ini memang best ada padang main bola dan taman untuk riadah.


Babah main dalam padang, adik main tepi padang

Haahhaaa... 'Dilwale' sangat


Apa motif ni? Ini adalah lantai toiletnya tembus bawahnya tasik.

Nakk... jugak enterframe

Taman Rimbayu ini macam best aje, tapi banyak rumah yang masih kosong lagi. Next time kalau ada friendly match kat sini lagi boleh ikut lagi. Akhir kata majulah sukan untuk negara, ngeh! ngeh!ngeh!


Wordless Wednesday #75

Wordless Wednesday #75


As salam and greetings to dear readers.

Ini citer tengahari semalam. Kisah kereta lagi. tapi kali ini kereta yang takde gear.. muahhaaaaa.


Eh! eh! sini jap mana gear ni...???

Kereta Alang Mrs. A rosak dipendekkan cerita dia menggunakan perkhidmatan workshop yang sama dengan we all guna. Oleh kerana kereta dia tak boleh siap semalam jadinya we all bagi dia pinjam Viva Mrs. A.

Mrs. A pulak kena guna kereta yang workshop bagi. Kenapa begitu? Hurm... tak mau banyak soal jawab dengan Mr. A tu iol follow jer.. Time proses punggah-memunggah barang dan hand over kereta tu tetiba Mrs. A confused mana pulak gearnya nih! sambil tanya kat Mr. A.


Sini ler... vongoks la ibu ni

Ngeh!ngeh!ngeh! kena vongoks dengan Mr. A tu. Sabar yolah, kesian nampak sangat keta pinjamnya.

Majlis Kenduri Aqiqah, Tahlil Dan Doa Selamat

Majlis Kenduri Aqiqah, Tahlil Dan Doa Selamat

Majlis Kenduri Aqiqah, Tahlil Dan Doa Selamat

As salam and greetings to dear readers.

Majlis kenduri aqiqah, tahlil dan doa selamat ini kejadiannya adalah pada Ahad, 03042016 dah dua minggu berlalu rupanya sekejap aje masa berlalu. Hurm... tak tahu apa kes seminggu dua ini Mrs. A kemalasan nak up-date blog. Nampak gayanya azam tahun baru satu hari satu entry telah tidak mencapai sasarannya seawal April lagiks huhuuuhuuu...


Khemah is ready 

Okay kembali kepada fakta kejadian. Majlis aqiqah itu adalah untuk Annur Husna iaitu niece Mr. A yang baru lahir tu nak kata baru sangat tak kot dah habis pantang pun. Di samping itu dibuat jugaklah majlis tahlil sempena menyambut Ramadhan yang bakal tiba dan jugak doa selamat.


Auuuwww!! cekci la... Annur Husna tu. Apalah Makngah nih! cover la sket perut kita tu

Majlis tersebut diadakan di Kg. Jiboi iaitu rumah parents in law Mrs. A. Majlis ini telah diadakan secara catering mudah dan senang bagi pihak tuan rumah tak yah nak stressed fikir tak cukup kakitangan, cuma fikir duit aje mana nak cari bagi cukup ngeh! ngeh! ngeh!

Tetapi untuk kambing aqiqah itu M.I.L yang masak sendiri. Kari kambing M.I.L memang sedap cepat aje habisnya compare dengan lauk-pauk yang lain.

Friday nite Mrs. A amik tugas racik bunga rampai bersama my biras N, Along, Adik dan niece.

Actually bukanlah racik bunga rampai aje, ada lagi macam-macam kerjanya hah! salah satu lagi masuk pulut kuning dalam bekas.

Tak boleh tutup lagi sebab masih panas.

Jom layan gambar.

Berzanji oleh penduduk kampung Jiboi

Time ni turn Mr. A potong-memotong jambul si Husna

Husna yang elok aje behave


Haziq abang si Husna nak jugak!!! hurmmm... jeles lettew..

M.I.L cakap kau pi duduk kat buaian teman si Z takkan dia sorang jer... pulak. Haish! untung iol yang seorang lagi si cantik lawa tu niece we all panggil kaklang.

Agak lama juga takde kenduri-kendara di Jiboi itu pasal yang Mr. A beriya nak buat jugak katanya takpe dia sponsor kambing. Apa lagi laju ajelah yang lain-lain bersetuju. Alhamdulillah majlis berjalan lancar walaupun cuaca memang panas tetapi tetamu yang hadir tetap ramai seperti yang yang dijemput dan telah dijangka.

Kenduri-kendara memang seronok walaupun penat tapi dapat berjumpa dengan sedara-mara dan kawan-kawan memang berbaloi-baloi indahnya.



MRS.A my blog my stori ©