Baru Nak Tempah Baju Raya

June 06, 2017

As Salam and greetings to dear readers.

Baru nak tempah baju raya. Readers bagaimana pula dah siap ke persiapan raya tahun ini? Bagi   Mrs. A pula last Saturday sebelum pulang ke kampung barulah A's family berkesempatan menempah baju raya tema. Hurm!... tak peliklah dah fiil Mr. A memang biasa tempah baju raya last minute nih! Akan jadi pelik bila tempah awal macam tahun lepas tu muahhaaaaa...

Baju raya yang ditempah pun yang color tema tu aje sepasang aje pun syukurlah dari takde gitu. Hurm!!! siapalah yang punya angkara cipta tema-tema bagai ni ya! kan dah hassle. [huk! aloh yang ko nak mengikut tu dah kenapa Mrs. A hoi!!] Nanti tak meriah dan awkward pulak bila bergambar dengan adik-beradik, anak sedara, sepupu-sepapat yang bertema-tema bagai tu. Mrs. A tak kisah sangat tapi kesianlah pulak dengan kids.

Iyalah cousins depa semua bertema-tema bagai, kekdahnya kids pun naklah jugak bertema-tema tu terutamanya si Aryssa. Dari awal tahun lagiks dah bertanya "Ibu tema kita tahun ini apa?" haish! tak tahu lagilah Aryssa. kita tengoklah apa kata survey nanti. Bila dah sampai bulan Ramadan lagilah kerap pertanyaannya tu naik rimas pulak kiter dibuatnya.

Alhamdulillah finally last Saturday we all diberi rezeki olehNYA untuk ke Lanwin di Era Square, Seremban dengan misi untuk menempah baju raya tema.

Baju Raya
Ha! amik ko pilih mana color nak!?
Mrs. A dan Aryssa sepakat nak color silver grey unfortunately the boys tak nak. Pilih color lain kata Mr. A then we both tukarlah pilih color pink. Choi!!! lagilah kena pangkah terus. Kekdahnya we both surrender ajelah the boys nak color tu ha!

Baju raya
Color yang menang survey adalah turqoise iaitu 3 berbalas 2. Okaylah santek jugak tu
Kebiasannya kalau we all tempah di Lanwin ini beli kain kat Lanwinlah jugak. Sebab Mr. A tu kurang rajin nak memilih kain di tempat yang bersesak-sesak. Kat Lanwin Mr. A lebih suka berurusan dengan Desmond iaitu tuan yang empunya kedai. Otai yang dah kenal lama dari kedai beliau di town lama Seremban sampailah dah pindah kedai di Era Square masih lagi Mr. A setia menempah di sini.

Tapi time we all datang tu Desmond takde yang ada adalah Roy dan adik dia, they both tailor jugak macam bapak dia si Desmond tu. Harga kat sini ikut tailor kalau si Roy nih! mahal sikit dari adik dia. Tapi oleh kerana Mr. A dah kenal lama dan selalu aje menghabiskan duit kat sini so Desmond bagi special price tak ikut harga Roy yang mahal tu walaupun Roy yang kena buat baju we all. Kalau Roy banyak citer nanti we all akan report kepada Desmond muahhahahaaaa.... nasib engkaulah Roy.

Baju raya
Si Roy sedang amik ukuran Along. Blok tahun lepas dah tak boleh guna katanya cos depa dah membesar
Baju raya
Adik pun sama kena ambil ukuran jugak
Baju raya
Gigih nak memilih color tema. None hado tekau!
Baju raya
Aryssa kata takpelah ibu nanti kita beli color silver grey kat butik Peace ya...
Bagi Aryssa dan Mrs. A pula tak perlu ambil ukuran dari badan cos we both lebih selesa bagi baju siap yang selesa dipakai dan ikut aje ukuran baju tu. Cuma itulah baju kena tinggal kat Lanwin so tak dapeklah nak pakai baju tu buat seketika.

Baju raya
Tu dia si tukang bayar tengah membelek kemejanya
Kalau ada sesiapa nak try tempah baju di Lanwin terutamanya kaum Adam alamatnya adalah No. 27, Jalan Era Square 3, 70200 Seremban, Negeri Sembilan Darul Khusus. 

Okay itu sahaja kisah Baru Nak Tempah Baju Raya. Salam Ramadan Kareem buat readers my blog my stori sekejap aje dah 11 Ramadan kan? Selamat berpuasa dan selamat menunaikan solat Terawih.

You Might Also Like

5 comments

  1. Sebab musim final ni...tak sempat lagi nk tengok beli baju raya

    http://tarotthefool.blogspot.my/2017/06/salam-ramadhan-dan-salam-finals-guys.html

    ReplyDelete
  2. SALAM RAMADAN MRSA..CNTIK WARNA TEMA BAJURAYA YG DIPILIH

    ReplyDelete
  3. Cantik warna turqoise tu MA. Warna mahal gitu. Harga, for surelah mahei tu kan kalau dah bertempah gitu. Tak per yg penting kehendak En Laki dan dia yg bayar haha...

    Tp sebenarnya bila baju bertema ni, ambik gambar jadi cantikkan MA...

    ReplyDelete
  4. hee~ tak pe.. lambat lagik nak raya kan..

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me