October 2018 - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: October 2018
Jemputan Kahwin Di AU1 Taman Keramat Permai

Jemputan Kahwin Di AU1 Taman Keramat Permai

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Jemputan Kahwin Di AU1 Taman Keramat Permai.

Last Sunday Mrs. A pergi jemputan kahwin anak kepada cousin emak Mrs. A. Pengantinnya itu Mrs. A tak kenal pun huhuhuhu.... nama jer... sedara-mara tapi tulah tak berapa nak rapat. Zaman sekarang kebanyakkannya memang cenggini kot sedara-mara tapi tak kenal sedeh! campur kesiankan sejenis macam ni. #ingatanuntukdirisendiri

Plannya Angah yang akan bawa emak, we all janji nak konvoi tapi tulah tetiba Angah WhatsApp dia tak jadi pergi sebab BangNgah kurang sihat. Adik bongsu Mrs. A pulak dah memang ada kat K.L janji tunggu kat Petronas, Kg Pandan jer... So jadinya Angah minta Mrs. A yang bawa emak kesian emak nak pergi sangat jumpa sedara-mara dia. Kekdahnya Sunday morning tu kena balik kampung dulu ambil emak pastu barulah pergi jemputan kahwin tu. Rumah pengantin tu kat AU1, Taman Keramat Permai. Mrs. A tahu tempat ni so tak susah pun nak cari sebab dulu time duduk K.L Mrs. A stay kat AU3 Menara Rajawali.

Tapi tulah perancangan Allah memang cantik kebetulanlah pula anak Mrs. A si Adik memang tak nak pergi sebab dia nak pergi hari sukan sekolah dia. Walaupun pada mulanya Mrs. A kata tak payah pergi hari sukan tapi Adik berdegil nak pergi juga. Haish!!! lantak ko lah dik. Lagipun eloklah tu sebab nenek nak naik kereta kita. Jadinya Sunday morning tu Mrs. A hantar Adik pergi stadium, time balik minta tolong anak sedara yang fetching pastu hantar kat Jiboi.

Sebelum pulang haruslah bergambar dulu. Tapi tulah dedua driver tak bergambar la pulek!

jemputan-kahwin-au1
Tuan rumah lelaki tulah cousin emak. Ayah depa adik-beradik
jemputan-kahwin-au1
Zoom dari jauh jer..
jemputan-kahwin-au1
Emak dan cousinnya a.k.a Mak Ngah Ramlah kakak tuan rumah
jemputan-kahwin-au1
Hai lah Busu (adik emak) kenapa tak senyum
jemputan-kahwin-au1
Eh! haruslah ada gambar tuan blog #makkauhijau
Actually time Mrs. A sampai tu hujan turun sangat lebat tapi syukurlah sekejap aje lepas tu berhenti terus cuaca panas kembali. Time nak balik tu dah tak hujan itu yang sempat bergambar tu. Alhamdulillah dapat memenuhi undangan dan juga dapat buat mak happy. Lama we all kat sini tunggu emak berborak dengan sepupu-sepapat dia al-maklumlah bukan selalu dapat berjumpa. Ha! lagi satu nak habaq food dia sedap rupanya orang-orang kat situ gotong-royong masak sendiri tak guna catering pun. Terbaiklah! ingat kat kampung jer... ada gotong-royong masak sendiri ni rupanya kat AU1 ni pun ada jugak. Buat pengantin baru tu selamat pengantin baru Mrs. A ucapkan later jangan lupa datang rumah mak Limah tau kenal-kenalkan orang baru tu.

Okay itu sahaja citer Jemputan Kahwin Di AU1 Taman Keramat Permai semoga berbahagia till Jannah.
Kena Bom Dengan Zumal

Kena Bom Dengan Zumal

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Kena Bom Dengan Zumal

Excited Mrs. A bila pagi ni tengok ada blogger yang bom blog Mrs. A. Dah lama sangat blog ni tak kena bom. Sejarah kena serangan bom baca [SINI]

Terima kasih Zumal sebab meluangkan masa mem bom blog Mrs. A ngeh! ngeh! ngeh!

Kena Bom Dengan Zumal
Kena bom dengan Zumal
Zumal adalah seorang blogger dari negeri Perlis Indera Kayangan. Sesiapa yang belum pernah singgah blog Zumal apa kata terjah sekarang di blog DUNIA ZUMAL banyak kisah-kisah menarik yang beliau suka kongsi.

Kena Bom Dengan Zumal terima kasih daun keladi Mrs. A ucapkan lain kali boleh buat lagi hiks!
Menang Voucher LAZADA - Beli apa tu?

Menang Voucher LAZADA - Beli apa tu?

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Menang Voucher LAZADA - Beli apa tu?

Ha! ingat tak baru-baru ni ada Lazada Shopathon Blogger Contest. Alhamdulillah rezeki Mrs. A tersenarai sebagai salah seorang pemenang. Mrs. A dapat voucher bernilai RM300.00 [SINI] Menang Voucher LAZADA - Beli apa tu? Ha! nilah Mrs. A nak cito apo yang diboli tekau... Menang voucher kali ini kebanyakkan barang yang Mrs. A beli adalah untuk diri sendiri. Ntah kenapa tetiba pentingkan diri sendiri je tak nak share pulok dengan kids huhuhuu...

1. GAMOGEN

menang-vouvher-Lazada
Menang voucher Lazada - beli Gamogen untuk Mr. A

Mrs. A beli Gamogen untuk Mr. A. Selalunya beli Gamogen ni bila time balik kampung iaitu beli kat outlet Gamat Healin Masjid Tanah, di Seremban ni Mrs. A tak pastilah kat mana ada outlet Gamat Healin ni last time ada je kat banggunan office ni tapi closed tak tahu pindah mana. Mr. A consume Gamogen ni dah lama jugak la setahun dua dah kot. Katanya sesuai dengan dia.

2. Elastic Knee Support

Sejak begitu aktif bernetball lutut Mrs. A ni memang onn and off sakitnya, walaupun Mrs. A memang dah ada knee support tapi yang biasa-biasa aje itu yang memang berkira-kira nak membeli knee support yang agak canggih. Bila melintas aje knee support yang macam gambar kat bawah ni terus melaju aje Mrs. A order. Lagipun bila baca reviews customer kata 'good'.

knee-support
Menang voucher Lazada - Rasa macam size L okay tapi kalau beli M better kot

knee-support
Menang voucher Lazada - beli ini der...
Mrs. A dah pakai dah pun alhamdulillah suka. Bila pakai ni confident sikit nak melasak tu dan tak berapa rasa sakit bila semangat tu kuat nak bermain hahahaaa... #stubborn

3. Gel Amani

Gel Amani penawar sakit lutut ngeh! ngeh! ngeh! kisah lutut lagi. Okay Gel Amani ni yang sebenarnya bukan sahaja untuk sakit lutut, sakit-sakit sendi lain pun boleh guna dan ternyata berkesan untuk Mrs. A sekeluarga. Mr. A pun suka gak Gel Amani ni, dia selalu guna sapu kat belakang dia yang lenguh-lenguh tu. Adik pun sama bila dah aktif bersukan malam-malam sakit itu ini so sapulah gel Amani ni. In Sha Allah dengan izinNYA baik.

Mrs. A-gel-amani
Menang voucher Lazada - repeat beli Gel Amani lagi
Gel Amani ni dah banyak kali Mrs. A repeat order beli kat Lazada. Kiranya kat rumah Mrs. A tu memang selalu ada jer... stok Gel Amani al-maklumlah masing-masing aktif bersukan so dah macam satu keperluan la pulek. Mrs. A suka beli kat Lazada sebab harganya lebih menarik berbanding di tempat-tempat lain.

4. M.A.C matte lipstick - velvet teddy

Yeayyy... finaly dapat jugak pakai M.A.C lipstick walaupun color velvet teddy ini bukan pilihan pertama Mrs. A tapi bila dah pakai sukalah jugak. Yang sebenarnya Mrs. A nak color Mehr tapi dah out of stock la pulek.

Mrs.A-mac-lipstick
Menang voucher Lazada - beli M.A.C Matte Lipstick (velvet teddy)
Next time nak beli lagi bila Mehr dah ada stock later muahahahaaaa....

5. Comb Mirror Set With Stand Holder

Okay last sekali barang yang Mrs. A beli adalah sikat untuk sekeluarga. Senang beli macam ni takdelah sikat Mrs. A asyik hilang dari radar jer... tapikan tulah tak sempat snap gambar lagi.

Mrs.A-comb
Menang voucher Lazada - beli comb mirror set with stand holder
Set ni ada lain-lain color jugak tapi Mrs. A choose color purple dalam set 6 in 1 tu ada jugak seketul mirror ha gitewww...

Itu sajalah barang-barangan yang Mrs. A beli hasil dari rezeki menang voucher Lazada tempoh hari. Tapi tulah delivery fee kena bayar sendiri sebab voucher tu tak termasuk cost delivery huhuhuuu...

Itu sahaja nak share citer Menang Voucher LAZADA - Beli apa tu?

Segmen Bloglist By Farah Farhana

Segmen Bloglist By Farah Farhana

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Segmen Bloglist By Farah Farhana.

Jom readers kita join Segmen Bloglist By Farah Farhana. Actually Mrs. A plan nak up-date cerita beli barang-barang guna voucher Lazada yang menang hari tu tapi ada satu dua gambar pula tak snap lagi. Boleh jer copy paste gambar dari website kansss... tapi tak naklah okayyy... sengaja bagi alasan muahahhaaaaa......

Back on track Segmen Bloglist By Farah Farhana, okay memula wajib tepek banner dulu.

Mrs. A-join-segmen-bloglist-by-farah-farhana
KLIK
Bila Mrs. A singgah kat blog Farah Farhana ini terus cakap dengan diri sendiri wah! cayalah newbie lagi dah berani anjur segmen beza sangat dengan Mrs. A yang penakut ni hahahhhaaa.... sampai sekarang tak pernah pun anjur apa-apa segmen mahupan giveaway.

Anyway sebagai tanda support Mrs. A dengan senang hati join Segmen Bloglist By Farah Farhana syarat-syaratnya sangat mudah sahaja. Kalau readers nak join sama sila klik banner untuk ke blog si cantik manis Farah Farhana.

#SBAM2018 - Day 4 @ Last

#SBAM2018 - Day 4 @ Last

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

#SBAM2018 - Day 4 @ Last

Adeh! lama betul ha nak up-date kisah #SBAM2018 - Day 4 @ Last harap masih ada yang nak tahu la.. ya apa kisah di hari last tersebut. Eh! cerita sport lagilah nampaknya ya.

SBAM2018
Penghuni bilik 502 is ready to go for breakfast #kaminakbalikdah
Semua kontingen dan pegawai yang terlibat diminta turun breakfast di Coffee House seawal jam 6.45 pagi cos bas akan bergerak ke Educity Sport Complex kurang lebih dalam pukul 8.00 pagi untuk acara penutup iaitu sama juga lokasinya sewaktu acara perasmian di hari pertama tu [SINI]

Selepas selesai breakfast, sementara menunggu semua ready untuk naik bas. Kita bergambar dulu....

The bowler and the netballer not to forget the dragon penjaga Pulai Spring Resorts hiks!
Tudung sama color dengan Mrs. A tu SBAM Ipoh dia main netball SBAM Johor dia tukar kepada Ping Pong
The netballers and coach tapi bukan penghuni Room 502
Complete team with coach
Walaupun tak sabar nak balik rumah tapi tetap juga terbit sedikit rasa sedih kat dalam hati masing-masing ialah bilalah lagi agaknya dapat mengulangi moment cenggini bersama kawan-kawan office. Eh! emo pulak Mrs. A. Okay tak lama tu semua yang naik bas diminta naik bas dan kenderaan lain-lain pun sama gerak serentak ke Educity Sport Complex, Nusajaya.

Sesampai di sana ada juga kontingen dari negeri lain yang dah sampai. Dan di hari terakhir ni jumlah yang terlibat takdelah seramai sewaktu di hari perasmian/ pembukaan. Mrs. A difahamkan ada juga kontingen daripada beberapa negeri lain yang dah pulang awal dan mereka tak tunggu sehingga acara penutup. Ialah kalau dah takde apa-apa kepentingan buat apa nak tunggu sampai ke penutup iya dak? Kansss....

Tetapi kontingen SAINS telah diarahkan supaya tunggu sehingga acara penutup habis kerana berdasarkan pengalaman lalu iaitu SBAM Ipoh we all pulang awal tapi tulah kesian mereka yang tinggal dua tiga ketul tu bila naik ke pentas sendu takde penyokong katanya huhuhuhu.....

Eh! ada lori MILO la... Kenapa rasa air milo dari lori milo ni sedap? Rugi sesiapa yang tak cuba.
Oren nyer... SAINS. Nampak tak Mrs. A disitu?
Okay kasi gambar closed up sket!

GD & WD
Sis AJK SBAM
Setelah semua acara penyampai hadiah dan penutup selesai. Kontingen pun snap gambar beramai-ramai
Simbolik acara penutup SBAM Johor 2018. CEO SAJRanhill menyerahkan bendera kejohanan kepada CEO SADA yang bakal menjadi tuan rumah untuk SBAM 2020 Kedah Darul Aman
Dua team SAINS yang menerima pingat di hari penutup adalah...

Team Ping Pong. Tahniah uols keep it up for the better place. In Sha Allah SBAM Kedah 2020
dan semestinyalah team futsal 2nd place
Tahniah semua. Salute dengan semangat team work uols
Tamatlah sudah kisah SBAM2018 - Day 4. Apa lagi baliklah hahahaha... tak terus balik dear readers sempat pulak depa menyinggah di JPO huwaaaaaa....waaaa....waaaa... mana yang tak nak tu terpaksa jugalah layanzkan aje...abes tu ko nak balik camne? jalan kaki!? Mrs. A tak beli apa-apa pun kat JPO cuma craving nak minum kopi jer... so belilah kopi hipster kat SB JPO tu


Alhamdulillah finally selamat sampai ke Seremban dalam pukul 7.00 malam. Balik best time sampai tu Mr. A dah sedia menunggu. Yesss.... rindu A family.

The End.
HARI SUKAN NEGARA PERINGKAT NEGERI SEMBILAN

HARI SUKAN NEGARA PERINGKAT NEGERI SEMBILAN

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

HARI SUKAN NEGARA PERINGKAT NEGERI SEMBILAN


Siapa join hari sukan negara Sabtu lepas a.k.a HSN? Okay sep sket cos Mrs. A pun join tau main netball ngeh! ngeh! ngeh! Dari apa yang Mrs. A tengok di Soc Med meriah sesangat hari sukan negara yang diadadakan secara serentak di seluruh negara pada hari Sabtu lepas [13102018].

Macam-macam acara sukan diadakan kepada mereka yang suka marathon boleh join marathon, futsal pun ada bukan setakat dewasa aje kanak-kanak pun ada juga haish! macam-macam sukan ada meriah sungguh uols itulah apa yang Mrs. A rasakan sewaktu turut serta dalam hari sukan negara peringkat Negeri Sembilan yang diadakan di Kompleks Belia dan Sukan, Paroi [KOMBES]

Walaupun pagi tu cuaca hujan tapi mujurlah hujan hanya di awal pagi subuh dan beransur renyai-renyai dalam pukul tujuh macam tu kemudian lebih kurang pukul lapan hujan dah berhenti sepenuhnya. Gang netball begitu bersemangat sekali dalam group WA seawal pukul 7.30 pagi ada yang dah sampai di KOMBES hahahahaaa.... tapi Mrs. A ntah kenapa mood ke laut so kekdahnya Mrs. A adalah yang paling akhir sampai hew! hew! hew! Okay sesampai aje haruslah posing dua tiga ketul dulu for WA status gitewww... #tolongjangankecam

HSN

HSN
Player import 1

HSN
Player import 2 
Oleh kerana Mrs. A sampai agak lambat iaitu lebih kurang pukul 8.45 pagi cenggitu cos pergi breakfast dulu di KRS Restoren, so tempat nak parking kereta nan hado ha! puas keliling-keliling cari parking di luar KOMBES. Parking dalam ko jangan mimpilah, nak masuk pun tak boleh dah. Itu pekerja RELA tak bagi derrrr.... so terpaksalah parking agak jauh dan sedikit menapak bersama anak Mrs. A si Adik. Mujur jugalah Adik nak ikut ada juga kawan Mrs. A menapak.

HSN
Macam-macam aktiviti ada. Mrs. A join HSN Netball Open N9
Actually okay jer... timing Mrs. A sampai tu takdelah lambat mana cos acara perasmian dijadualkan pukul 9.00 pagi. Games netball dijangka  bermula pukul 10.00 pagi. Cuma registration netball perlu seawal 8.00 pagi, itu biar jelah pengurus netball yang uruskan. Seorang dua lambat datang tak jadi hal kot. #sesuatusangat

Banyak sungguh team yang join untuk HSN Netball Open N9 iaitu sebanyak 21 team kesemuanya. Hebat betul sambutan Netball Open tahun 2018 ni. So organiser bahagikan kepada 7 grup, satu grup ada 3 team. Ha! cer cari mana team Mrs. A? Kalau cari SAINS sampai bulan depan pun tak jumpa kot hah haiiii.... cos team tak guna nama SAINS sebaliknya mengguna pakai nama Ayer 9 cos ada import dalam team ni bukan semuanya staff SAINS sedehhh! uols!

HSN
Games pertama Ayer 9 adalah perlawanan ke 9 gelanggang B vs. Uitm S3
HSN
Games kedua Ayer 9 vs. Kirana
Sewaktu pertama kali mendapat WA cabutan undi group Ayer 9 bersama dengan Uitm S3 dan Kirana terus terkeluar perkataan "adoi! nape satu group dengan Uitm S3 dan Kirana. Nape tidak Netses". Haish! tangan siapalah yang cabut undi ni. Nampak tak, nampak tak [negative sangat ko Mrs. A oiii! hahaha...] Berdasar pengalaman Mrs. A dah tahu dedua group tu tough uols! Hurm! ntah pa pe jer... Mrs. A ni kan belum berjuang dah mengaku kalah. #tolongjangantiru

Sebelum bermula haruslah warm-up dulu. Ayer 9 pilih sudut kat luar ni. Ada lagi dua tiga team yang warm-up kat area ni tapi pandailah pula jurukamera ni ambil macam hanya ada team Ayer 9 je time tu.

HSN
Warm-up bebetul ha 
HSN
jangan nak cheating
Masa permainan adalah 7-1-7 iaitu tujuh minit masa bermain, satu minit rest dan sambung lagi 7 minit. Sebelum game haruslah bergambar dulu. Lagipun tagline Ayer 9 gaya mesti menang. Adat bermain biasalah ada menang dan ada kalah ha gitew.

HSN
Rasa macam sorang tu yang paling over muahahhaaa....
HSN
Games pertama time Ayer 9 vs. Uitm S3
Oleh kerana masa sangat terhad so kebanyakkan team memang tak sempat bergambar dengan team lawan masing-masing. Cuma peringkat seterusnya dan final sahaja team vs. team diberi kelonggaran untuk bergambar. 

Okaylah tak mahu cerita pangjang lagi keputusan Ayer 9 vs. Uitm S3 adalah 1 -7 mujurlah dapat pecahkan telor hew! hew! hew! Sementara games Ayer 9 vs. Kirana pula keputusan adalah draw iaitu 6 sama. Tapi Kirana dikira layak ke peringkat seterusnya cos ikut kiraaan mata Kirana lebih banyak berbanding Ayer 9. Time Kirana vs. Uitm S3 mereka dapat 5 mata berbalas 8. Bila dicampur 5 dan 6 mata mereka berjumlah 11 sementara Ayer 9 pula hanya mendapat 7 mata jika dicampur kedua-dua games tersebut.

Apa lagi dah kalahkan baliklah!!! muahahaaaaaa..... Sebelum balik sempat ajak coach bergambar. Coach time ni paling busy cos dia as usual jadi Ref. Tapi jangan risau time Ayer 9 lawan coach tak blow pun we all pun faham apa itu conflicts of interest.
HSN
Senyumlah walaupun kau dot...dot..dot...
Meh! sini Mrs. A nak luah rasa sikit #sedarlah

"mungkin kau terlupa bahawa yang menentukan menang dan kalah itu adalah DIA. Apa kau ingat kau ambil import kau boleh menang, kau leka mereka juga manusia biasa tiada daya upaya sekiranya DIA tidak izinkan. Sedarlah wahai engkau-engkau yang merasakan diri bagus dan perasan bagus itu kerana menang dan kalah bukan terletak pada kuasa kuat atau tidaknya sejenis manusia. Kalau kau amati dengan teliti team Netses itu tidaklah sekuat team kita berdasarkan FM lalu tapi lihatlah DIA punya kuasa, mereka yang lemah itu sebaliknya mampu maju dan pergi ke peringkat seterusnya. Pertolongan DIA hadirkan dalam pelbagai cara tanpa yang kita duga. Sedarlah dan bersatulah team jangan biarkan minoriti mengatasi majoriti."

Mana yang faham-fahamlah yang tak faham sudah bak kata Ustaz Kazim.


Corat-Coret Majlis Perkahwinan Ucu

Corat-Coret Majlis Perkahwinan Ucu

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Corat-Coret Majlis Perkahwinan Ucu


Makcikku tawen lagiii... hiks! Time Ucu nak kahwin tu we all anak-anak sedara suka aje menyakat dia dengan kata-kata tulah makcikku tawennn lagi... tapi Ucu okay jer... tersenyum dan ketawa dengan usikan tu takdelah pula dia nak sentap. Ucu ini yang sebenarnya adalah mak sedara kepada Mr. A iaitu adik bongsu M.I.L. Jodoh Ucu bersama suami terdahulu tak panjang kerana bercerai  mati [SINI]. Hampir beberapa tahun suaminya meninggal Ucu bertemu jodoh dengan suami yang sekarang ini dan juga merupakan kawan satu sekolah dia dahulu kala. Sesungguhnya jodoh itu rahsia Allah S.W.T. tiada siapa yang mampu menghalang.

Okaylah tak mahu tambah mukadimah panjang lagi meh! sini Mrs.A sambung kisah perjalanan konvoi orang Seremban ke Kg Paya Luas, Temerloh Pahang iaitu ke rumah Ucu. Planningnya berkumpul di Jiboi pada hari Sabtu [29092018] pukul 2.30 petang kira macam lepas Zohor gitew... nak gerak ke Temerloh. Tapi tulah yang muncul di Jiboi time tu cuma The 'A' family jer, family Along dan family Alang tak muncul-muncul sehingga waktu yang dijanjikan. M.i.l kata gerak aje dulu  nanti on the way tu janjilah tunggu kat mana-mana stesen minyak. F.i.l dan family Ateh tak ikut sekali. Biasalah f.i.l dia kalau jalan jauh dan tidur rumah orang dia tak mau haiiii... #dahfahamdah

Kekdahnya dari Jiboi tu hanyalah dua kereta aje iaitu satu kereta The A family dan satu kereta lagi  m.i.l and of courselah family s.i.l. Nak pergi tu konvoi ikut jalan Kuala Pilah dan singgah kat Petronas Jalan Kuala Pilah menunggu family Along & Alang.

Majlis Perkahwinan Ucu
Sementara menunggu family Along & Alang tu Mrs. A pun selfie-selphot la dulu. Time ni juga tetiba Mrs. A teringat yang hari ini adalah anniversary we all yang ke 17 tahun. Sambil wish Mr. A sambil tergelak-gelak kah! kah! kah!
Lebih kurang 15 minit menunggu kemudian family Along dan Alang pun sampai. Then we all pun geraklah menuju ke Kg Paya Luas, Temerloh. Alhamdulillah perjalananan petang itu lancar cuaca pun elok jer... tak hujan. Sepanjang perjalanan tu singgah sekejap kat Batu Kikir cos kat tepi jalan tu ternampak pula orang jual buah berangan. Tak tahulah siapa yang nak makan buah berangan tu keempat-empat kereta pun stop dan membeli berangan. Mahal baq hang satu kilo 32 hengget gitew. Tapi Mr. A beli dalam 20 hengget je cukuplah untuk A family jer...

Setelah hampir satu jam lebih perjalanan dah nak masuk waktu Asar konvoi pun sepakat nak singgah kat Masjid Daerah Bera untuk solat Asar.

Masjid Daerah Bera sempat gak Mrs. A snap seketul gambar ha
Kalau tak salah Mrs. A dalam pukul 5.30 petang macam tu konvoi pun sampai kat rumah Ucu. Time tu orang-orang kampung tengah sibuk lagi merewang, potong-potong bawang, bersih-bersihkan daging dan juga minum-minum petang eh! we all lettew sesampai aje terus dijamu melantak bihun dan kuih-muih. Kemudian tak lama tu we all terus ke home stay yang m.i.l dah siap-siap booked. Actually bukanlah home stay sebenar tapi rumah family suku-sakat m.i.l yang tak duduk situ pun tapi kira macam rumah persinggahan mereka. Haish! lupa pulak nak ambil gambar time kat home stay tu. Okaylah selesa semuanya complete macam duduk kat rumah sendiri.

Kemudian selepas maghrib we all gerak semula ke rumah Ucu cos malam tu adalah majlis nikah Ucu. Unfortunately Mrs. A tak tahu pun cos Mrs. A takde dalam group WA kahwin Ucu tu yang ada Mr. A tapi dia pun tak amik tahu so tu yang tak bawa baju extra untuk majlis nikah. So pakai ajelah baju siang tadi hahahhhaiiii....

Baju melayu pink PakNgah adik m.i.l dialah yang walikan Ucu
Isderas clan sedang bermain sesama depa sementara menunggu acara akad nikah dan bertahlil
Time nikah malam tu pengantin pakai baju color coklat dan rombongan pengantin lelaki pakai baju tema depa merah menyala gitew. Sementara sebelah we all pula temanya caca-merba ngeh! ngeh! ngeh!
Alhamdulillah selamat majlis akad nikah berjalan lancar. Kemudian tetamu pun dijamulah dengan makanan yang sedap tau paling Mrs. A suka patin gulai tempoyak. Kiranya yang ni memang signature dish orang Kg. Paya Luas ni. Kemudian malam tu acara paling ditunggu-tunggu adalah karok la kau dan teka biji labu.

Nilah muka-muka tunggu turn nak karaoke. Yang lucunya karaoke nya cara lama iaitu guna CD 
 Dah puas karaoke hari pun nak hampir nak pagi we all pun geraklah balik ke home stay. Esoknya tu dalam pukul 10.00 pagi barulah we all gerak ke rumah Ucu. Di hari persandingan tu pasangan pengantin pakai baju hijau sedondon.

Kemahen... tau Ucu macam pasangan pengantin muda remaja
Haruslah bergambar kat pelamin kan. Aryssa dengan Jubah Flary yang Mrs. A beli tu kononnya untuk Mrs. A size L tapi besar bila Aryssa pakai muat pulak pada dia so bagi dia terus
Mrs. A guna pakai ajelah baju mana yang ada
Bergambar bersama pengantin dan suku-sakat m.i.l yang punya home stay tu
Okay selesai sudah majlis kahwin Ucu. Konvoi balik juga pada petang itu cos Mrs. A kerja esoknya tu dan juga Danial (nephew) pula ada PT3. Alhamdulillah konvoi selamat sampai ke Seremban tapi malam jugaklah sampainya dan balik tu we all tak ikut Kuala Pilah pun cos mendapat perkhabaran jalan Kuala Pilah-Seremban traffic jem teruk. Balik tu ikut mana ntah Mrs. A pun tak perasan al-maklumlah most of the time dalam kereta tu Mrs. A ketiduran derrr....

Netball : Friendly Match Bersama Team Netses

Netball : Friendly Match Bersama Team Netses

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Netball : Friendly Match Bersama Team Netses

Setelah hampir sebulan lebih berehat dari bermain netball finally last Saturday dapat juga menjayakan friendly match bersama dengan team Netses. Team Netses ini pun last minutes punya planning cos team lain yang diajak tu not available pulakkkk.... bila gang netball Mrs. A ajak friendly on Saturday morning. Haish! tak kisahlah asalkan ada sparring mana-mana team pun gang netball Mrs. A layanz...

Sebenarnyalahkan... amvoi apa punya ayat tu muahahhaaaa... kepada peminat-peminat netball ni kalau dah stop bernetball tu nak mulakan semula memang agak payah. Tetapi kalau dah mula tu jadi addicted dan susah pula nak stop walaupun ko takdelah fit mana pun haish!!! [Mrs. A lettew...]

Hari kedua mula training semula. Tak ramai join terpaksalah import jejaka muahahhaaaa
Penggerak kepada gang netball untuk bernetball semula adalah sempena persediaan team untuk turut serta dalam pertandingan netball pada Hari Sukan Negara (HSN) iaitu pada 13 Oktober 2018 nanti. Team netball ini bukanlah semuanya terdiri daripada gang office cos gang office ada yang tidak berminat untuk join dan ada juga yang tak available pada tarikh HSN tu.

Thank you sis bawa team Netses for FM yang juga junior Mrs. A time sekolah STAD dahulu kala
Walaupun gang netball Mrs. A yang ajak friendly tapi we all ngam-ngam tujuh orang tau huhuhuu... sebaliknya team Netses pulak yang ramai sampai depa boleh buat dua team gitew...

Memula lawan dengan team Netses yang ini
Kemudian lawan dengan yang ini
Alhamdulillah seronok we all last Saturday lagipun we all menang hehehhe... sehinggakan lutut Mrs. A dah sakit baliklah huhuhuhu... time berlawan kat court tu tak rasa apa tapi bila dah balik rumah dan sampai sekarang ni sakit derrr.... tak tahulah dapat main ke tidak time HSN nanti ni. Nak bagi tahu kat team pun serammm... dah lah team tak cukup orang sedehhh!!! Harapnya lutut Mrs. A ni sempatlah baik sementara this coming Saturday ni. No pain no gain bak kata omputih.

Thats all kisah Netball : Friendly Match Bersama Team Netses.

MRS.A my blog my stori ©