June 2016 - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: June 2016
Discharged

Discharged

As Salam and greetings to dear readers.

Alhamdulillah semalam Along dan Adik dah discharged. Fuh! lega tak payah beraya di hospital. Mrs. A tak menyumbang pun dalam urusan discharged depa semalam tu ngeh!ngeh!ngeh! semuanya Mr. A yang uruskan alhamdulillah mujur orang tua tu faham yang wife dia ni berkerja.

Time Mrs. A calling-calling apa citer katanya tengah prepared dokumen untuk discharged dan ambil ubat. Actually walaupun Along dan Adik dah discharge tapi mereka sebenarnya belumlah fully recovered. Masih perlu makan ubat on time sebab itulah doktor beri MC sehingga raya.

Menurut doktor MC itu adalah lebih baik buat mereka coz bila makan ubat akan jadi mengantuk dan perlu berehat kalau pergi sekolah mesti tak dapat tidur dan berehat. 

Mrs.A- sukaler tu... tak yah gi sekolah
Sukaler tu... tak yah gi sekolah
Harga yang terpaksa dibayar pulak bukanlah murah kalau dah sakit ni. Sebab itulah orang kata mencegah adalah lebih baik dari mengubati. Sesungguhnya sakit itu penghapus dosa-dosa kecil.

Okay! itu sahaja kisah discharged. Selamat menjalani ibadah puasa hari ke 25 buat readers. Semoga puasa kita hari ini penuh berkah.

Wordless Wednesday #81

Wordless Wednesday #81


As Salam and greetings to dear readers.


Ketika kita mendoakan orang lain,
Allah SWT mendengar doa kita dan merahmati mereka;
Kadangkala apabila kita selamat dan bahagia,
Ingatlah bahawa seseorang telah mendoakan kita.


kredit: @datoserivida
Tinggal Seminggu Lagi

Tinggal Seminggu Lagi


As Salam and greetings to dear readers.

Sekejap benar rasanya dah tinggal seminggu lagi nak raya. Dah banyak dapat kad raya? Mrs. A semalam dan hari ini kena settlekan kad raya bos. Haish! bos ni lambat pulak dia suruh hantar tahun ini. Last week busy dengan preparation untuk meeting lagipun Mrs. A EL dua hari itu pasal lambat kata bos.


Kad raya company. Cantik tak?
Serunding daging pun nak enter frame ha! RM10 beli kat Aeon S2

Duit raya dah tukar? Mrs. A alhamdulillah semalam berkesempatan menukar duit raya. Takdelah banyak pun, berpada-pada aje itu pun lebih kepada anak-anak sedara aje.

Actually raya tahun ini kurang excited bila mengenangkan Along dan Adik yang masih di hospital tu. Exhausted pun iya jugak bila mana Mrs. A dan Mr. A terpaksa ulang-alik hospital. Mujurlah working hours Mr. A tu flexible kekdahnya siang bila time Mrs. A kerja dia jaga. Malam pulak Mrs. A akan take turn jaga sampai pukul 11.30 malam lebih kurang la... kemudian passing baton semula ke Mr. A.

Tapi mujurlah mereka dah besar-besar dah pandai berkata-kata mana yang sakit, apa yang sakit lainlah kalau baby, degree kerisauan tu mesti terlebih-lebih sebab kita tak tahu apa yang sakit.

Bercakap dengan Mr. A tadi doktor kata In Sha Allah esok Along dah boleh discharge. Cuma adik belum tahu lagi bila coz adik masih demam. Keadaannya masih tak memuaskan hati doktor sekejap demam, sekejap okay. Adik ini dia susah sikit nak makan ubat, bila nak ambil gas (nebulizer)  pun payah. Malam tadi Mrs. A siap cakap kat dia, Adik please makan ubat jangan cheating, kalau tak sihat lagi tinggallah kat hospital ni raya sorang-sorang. Ibu dan yang lain-lain nak balik kampung ni. Hahhaaaaa... meroyan dia sekejap terus jadi baik nak pergi mandilah nak amik gaslah. Macam-macam karenah.

Petang nanti nampak gayanya berbuka di hospital lagilah. Experiences itu bukan semua orang merasa. #syukurselalu.

Okay! itu sahaja kisah Tinggal Seminggu Lagi. Selamat menjalani ibadah puasa hari ke 23 buat readers. Semoga puasa kita hari ini penuh berkah.

Dugaan Di Bulan Ramadhan 2016

Dugaan Di Bulan Ramadhan 2016

As salam and greetings to dear readers.

Selamat berpuasa hari ke 19 buat semua readers. Buat mereka yang bergelar ibu ataupun dalam erti kata lain orang perempuan masih berpuasa ke... atau ada yang dah bercuti ngeh! ngeh! ngeh!. Pejam celik pejam celik malam ini dah malam ke 20 kita berpuasa. Sebagai umat islam Mrs. A pasti dan yakin kita semua mahu bertemu malam Lailatul Qadar iaitu malam yang diibaratkan lebih baik dari malam seribu bulan. In Sha Allah perancangan Allah tiada siapa yang tahu.

Amboi! panjang benar pulak mukaddimah Mrs. A nih! Actually Mrs. A nak citer kisah anak-anak Mrs. A yang kurang sihat. Memula Along demam, dari balik kampung last week Along dah demam tapi dia rajin aje makan ubat. Dah tu pulak walaupun demam tapi dia tetap cergas di kampung ke sana ke mari. 

Kemudian adik pulak demam, tapi masih bertahan lagi cuma adik ini susah nak suruh dia makan ubat. Kemudian Tuesday night demam Along semakin teruk, panas sangat badan dia cakap pun dah merapu-rapu itu yang we all decided hantar dia ke hospital. Babahnya hantar ke hospital Columbia di Oakland tetapi bila jumpa doktor tu dan bagitau apa masalah terus aje doktor tu kata denggi dan tak nak terima. Dia terus refer HTJS siap hantar dengan ambulan bagai. Haish! macam ini punya doktor pun ada ka???? Mengamuk orang tua tu kat situ terus blah! baki duit pun tak amik. Mrs. A tahu pun sebab cashier hospital called Mrs. A suruh datang amik baki terlebih bayar katanya.


Along sewaktu di HTJS sebelum bertukar ke SALAM

Along & Adik satu bilik katil sebelah menyebelah

Finally Along dan Adik admitted ke SALAM. Along yang pada mulanya suspect denggi tetapi sewaktu di HTJS mereka kata bukan denggi cuma simptomnya itu seakan denggi tetapi ianya adalah virus fever.

Adik pulak yang we all fikir demam biasa tetapi sebenarnya adalah denggi. Sehingga entry ini ditulis Along dan Adik masih lagi dirawat di SALAM namun begitu alhamdulillah beransur pulih. Bagaimana dan macamana boleh terkena tidaklah diketahui apa puncanya. Doktor pun susah nak pastikan. Sekarang ini macam-macam penyakit ada.

Semoga Along dan Adik segera sembuh huhuhu.... Nak raya ni... tak mau arrr... beraya di hospital. Dear readers tolong doakan bersama-sama semoga mereka segera sembuh ya...

AGM Kelab Sosial & Rekreasi 2016

AGM Kelab Sosial & Rekreasi 2016

As Salam and greetings to dear readers.

Selamat berpuasa hari ke 15 Ramadhan dan jugak selamat hari Isnin. Pagi ini di daerah Seremban banyak tempat hujan mungkin jugak seluruh daerah itu pasal ada yang malas nak pergi kerja tu muahhhaaaaa.... mujurlah Mrs. A tak macam tu choi!!! apa hal ko puji diri sendir Mrs. A hoi!

This morning sesampai aje di cubicle tengok ada dua bungkus keropok, dalam hati siapa pulak yang bagi ni? Kemudian duk ligat memikir siapa pulak bebudak office yang pergi bercuti nih! rasanya takde. Malas nak berteka-teki terus tanya officemate yang cubicle depan Mrs. A tu katanya C bagi mereka berjumpa di Aoen. Oh! adik praktikal yang dah tamat praktikal tu bagi rupanya. Alhamdulillah rezeki.

Actually pagi ni ada AGM Kelab Sosial dan Rekreasi ("KSR") sesiapa yang menjadi ahli diminta hadir. Mrs. A ahli tu pasal yang nak pergi tu cari-cari gang netball unfortunately seorang pun not available. Depa takde seorang EL dan seorang MC. Kekdahnya dengan gigih Mrs. A pergi seorang. Hurmmm.... tak tahulah kenapa KSR organize meeting luar dari kawasan office hanya mereka yang tahu sebab-musababnya.

Hadir-dapat-souvenir-pen-pensil-dalam-bekas
Hadir dapat souvenir pen & pensil dalam bekas

Jarak office ke dewan ini takdelah jauh sangat pergi-balik dalam 31km jerr... Sesampai aje tengok ramai jugak orang tengah register dari HQ dan jugak dari kesemua tujuh daerah yang berlainan tu. Bila time Mrs. A register kemudian seorang AJK kata yeah dah cukup korum dah boleh diadakan mesyuarat katanya lorrr... ingatkan apalah tadi. Lepas tu dapat arrr... souvenir macam kat atas tu. Okaylah tu dari takde pape kanss..

Seperti yang telah dijanji tepat jam 10.30 pagi mesyuarat pun bermula. AGM kali ini tiada pemilihan AJK baru kata tuan presiden, tujuan utama adalah untuk membentangkan penyata kewangan, laporan aktiviti yang telah dijalankan sepanjang tahun 2015 dan jugak planning untuk tahun 2016 yang lagi setengah tahun.

Hurmm... panjang lebarlah ceritanyanya dari awal perjalanan KSR yang sebelum ini dikenali sebagai kelab sukan sahaja. Kelab sukan terdahulu diterajui oleh orang lain, pernah duit kelab kena sekat di insolvensi gara-gara kelalaian sesetengah pihak terdahulu. Amboi! berliku-liku betul perjalanannya tapi Mrs. A suka nak ingat yang best-best aje terutama yang ada kena-mengena secara langsung dengan Mrs. A muaahhaaaaa. Antaranya adalah KSR akan bagi hadiah birthday bagi setiap ahli bagi permulaan ini mereka yang lahir dari Januari hingga Mei akan dapat. Kemudian KSR juga akan bagi T-shirt.

Lain-lain planning KSR yang Mrs. A ingat di antaranya adalah:-
1) Membeli aset di Primaland untuk disewakan dan jugak untuk ahli-ahli menyewa dengan bayaran yang berpatutan. 
2) Membeli bas untuk kegunaan bersukan di luar kawasan
3) Dalam proses akhir untuk menyiapkan rumah kelab. Apa ada kat rumah kelab? setakat ini yang ada adalah permainan dart aje, dalam proses nak beli yang lain-lain.

Itu diantara yang Mrs. A ingatlah eh! ada lagi explorer-hunt dan trip ke langkawi. Ada banyak lagi tapi cukuplah banyak tu kot. 

Walaupun ada jugak dua ke tiga isu hangat ditimbulkan tetapi alhamdulillah pada pendapat Mrs. A, KSR berjaya menanganinya dengan baik dan jugak penuh toleransi. Bak kata pepatah umpama menarik rambut dalam tepung, tepung jangan berselerak dan rambut jangan putus. Itulah yang mereka berjaya lakukan.

Syabas Mrs. A ucapkan kepada presiden KSR dan jugak kesemua AJK-AJK yang terlibat. Adatlah tu kita manusia manalah dapat puaskan hati semua orang janji apa yang kita buat itu betul dan disokong oleh majoriti abaikan sajalah suara-suara sumbang ataupun halangan-halangan yang lain tu. Semoga KSR akan terus maju jaya dan semua yang dirancang dipermudahkan dan menjadi kenyataan. In Sha Allah.


Awal Dari Biasa

Awal Dari Biasa

As Salam and greetings to dear readers.

Awal dari biasa tu maksudnya shopping raya tahun ini awal dari tahun-tahun sebelumnya. Kalau tahun-tahun sebelum ini we all selalu aje shopping last minutes. Pernah ada sekali tu tempah baju raya last minutes kesudahannya baju raya tu tak sempat siap muahhaaaaa... padan muka takde baju raya. Tapi mujurlah baju raya anak-anak sempat tailor tu siapkan. 

Berbeza dengan tahun ini Mr. A tu awal-awal lagi dah pergi menempah baju raya untuk we all sekeluarga. Nak kata awal sangat tu tidaklah tapi Friday 3 Jun sebelum puasa hari tu dah pergi menempahnya. Kalau tailor favorite Mr. A ni dia seorang aje yang akan uruskan semua. Mrs. A bagi ajelah baju contoh untuk dibuat ukuran. Tema color apa dah siap-siap discuss, beli kain kat situ dan tempah sekali.

Shopping-shopping raya pulak, last Saturday sempatlah pergi Suria KLCC.

Kata shopping raya apsal ko belek baju sport Mrs. A oiiii dah tu ke Sephora bagai.
Actually shopping raya untuk kids jer...

Hah! Suria KLCC ini pun favorite place we all tak tahu apsal yang suka sangat gi sini maybe dah lancar selok-belok kot. Dah pernah suggest kat Mr. A tu tukar tempat Mid Valley ke, SOGO ke, One Utama ke, tapi tak jalan. Takpelah Mrs. A ikut jer...janji hajat tercapai ngeh! ngeh! ngeh!

Sebelum jalan-jalan ke arah tujuan tu we all survey dulu kat mana letaknya Imperial Chakri Palace tempat untuk berbuka nanti. On the way tadi dah call buat reservations untuk lima orang. Mrs. A yang suggest tempat ini kat Mr. A mujur dia ok coz leceh kalau nak pergi tempat lain katanya. Mrs. A tertarik nak berbuka kat tempat ini pun sebab pengaruh blogger.

Kemudian we all berpecah dua the boys ikut babah dan Aryssa pulak dengan Mrs. A. We both terus ke Isetan nak cari kasut dan baju jalan Aryssa. Ntah! kenapa kat situ takde pun yang Aryssa berkenan balik-balik Mrs. A yang punya. Haish! tak boleh jadi nih! pastu pergi Uniqlo barulah ada yang si Aryssa suka. Aryssa amik, ibu pun ada gak selit seketul dua amik punya amik dah penuh bakul tak sedar time bayar tengok 999 cantik aje nombornya. Nombor kecemasan polis. Selepas Uniqlo naik pulak balik ke Parkson coz nak cari kasut Aryssa yang tak jumpa-jumpa lagi.

Sementara itu pulak the boys dah habis shopping. Pergi buat spek mata untuk adik. Actually adik dah lama mengadu yang mata sebelah kiri dia kurang nampak. Katanya kat sekolah time doktor datang dah pernah cek mata memang ada masalah rabun jauh.

Power 300... huwaaaa... kalah ibu dik!

Frame pilihan sendiri

Lebih kurang pukul 6.30 petang Aryssa dan Mrs. A pun geraklah ke Imperial Chakri Palace, tempatnya adalah di level 4 hujung sekali. The boys tak sampai lagi so we both masuk dulu duduk kat meja yang dah reserved.

Lambat betul the boys, sampai Aryssa dengan Mrs. A dah ansur-ansur amik makanan dah! barulah depa sampai. Bila jumpa Mrs. A aje bukan main becok adik bercerita. Ibu Aqil punya power banyak bu 300 katanya. Aqil pilih spek sendiri, color yang Aqil suka brand dia Ray Ban blaa...blaa...blaaa itulah ibu tak caya cakap Aqil sekarang dah caya kan??? haish! macam bertih jagung. Dah! dah pi amik makanan kejap lagi nak buka ni...

Okay citer lain, pasal food kat sini pulak, actually ini first time Mrs. A makan kat sini terjebak setelah baca kat blog, review pasal buffet Ramadhannya. Unfortunately Mrs. A tak survey pulak apa yang special tu pasal yang terlepas makan Mieang Kam tu. sepatutnya cubalah satu.

Inilah.dia.signature.appetizer.tu.Mieang.Kam
Inilah dia signature appetizer tu Mieang.Kam

Walaupun tempat ini agak besar tapi bukan semua tempat buffet, yang sebelah lagi tu boleh order ala-carte style. namun yang pasti time berbuka di mana-mana tempat pun full house. Mujurlah we all dah buat reservations siap-siap.

Buffet-Ramadhan-di-Imperial-Chakri-Palace-Suria-KLCC-Adult-RM91.90-Children/Senior-Citizen-RM47.90
Buffet Ramadhan di Imperial Chakri Palace, Suria KLCC Adult RM91.90 Children/Senior Citizen RM47.90

Food kat sini semuanya ala-thai dah namanya pun Royal Thai Cuisine. So dinasihatkan kepada yang bukan peminat makanan thai tu fikir-fikir dululah kalau nak makan di sini ya. Pendapat Mrs. A untuk Buffet Ramadhan tu pulak biasa-biasa aje cuma suasana aje yang agak menarik dan selesa.

Okay! itu sahaja kisah Awal Dari Biasa. Selamat menjalani ibadah puasa hari ke sebelas buat readers. Semoga puasa kita hari ini penuh berkah.



Wordless Wednesday #80

Wordless Wednesday #80

As Salam and greetings to dear readers.


yummy
Yummy!

Selamat menunaikan ibadah puasa hari ke sepuluh. Nak up jugak cake birthday dari Gang Lunch coz entry sebelum nih! terlupa nak up. Tolong jangan kecam.

"Madinah and Vietnam Souvenirs Giveaway by Nafas Baru"

"Madinah and Vietnam Souvenirs Giveaway by Nafas Baru"

Bismillahhirrahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers. 

Jom kita sertai "Madinah and Vietnam Souvenirs Giveaway by Nafas Baru".


Hadiah-hadiah yang ditawarkan:

1. Shawl x 3 (2 Shawl Madinah, 1 Shawl Vietnam)
2. Purse Kipling x 1
3. Keychain Vietnam x 7

Insya Allah, tidak ada ruginya anda menyertai giveaway ini. Syarat-syaratnya pun sangat mudah kalau nak sertai boleh Klik Sini.

"Madinah and Vietnam Souvenirs Giveaway by Nafas Baru" akan tamat pada 28 Jun 2016 jam 11.59 malam.


Koko & Kittens

Koko & Kittens

As salam and greetings to dear readers.

Dah! lama tak up-date pasal kekucing Mrs. A. Today nak ceritalah sikit apa perkembangan terkini depa. Cuma ini pengkhususan untuk kisah Koko dengan second batch babiesnya. Hurm... rasanya dah tak sesuai lagi gunapakai perkataan babies coz depa berlima ekor nih! dah besar dan lincah teramat-amat.

Tetapi walaupun dah besar si Koko ni tetap gak bagi menyusu lagi tuh! tak caya tengok nih!

Mrs.A
Pengorbanan seekor ibu lima sekali menyusu.
Seekor lagi tak nampak (Orro) coz kena tindan dengan Momot yang color hitam putih pakai colar tu

Hah! nak tau kenapa yang dua ekor aje Mrs. A pakaikan colar? Depa bedua tu naughty terlebih. Paling naughty si Momot tu. Bila time Mrs. A nak gaulkan makanan tak sabar habis dipanjatnya kaki Mrs. A habis calar-balar kaki Mrs. A nih kesan cakaran dia.

Sekor lagi tu yang hitam legam tu nama dia Midnite. Untuk memberitahu tahu bahawa ada kucing tengah bergerak di waktu malam sebab Midnite tu kalau tidur kat carpet atau pun dia merayap time lampu dah tutup memang tak nampak coz diakan gelap pekat macam tengah malam yang tidak berlampu. Kekdahnya bila dipakaikan colar kita tahulah dengan bunyi loceng colar dia tu.

Mrs. A
Ingatkan carpet tadi rupanya si Midnite

Mrs.A
Kami lima beradik yeayeh!! empat jantan sekor betina (Orro)

Mrs.A
Koko aka Kaklong kawasan tengah cuci mulut after lunch

Actually Mrs. A nak adopt anak-anak Koko yang nih! dah ada yang nak pun. Mrs. A plan nak bagi Orro dengan Whiskas tapi tak menjadi kenyataan coz mendapat tentangan hebat dari Along, Aryssa dan Adik ditambah seorang lagi iaitu Mr. A. Haish! tak jadilah macam tu takut campur risau pulak dibuatnya manalah tahu kot mereka berempat tu lancarkan perang dan islandkan Mrs. A huhuhuuu haru-biru dibuatnya nanti.

Akhir kata selamatkan straycats. Adopt dont buy.



Tips Minum 8 Gelas Air Sehari Di Bulan Puasa

Tips Minum 8 Gelas Air Sehari Di Bulan Puasa



As salam and greetings to dear readers.

Sempena bulan puasa ini kita memang tak dapatlah nak minum air di siang harikan??? Tetapi itu bukanlah alasan untuk kita terkurang  minum air, ada caranya dan mudah untuk dipraktikkan. 

Tips Minum 8 Gelas Air Sehari Di Bulan Puasa dari KKM ini memang praktikal. Lepas buka nanti boleh mula ya...

tips.minum.8.gelas.sehari.di.bulan.puasa
Tips minum 8 gelas sehari di bulan puasa


Selamat menjalani ibadah puasa di hari yang ke lima kepada readers. Semoga puasa kita hari ini berkah dan lancar.


Dua Hari Sebelum Puasa

Dua Hari Sebelum Puasa

As salam and greetings to dear readers.

Dua hari sebelum puasa haritu sempatlah kids dan Mrs. A keluar lunch sama-sama. Actually tak plan pun nak keluar, ntah! macam-mana tetiba malas nak masak. Nak pergi beli pun malas. Nak suruh Mr. A dia pun takde pepagi lagi dah keluar ada kerja katanya.

Bila Mrs. A bagitau kat kids cepat siap kita keluar lunch. Amboi! laju ajelah depa bersiap. Ibu! kita nak lunch kat mana? tanya Adik. Kita pergi Palm Mall ajelah dekat jawab Mrs. A.

Dah sampai parking kita amik gambar dulu.... parked nya di mana ya??? Nanti nak balik takut tak jumpa.

L3 sebab kat bawah dah full house

Mrs. A bawa kids makan di sini. Last time dah pernah lunch kat sini bersama Gang Lunch.

Black Canyon Coffee, Palm Mall

Snap-snap itu hobi,
Sebelum food sampai

Tengok tu susah benar nak ajak Adik ni bergambar tau
Dua tu air Adik dengan Along "Fancy Oreo Hazelnut" 

Itu air Mrs. A Black Canyon Ais Coffee hurmm... peminat coffee harus cuba ni sedap bak hang.
Food pulak set untuk 4 pax. Walaupun dah order set tapi Adik order jugak Chicken Chop all time favorite dia tuh!

Ini Air Aryssa Cappucino Oreo 

Ini pulak ice-cream dessert. Serve after habis makan.
After lunch takkan nak terus balik aje pulak dah kebetulan keluar tu jalan dan tengok-tengoklah apa yang menarik. Kids ajak singgah di MPH Bookstore tengah buat sales kat ruangan bawah. Oleh sebab buku punya pasal Mrs. A pun layanz....


Banyak novel John Grisham tapi 20% jer...
MPH Bookstore punya sales tak ler... macam Big Bad Wolf tu kans...?? Satu kotak besar RM100. Wow! berbaloi-baloi. Ini cerita kawan Mrs. A yang membeli sekotak RM100 tulah, katanya pilih-pilih ikut suka anak-anak punya buku dan jugak mak/pak pastu penuhkan kotak dan bayar.

Kemudian setelah penat berlegar-legar kat buku-buku tu, Adik dan Along nak beli buku katanya. Okaylah anak nak beli buku takkan ibu kata tak payah pulak. Tapi yang ibu payah tu buku yang nak dibelinya berat sangat untuk umur depa tu haish!!

Tapi beli jugaklah. Takpe nanti ibu dengan babah pun boleh baca katanya.

Hah! tu dia Yakjuj Makjuj tu Adik yang nak beli satu lagi tu Along

Dua buku aje dah RM51. Hurmm... ibu tak beli apa-apa Aryssa pun takde yang berkenan di hati. Kemudian  baliklah apa lagi. Amboi! bukan main excited si Adik tu dalam keta dah start baca buku tu. Jangan hangat-hangat tahi ayam sudah ya dik..

Esoknya tu sempat jugak kids dan Mrs. A balik kampung. Walaupun without Mr. A yang sibuk dengan agenda politiknya di Sungai Besar, ada aku kisah. Huh! sabar yolah. Lagipun kids bising nak balik, nak balik ditambah pulak emak Mrs. A tu memancing-mancing balikler.... nenek ada buat rendang ni..., ada rendang ayam dengan rendang daging huish! mana boleh tahan hoi!

Okay! sesampai aje di kampung acara ini harus didahulukan.

Along and Putri Talia

Budak tecik tu tak nak bergambar berdua dengan Mrs. A tu yang kena guna khidmat Along Haiqal tu

Heaven sangat bila ada kat kampung yang paling heaven sebab dapat makan masakan mak Limah. Lagipun dah semacam tradisi sebelum berpuasa Mrs. A akan balik kampung kemudian 1st day puasa sama-sama dengan emak.

Cuma tahun ini memang tak dapat coz emak Mrs. A akan ke rumah Kakngah Mrs. A di Krubong, Melaka. Hari kedua puasa emak dah ada appointment untuk operate matanya yang sebelah kiri. Planningnya mak akan duduk sana selama seminggu atau dua untuk berehat sepenuhnya. Alhamdulillah sehingga entry ini ditulis operate mak berjalan lancar.

Malam itu we all pulang semula ke Seremban. Motif harus pulang adalah sahur nanti tak bolehlah nak biarkan Mr. A tu sensorang lagipun inikan sahur yang pertama pada Ramadhan 1437H.

Okay! itu sahaja cerita dua hari sebelum puasa. Akhir kata selamat menjalani ibadah puasa buat semua readers.



Wordless Wednesday #79 - Thank You Gang Lunch

Wordless Wednesday #79 - Thank You Gang Lunch


As salam and greetings to dear readers.

Yesterday Mrs. A telah mendapat belated birthday gifts dari Gang Lunch. Suka...suka...suka... sesangat dapat Bawal AJ bukan sehelai tahu tapi tiga helai gitu ada black label, blue label dan jugak white label.


Okay kasi tunjuk sket bawal AJ tu

Thank you Gang Lunch for the gifts and sweet moment

Oooppss!!! cake pun ada. Tapi oleh kerana bulan puasa Mrs. A bawak balik rumah ajelah. This is my Gang Lunch but not for this month. ngeh...ngeh..ngeh...


[Photo: Credit to LZ]

Contest Jubah By Zaza Iman

Contest Jubah By Zaza Iman

Bismillahhirahmannirrahim...

As salam and greetings to dear readers. 

Cantik kans??? Kalau tanya Mrs. A jawapannya memang cantik. Mana satu yang cantik tu?? Dedua tu cantik jubah mahupun baju kurung. Okay sesiapa yang nak jubah atau baju kurung kena joinlah contest ni. In Sha Allah kalau kalau sudah tertulis itu rezeki kita dapatlah kita ya. 

Tarikh Tutup: 09062016 (Khamis)/ Jam 11.59pm.

contest.jubah


www.zazaiman.com merupakan sebuah blog personal dan lifestyle seharian seorang blogger. Banyak berkongsi tentang motivasi, tip, dan juga review mengenai produk-produk yang pernah digunakan.

Pemiliknya Zaza Iman juga membuat servis cetakan kad bisnes dengan harga hanya RM55 je untuk 3 kotak ( 300 pcs ). Juga menjual secara online produk pakaian. Untuk sebarang tempahan kad bisnes dan lain boleh berhubung terus melalui instagram @byzazaiman

Contest Jubah By Zaza Iman

Berita baik, www.zazaiman.com kini sedang membuat SATU CONTEST iaitu CONTEST JUBAH BY ZAZA IMAN. Dimana hadiah yang ditawarkan adalah :

HADIAH YANG DITAWARKAN 

1 x Miri Jubah @ Riya Baju Kurung By Zaza Iman
1x RM10 Topup by Tengkubutang


Nota ** 
seorang pemenang yang berjaya boleh memilih sama ada mahu
jubah merah atau baju kurung hitam

Sekiranya baju yang dipilih kehabisan stok, maka baju lain akan digantikan dimana anda juga boleh memilih SATU dari  beberapa pilihan yang ditawarkan

Yeahhh..best kan??

Kalau korang nak join boleh klik SINI .  

Jadual Waktu Imsak & Berbuka Puasa Bagi Negeri Sembilan Darul Khusus 2016

Jadual Waktu Imsak & Berbuka Puasa Bagi Negeri Sembilan Darul Khusus 2016

As Salam and greetings to dear readers.

In Sha Allah pada Isnin, 6 Jun 2016 bersamaan dengan 1 Ramadhan 1437 H umat Islam di Malaysia akan mula menunaikan ibadah puasa.

Sebelum Ramadhan menjenguk tiba, Mrs. A dengan sepenuh hati jiwa dan raga memohon selautan maaf atas segala kesalahan dan kesilapan samada disedari, disengajakan atau tidak disedari.

Di samping itu jugak Mrs. A nak kongsikan jadual imsak dan berbuka puasa bagi Negeri Sembilan yang telah dikeluarkan oleh MAINS. Hah! apa kes Negeri Sembilan aje. Of course ler... Mrs. A kans.... tinggal di Seremban itu pasal ler... 

Jadual.oleh.MAINS
Jadual oleh MAINS

Pada jadual ini jugak terdapat lafaz niat puasa dan doa berbuka puasa. Terima kasih MAINS sebab BAGI aje jadual ini. 

Semoga puasa kita pada tahun ini akan lebih bermakna dari tahun-tahun sebelumnya.


Pertandingan Bowling Bekas Pelajar SMKSTAD 2016

Pertandingan Bowling Bekas Pelajar SMKSTAD 2016

As Salam and greetings to dear readers.

Hurmm.. dah lama bebenor cerita bowling nih! duk kat draft. Dah sampai masanya dah untuk up entry ni.... Bowling Amal ini adalah salah satu Annual Event Alumni SMKSTAD aka Sekolah Tunku Ampuan Durah. Mrs. A memang rajin turut serta dalam event bowling sebab Mrs. A memang minat berbowling selain daripada bernetball. Lagipun Mrs. A suka sangat dapat bertemu mesra dengan kawan-kawan sekolah ferfiling back to school pun ada jugak.

Ini adalah kali ke empat pertandingan ini diadakan. Pada tahun ini tempatnya di Dreambowl Airport Sport Complex, Nilai. Hurmmm... apsal tak buat kat Seremban aje macam tahun lepas hah!? Kata AJK, date yang kita nak tu dah fully booked if kat Seremban Prima mahupun Mydin S2. Oooh okay!

Pertandingan ini kejadiannya adalah last month iaitu 23 April 2016 time 9.00 pagi. Hahhaaa... macam dah basi sikit citer nih! Okay! takpe janji up. Bayaran yang dikenakan sama jugak seperti tahun lepas iaitu RM80.00 seorang dan satu kumpulan 4 orang peserta tak kira lelaki atau wanita. Kategori yang dipertandingkan adalah individu lelaki dan wanita, juara berkumpulan lelaki dan wanita. Ada jugak juara longkang lelaki dan wanita (ini macam pun kira juara ka...???). Kemudian pastilah Piala Pusingan Alumni STAD yang menjadi rebutan.

Pepagi lagi Saturday, 23 April tu kids dah bangun, depa pulak terlebih excited. Pada mualnya Mrs. A plan nak pergi seorang aje tetapi ntah macam mana Mr.A tu baik hati sangat kita pergi sekeluargalah katanya. Hah! betul ke nih!!!?? Yahoooo.. suka... suka dalam hati Mrs. A.

Amboi! kemain sukanya depa dua beradik nih! apalah yang lucu sangat tu?

Aryssa sampai tak pergi kelas Bestari on that day

Strike please!!! kata Aryssa

Tolong jangan strike kata adik pulak

Peace yo!

Sewaktu Mrs. A  sibuk bertanding depa anak-beranak pun sibuk jugak bertanding sesama sendiri. Eh! ini citer apa sebenarnya nih!! ngeh!ngeh!ngeh! itu intro daa...

Okay! back on track, sebelum pertandingan bermula as usual kita berdoa dahulu. Selesai membaca doa adalah ucapan aluan-aluan daripada orang besar-besar Alumni. Kemudian ada jugak acara potong kek dan nyanyi lagu sekolah. Kemudian barulah pertandingan dimulakan dengan simboliknya balingan dimulakan oleh presiden Alumni.


Cake sumbangan saudari Ayu dari batch 1992. 

Hadiah Piala sumbangan Z-Rich lagi tahun lepas pun sama tapi rupa bentuk piala berbeza.

Ini team Mrs. A '92 Queen namanya. Baju merah (AJK) tu bidan terjun gantikan member sorang lagi last minute terpaksa tarik diri.

Ini pulak batch '92 lelaki ada dua team. '92 King dan jugak '92 Prince

Actually dalam syarat pertandingan bowling tu takdelah menetapkan bahawa setiap team perlu sama batch. Cuma batch 1992 ini yang consent sangat tentang batch-batch ini al-maklumlah batch we all ini antara yang aktif dan defensive dan mesra dan happening [banyaknya dan].

Berbanding dengan tahun-tahun sebelum ini pada pendapat Mrs. A dan jugak dua tiga orang kawan-kawan lain sambutan tahun ini sedikit kurang meriah. Tak tahulah di mana silapnya mungkin jugak sebab tarikh kejadian ramai di antara mereka yang pernah dan hendak sertai tidak berkelapangan. Lagi satu tempatnya luar dari kawasan Seremban mungkin menjadi antara faktor penyebab.

Menurut AJK yang terlibat secara langsung dengan persediaan event ini mereka kata Dreambowls Airport Sport Complex, Nilai memberi kerjasama yang sangat bagus berbanding dengan lain-lain tempat di Seremban itu.


Tu dia... busy sungguh committee yang terlibat, dari hadiah hinggalah ke goodies bag. Haish! macam-macamlah.
 Thumbs up buat mereka. 

Macam-macam stail balingan ado ha!

Adoyai! dah semua kilo bola aku cuba hah! strike tak jugak

Pertandingan tahun ini habis awal dari tahun sebelumya lebih kurang pukul 1.30 petang macam tu dah settle. Kategori hadiah pulak masih sama iaitu top ten berkumpulan dan jugak top ten lelaki dan perempuan. Ada jugak untuk individu iaitu jatuhan pin terbanyak untuk lelaki dan perempuan.

Selain dari hadiah pertandingan ada jugak lucky draw berupa hamper. Haish! tak menang dapat hamper pun jadilah! Tapi Mrs. A ni lucky draw pun susah dapat sokseksoksek Mrs. A and the gang... Tetapi tiba-tiba...

˅

˅

˅

˅

top.ten.untuk.tahun.2016
Top ten individu wanita. Hah! biar benar dua tiga kali emcee panggil sebab ingatkan orang lain.
Tak sangka iols dapat jugak untuk tahun 2016 ini
top.ten.individu.wanita
Top Ten Individu Wanita

Hahhhaaaaa... jadilah!!! dari tak dapat apa-apa signature kans?? Begitu jugaklah dengan team members Mrs. A yang lain semuanya dapat. Seorang tempat kesembilan dan seorang lagi tempat kelima kecuali yang bidan terjun tu coz dia memang kureng pandai berboling compared dengan we all yang tiga orang nih! Muaaahhhahhaaa... [gelak evil sket].

Bagi kategori lelaki pulak batch '92 King kena berusaha lebih lagi untuk mendapat tempat. Sementara '92 Prince pulak menang tempat ketiga bagi kategori berkumpulan dan individu pun dapat jugak iaitu tempat kelapan dan tempat kesembilan.

Tamat annual event bowling tahun 2016 bersama ex-Stadian. Lepas ini ada satu lagi annual event ex-Stadian iaitu Jom ghayo kek sekolah 2016. In Sha Allah kalau kena masa dan tarikhnya Mrs. A nak join lagi.

Semoga ukhwah dan silaturrahim ini akan sentiasa manis dan berkekalan hingga ke Jannah. Amin...

The End.

[sesetengah photo kredit to FB Pages Alumni STAD]



MRS.A my blog my stori ©