2022 - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: 2022
Short Getaway Ke Sunway Lagoon

Short Getaway Ke Sunway Lagoon

Bismillahhirahmannirrahim... 

 As Salam and greetings to dear readers.

Short Getaway Ke Sunway Lagoon. Lagi kisah campak belakang kejadian pada 05062022. Actuallly ada beberapa lagi kisah yang pending di draft huhuhuuuu... Bilalah Mrs. A nak rajin up-date nih! ๐Ÿ˜”๐Ÿ˜”๐Ÿ˜”

Pada ketika itu macam rasa dah lama sangat tak pergi bercuti sekeluarga. Ditakdirkan pulak semua family member ada so babahnya pun ajak bercuti sementelah pulak 06062022 tu Public Holiday (Agong birthday). Mrs. A booking ticket online sahaja. Ambil 'access to all ride' untuk Malaysian Citizen (Mykad) dapatlah diskaun RM10.00 for Adult. Semua family member pun kategori adult hah! ๐Ÿ˜‚. Kategori tiket ada 3 kesemuanya iaitu  kategori Malaysian Citizen, Non Malaysian dan satu lagi kategori Quack Express + Malaysian Citizen only. Harga tiket pun berbeza ikut kategori tersebut. Quack Express tu haruslah mahal sebab dia boleh guna priority lane kalau lane biasa Q panjang depa sekejap aje dah lepas naik. Sekarang ini tak pastilah harga tiketnya. Berkemungkinan juga harga tiket dah berbeza.

Gerak dari rumah pun tak berapa nak pagi hurm... terasa rugi di situ. Operating hours 10.00am to 6.00pm, we all sampai dah tengahari dalam pukul 12 tengahari cenggitu. Sewaktu on the way tu cuaca kehujanan sendu aje we all dalam keta huhuuhu... Namun begitu ketika sampai alhamdulillah cuaca dah okay adapun drizzling halus dan hampir tak rasa pun seolah memahami gitttewww.

Short Getaway Ke Sunway Lagoon. 

Short getaway
Walaupun dah beli tiket online still perlu dapatkan gelang admission ๐Ÿ˜œ

Short Getaway
Dah dapat gelang haruslah snap for memories

Short getaway
Dua beranak ni tengah setting waterproof casing yang baru dibeli ha

Short getaway
Terpaksa spend untuk locker jugak masing-masing malas nak bawa amik 2 small 1 besar. Aryssa punya bag tak muat nak share locker ntah! apa dia bawak pun tak tahulah

Short Getaway Ke Sunway Lagoon. 

Short getaway
Seketul gambar Adik yang Mrs. A sempat snap lepas tu tak jumpa dah dia dengan Along main tempat lain 

Short getaway
Selepas naik perahu hayun, naik cawan ๐Ÿ˜Š

Short getaway
Ini tak tahu nama permainan apa tapi jauh berjalan nun atas bukit

Short getaway
Sampai ke sudah dia duk je tak main apa pun ๐Ÿ˜‘

Short getaway
Water slide

Short getaway
Nak main water slide kena bawa mende alah tu ๐Ÿ˜„

Short getaway
Naik ni dengan Aryssa

Short getaway

Short getaway


Short Getaway Ke Sunway Lagoon. 

Tak habis pun main semua permainan satu dah letih lagi satu masa dah hampir tamat. Pendapat Mrs. A kalau nak main semua permainan kena ambil package 2 hari dapat bermalam lagilah puas kot ngeh! ngeh! ngeh! apa-apa pun tak kisahlah yang penting happy.


Perlawanan Persahabatan Bolasepak Ex-STAD FC dengan Ex-Malaysia U16 '88/'90 versi 2022

Perlawanan Persahabatan Bolasepak Ex-STAD FC dengan Ex-Malaysia U16 '88/'90 versi 2022

Bismillahhirahmannirrahim... 

As Salam and greetings to dear readers.

Perlawanan Persahabatan Bolasepak Ex-STAD FC dengan Ex-Malaysia U16 '88/'90 versi 2022. Kisah campak belakang ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜‡pada 06082022 yang lalu. Pada tahun ini tuan rumah untuk team jelajah silaturrahim ex-Malaysia U16 '88/'90 adalah di Negeri Sembilan kekdahnya Mr. A lerrr... yang jadi organiser gittewww. Tahun sebelum ini di [SINI]

Alhamdulillah Mr. A dapat booking bilik-bilik di Klana Resort Seremban kalau tak silap dalam 12 bilik kesemuanya. Ada yang hadir dengan family ada juga yang hadir solo. Mereka yang hadir dengan family se awal petang Jumaat lagi ada yang dah sampai. 

Perlawanan Persahabatan Bolasepak Ex-STAD FC dengan Ex-Malaysia U16 '88/'90 versi 2022

Minum petang di Z&A cafe

Perlawanan Persahabatan Bolasepak
All the way from Kedah dan Terengganu

Perlawanan Persahabatan Bolasepak
One with Dr. N #puakisteri

Petang Jumaat selepas habis kerja Mrs. A pun join puak isteri dan anak minum-minum di Z&A cafe. Selepas itu mereka terus check-in hotel dan Mrs. A balik rumah. Malam Jumaat dan pagi Sabtu aktiviti sendiri-sendiri Mrs. A tak join pun. Mereka kebanyakannya lepak hotel aje bawa anak mandi swimming pool gittewww... sebelah petang Sabtu terus berkumpul di padang sintetik PBNS Rahang tempat perlawanan diadakan.

Perlawanan kali ini versi 2022 bolehlah dikatakan perlawanan ulangan di antara Ex-STAD FC dengan team Ex-Malaysia U16 '88/'90 pada tahun 2019 [SINI] time ni arwah M.i.l masih ada lagi baca post tersebut teringat beliau al-fatihah buat Hajah Zabedah bt Abu Bakar.

Pada petang kejadian Mrs. A datang lambat time sampai perlawanan telah bermula lebih kurang 15 minit. Itupun dah kena 2 kosong ngeh! ngeh! ngeh!. Pada second half terdengar Mr. A membebel pada team ex-STAD yang menurunkan anak-anak sama ramai dengan player veteren katanya kalau seorang dua oklah muaaahahahaaaaa....

Perlawanan Persahabatan Bolasepak Ex-STAD FC dengan Ex-Malaysia U16 '88/'90 versi 2022

Sebelah petang di padang sintetik PBNS Rahang Square.

Perlawanan Persahabatan
Team ex-Malaysia U16 '88/'90

Perlawanan Persahabatan
Team Ex-STAD FC

Perlawanan Persahabatan
Bergambar sebelum perlawanan

Perlawanan Persahabatan
Jauh dari tengah padang boleh nampak signboard Z&A ๐Ÿ˜

Perlawanan Persahabatan
๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Perlawanan Persahabatan
Aryssa with Babah

Perlawanan Persahabatan
Bergambar selepas perlawanan

Perlawanan Persahabatan
Supporters seperti selalu ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

Perlawanan Persahabatan Bolasepak Ex-STAD FC dengan Ex-Malaysia U16 '88/'90 versi 2022

Pada sebelam malam pula team Ex-Malaysia U16 '88/'90 ada dinner Shell-Out di Z&A Cafe. Package siap boleh bergambar bersama Zakuan dan juga Ayu ngeh! ngeh! ngeh!

Perlawanan Persahabatan
Z&A cafe malam tu reserved shell-out untuk team ex-Mal u16 and family

Perlawanan Persahabatan
Yang Berbahagia ex-coach Dato' Ahmad Shafie diminta menyampaikan sepatah dua kata

Perlawanan Persahabatan
Man of the match mendapat souvenir

Perlawanan Persahabatan
D.Nurul menyampaikan souvenir kepada D. Mama

Perlawanan Persahabatan
DSSB penaja jersi team Ex-MalU16 group wefie bersama Zakuan towkey Z&A cafe

Perlawanan Persahabatan
One with D.Nurul #puakisteri

Perlawanan Persahabatan
Ayu towkey Z&A cafe ๐Ÿ‘ yang duduk tu tak ingat namanya apa hiks!

Alhamdulillah team jelajah silaturrahim ex-Malaysia U16 '88/'90 di Negeri Sembilan berjaya mencapai maksudnya semoga ukhwah sampai ke Jannah. Next year ke negeri mana pula tu? Tungguuu...







Wordless Wednesday - Kampung Agong, Penang

Wordless Wednesday - Kampung Agong, Penang

Bismillahhirahmannirrahim... 

As Salam and greetings to dear readers.

Wordless Wednesday-Kampung Agong, Penang. Tunjuk gambar aje dulu ceritanya next time ya ๐Ÿ˜Š 

Wordless Wednesday
Suasana kampung snap dari atas tram

Wordless Wednesday
Malas nak jalan ke hujung kita naik tram aje pergi-balik ๐Ÿ˜Š

Wordless Wednesday
Station nak naik tram

Wordless Wednesday
Port 1st bergambar ๐Ÿ˜‡

Wordless Wednesday

Wordless Wednesday

Wordless Wednesday
๐Ÿ’–๐Ÿ’–

Wordless Wednesday-Kampung Agong, Penang.


Wordless Wednesday

Wordless Wednesday

Wordless Wednesday
Walaupun gayat gigih jugak panjat tangga to nowhere ni ๐Ÿ˜€

Wordless Wednesday
Bu...ai.. laju-laju.... sampai kampung Agong eh! hahaha...

Wordless Wednesday
Satu-satunya gambar bersama heros

Wordless Wednesday
Kecilnya dunia terserempak D.A [SINI]

Wordless Wednesday
Baju hijau anak buah D. A masa dia kecik selalu ikut we all. Baju purple kaklong D.A.
Yellowish yang comel haruslah anak ibu Aryssa ๐Ÿ˜

Wordless Wednesday-Kampung Agong, Penang.


Hari Pendaftaran

Hari Pendaftaran

Bismillahhirahmannirrahim... 

As Salam and greetings to dear readers.

Hari Pendaftaran. Dah 10 hari berlalu baru nak up-date kisah hari pendaftaran pelajar baharu Aryssa huhuhu..... We all check-out Homestay Tok Ani lebih kurang pukul 11.30 pagi. Check-out awal sebab planning nak pergi lunch dulu.

Mr. A bawa pergi lunch di tempat dia pernah lunch time dia out-station ke utara baru-baru ini iaitu di Dkashmiry. Very the rare tempatnya bagi Mrs. A ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‰

Hari Pendaftaran sebelum tu pergi lunch dulu.

Hari Pendaftaran
D Kashmiry Kubang Semang Bukit Mertajam

Hari Pendaftaran
Lunch dengan view sawah padi

Hari Pendaftaran
#ootd ๐Ÿ˜

Selepas lunch S.i.l bawa jalan-jalan tunjukkan Station keretapi paling dekat dengan Poli Aryssa nanti senang nak balik Seremban naik ETS gittewww... Kononnya nak pergi Aoen/ Jusco Bukit Mertajam Aryssa nak beli iron dan jugak jajan unfortunately dah tutup tempat tu sadis sungguh s.i.l cakap punyalah besar dan  meriah dulu bolehkan dah tutup pulak huhuhuuu... Jalan-jalan lagi rupanya dekat sangat dengan Poli tu dah ada Mydin.

Dah hampir pukul 2 petang tu selepas settled membeli barang-barang Aryssa. S.i.l sekeluarga dan Adik anak Mrs. A yang kecik tu dah nak ke tempat lain pulak. Jadinya Aryssa dan depa berpisah dulu.

Hari Pendaftaran
Sebelum berpisah arah tu haruslah bergambar dulu ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜

Maksu cakap sampai sini aje Maksu hantar ya belajar rajin-rajin belajar semoga dapat sesuai diri di sana.
Hari Pendaftaran
Sementara itu sempat juga S.i.l singgah bergambar tempat dia study dulu ๐Ÿ˜€

We all bertiga pula terus menuju ke destinasi pendaftaran Aryssa iaitu ke pendaftaran pelajar baharu dan juga pendaftaran asrama di Politeknik Seberang Perai.

Hari Pendaftaran

Hari Pendaftaran
Snap gambar pintu gerbang dari dalam keta

Hari Pendaftaran
Kena turun barang-barang kemudian parking ibu-bapa tunggu di khemah disediakan

Hari Pendaftaran
Okay! complete dah boleh ambil kunci kamsis

Hari Pendaftaran
Barang-barang. AJK bertugas tolong angkat ke kamsis. Yang sedihnya ibubapa tidak dibenarkan masuk sampai ke bilik nak tolong susun atur dalam mimpi yolah

Hari Pendaftaran
Sebelum ibubabah balik wefie dulu. Mata dah merah-merah dek nangis

hari Pendaftaran
Madani nama kamsis Aryssa ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

Hari Pendaftaran. Tabahkan hati kuatkan semangat Aryssa Hani. Ibu sentiasa mendoakan cita-cita Sha tercapai, berjaya di dunia dan juga di akhirat kelak. Ya Allah kelilingi anakku Aryssa Hani dengan orang-orang yang baik-baik. Aaamiin... Ya Rabbal Alamin. Hasbunallah Wani'malwakeel.



MRS.A my blog my stori ©