August 2015 - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: August 2015
Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com

Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com

Bismillahhirahmannirrahim...



Sempena bulan Ogos, bulan kemerdekaan ini, Mia nak buat Giveaway Merdeka 2015 yang simple. Hadiahnya berupa 18 Fridge Magnet Ringgit Malaysia. Ole-ole dari Kelantan.


Tanggal 31 Ogos 1957. Merdeka!! Merdeka!!

Jom join giveaway ini... syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Merdeka 2015 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
  5. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 31 Ogos 2015.
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan keputusan akan diumumkan pada 3 September 2015.

nak join giveaway ini, sila klik pada banner..

Selamat Pengantin Baru! Aqilah

Selamat Pengantin Baru! Aqilah


Aqilah dengan k.ngah Mrs. A 

Hah!!!??? Angah!! kenapa ko amik gambar aku blurrrr... Aku amik ko elok jer... huk!huk!huk!

Selamat Pengantin Baru! Nuraqilah binti Abdul Nasir. Majlis persandingan Aqilah telah diadakan di Dewan Tun Abdullah Mohd Salleh, UKM Bangi. Aqilah adalah kwang..kwang..kwang.. camne ea nak kira kene-mengenanya muahhaaahhaa [kesian generasi sekarang tak amik berat susur galur tali persaudaraan masing-masing Mrs. A lettew!] dua pupulah kot. 

Uncle Nasir tu iaitu bapa dia cousin kepada mak Mrs. A. We all yang anak-anak dengan anak-anak nih! memang dah tak berapa kenal dan tak rapat sangat. Time kekecik dulu jer.. yang seronok rapat dan mesra. Bila dah besar-besar kenal pun idak, kalau jumpa kat shopping mall selisih bahu pun belum tentu kenal huhuuhuuu kesian, kesian, kesian.....

Majlis nih! berlangsung dua minggu lepas, time nih! mak Mrs. A kemain lagiks bersosial dengan cousinsnya


Bapa saudara dan mak-mak saudara pengantin perempuan cousins ibuku





Suasana dalam dewan yang cozy dan selesa

Time pengantin nak gerak ke pelamin tapi pengatin jauh di belakang daaa... coz ramai sangat pak polisi dengan pedang-pedangnya

Apalah yang dua orang ni borakkan

Aryssa awak di mana??

Oleh kerana we all pulang awal kekdahnya tak dapatlah nak bergambar family bersama pasangan pengantin. Walaupun Aqilah minta we all tunggu unfortunately masing-masing ada lagi majlis di tempat lain. Tak daptlah nak bergambar bersama pengantin lelaki yang segak bergaya dengan uniform polisnya time tu siap dengan pedang-pedang bagai. First time Mrs. A tengok depan mata kepala sendiri encik polis kahwin lalu bawah pedang dengan kawat yang teratur dan menarik hew!hew!hew!

Selamat pengantin baru buat Aqilah dan pasangannya semoga berbahagia hingga ke Jannah. Amin...

Moral of the story jangan ego kenal-kenalkanlah diri dengan sepupu-sepapat masing-masing. Seandainya ibu bapa masing-masing telah tiada lagi. Bagaimanakah kita nanti adakah masih mengenali dan kunjung-mengunjungi??
Jom Ghayo Kek Sekolah 2015

Jom Ghayo Kek Sekolah 2015

Jom Ghayo Kek Sekolah 2015 ini dialek orang Negeri Sembilan dalam bahasa melayu standard lebih kurang cenggini bunyinya "jom berhari raya di sekolah" ha.. ada faham??. Ini adalah kali kedua Mrs. A joint jamuan raya ex-Stadian. Tahun lepas Mrs. A pergi berdua dengan Aryssa je, baca sini 

Event berhari raya di sekolah ini adalah event tahunan Alumni STAD. Memula dulu nama dia moh ghayo kek sekolah tetapi atas sebab-sebab tertentu moh telah ditukar kepada jom. Tak kisahlahkan moh ke jom ke janji event raya. Walaupun tahun ini dah terlajak tarikh tapi tetap gak nak Jom Ghayo Kek Sekolah.

Tahun lepas purple telah dipilih sebagai tema tapi tahun ini temanya adalah biru. Walaupun begitu ada juga yang tidak mengikut tema. Contoh terdekat seperti dibawah ngeh!ngeh!ngeh!

My All

Yang ini mengikut tema kaaaataaaanya....

Zilla AJK yang rajin sangat. Salute you dear

Alhamdulillah tahun ini Mrs. A hadir sekeluarga happy sesangat. Bertambah-tambah happy dapat berjumpa dengan rakan-rakan ex-Stadian bertanya khabar dan merapatkan lagi ukhwah yang sudah sekian lama terjalin. Sewaktu majlis berlangsung diselitkan jugak dengan pelbagai acara dan persembahan.

Jom layan gambar

Persembahan Boria dari pelajar form 1 SMK Tunku Ampuan Durah

Ralit menengok persembahan Boria
Karaoke pun ada. Amboi! kemain lagiks Mr. A tu 

Persembahan nyanyian daripada Batch 1992 
Ex-classmate. Lucky draw tu Mr. A yang dapat

Ibuk-ibuk batch 92
Tudung hitam sebelah Mrs. A ex-classmate yang datang jauh dari Pendang, Kedah setelah 20 tahun

Lagiii...ibuk-ibuk Batch 92' biru mata hitam ku

Puchong - Seremban - Melaka

uols!! sempat bergambar di sini tak ajak pun

Alhamdulillah yaeeee.....!!!! kito monang lagi 

Batch 92' terbaiklah dua tahun berturut-turut menang kategori "Batch Teramai"
Eh! macam event batch 1992 ajelah pulak kan...ngeh!ngeh!ngeh! Kebenarannya bukanlah begitu semua bekas-bekas pelajar STAD dari pelbagai batch pun hadir sama. Mereka yang dah otai pun ada yang hadir, cuma Mrs. A lebih tertumpu kepada batch Mrs. A

Tak percaya tengok nih!!!

Meriah dengan tema biru walaupun tak seramai tahun lepas

Macam-macam biru ada

Kek pun biru sumbangan Tulip Rauqah [batch 92] apsal la...terbalik pulok gambar nih!

Sebelum event bermula iaitu pukul 12.00 tengahari disebelah pagi telah diadakan AGM Alumni ex-STAD seperti tahun-tahun sebelumnya. Tujuan utama AGM adalah untuk melantik AJK bagi sessi 2016/2017 dan juga membincangkan isu-isu berbangkit. 


AGM kali ke 8

Oleh kerana Mrs. A tak hadir AGM tu kekdahnya tak dapatlah Mrs. A nak citer secara detail ya. Sedikit info yang Mrs. A tahu penaung persatuan masih lagi YAB Dato' Seri Utama Hj Mohamad bin Hj Hasan. Yeah!!! Tok Mat terbaik! 

AJK sessi 2016/2017 batch 1992 yang masih kekal menjadi AJK alumni adalah dua orang yang cantik manis dan handsome bergaya ini.


AJK Alumni sessi 2016/2017

Yang handsome tu telah dilantik sebagai Biro Sukan manakala yang cantik manis tu adalah AJK Keahlian. Bayaran pendaftaran untuk menjadi ahli Alumni adalah RM10.00 seorang, manakala untuk menjadi ahli seumur hidup bayaran adalah RM150.00 untuk jadi ahli biasa-biasa aje bayaran adalah RM36.00 setahun. Kepada ex-STAD yang hendak mendaftarkan diri menjadi ahli Alumni boleh muat turun borang dari wall Persatuan Bekas Pelajar SMKTAD

Tahniah diucapkan kepada semua AJK Alumni yang telah bertungkus lumus berusaha bagi menjayakan event tahunan ini semoga terus maju jaya. In Sha Allah Mrs. A sekeluarga dan juga kawan-kawan lain akan sentiasa memberi sokongan. Semoga ukhwah yang terjalin akan berkekalan baik dan indah hingga ke Jannah.

Kepada AJK sessi 2016/2017 tahniah diucapkan kerana telah berjaya dilantik semula mahupun lantikan baru Tahniah! tahniah! dan tahniah! semoga akan terus bekerja keras, gigih dan amanah untuk kebaikan bersama persatuan yang kita kasihi. Amin...

Some photos credit to #FB Nizam Shahabudin #WhatsApp [Zilla, Sue Ayuni, Matun, Rudi].

Wordless Wednesday #50

Wordless Wednesday #50

#ruzaladdin

Bukan Cerita Sebenar

Bukan Cerita Sebenar

Amboi! dah ada sawang sikit blog Mrs. A nih! last week memang busy coz mengejar date line. This week kita enjoy!!!! ngeh!ngeh!ngeh!. Actually nak share citer event seperti gambar di bawah


Cer cari di manakah Mrs. A?

Apa....?? Jom Ghayo kek Sekolah??? ko mimpi apo? Bulan Syawal 1436H kan dah berlalu. Tidak!!! ini yang benar memang event hari raya tapi dah terlajak tarikh coz masa time raya semua date di dewan sekolah tu fully booked. Kekdahnya amik jer date last Saturday iaitu 22 Ogos 2015.

Jumpa ke Mrs. A kat picture tu?? Haish! memang taklah coz time tu Mrs. A dah balik daaa... Coz nak gi event birthday pula... Tapikan takdelah pulak gambar birthday girls tu yang ada cuma gambar ibu dia aje.

Ini bukan birthday girl tapi ibu birthday girl my ex-lady boss

Last time errmmm...last time tu kira-kira tiga bulan lepas Puan boss dah resigned dari company yang Mrs. A kerja sekarang walaupun we all dah tak sama kerja tapi masih lagi keep in touch. Yang sambut birthday tu adalah anak dia. Unfortunately tak bergambar banyak pun masing-masing rushing. Mujur gak dapat seketul if not takde la pulak yang nak dikenang-kenang kanss..

Weekend ni Mrs. A sekeluarga duk mengukur jalan  dari selatan ke timur pas tu back tu selatan Seremban - KL- Genting itulah bila time babahnya rajin nak jalan Mrs. A ikut jer... terlalu banyak soal nanti susah pulak kot cancel terus muaaahaaahhaaaa...

Oh!! ya later Mrs. A up entry pasal event Moh Ghayo kek Sekolah tu entry tu kena amik masa nak reka citernya so kita tunggguuuu....



ParodyMe : 1st Giveaway By DRAMATIC UNIQ

ParodyMe : 1st Giveaway By DRAMATIC UNIQ

ParodyMe : 1st Giveaway By DRAMATIC UNIQ 






Waaahhahhaaa!!! tolong jangan muntah hijau!! tiga gambar sekali Mrs. A hantarkan.

Tapikan..tapikan.. setelah berhempas pulas usaha parody tu... bila dah siap semua baru sedar salah arah daaa... kwang..kwang...kwang...

Takpelah kalah menang adat pertandingankan....kan..kan... betul tak DRAMATICUNIQ ???

Oklah siapa yang nak parody jugak dan nak menang hadiah wang tunai jom kita sesama support rakan blogger DRAMATICUNIQ


Tooth Avulsion

Tooth Avulsion

Share dari status FB seorang kawan yang share dari status FB seorang doktor. Senang kata kopipes muuahhaaaaaaaa...


Google image


Baru-baru ni, ada seorang patient berumur 13 tahun datang bersama ibunya. Sejurus masuk, ibunya terus hulurkan sebatang gigi yang dibalut dalam tisu.

Bila diperiksa, boleh nampak dengan jelas gigi depan adik ni dah hilang sebatang. Bukan gigi patah atau gigi sumbing ye, giginya memang sebiji 'terkeluar' dari soket gusi.

Ceritanya, si anak terjatuh di taman permainan semalam dan giginya 'terkeluar'. Dia kutip gigi tu, dan terus bawa balik ke rumah. Di rumah, ibunya cuci gigi tu dengan air paip dan 'Colgate', dan balut dalam tisu untuk semalaman. Keesokan harinya baru datang ke klinik untuk dapatkan rawatan.

Hmm, tak boleh buat camtu ye tuan-tuan dan puan-puan. Salah caranya tu. Silap-silap gigi tu dah tak boleh pakai lagi dah.


*****


Hmm, ramai yang tak tahu nak buat apa kalau jadi kecederaan camni, So, apa yang sepatutnya kena buat?

1. Kutip gigi yang tercabut tu dengan segera.

2. Pegang gigi pada bahagian 'kepala gigi yang warna putih' tu. Jangan sesekali pegang pada bahagian akar gigi! 

3. Kalau kotor, lalukan gigi di bawah aliran air sejuk bersih selama 10 saat dan cuba masukkan balik gigi kat dalam soket gusi.

4. Kalau gigi boleh dimasukkan, ambil sapu tangan bersih dan gigit sekuat-kuatnya.

5. Kalau tak berjaya masukkan gigi, terus rendam gigi tu dalam AIR LIUR ( air liur sesiapa sahaja) atau SUSU SEGAR (fresh milk tau, bukan susu sejat atau susu pekat!)

6. Terus pergi ke klinik untuk rawatan, seelok-eloknya dalam masa 30 MINIT. Jangan tunggu esok baru nak jumpa doktor!

Ibuk-ibuk, bapak-bapak dan guru-guru kena ambik tahu pasai ni naaaa 

P/s: Oh yaa, nama 'sains' yang kita panggil untuk kecederaan camni ialah 'Tooth Avulsion'. Boleh google kalau nak tahu lagi lanjut. Hehe..

Datuk Ustaz Kazim Elias

Datuk Ustaz Kazim Elias

Yeah! penduduk-penduduk di sekitar daerah Seremban dan di mana-mana daerah punlah di Negeri Sembilan bumi bertuah ini In Sha Allah malam ini boleh dengar dan tengok live Datuk Ustaz Kazim Elias punya ceramah perdana.

Cer tengok banner nih!


Sharing is caring. Semoga bermanafaat.
SIMPLEHIJAB Affiliate Agent

SIMPLEHIJAB Affiliate Agent

Bismillahhirrahmannirrahim...


Jom  nak....!!!! sertai program affiliate tudung SIMPLEHIJAB. Pastu katanya berpeluang menjana pendapatan sampingan setiap sebulan.  Kalau nak daftar meh arrr...... klik link kat bawah nih!!
Katanya...!! lagi yang best dengan sistem affiliate Simple hijab ni  adalah:
1. Pendaftaran adalah percuma. Tiada sebarang yuran atau caj yang akan dikenakan.

2. Anda tidak perlu menyimpan sebarang stok.

3. Anda tidak perlu menguruskan order atau pembelian.

4. Anda hanya perlu berkongsi unik URL atau link yang disediakan ke semua laman media sosial anda seperti Facebook dan Twitter. Ataupun hanya dengan semudah melalui Whatsap dan bersedia untuk menerima komisen.

Ada lagi.......ada lagi..... ada...  kalau nak tahu jom register  DI SINI


Instagram

Instagram

Instagram... kenapa dengan instagram Mrs. A??? Buah cempedak diluar pagar, ambil galah tolong jolokkan, saya budak baru dalam Insta., kalau rasa nak muntah boleh abaikan. Okeh! gelak evil sikit mmuuuahahaahaaaa. Tadaaa... nak jugak tepek walaupun blurrr... ngeh!ngeh!ngeh!

Instagram by my.maziah MRS. A

Oh! sebenarnya Mrs. A dah tertarik la pulak nak tepek Instagram Mrs. A macam uols tuh!! Bila tengok rakan blogger whateverapa-apasahaja tepek kat blog dia haish! Mrs. A pun nak jugak... pastu tengok lagi kat blog nikkhazami.com ish....ish..ish... nak tirunya muahaahaaaa tiru cenggini takpe ("kot") jangan tiru exam sudah! Itu memang tidak dibenarkan.

Tapi.....adoi..laa. apsal ler... instagram Mrs. A ni tak preview-preview nih! dah! dua hari tepek yang keluar cuma dia punya frame. Kawan Mrs. A siap bagi coding html dia suruh compare dengan coding html Mrs. A tapi bila check ok jer... sama, yang beza pun ID itu memanglahkan.

Finally yesterday Mrs. A terfikir agaknya sebab instagram Mrs. A ni setting private that is why iconosquare.com tak boleh nak access al-maklumlah depa tu third party so apa-apa yang depa nak buat perlu approval dari tuan punya instagram, dengan lajunya Mrs. A pun tukar setting ke public. Kemudian cuba godek-godek lagi... Hah! ai tell u... uols terus menjadi [ayat kemain dramatik sangaattt]

Powered by iconosquare

Perlu ke ada Instagram??? Suka hati. Bagi mereka yang bisness online Instagram mungkin suatu keperluan kepada mereka. Begitu juga kepada mereka yang lebih suka bergambar dari berceloteh Instagram pun adalah suatu keperluan kepada mereka. Tetapi bagi Mrs. A lebih kepada kehendak tapi oklah tak menyusahkan pun. Ada pun ok takde pun takpe. [takpe kerrrr...???]

Moral of the story kalau ko dah berkira-kira nak tepek Instagram feed ko kat blog so tak payah lah nak private sangat hokeh!


Wordless Wednesday #49

Wordless Wednesday #49


Pencarian Bloglist & Review Blog Ogos - Disember 2015

Pencarian Bloglist & Review Blog Ogos - Disember 2015

Bismillah

 stnrsyfh.blogspot.com
clicks!!

1st of all thank you to Yaya coz sudi singgah di blog Mrs. A. As usual setiap blogger yang meninggalkan jejak pasti Mrs. A akan menjejaki semula so far without failed ya. Yeah! sila beri tepukan untuk diri sendiri clap! clap!clap! Kekdahnya terjumpalah segmen ini, tanpa berlengah dan dengan penuh minat Mrs. A pun joint. Uols pun boleh joint sama if interested syarat dan peraturanya mudah aje itu pasal yang Mrs. A joint. If susah-susah i dont likes muahhaaaaaa.

Jom....!! click banner di atas untuk sertai.

Due Date: Bila List Dah Penuh katanya.


Collar Pink & Oren

Collar Pink & Oren

Collar pink & oren. Apo ko bondo collar tu? ngeh!ngeh!ngeh! collar yang Mrs. A maksudkan adalah rantai untuk kucing. Dua hari lepas time lunch breaks Mrs. A belikan Koko dan Lilo collar ini....

Oren color for Lilo haish! tak pandang 

Pink for Koko, dah! kenyang tidur

ntah pape... si  Mrs. A ni kacau jer aku nak tidur

Lepas tidur bergurau senda
Persepsi Mrs. A dulu lain tentang pemakaian collar ni rasa macam tak patut dan kejam jer .... Tapi sekarang dah berubah bila mengira-ngira perangai Koko & Lilo yang suka pergi merayau dan melangok ke rumah jiran bukan setakat jiran sebelah atau dua tiga belah rumah. Tetapi jauh berbelah-belah rumah uols.

Mrs. A perasan petang time balik kerja bila keta we all lalu aje kat rumah nun di satu simpang tiga maka Koko & Lilo pun akan sama-sama berlari-larian pulang ke rumah. Amboi! Koko... Lilo jauhnya merayau-rayau tapi tulah kagum dan impressed coz Koko & Lilo boleh tahu yang pulang tu adalah tuan depa.

Pernah jugak terjadi si Lilo tu keluar ikut depan pastu time nak masuk tetiba dah ada kat pintu belakang. Walhal nak ke pintu belakang tu kena buat satu perjalanan yang agak jauh nak-nak kucing. Melainkan dia masuk rumah jiran sebelah dulu pastu jiran tu keluarkan dia ikut pintu belakang. Tapi rasanya tidak. Memang dia berjalan jauh yang uniknya tu dia boleh kenal mana satu rumah tuan dia. Itulah kuasa Allah kan haiwan pun tahu dan kenal mana tuan dia.

Kalau ikut logik akal Mrs. A alahai kucingkan apalah yang depa tahu haiwan jerr... pun mana ada akal. Tapi tidak uols walaupun depa haiwan tapi depa ada naluri tersendiri yang bijak dan tak tercapai dek akal manusia.

Moral of the story Mrs. A pakaikan collar tu supaya orang tahu yang Koko & Lilo tu ada tuan. Harap tiada yang ambil ataupun buang depa. So far depa ok jer... dengan collar tu tak nampak pulak kurang selesa. Elok aje gegurau dan lincah seperti biasa. Cuma Mrs. A kena selalu cek dan basuh.

MRS.A my blog my stori ©