Takziah Diucapkan - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: Takziah Diucapkan

1 September 2015

Takziah Diucapkan

Last Friday Mrs. A sekeluarga telah ke ke Kampunng Paya Luas, Kuala Krau di Temerloh Pahang. Ini bukan planning tetapi emergency kerana ziarah bapa saudara side hubby. To be exact yang meninggal itu adalah husband Makcu iaitu adik bongsu m.i.l. Pada mulanya babah kata dia pergi seorang coz dia bawa m.i.l. nak cepat kalau boleh nak sampai sebelum kebumi selepas asar, tapi entah macam mana m.i.l dah pergi dulu pulak bersama s.i.l dan husbandnya. Ini mesti kes tunggu babah lambat lettew! Kekdahnya babah kata kita pergi sekeluargalah tunggu Mrs. A balik kerja dan Along  pulang sekolah.

Actually Pakcu sakit jantung, beberapa bulan kebelakangan ini dia memang selalu keluar masuk hospital. Sewaktu dia sakit we all tak berkesempatan pun nak menziarahi dia. sob..sob...sob... errmmm touching la pulak. Mungkin kematian adalah yang terbaik buat Pakcu, Al-fatihah buat arwah Pakcu we all mendoakan semoga damai di alam sana dan ditempatkan bersama orang-orang beriman.

Kepada Makcu semoga tabah, redha dan sabar percayalah pasti ada hikmah disebaliknya. Time ziarah ini ramai saudara-mara dan adik-beradik m.i.l yang datang dapatlah juga we all saling kenal-mengenal dan beramah mesra. As for Mrs. A mungkin itu adalah salah satu hikmahnya.


Al-Fatihah buat arwah Pakcu, ketika di hospital Makcu sentiasa di sisi menjaga dan menemani beliau

Mati itu pasti hidup In Sha Allah.[Kredit Photo to FB Zaidamia Qistina.]

6 ulasan:

 1. Al Fatihah . Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya ...

  BalasPadam
 2. DariNYA kita datang, kepadaNYA kita kembali..
  Bertabahlah buat keluarga pakcu..
  Al-Fatihah buat arwah..

  BalasPadam
 3. semoga roh arwah ditempatkn di kalangan hambaNya yg beriman

  BalasPadam
 4. takziah. semoga roh arwah ditempatkan di kalangan org beriman dan dimasukkan ke dalam syurga. al-fatihah....

  BalasPadam
 5. alfatihah...semoga roh nya dicucuri rahmat

  BalasPadam

MRS.A my blog my stori ©