Februari 2022 - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: Februari 2022
Selamat Memperingati Israk Mikraj

Selamat Memperingati Israk Mikraj

Bismillahhirahmannirrahim... 

As Salam and greetings to dear readers.

Selamat Memperingati Israk Mikraj. Esok 27 Rejab adalah hari Israk Mikraj iaitu sebuah perjalanan agung baginda Rasullullah S.A.W bertemu Allah S.W.T.

Selamat Memperingati Israk Mikraj

Israk Mikraj
Google image

Kesimpulan daripada Israk Mikraj adalah umat islam telah diwajibkan untuk solat 5 waktu sehari semalam. Semoga kita tergolong sebagai umat Nabi Muhammad S.A.W yang taat mendirikan solat.

Selamat bercuti juga buat rakan-rakan blogger yang akan bercuti esok termasuklah diri sendiri eh! πŸ˜€ selain daripada Negeri Sembilan, 3 lagi negeri yang akan bercuti esok adalah Kedah, Perlis dan Terengganu.

Selamat Memperingati Israk Mikraj
Mrs. A Join Giveaway Buku Kereta Lembu Dari Melaka oleh www.fairusmamat.com

Mrs. A Join Giveaway Buku Kereta Lembu Dari Melaka oleh www.fairusmamat.com

Bismillahhirahmannirrahim... 

As Salam and greetings to dear readers.

Mrs. A Join Giveaway Buku Kereta Lembu Dari Melaka oleh www.fairusmamat.com Ketika Mrs. A singgah di blog Fairusmamat.com tadi beliau sedang menganjurkan satu giveaway. Macam best jer... macam menariknya terus Mrs. A join gittewww...😊😊😊 

Mrs. A Join Giveaway Buku Kereta Lembu Dari Melaka oleh www.fairusmamat.com

Syarat-syaratnya pun mudah sahaja nak tahu dengan lebih lanjut sila klik banner di atas untuk ke blog penganjur.

Mrs. A tag 3 rakan blogger yang memang bookworm eh! 😘😘😘





Giveaway berlangsung dari 24 Februari sehingga 8 Mac 2022


Kuantan - Day 4 (last day)

Kuantan - Day 4 (last day)

Bismillahhirahmannirrahim... 

As Salam and greetings to dear readers.

Kuantan - Day 4 (last day). Ini satu lagi entry dah berkurun ada di draf kisah Kuantan day 4 a.k.a last day. Sementara rajin meh la Mrs. A habiskan ceritanya. Bersambung dari [SINI] Selepas penyampaian hadiah malam tu kebanyakkan dari kami terus aje pulang ke penginapan masing-masing.

Pagi esoknya tu aktiviti sendiri-sendiri aje mulanya Mr. A ajak keluar join breakfast dengan gang-gang yang lain tapi Aryssa dan Adik malas Mrs. A pun sama malas ngeh! ngeh! ngeh! Kekdahnya we all breakfast kat bilik aje. Kemudian Aryssa dan Adik pulak sibuk nak gi swimming pool hurm... Mrs. A pun layankan ajelah.

Kuantan - Day 4 (last day).
Kuantan
Aryssa dan Adik je mandi Mrs. A duk tepi

Kuantan
Siap main lumba-lumba swimming ha 😍

Tak lama pun kat swimming pool lebih kurang 45 minit, dah naik bilik semula get ready nak check out pulak. Time Mrs. A check-out tu ada lebih kurang 6 lagi family yang lain check-out sama-sama. Ada juga family yang dah check-out awal pagi nak ke destinasi lain pula katanya.

Kuantan
Goodbye Kuantan 😊😍😘 panjang umur jumpa lagi

Kalau on the way pergi singgah rumah Uda [SINI] untuk lunch, sewaktu on the way pulang pula we all singgah rumah Ucu pulak untuk lunch. Haish! lunch saja. Rumah Ucu terletak di Kuala Krau, Perak actually di sinilah kampung arwah m.i.l Mrs. A. (Ucu mak sedara Mr. A adik bongsu m.i.l)

Kuantan
We all aje yang makan Ucu sekeluarga dah makan katanya tunggu we all lambat sangat 

Bertuah betul Mr. A ni permintaan untuk gulai ayam hutan betul-betul direalisasikan dek Ucu. Lastime Uda masakkan patin tempoyak. Alhamdulillah rezeki 😊

Kuantan-day-4-lastday
Gulai masak lemak cili api ayam hutan as requested.
Terima kasih Ucu sedap sangat

Lama jugak we all singgah di rumah Ucu lepas solat asar dan minum petang barulah meneruskan semula perjalanan ke Seremban. Sepanjang perjalanan pulang banyak jalan traffic jam hujan pun iya juga. Lebih kurang pukul 11.00 malam barulah sampai di rumah. Alhamdulillah syukur selamat sampai ke destinasi. Sampai-sampai aje terus ngecek anak-anak bulus semua ngeh! ngeh! ngeh! Okay tamat sudah kisah Kuantan. 


Pertandingan Bowling Alumni STAD Kali Ke - 8

Pertandingan Bowling Alumni STAD Kali Ke - 8

Bismillahhirahmannirrahim... 

As Salam and greetings to dear readers.

Pertandingan Bowling Alumni STAD Kali Ke - 8. Setelah 2 tahun tertangguh dek PKP akhirnya pertandingan bowling Alumni STAD kali ke - 8 berjaya di realisasikan pada 08012022 yang lalu fuhhh! lama betul baharu Mrs. A nak up-date story muahahhaaa...kisah kali ke - 7 [SINI]

Seperti tahun-tahun sebelum ini nama team Mrs.A masih lagi kekal dengan nama Queen'92 untuk perempuan dan King'92 untuk lelaki iaitu we all masing masing dari batch SPM 1992 Sek. Men. Keb. Tunku Ampuan Durah. Time Mrs. A bersekolah di situ dahulu nama sekolah adalah Sek. Tunku Ampuan Durah a.k.a STAD. Tahun ini hanya ada dua team sahaja dari batch '92 yang join jaaaadilahh!

Pertandingan Bowling Alumni STAD ini terbuka kepada semua Ahli Alumni tak kisahlah dari batch tahun berapa sekalipun. Tempat masih sama iaitu di Ampang Superbowl, Seremban Prima. Okay jom layan gambar.

Pertandingan Bowling Alumni STAD Kali Ke - 8.

Bowling
Bergambar sebelum games dimulakan

Bowling
Pagi Sabtu 08012022 Ampang Superbowl dipenuhi dengan color hijau

Bowling
Ini ler muka-muka Queen'92 kali ini

Bowling
Sebelum tukar baju rasmi pertandingan haruslah posing 😊😊😊

Bowling
Mask senget dont care πŸ˜‘

Bowling
Bola pinjam huhuhuu....

Pertama kali berjumpa face to face dengan SA. Sebelum ini memang dah kenal sebagai blogger di alam maya. Tak sangka pulak dari sekolah yang sama. 

Bowling
Excited dapat wefie dengan SA 😍

Bowling
Dulu sama tempat kerja sekarang Tn Hj R dah bersara.
Eh! terjumpa pulak membowling di sini 😊

Bowling
Batch '92 yang sempat bergambar

Bowling
Jumpa gang sekolah perangai auto jadi macam budak sekolah muahahhaaa....

Okaylah gambar last sekali sajalah nak bagitau

Bowling
Mrs. A dapat nombor 4 out of 10 kategori individu wanita jatuhan pin terbanyak

Habis sudah kisah Pertandingan Bowling Alumni STAD Kali Ke - 8. InSyaAllah panjang umur sihat tubuh badan nak join lagi di tahun hadapan.




Welcome February

Welcome February

Bismillahhirahmannirrahim... 

As Salam and greetings to dear readers.

Welcome February. Eh! eh! dah bulan February rasanya macam baharu sahaja lagi bercuti sempena tahun baharu 2022. Hari ini dan esok cuti lagi sempena CNY di bulan February. Semoga bulan February 2022 akan lebih indah dan baik-baik sahaja dari tahun sebelumnya.

Tiada apa yang menarik untuk dikongsi sekadar menulis untuk mengucapkan selamat bercuti dan selamat menyambut tahun baharu Cina kepada mereka yang meraikannya.

Welcome February.

Welcome February
Malam tadi haruslah posing dulu di atas pelaminπŸ˜€πŸ˜€

Hari ini dan esok family sebelah Mr. A akan berkampung di Jiboi sempena majlis walimatulurus niece. Petang ini KNgah akan khatam al-quran dan pagi esok nikah seterusnya majlis langsung pada sebelah tengahari hingga petang. Cantik betul tarikh bulan February yang dipilihnya senang nak ingat gittewwww...

Mohon readers doakan majlis berjalan lancar dan diberkati okehNYA. Okaylah itu sahaja setakat ini. Mrs. A nak bersiap ke Jiboi pulak ngeh! ngeh! ngeh!




MRS.A my blog my stori ©