June 2017 - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: June 2017
Shopping Raya Girls Only

Shopping Raya Girls Only

As Salam and greetings to dear readers.

Shopping Raya Girls Only


Kalau nak shopping lama-lama haruslah girls only. Kalau ada the boys mereka nak cepat aje kalau lama-lama nanti muncung panjang sedepa sampai boleh ditanjul. Setuju tak girls? Oleh kerana Mr. A sibuk memanjang bila Aryssa duk nyanyi-nyanyi kat dia bila nak shopping raya? Lalu Mr. A pun suruh Mrs. A aje yang pergi shopping dulu dengan Aryssa. "Along dan Adik nanti pandailah saya arrange" katanya.

Mrs. A dan Aryssa okay jer... Yahoooooo... suka-suka asalkan RM dibagi. Kekdahnya last Saturday girl days out buat Aryssa dan Mrs. A. Lebih kurang dalam pukul 11.00 pagi dah gerak dari rumah cos Mrs. A nak ke TM Point, Jalan Pasar di Bandar Seremban terlebih dahulu. Tujuan ke sana adalah nak terminate phone talian tetap yang di kampung Mrs. A. 

Actually emak Mrs. A yang minta tolong terminatekan line tu katanya dah lama sangat phone tu tak boleh digunakan dah buat aduan pun sama jugak walaupun orang TM dah tukar phone nanti sekejap aje okaynya adalah dalam seminggu dua kemudian ko semula. Bil tetap jugak kena bayar tapi phone tak boleh guna baiklah terminate aje kata emak lagipun phone tu atas nama arwah Abah. Nanti bila line di kampung dah okay pasanglah semula gunalah nama orang yang masih hidup ha gitu katanya

Hah! bercerita tentang nak terminat line orang yang dah meninggal ni waris kena pergi sendiri tak boleh sekadar calling-calling sahaja. Tapi tulah time Mrs. A call tu staff tu kata mana-mana cawangan TM Point yang penting kena ada death certificate.  Mrs. A pun pergilah terus TM Point yang kat area office nih! Sampai sana "kak branch tak buatlah terminate line akak kena pergi HQ di Jalan Pasar haish! macam tu pulak tapi bila akak called katanya mana-mana TM point. Eh! taklah kak salah info tu. Huh! dalam hati hampeh betullah membazir masa aku jer... mujur naik kaki aje kalau naik kereta dah membazir minyak la pulak.

girls only
Ambil no kemudian silalah tunggu ya!!
Eh! ini sebenarnya nak cerita shopping raya ke terminate line TM nih! muahahhahah... okaylah dipendekkan cerita alhamdulillah last Saturday tu dah berjaya pun menyelesaikan amanah emak supaya terminate line phone. Mudah aje isi borang dan lampirkan bersama death certificate arwah Abah. Kemudian kaunter akan check ada balance tertunggak ke tidak. Dalam kes Mrs. A tiada then tanpa banyak soal staff bertugas terus aje terminate line tu. Alhamdulillah settled.

Selesai urusan di TM Point Aryssa dan Mrs. A pun gerak nak gi shopping actually tak decide lagi nak ke mana on the way Mrs. A tanya Aryssa nak ke mana? Seremban Prima ajelah ibu katanya, Hurmmm... okaylah lepas tu baru kita gi Mydin Senawang pulak. Waktu dan ketika ini bandar Seremban hujan lebat. Kenderaan slow moving.

Ingatkan we all aje yang nak ke Seremban Prima rupanya berduyun lagi yang lain basement tak boleh parking dah full kenalah naik tingkat atas. Haish! jalan nak menuju ke tingkat atas pun boleh jem. Level 1 atas full kena naik lagi satu level mujur ada parking.

Aryssa nak beli baju kurung lagi satu katanya lain-lain nak beli baju jalan-jalan. We both terus aje menuju ke Tewah cos dah tahu kat sini ada banyak pilihan, harga pun mampu milik.

Shopping raya
Macam-macam ada tak tahu nak pilih mana satu
shopping raya
Yang macam patung tu cantik. Tapi Aryssa tak berkenan la pulak
shopping raya
Aryssa suka yang macam ini
Aryssa beli sepasang baju kurung moden di Tewah. Mrs. A belikan baju untuk emak saudara yang dua orang tu, seorang sepasang. Pada mulanya nak belikan untuk emak Mrs. A juga tapi confuse emak size apa 46 ke 48, bila WA Kakngah Mrs. A tak jawab so tak beli. Next time ajelah cari kat tempat lain. 

Kemudian we both beralih arah pula ke Parkson Grand memula ke jualan gudangnya terlebih dahulu. Hurm...depa punya banner iklan bukan main maut lagiks! kenyataannya sekadar okay lorrr.... sahaja.

shopping raya
Ibu: Mana satu cantik Sha?
Aryssa: Dedua pun cantik ibu.
Haish tak menjawab soalan langsung
Di Parkson Grand apsal ntah tak snap-snap hurm... maybe dah lotih kot. Time |Aryssa fitting baju sempatlah Mrs. A duduk rilex sekejap kemudian tengoklah jam ditangan. Astaghafirrullah Aryssa.... dah pukul 3.43 petang rupanya. Tak sedar masa berlalu punyalah khusyuk menyoping macam tak pernah shopping pun ada. Alhamdullilah setelah fitting, Aryssa dapatlah 4 pasang baju jalannya. Mrs. A pun terjebaklah jugak 2 helai baju kerja dan seketul handbag tidak dilupakan juga untuk si cilik Puteri Talia 2 helai gaun. 

Kemudian cepat-cepat ke bahagian kasut punyalah banyak kasut satu pun Aryssa tak berkenan. Kesudahannya we both balik aje tanpa kasut raya Aryssa. Katanya beli kat tempat lainlah ibu dah letih la... jom kita balik. Kesudahanya balik aje terus takde maknanya nak ke Mydin Senawang pula, maybe next time aje.

Alhamdulillah selamat sampai rumah lebih kurang pukul 5.00 petang. Bila sampai rumah Along dan Adik tanya kenapa lambat sangat? Hehehhe... shopping la jawab Aryssa. Tengok muka the boys annoying aje kesian.... Pastu babahnya pulak cakap hebat betul ibu kau shopping dari pagi sampai ke petang. Mrs. A pun ketawa ajelah kah!kah!kah!!! sabar yolah.

Itu kisah shopping bersama Aryssa. Sambung lagi Shopping Raya Girls Only bersama officemate pulak. Kali ini Mrs. A pergi shopping jauh sikit iaitu di Jalan Tunku Abdul Rahman, K.L #shoppinglahsangat.

Sengaja nak pergi Jalan TAR cos nak mengimbau kembali kenangan time Mrs. A kerja di Menara Multi Purpose dahulu memang kalau di bulan puasa setiap hari time lunch hour akan tawaf Jalan TAR ini bersama buddies. Belinya tidak berjalan yang lebih muaahahaha....

Jom layan gambar. 

shopping raya
Kecik sangat gambar banggunan Menara Multi Purposenya. Terlupa pulak nak snap bangunan MMP time duduk kat bus stop depan jalan hari itu
shopping raya
Eh! color grey la...
shopping raya

shopping raya
Semua House masih di situ
Kemudian we all ke SOGO pula cos officemate nak beli kasut. 

shopping raya
Mrs. A pun jumpa kasut yang terbekenan terus beli. Nak belikan Aryssa tapi tak confident pulak dengan sizenya.
shopping raya
Suri Hati Mr. Pilot eh bukanlah Miss Suri
Jalan punya jalan tetiba dapat WA dari bos dah ke belum kwang...kwang..kwang... belum lagi bos. Pastu bos balas dengan caption ketawa besarnya. Okay! setengah jam lagi ya...katanya lepas ni nak ke KLCC pula.

Lebih kurang seperti masa yang dah dijanjikan we all ke KLCClah pulak cos bos nak pergi Mark & Spencer. Mrs. A and officemate takde apa dah nak beli ikut ajelah bos. Sementara tunggu bos tu kita snap gambar sendiri dulu tak koserlah pulak nak snap gambar kawasan sekitar muahhahaha.....

shopping raya

Okay last sekali gambar puan blog ya...

shopping raya
Kat lorong Uniqlo pun bolehlah line clear
Okay itu sahaja kisah Shopping Raya Girls Only. Readers macam mana persiapan raya semua dah sedia ke? Tak semestinya semua kena serba baru berbelanjalah ikut keperluan. Tak perlulah ikutkan sangat kehendak dan ikut-ikut orang jadilah diri sendiri yang penting lepas raya kita masih happy tak haru-biru memikirkan dah over budget.

Readers dah cuti raya ke? Mrs. A esok baru mula cuti kemudian sambung lagi 3 hari selepas raya tu. Andainya tak sempat up-date lagi selepas entry ini. Mrs. A mohon maaf zahir dan batin in advance ya. Semoga ukhwah yang terjalin akan sentiasa manis-manis sahaja. Maaf zahir dan batin. Drive safely ingatlah orang yang tersayang.

Pertama Kali Beli Whiskas Pouch Di Lazada MY

Pertama Kali Beli Whiskas Pouch Di Lazada MY

As Salam and greetings to dear readers.

Pertama Kali Beli Whiskas Pouch Di Lazada MY


Pertama Kali Beli Whiskas Pouch Di Lazada MY. Walaupun Mrs. A banyak kucing tetapi amat jarang Mrs. A bagi kekucing makan Whiskas Pouch. Al-maklumlah harganya itu buat Mrs. A pandang sepi sahaja bila lalu di rak-rak makanan kucing di pasaraya setiap kali membeli cats food.

Tidak berapa lama dulu Mrs. A pernah isi form di FB page Whiskas untuk mendapatkan free sample Whiskas Pouch. Itulah tak sangka pulak mereka bagi voucher Lazada MY.

Joy of Raya with Whiskas Pouch! key in LZDxxxxxx to enjoy 10% off and free delivery hah! apa lagi dengan lajunya Mrs. A pun orderlah untuk kekucing kesayangan Mrs. A tu. Ialahkan sempena bulan Ramadhan yang mulia ini takkanlah Mrs. A jer... tahu nak makan sedap kekucing pun nak jugak makan sedap.

Mrs. A order di Lazada pada hari Jumaat 16.06.2017 dan terima pada 19.06.2017. Fuh! tak expect pun dapat pada hari Isnin tu dahlah delivery percuma. Hurm... memang berbaloi-baloi terbaiklah Lazada.

Isnin petang selepas balik kerja terus aje Mrs. A menjamu kekucing Mrs. A dengan Whiskas Pouch Fresh Fish Mackerel and they loves it very-very much. Tak caya tengok nih!

Whiskas Pouch
Yeay!!!!! ibu belikan kita Whiskas Pouch bestnya makan sedapppp... kita....
Whiskas Pouch
Lambatlah ibu ni!! biar Cotton Bud ajelah yang bukakan.
Whiskas Pouch
Whiskas Pouch Fresh Fish Mackerel 85gm x 24
Whiskas Pouch
Sedapppp..... sehingga menjilat jari
Kekucing Mrs. A suka sangat dengan Whiskas Pouch Fresh Fish Mackerel ini dalam dia ada jugak ketulan-ketulan ikan, nampak macam ketulan udang pun ada jugak. Bila Mrs. A nak bagi depa makan tak sabar-sabar depa time sedang gunting packet itu pun depa dah menyambar bunyi depa jangan cakaplah kuat sangat sampai ke dapur pun boleh dengar. Bak kata Aryssa "lahap lak haiii... dia orang ibu suara sampai ke dapur hah! boleh dengar".

Alhamdulillah so far nampak macam kekucing Mrs. A serasi dengan Whiskas Pouch Fresh Fish Mackerel ini sebab poo depa elok aje dan takde muntah-muntah pun.

In Sha Allah kalau ada rezeki boleh ulang membeli lagi time tu tajuk Pertama Kali Beli Whiskas Pouch Di Lazada MY mungkin dah tak sesuai lagi. Mungkin jugak akan bertukar kepada berkali-kali muahhhahaaaaa......

Penipuan Melalui Panggilan Telefon.

Penipuan Melalui Panggilan Telefon.

As Salam and greetings to dear readers.

Penipuan Melalui Panggilan Telefon.


Pagi tadi Mrs. A terbaca wall FB rakan sekolah yang berkongsi cerita berkenaan dirinya yang telah hampir terpedaya dengan phone scammer. Walaupun perkongsiannya agak panjang tetapi Mrs. A tetap juga membacanya dari awal hingga habis cos nak tahu kronologi cerita. Dari apa yang Mrs. A baca memang hebat betullah cara scammer ini hendak memperdayakan mangsanya.

Setelah mohon izin dari rakan sekolah berkenaan di sini Mrs. A kongsikan ceritanya. Walaupun agak panjang tapi berbaloi untuk dibaca Mrs. A tak edit apa-apa pun memang copy & paste sejibik habis ngeh! ngeh! ngeh!

no phone scammer
Awas kalau terima panggilan daripada nombor ini. Jangan dilayan

Hari ini dah 12 hari aku terima phone call daripada penyangak-penyangak Scammer tu. Selepas 12 hari baru aku buat keputusan untuk share ceritanya dengan korang semua. Tu pon pasal tadi en somi kata ada 2 orang kawan dia terkena kes yg sama.

Mula-mula rasa malas je nak cerita sebab panjang sangat storynya nanti. Korang bayangkanlah hampir dua jam aku engaged dengan dorang atas phone. Memang dorang dah di train untuk memperdayakan orang. Nyaris-nyaris aku terkena!! Macam kena pukau pon ada jugak sebab dari first jawab phone call tu, aku akur je arahan dorang.

Ceritanya macamni, jumaat lepas dalam pukul 10 pagi camtu, tetiba ada call masuk. Aku tengok kat screen phone tu no yang appear no office atau rumah, so aku pon jawablah. First time aku received call dari no tu.

Once aku jawab, kedengaranlah suara operator machine seperti biasa kita dengar bila call bank-bank tu. Bunyinya lebih kurang camni. "Sila jelaskan tunggakan pinjaman anda! Pinjaman anda tertunggak 3 bulan! Sila tekan 1 jika nak bercakap dengan operator!".

Aku pun peliklahhh...bila masa pulak aku buat loan ni, disebabkan perasaan nak tau aku pon tekanlah no 1. Terus je seorang perempuan melayu jawab call tu. Aku pon terus tanya, hello mis ni call dari mana? Dia jawab, bank ABC HQ puan.



Lagilah aku pelik, sebab aku tak pernah bukak akaun pon dengan bank ABC. Bila aku nak tanya lebih lanjut dia cakap, "Puan, saya sambungkan dengan PIC ye." Aku pon ye kan jelah. Line tu transfer pulak ke sorang lagi perempuan melayu. Katanya nama dia Ain Sofea. Aku pon cakap " Cik Ain, saya nak buat pengesahan tentang call yang saya terimani. 

Mula-mula dia kononnya nak buat semakan dulu nama, no ic dan alamat rumah aku. 3 kali dia baca no Ic aku, kali kedua tu salah pada satu angka. Aku suruh dia baca sekali lagi. kalinya betul semua 12 angka. Ejaan nama aku pon betul jugak dan alamat rumah aku hampir tepat, cuma no rumah dan jalannya salah tapi tamannya betul! Mau tak teperanjat, dahlah masa tu aku sensorang kat rumah. Pelik, aku baru je cakap nama dia dah tau no IC aku.

Aku pun minta detail pasal loan tu semua. Terkejut beruk aku korang. Pinjaman peribadi, jumlah pinjaman sebanyak Rm50K. Loan apply pada 13.02.2017 dan approved pada 20.02.2017. Seminggu je dah approve. Loan dibuat di Bank ABC Georgetown P.Pinang. Acc no 1270 1004 664. Monthly instalment Rm1125. Sekarang tertunggak 3 bulan Rm3375. Masa 5 tahun. Cik Ain tu kata sejak loan approve orang tu tak pernah buat bayaran balik. So total amont outstanding Rm67,500! Mengucap besar aku dengar bila dia bacakan detail tu.

Lepas tu mulalah episod aku seperti kena pukau dan dengar je apa cakap dia. Dia kata " Puan, dari apa yang kami siasat, kemungkinan besar ada orang dalam Bank ABC sendiri yang terlibat dalam kes ni. Sebabnya dia kata biasanya jika amount yg diminta berjumlah Rm50k, pinjaman akan diproses lebih kurang dalam 1-3 bulan, ni seminggu je dah approve. Ada unsur² penipuan disitu. Saya cadangkan puan buat repot polis".

Berkali-kali aku kata aku tak tau menahu pasal loan tu. Bank ABC account pon aku tak ada. Tapi dah disebabkan nama dan no ic aku dah digunakan aku pon akur je cadangan untuk buat repot tu. Aku tanya Si Ain tu, so..saya kena pergi Bandar P ke nak buat report? Dia kata, " tak perlu puan, saya boleh tolong puan puan report secara on line. Saya boleh sambungkan line ni terus ke IPD ABC." ..mulanya aku pelik juga..aku tanya dia, "boleh ke macam tu?". Tak pernah pulak aku dengar boleh buat repot polis secara on line. Dia jawab, "boleh puan, kami ada talian khas kecemasan untuk kes2 macamni.!.

"Sebelum saya sambungkan talian, puan tulis dulu detail2 yang saya cakapni ye. Nama saya Ain Sofea bt Mohammad, ID card saya ABC0078. No file loan A8770. Loan dibuat di bank ABC Penang Times Square, Jalan Dato Keramat, Georgetown P.Pinang. Aku pon gi tulislah detail2 yang dia sebutkan tu.

Lepas tu dia tanya aku, "puan dah bersedia ke untuk saya sambungkan talian pada balai polis ABC?Dalam kepala aku tak de fikir lain, aku nak settle kan bendani secepat mungkin. Buatnya betul ada orang apply loan guna nama dan ic aku, tak ke bala tu. Aku tak nak lah semak² kepala nanti. Dahlah dekat nak rayani..macam² hal pulak lah.

Aku pon kata " oklah saya bersedia", dia siap cakap. "Puan, nanti saya akan faxkan juga detail kes ni kepada balai ABC, puan boleh mention nama dan Id no saya pd polis nanti" ...Aku cuma kata ok je!! Kepala aku dah mula semak, fikir macam², buatnya betul² je bendani jadi..naya!



So...line tu pon ditransfer pulak ke tempat lain(kononnya IPD ABC). Yang jawab call tu pon pompuan jugak! Dasat betul pompuan sekarangni..dah sama level dengan lelaki dlm bab menipu ni!!. Kononnya nama dia Sarjan Nora! Aku pon storylah kat dia, aku kata nama dan no ic saya digunakan orang untuk buat personnel loan kat bank ABC Penang. Tak saya tak pernah ada akaun dengan bank ABC, so saya nak buat repot. Ni pon sebab pehak bank sendiri yang minta saya repot sebab bank kata ada unsur² penipuan.

Lepas line tu di transfer ke "Sjn Nora" tu, ada lagi satu bala pulak lagi timbul! Suara Sjn ni boleh tahan kasarnya...Sjn lah katakann. Lepas dia dengar apa yang aku cakap , dia kata" baik puan, sebelum saya terima lapuranni, saya minta puan semak /google no phone IPD ABC kat internet. Catatkan, nanti sàya akan call puan semula sebab line sekarangni adalah line kecemasan, saya tak boleh nak rekod" . Aku tak terfikir langsung nak call Suami aku ke, untuk share atau tanya pasal ni kat dia.

Aku matikan phone, dan google IPD ABC, aku tulis no tu kat buku. Kejap je lepas tu ada call in no 04-222 1152. Sama dengan no IPD ABC yang aku tulis tadi. Tak taulah cammanalah penyangak² tu buat sampai boleh cross line dgn no balai polis. Lagilah buat aku percaya yang bendani memang betul!😞

Bila aku jawab call, Sjn Nora pon bagi taulah aku procedure untuk buat repot secara on line. Macam² dia tanya detail aku dan family. Duduk mana, kerja apa, suami kerja dimana, anak berapa org....semuanya aku jawab dgn jujur..macam orang kena soal siasat kat balai tu.

Dia tanya aku, " puan pernah terlibat dengan kes jenayah sebelomni? Pernah dibabitkan kesalahan? Pernah tak buat lapuran polis atas apa² kes?" .semua aku jawab tak pernah! Dia mula ugut aku. " Puan kena bercakap benar, perbualan kitani dirakam, dan akan digunakan jika ada perbicaraan di mahkamah nanti. Kami boleh check IC puan, jika ada apa² kesalahan atau ada lapuran polis atas nama puan dibuat, puan lagi susah nanti!!

Aku katalah..aku tak pernah pon hilang IC, kalau ada aku dah buat repot polis...pernah sekali buat repot polis sebab ada "gangguan " panggilan telefon dari orang yang saya tak kenal dua tahun lepas. Tu jee.. Lepas tu dia cakap, ok puan, sekarang saya nak check IC puan, nak tengok ada sangkut apa² kes tak. Masa ni aku masih boleh gelak² lagi..yelahh aku tak ada bermusuh dengan sesiapa..aku tak pernah buat jenayah pon..aku cakap ok Sarjan.

Dia pon sambungkan satu line lagi, kononnya pegawai dr dept untuk check IC, aku boleh dengar suara orang tu, kalini lelaki pulak. Sjn Nora cakap, " puan dengar ye, orang saya check ic puan, boleh dengarkan?? ...aku kata dengar..cuma tak berapa jelas. Polis lelaki tu sebut nama dan no ic aku 2 kali... Kali ni aku mula panik sebab ada lagi satu kes babitkan nama dan no ic aku, kalini dengan bank XYZ pulak...dan kes ni lebih besar sebab ada terbabit kes jenayah!!! Orang yang terlibat dalam kes ni dah ditangkap minggu lepas, dan orang tu adalah bekas pengurus bank XYZ sendiri.!!

Korang bayangkan apa perasaan aku masa tu??..ingat satu kes..rupanya ada dua kes pulak...dan terbabit kes jenayah pulak!!!😭 Sarjan Nora soal siasat aku bertalu-talu..dia tanya apa hubungan aku dengan si M tu.? Aku cakap aku tak kenal pon manusia tu...sebab si M cakap dia deposit wang Rm200k ke akaun aku!!! Huhuhu!

Hahahaha..tambah satu bala pulak lagi dahhhh...sebenarnya macam2 "Sjn Nora" tu ugut masa soal siasat aku..siap cakap jika sabit kesalahan puan boleh dihukum penjara bla..bla..bla...sebab terlibat dengan penjenayah!! Dia cakap lagi, sebenarnya waran tangkap atas nama aku dah keluar pon..huhuhu!

Walaupon panik, tapi aku masih boleh berlawan cakap dengan dia. Mestilah aku menafikan semua benda tu..So last sekali dia cakap..macamni lah puan, jika puan bekerjasama dengan kami..in sha Allah kes ni boleh selesai cepat..sebab siasatan pon dah hampir selesai sebenarnya, bersama dengan si M ada 8 lagi lelaki melayu ditangkap. Masa M ditangkap ada 200 keping IC palsu dan beberapa kad Atm bank, salah satunya kad bank XYZ atas nama puan. Dan si M kata dia dah depositkan wang berjumlah RM200k dàlam akaun aku!!

Sekarang polis tengah cari balik wang Rm200k tu..huhuhu. Sekali lagi Sjn Nora minta aku beri kerjasama. Aku akur je. Dia mula tanya aku ada berapa akaun bank? Dan berapa jumlah saving yang ada dalam setiap bank. Aku kena jawab dengan jujur, jika didapati statement aku bercanggah dengan jumlah sebenar, duit tu semua akan dirampas.

Aku pon jawablah..dalam bank A ada sekian, bank B ada sekian. Saya ni tak kerja pon, berniaga on line je..manalah dalam bank saya ada sampai dua ratus ribu..Agaknya dia mula rasa yang dia tak akan dapat apa yang dorang nak dari aku, akhirnya dia cakap, " ok puan, kejap saya print repot dan tunjuk pada IO saya, puan tunggu ditalian. Lepas tu aku dengarlah bunyi printer..sebijik macam bunyi printer kat balai polis cam dalam tv tu. Sampai macam tu sekali dorang punya preparation untuk tipu orang.


Tak lama lepas tu, Sjn Nora cakap dengan aku "ok puan, saya dah tunjuk repot pada IO saya, dia kata kes ni dah selesai sebab jumlah wang dalam akaun puan tak sampai Rm10k. Dan kami dapati puan memang tak bersalah dan waran tangkap keatas puan juga dah dibatalkan ".

Sjn Nora siap cakap, " kan saya dah kata, jika puan memang tak bersalah, bagi kerjasama sepenuhnya kes ni boleh selesai cepat. Saya tau puan orang yang baik² je." "Sebelum saya letak phone, saya minta puan jangan bagi tau sesiapa pun kes ni, dengan suami dan anak² pun jangan!" Aku tanya kenapa dengan suami pun tak boleh cerita? Dia cakap, "kalau puan cerita dengan suami, dia akan risau, bila risau dia akan mula cari jalan nak tolong puan selesaikan kes ni. Dia akan tanya sana sini, takut akan menganggu sesiasatan kami yang hampir selesai ni." Aku pon ya kan je....

Tu lah cerita panjang lebar yang terjadi pada jumaat lepas, hampir dua jam penyangak² tu try perangkap aku dengan soalan macam², siap ugut² lagi. Alhamdulillah, Allah lindungi aku daripada jadi mangsa penyangak² ni. Nasib baik dia tak tanya no akaun bank² aku tu sebab aku dah macam terpukau siap gi ambik buku bank lagi. Tak lama lepas dia letak phone, suami aku call tanya dah siap belum, sebab sebenarnya kami nak berangkat ke PD pukul 12 tu. Masa tu baru aku macam tersedar dan cepat² mandi dan bersiap.

Macam² cara sekarang penyamun² ni cari jalan untuk tipu daya orang, lagilah dah dekat nak raya ni. Nak cari duit mudah je. Kerja tak nak! Sekarang ni macam² cara boleh cari duit. Duk rumah pon boleh cari duit, cam aku ni jual #jus_durian_belanda dan #krimkurus_viral_20hengget je pon. Asalkan usaha dan niat nak cari rezeki halal, in sha Allah ada je peluang dan jalannya. Walaupon saving aku belum sampai Rm200k lagi..hahaha in sha Allah sentiasa cukup je buat aku.

Korang, aku mulanya tak nak share ceritani, sebab macam drama dalam tv3 pukul 7 tu ceritanya, tapi sebab ada kawan yang minta aku share..aku pon karanglahh. Lagi pon member suami aku pon ada dua orang yang terkena sama. Jenuh aku menaip kat phone ni, tak pelah sekurangnya boleh improve aku punya copy writing hehe. Selamani aku selalu baca kesah orang kena Scam kat FB je, tak sangka benda ni boleh terjadi pada aku juga. Lepas ni aku akan lebih berhati-hati bila jawab phone call. Selalunya memang aku tak layan pon kalau ada call dari insurance ke bank ke untuk promote service dorang, tapi sebab dia call guna machine buat aku nak tau lebih lanjut dan terperangkap kat situ. Licik sungguh permainan dorang. Penyangak² tu pon well trained jugak. Tak tau sistem apa yang dorang guna siap boleh cross line no phone bank dan balai polis. Cisss!

Semoga tidak ada kenalan atau saudara mara aku yang terkena pulak lepas ni. Mudah² kita semua di bawah lindungan Allah SWT .Aamiin!


Eh! Siapa Bagi Ni ?

Eh! Siapa Bagi Ni ?

As Salam and greetings to dear readers.

Eh! siapa bagi ni? Last Friday time Mrs. A baru balik dari surau tiba-tiba ternampak satu sampul surat yang agak tebal berada di atas meja Mrs. A. 

Eh! Siapa Bagi Ni ?
Banyaknya setem
Mrs. A cakap dengan adik sebelah tempat duduk eh! siapa bagi ni? Oh! Abang M letak sini tadi posman baru hantar katanya. Serius Mrs. A tak boleh nak agak siapakah yang bagi. Bila Mrs. A buka sampul barulah tahu siapakah gerangan yang baik hati bagi hadiah ini. 

Eh! Siapa Bagi Ni ?
Ini rupanya disebalik sampul itu
Beliau adalah blogger Aida Hanafiah pemilik blog Adianiez. Berbanyak-banyak terima kasih Mrs. A ucapkan kepada Aida kerana sudi bagi hadiah tersebut. Alhamdulillah Mrs. A rasa terharu dapat buku-buku tu dan juga penanda buku yang cute. 

Kalau readers nak tahu Aida juga ada menjalankan khidmat nasihat kepada sesiapa yang berminat untuk membeli emas ialah dia pun stokis Power Gold rupanya. Ada duit belum tentu ada emas. Ada emas pasti ada duit. Ha! kalau nak tahu lebih lanjut kenalah tanya Aida sendiri ya....

Actually Mrs. A dah tak ingat pun yang Mrs. A tersenarai sebagai salah seorang yang rajin meninggalkan komen diblog Aida. Pssstttt.... Mrs.A pun dah lupa pengomen tegar untuk bulan bila ngeh! ngeh! ngeh! Ialah Mrs. A ni main komen aje... bukan kira nak jadi pengomen tegar dan nak terima hadiah semata-mata. Mrs.A ikhlas aje time komen-komen tu. Tapi kalau dapat hadiah itu kira bonuslahkan. Syukur alhamdulillah.

Sekali lagi Mrs. A nak ucapakan TERIMA KASIH banyak kepada Aida semoga ukhwah dan silaturrarhim yang terjalin sesama rakan blogger akan manis berkekalan hingga ke Jannah. In Sha Allah.

The End. Eh! Siapa Bagi Ni ?

Perkongsian: Amalan 10 Malam Terakhir Ramadhan

Perkongsian: Amalan 10 Malam Terakhir Ramadhan

As Salam and greetings to dear readers.

Perkongsian: Amalan 10 Malam Terakhir Ramadhan


Mrs. A tertarik nak berkongsi amalan 10 malam terakhir Ramadhan ini di my blog my stori. Perkongsian ini adalah dari Ustaz Muhadir di IKIM. 

"Bermula malam ini amalkan paling kurang bacaan...
  1. Al Fatihah 3x
  2. Al Zalzalah 2x
  3. Al Kafirun 4x
  4. Al Ikhlas 3x
  5.  Yaasin 1x
Sebaik-baiknya satu set baca di waktu pagi dan satu set dibaca pada waktu malam...

Kalau mahu baca lebih dari satu set juga digalakkan.

Ini adalah bacaan paling minima buat 10 malam terakhir Ramadhan

Mudah-mudahan kita tergolong dalam golongan yang mendapat Lailatul Qadar. Amin."

Okay perkongsian Ustaz Muhadir setakat yang diatas itu aje tau. Kat bawah ini Mrs. A sajalah nak mengomel sikit ngeh! ngeh! ngeh!

Mrs. A inikan kadang-kadang tahu baca aje sesuatu surah itu tapi tak tahu nama Surah tersebut apa tambah-tambah lagi kalau Surah itu tak sebut sedikit pun petikan dari Surahnya [haish!!! teruk betullah ko nih! Mrs. A hoi!!!] Contohnya macam surah Al Zalzalah tu tapi bila Mrs. A google rupa-rupanya Surah Izazulzilatil Alduzil Zalaha kalau Surah ini Mrs. A tahulah ngeh! ngeh! ngeh!.

Image result for surah al zalzalah tafsir
Surah Al Zalzalah

Dulu-dulu sama juga dengan Surah Qul Hu-wallahu 'Ahad  Mrs. A tak tahu pun nama Surah tersebut adalah Surah Al Ikhlas tapi sekarang alhamdulillah dah tahu.

Okay itu sahaja nak shared Perkongsian Amalan 10 Malam Terakhir Ramadhan. Semoga dengan kehendakNYA bertemulah kita dengan malam seribu bulan iaitu Lailatul Qadar. Amin, In Sha Allah.


Credit Google Image & my WhatsApp Group
Tema Baju Raya Keluarga Tahun ini Adalah Warna Turquoise Tapi itu Bukan Pilihan Mrs. A

Tema Baju Raya Keluarga Tahun ini Adalah Warna Turquoise Tapi itu Bukan Pilihan Mrs. A

As Salam and greetings to dear readers.

Tema Baju Raya Keluarga Tahun ini Adalah Warna Turquoise Tapi itu Bukan Pilihan Mrs. A


Oleh kerana tema warna turqouise itu bukan pilihan Mrs. A tapi Mrs. A nak juga beli warna pilihan hati Mrs. A sendiri iaitu warna grey. Rayakan.... sebulan so hari raya pertama kita pakai turqoise then hari raya kedua pula kita pakailah yang warna grey.

Kebetulan pula Lazada ada menganjurkan Ramadhan Raya Blogger Contest dah tu pula kena sangat dengan salah satu temanya looking good and beautiful iaitu share your oufit details for this raya. Memang tepat pada masa untuk Mrs. A memenuhi misi mencari satu lagi baju raya tema warna grey pula di Lazada online shopping.

Bertambah semangat nak beli baju raya tema warna grey itu di Lazada online shopping apabila terpandang iklan Marhaban Ya Ramadhan dan Riang Ria Raya sale di LazadaSale ini bermula dari 19 Mei hingga 30 Jun tawaran discount pulak sehingga 90% fuh! memang berbaloi-baloi.

Lazada Blogger Contest

Bagi Mrs. A baju raya tersebut tak semestinya baju kurung dan baju melayu sahaja asalkan warnanya sedondon sudah memadai. Jubah dan kurung moden pun Mrs. A layan juga. Yesza... Mrs. A nak looking good and beautiful dengan baju raya bertemakan warna grey pilihan hati Mrs. A untuk diri sendiri pilihannya adalah kurung moden lace by Vercato.

Vercato Nora in Grey.


Lazada Blogger Contest


Untuk my only daughter Aryssa pula looking good and beautiful with dress color dark grey campur sedikit pink.

Aooluo Muslim Dress Skirt Hui.

Lazada Blogger contest


Buat the boys pula iaitu untuk Mr. A, Along dan Adik ha! ini dia ibu pilihkan jubah yang stylo dan sexy gitu.

Jubah Hasan Albai. 

Lazada Blogger Contest


Hehhehee... mudah aje kesemua tema warna grey baju raya untuk family Mrs. A telah dijumpai di Lazada online shopping.  Ooopssss belum habis lagi tau walaupun kesemua warna tema dah jumpa tapi nak juga beli lain-lain keperluan seperti sandal baru untuk the boys, shawl, kasut dan handbag baru untuk Aryssa dan Mrs. A dah namanya raya semua pun nak baru ler....

Sandal pilihan untuk my three heros untuk disuai padankan dengan jubah Hasan Albai di atas.

Kasut/ Sandal U G-Wingx 

Lazada Blogger Contest


Kasut pilihan hati for girls adalah warna Pink untuk Aryssa dan black untuk Mrs. A dari jenama yang sama iaitu....

Leyi

http://www.lazada.com.my/catalog/?spm=a2o4k.campaign-1113.0.0.mTywKw&q=Leyi%20Ms%20pointed%20hollow%20thin%20word%20buckle%20shoes%20with%20cold%20Black&searchclickposition=prod3

Orang perempuan kalau dah ada baju baru semestinyalah nak tudung baru jugak. Tudung itu pulak perlu disuai padankan warnanya dengan baju-baju tu. Setelah Mrs. A survey maka berjumpalah warna yang dirasakan sesuai dengan baju kurung moden lace - Vercato Nora in Grey. Hehehe iaitu shawl instant.....

Jelitasara X Lazada Balqis color golden yellow.

Lazada Blogger Contest

Oleh kerana dress Aryssa tu ada campuran warna pink dan kasutnya pun dah warna pink maka warna tudungnya juga haruslah pink barulah sesuai. Aryssa kalau shawl dia suka brand Naelofar jadinya Mrs. A pun pilihkan untuk dia warna silver pink by Naelofar.

Naelofar Hijab Latiffa.

Lazada Blogger Contest

Okay last sekali barang yang Mrs. A nak beli adalah handbag buy one free one by Klikzone. Pilihan Mrs. A adalah yang jenis shoulder bag white for Aryssa and black for me.

Klikzone Women PU Leather Handbag


http://www.lazada.com.my/catalog/?q=KLIKZONE%20Women%20PU%20Leather%20Handbag%20Quilted%20Plaid%20Shoulder%20Bag%20(Black)%20%5BBuy%201%20Get%201%20Free%5D&searchclickposition=prod4

Rasanya semua yang Mrs. A inginkan di Lazada online shopping untuk hari raya nanti sudah pun dijumpai. Readers bagaimana pula dah habis shopping raya ke belum??? Ha! kalau belum apa kata survey di Lazada online shopping banyak pilihan yang menarik dengan tawaran harga yang berbaloi-baloi. Hehehehe... walaupun puasa baru 17 hari, malam tujuh likor pun belum tapi macam dah tak sabar nak raya tambah seronok kalau angan-angan jadi  kenyataan.

Okay itu sahaja nak kongsi kisah Tema Baju Raya Keluarga Tahun ini Adalah Warna Turquoise Tapi itu Bukan Pilihan Mrs. A.

Giveaway 1,000 Kotak PERLASHINE® Kapsul Mutiara

Giveaway 1,000 Kotak PERLASHINE® Kapsul Mutiara

As Salam and greetings to dear readers.

Giveaway 1,000 Kotak PERLASHINE® Kapsul Mutiara.

Sesiapa yang teringin untuk mencuba Perlashine tapi berkira-kira sebab harganya yang agak mahal tu. Ha! takpe jom kita join Giveaway Safiey Ilias nih! Banyak tu Safiey nak bagi satu ribu kotak katanya. 

Apa itu Perlashine? Perlashine adalah supplemen berasaskan serbuk mutiara yang terbukti berkesan dan selamat untuk mencantikkan, mencerahkan kulit, dan menggebukan kulit serta awet muda!

1 biji sudah melepak, 2 biji lagi lah melepak-lepak.

Jom KLIK SINI sama-samalah kita melepak-lepak ya... ngeh! ngeh! ngeh!

 KLIK
KLIK

Actually bukan itu sahaja banyak lagi hadiah-hadiah menarik yang lain seperti iPhone7 pun ada tau.!!! Rugi pulak rasanya kalau tak join sebab mudah sangat cara nak menjoinkan diri. Cepat-cepat sebab GA akan tamat pada 9 Julai 2017. Jangan berlengah lagi jom klik sini untuk turut serta.

Mrs. A sudah join Giveaway 1,000 Kotak PERLASHINE® Kapsul Mutiara. Readers pula bila?

Pesanan Daripada Emak Dan Mak Mertua

Pesanan Daripada Emak Dan Mak Mertua

As Salam and greetings to dear readers.

Pesanan Daripada Emak Dan Mak Mertua. Hahahha... actually ini adalah message yang Mrs. A dapat dari group WhatsApp rasanya dah pernah terbaca dulu tapi tak ingat kat mana. Pesanan ini ditulis dalam bahasa Nogori. Sangat menggeletek hati Mrs. A sebab dalam loghat Negeri Sembilan. Mrs. A pun sajalah nak shared kat my blog my stori jugak.



Posan dari omak @ mak mentuo kek anak-anak, menantu-menantu dan cucu-cucu kok balik beghayo:-
  1. Omak bukan eh orang gaji yang kono siap an juadah untuk ekau anak-beranak....
  2. Omak bukan eh orang gaji yang kono komeh an tompek tido ekau anak-beranak...
  3. Ghumah omak bukan eh 'taman permainan', jadi jago anak semasing jangan boghi belaghi, belolah, toghojon tambam dalam ghumah.
  4. Omak bukan bini Pordana Montori yang ado simpanan berjuta untuk sponsor makanan Ghayo kek ekau anak-beranak...
  5. Omak bukan ado kodai dobi layan diri nak basuh segalo sarong bantal dan cadar yang ekau tinggal an lopeh ghayo nanti. Pandai-pandailah cuci dan lipek dulu sobolom balik ghumah semasing...
  6. Ghumah omak bukan eh Dewan Parlimen, jangan ado ipar duai, biras miras nak kocik-kocik ati sesamo sendighi.
  7. Ghumah omak bukan eh 'hotel'.... bak den ulang laie ah, 'hoootelll'....Omak taulah kau orang dah bagi duit ghayo.... Jadi suruh bini semasing ringan-ringankan diri tolong kojo dapur. Jangan nak duduk melompap, menebeng yo nengok TV, Pesbuk, Instagram dan Wassup.
  8. Jagolah aurat di ghumah omak. Maso ni ipar duai, biras miras yang bukan mahram pun ado....
  9. Jago pergaulan anak semasing dengan sepupu-sepupu eh.... tolong ingat sepupu lelaki mo pompuan bukan ea Mahram.... Last sekali.... yang ko...
  10. Ghumah omak ni bukan studio gamba yo... Jadi janganlah sibuk nak berselpi-selpi bagai atau rakam gambar famili pagi-pagi ghayo sampai terlupo nak ziarah rumah jiran-jiran....
Yang Ikhlas Nabona:-

Omak dan mak mentuo
Kau Orang!!!

Muahhhahhaaa.... memang 'win' pesanan emak dan mak mertua  'kau orang' ini. Walaupun pesanan ini nampak agak kasar tapi ada benarnya. Bagi Mrs. A pulak fikir positif jer... no heart feeling.

The end Pesanan Daripada Emak Dan Mak Mertua.

Baru Nak Tempah Baju Raya

Baru Nak Tempah Baju Raya

As Salam and greetings to dear readers.

Baru nak tempah baju raya. Readers bagaimana pula dah siap ke persiapan raya tahun ini? Bagi   Mrs. A pula last Saturday sebelum pulang ke kampung barulah A's family berkesempatan menempah baju raya tema. Hurm!... tak peliklah dah fiil Mr. A memang biasa tempah baju raya last minute nih! Akan jadi pelik bila tempah awal macam tahun lepas tu muahhaaaaa...

Baju raya yang ditempah pun yang color tema tu aje sepasang aje pun syukurlah dari takde gitu. Hurm!!! siapalah yang punya angkara cipta tema-tema bagai ni ya! kan dah hassle. [huk! aloh yang ko nak mengikut tu dah kenapa Mrs. A hoi!!] Nanti tak meriah dan awkward pulak bila bergambar dengan adik-beradik, anak sedara, sepupu-sepapat yang bertema-tema bagai tu. Mrs. A tak kisah sangat tapi kesianlah pulak dengan kids.

Iyalah cousins depa semua bertema-tema bagai, kekdahnya kids pun naklah jugak bertema-tema tu terutamanya si Aryssa. Dari awal tahun lagiks dah bertanya "Ibu tema kita tahun ini apa?" haish! tak tahu lagilah Aryssa. kita tengoklah apa kata survey nanti. Bila dah sampai bulan Ramadan lagilah kerap pertanyaannya tu naik rimas pulak kiter dibuatnya.

Alhamdulillah finally last Saturday we all diberi rezeki olehNYA untuk ke Lanwin di Era Square, Seremban dengan misi untuk menempah baju raya tema.

Baju Raya
Ha! amik ko pilih mana color nak!?
Mrs. A dan Aryssa sepakat nak color silver grey unfortunately the boys tak nak. Pilih color lain kata Mr. A then we both tukarlah pilih color pink. Choi!!! lagilah kena pangkah terus. Kekdahnya we both surrender ajelah the boys nak color tu ha!

Baju raya
Color yang menang survey adalah turqoise iaitu 3 berbalas 2. Okaylah santek jugak tu
Kebiasannya kalau we all tempah di Lanwin ini beli kain kat Lanwinlah jugak. Sebab Mr. A tu kurang rajin nak memilih kain di tempat yang bersesak-sesak. Kat Lanwin Mr. A lebih suka berurusan dengan Desmond iaitu tuan yang empunya kedai. Otai yang dah kenal lama dari kedai beliau di town lama Seremban sampailah dah pindah kedai di Era Square masih lagi Mr. A setia menempah di sini.

Tapi time we all datang tu Desmond takde yang ada adalah Roy dan adik dia, they both tailor jugak macam bapak dia si Desmond tu. Harga kat sini ikut tailor kalau si Roy nih! mahal sikit dari adik dia. Tapi oleh kerana Mr. A dah kenal lama dan selalu aje menghabiskan duit kat sini so Desmond bagi special price tak ikut harga Roy yang mahal tu walaupun Roy yang kena buat baju we all. Kalau Roy banyak citer nanti we all akan report kepada Desmond muahhahahaaaa.... nasib engkaulah Roy.

Baju raya
Si Roy sedang amik ukuran Along. Blok tahun lepas dah tak boleh guna katanya cos depa dah membesar
Baju raya
Adik pun sama kena ambil ukuran jugak
Baju raya
Gigih nak memilih color tema. None hado tekau!
Baju raya
Aryssa kata takpelah ibu nanti kita beli color silver grey kat butik Peace ya...
Bagi Aryssa dan Mrs. A pula tak perlu ambil ukuran dari badan cos we both lebih selesa bagi baju siap yang selesa dipakai dan ikut aje ukuran baju tu. Cuma itulah baju kena tinggal kat Lanwin so tak dapeklah nak pakai baju tu buat seketika.

Baju raya
Tu dia si tukang bayar tengah membelek kemejanya
Kalau ada sesiapa nak try tempah baju di Lanwin terutamanya kaum Adam alamatnya adalah No. 27, Jalan Era Square 3, 70200 Seremban, Negeri Sembilan Darul Khusus. 

Okay itu sahaja kisah Baru Nak Tempah Baju Raya. Salam Ramadan Kareem buat readers my blog my stori sekejap aje dah 11 Ramadan kan? Selamat berpuasa dan selamat menunaikan solat Terawih.
A Gift From Gang Lunch

A Gift From Gang Lunch

As Salam and greetings to dear readers.

A Gift From Gang Lunch. Thank you very much my best Gang Lunch. Sayang you all ketat-ketat. Last Friday Mrs. A dapat surprise dari gang lunch dapat gift sempena birthday Mrs. A yang ke 24 tahun muahhhaaaaaaa 24 tahunlah sangat. Actually ini memang tradisi gang lunch memberi hadiah birthday kepada kesemua membersnya yang menjadi surprise adalah bila hadiah itu akan diterima. Terkadang cepat terkadang lambat bergantung kepada free time members yang tidak terlibat birthday pada bulan itu.

Dalam kes Mrs. A ini, Mrs. A memang surprise sungguh bukan pura-pura tau... cos tarikh birthday Mrs. A adalah 30 Mei dan giftnya dapat keesokan hari. Lagi pula time tu Mrs. A tengah busy hendak mengejar dateline menyiapkan paper mesyuarat. Memang cerita birthday tiada langsung tup-tup dapat gift.

Mula-mula seorang member datang biasalah cerita-cerita semasa. Tiba-tiba seorang demi seorang gang lunch datang kat cubicle Mrs. A. 

Meh! sini belanja gambar

gang lunch
Muka terharu campur gembira gitu... Ha! as usual kena paksa buka time tu jugak
Apa itu Gang Lunch buat Mrs. A? Gang lunch  itu adalah gang yang selalu keluar lunch bersama-sama tak semestinya satu department yang pasti bersama ketika nak makan tengahari muahhahhaaaa... Tempat lunch itu pulak ikut request members. Yang seronoknya tu we all sekepala takdelah berkira sangat tempat mana nak lunch tu. Follow aje mana-mana tempat lunch as requested by sesiapa di kalangan members. Alhamdulillah so far tiada masalah. Gang Lunch jugak ada group WhatsApp mereka sendiri. Of Course ler.... mana bisa tiada WhatsApp group.

Okay! jom Mrs. A belanja lagi gambar-gambar Gang Lunch ketika meraikan membernya yang celebrate birthday!

gang lunch
Terbaru adalah Mrs. A hew! hew! hew!
gang lunch
Gang yang ini sama jugak di bulan Mei cuma dia di awal Mei
gang lunch
Ini pulak time birthday kak .N
gang lunch
Ini birthday LZ. Tapi time dia we all terlewat sedikit dari tarikh sebenarnya. Harap LZ tak ambil hati
Oh! ya bulan April members tetap Gang Lunch ada 5 orang tetapi di pertengahan Mei members telah bertambah lagi seorang. So sekarang ini Gang Lunch dah jadi 6 orang. Cara we all membeli gift itu adalah kongsi-kongsi RM dikalangan members kecuali mereka yang celebrate birthday pada bulan yang diraikan itu.

Biasanya idea untuk membeli gift itu juga dikongsi bersama tetapi kadang-kadang ada jugak we all tanya nak gift apa hiks!. Then we all pun belikanlah. Budget takdelah mahal-mahal sekadar yang we all mampu aje yang penting tanda INGATAN tulus ikhlas.

Semoga ukhwah yang terjalin dikalangan Gang Lunch akan kekal manis-manis hingga ke Jannah. In Sha Allah. 

The end kisah A Gift From Gang Lunch.



Planning Pil Jenama Loette Murah Di Farmasi Alpro

Planning Pil Jenama Loette Murah Di Farmasi Alpro

As Salam and greetings to dear readers.

Planning Pil Jenama Loette Murah Di Farmasi Alpro. Ooppss.... ini post untuk wanita khasnya kaum-kaum ibu yang consume planning pil ngeh! ngeh!ngeh! Tiga hari lepas Mrs. A telah tersinggah tanpa sengaja [ayat kemain hiks!] di Farmasi Alpro yang baharu sahaja dibuka di area office Mrs. A. 

Plannya nak pergi farmasi yang selalu Mrs. A pergi tu, kat area yang sama tetapi tiba-tiba mata tertancap pulak kat kalungan-kalungan bunga di lorong pejalan kaki depan farmasi Alpro al-maklumlah depa dapat bunga ucapan tahniah gitu. Terus ajelah Mrs. A singgah mana tau sebab baharu buka kot-kot depa buat diskaun 'pembukaan'.

Amvoi!!! peramahnya lak hai!!! pekerja dia tu. Bila Mrs. A tanya planning pil jenama Loette ada ke tidak? Kemudian dia pun cari dan jumpa bila tanya harga pulak "RM23.00 only mem". Dua kali Mrs. A tanya ha! "how much?" ialah manalah tahu kot-kot Mrs. A salah dengar RM33 ke? RM23.00 katanya lagi sambil menerangkan yang mereka bagi harga minimum, "agak susah untuk dapat harga ini di mana-mana tempat lain kecuali yang beli direct daripada pengeluar" tambahnya. Hah! Mrs. A pun apa lagi terus ajelah membeli dan terus jugak menjadi 'members Alpro'.

Kalau ikutkan Mrs. A ini susah jugaklah nak termakan kata-kata promotion yang suruh kita join members ini, tapi disebabkan jadi members cuma RM10.00 sahaja seumur hidup, terus tergoda tambahan pulak harga Loette tu kat Alpro ini memang berbaloi-baloi.

Loette
Alpro insured RM1,000,000 genuine medicine
Berdasarkan pengalaman Mrs. A yang dah banyak tahun consume planning pil Loette ini harga di Alpro ini adalah serupa time mula-mula Mrs. A ambilnya dulu iaitu kira-kira lapan tahun yang lalu. Time tu Mrs. A beli di klinik Dr. R di Plaza Dwitasik amvoi!!! jauhnya membeli muahahhahhaaaaa.... Takdelah time tu Mrs. A kerja company lain dan projek office di Plaza Dwitasik.

As time goes by Mrs. A pun dah tak kerja di sana lagi dan kenalah beli kat tempat lain banyak sangat tempat dah Mrs. A beli kat farmasi area taman Mrs. A, di Senawang, di Watson, di Guardian, di farmasi kat kampung haish! banyaklah mana-mana tempat yang menawarkan harga terendah pasti Mrs. A akan terjah dan biasanya beli dua ke tiga kotak buat stok. Namun kesemua harga tak mampu nak beat tempat baru yang Mrs. A jumpa ini iaitu farmasi Alpro. [oiiii... Alpro ko dengar tak nih!?] Itulah kesian ko Mrs. A Alpro dah lama wujud yang ko tak pergi kenapa huhuhuhu....

Kenapa Mrs. A pilih planning pil jenama Loette dari pelbagai jenis planning pil yang ada di antara sebab utamanya adalah Mrs. A tak gemukkkk....!!! bila ambil Loette. Actually time mula-mula nak consume planning pil dulu adalah dua tiga jenama lain yang Mrs. A dah cuba seperti Gynera, Yasmin, ada satu lagi tak ingat pulak apa ke namanya hah! gebu-gebas badan iol.

Bila dah gebu-gebas tu Mrs. A pun minta advise Dr. R kat klinik di Plaza Dwitasik tu, cakap dengan dia 'Doc I nak consume planning pil yang tak menggemukkanlah' then Dr. R pun suggest Loette. Ini berdasarkan cerita Mrs. A kat dia yang dah consume lain-lain planning pil yang Mrs. A sebut tadi tu.

Katanya cubalah Loette kita kena tengok jugak jenis hormon masing-masing setiap individu berbeza. Actually planning pil tu ada dos-dos hormon tertentu yang berbeza-beza peratusnya. Contohnya hormon esterogen maybe dalam jenama A peratusnya 20% dan jenama B pulak 10%. So kalau hormon esterogen dalam seseorang individu itu banyak dia maybe sesuai dengan jenama B. Oooopppssss apa-apa pun kena minta advised dari yang pakar ya... Mrs. A sekadar berkongsi pendapat sahaja berdasarkan pengalaman. Janganlah ambil serius pula terus nak tukar jenama nanti kalau menggemuk jugak hah! janganlah salahkan Mrs. A pulak huhuhuhu....

Pssstttt.... tapi kalau nak murah lagi ada jer... ambil yang kat klinik kesihatan tu muahahhahaahhaaa...

Eh! nak share jugak gambar card membership Alpro.

Pharmacy Alpro
Selain card dapat jugak key-chain Alpro
Selepas ini dah tentulah Mrs. A akan terus sahaja membeli Planning Pil Jenama Loette Murah Di Farmasi Alpro.

The End.

MRS.A my blog my stori ©