Short Getaway Ke Sunway Lagoon - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: Short Getaway Ke Sunway Lagoon

14 September 2022

Short Getaway Ke Sunway Lagoon

Bismillahhirahmannirrahim... 

 As Salam and greetings to dear readers.

Short Getaway Ke Sunway Lagoon. Lagi kisah campak belakang kejadian pada 05062022. Actuallly ada beberapa lagi kisah yang pending di draft huhuhuuuu... Bilalah Mrs. A nak rajin up-date nih! 😔😔😔

Pada ketika itu macam rasa dah lama sangat tak pergi bercuti sekeluarga. Ditakdirkan pulak semua family member ada so babahnya pun ajak bercuti sementelah pulak 06062022 tu Public Holiday (Agong birthday). Mrs. A booking ticket online sahaja. Ambil 'access to all ride' untuk Malaysian Citizen (Mykad) dapatlah diskaun RM10.00 for Adult. Semua family member pun kategori adult hah! 😂. Kategori tiket ada 3 kesemuanya iaitu  kategori Malaysian Citizen, Non Malaysian dan satu lagi kategori Quack Express + Malaysian Citizen only. Harga tiket pun berbeza ikut kategori tersebut. Quack Express tu haruslah mahal sebab dia boleh guna priority lane kalau lane biasa Q panjang depa sekejap aje dah lepas naik. Sekarang ini tak pastilah harga tiketnya. Berkemungkinan juga harga tiket dah berbeza.

Gerak dari rumah pun tak berapa nak pagi hurm... terasa rugi di situ. Operating hours 10.00am to 6.00pm, we all sampai dah tengahari dalam pukul 12 tengahari cenggitu. Sewaktu on the way tu cuaca kehujanan sendu aje we all dalam keta huhuuhu... Namun begitu ketika sampai alhamdulillah cuaca dah okay adapun drizzling halus dan hampir tak rasa pun seolah memahami gitttewww.

Short Getaway Ke Sunway Lagoon. 

Short getaway
Walaupun dah beli tiket online still perlu dapatkan gelang admission 😜

Short Getaway
Dah dapat gelang haruslah snap for memories

Short getaway
Dua beranak ni tengah setting waterproof casing yang baru dibeli ha

Short getaway
Terpaksa spend untuk locker jugak masing-masing malas nak bawa amik 2 small 1 besar. Aryssa punya bag tak muat nak share locker ntah! apa dia bawak pun tak tahulah

Short Getaway Ke Sunway Lagoon. 

Short getaway
Seketul gambar Adik yang Mrs. A sempat snap lepas tu tak jumpa dah dia dengan Along main tempat lain 

Short getaway
Selepas naik perahu hayun, naik cawan 😊

Short getaway
Ini tak tahu nama permainan apa tapi jauh berjalan nun atas bukit

Short getaway
Sampai ke sudah dia duk je tak main apa pun 😑

Short getaway
Water slide

Short getaway
Nak main water slide kena bawa mende alah tu 😄

Short getaway
Naik ni dengan Aryssa

Short getaway

Short getaway


Short Getaway Ke Sunway Lagoon. 

Tak habis pun main semua permainan satu dah letih lagi satu masa dah hampir tamat. Pendapat Mrs. A kalau nak main semua permainan kena ambil package 2 hari dapat bermalam lagilah puas kot ngeh! ngeh! ngeh! apa-apa pun tak kisahlah yang penting happy.


13 ulasan:

  1. Rindunya nak ke sunway lagoon hehehe

    BalasPadam
  2. Seronok dapat beriadah ke sunway lagoon kekdahnya

    BalasPadam
  3. wahh..bestnya..tak pernah pergi sunway lagoon

    BalasPadam
  4. bestnya...haritu ada family day office di sini, tapi tak gi..

    BalasPadam
  5. seronoknya cuti2 santai di lagoon sunway

    BalasPadam
  6. Betul juga tu. Amik pakej sekali tido hotel sunway city

    BalasPadam
  7. Bestnya! Dah lama tak ke Sunway Lagoon, rasanya last sekali sebelum ada anak2 hehe.

    BalasPadam
  8. seronoknya...tak pernah lagi pergi sunway lagoon

    BalasPadam
  9. Ala rugi tidak dapat main semua.

    BalasPadam
  10. Lama tak pergi Sunway Lagoon. Post Mrs. A ni mengimbau kenangan betul.
    Kalau LZ rasanya pakaian tetap kering duduk dalam Sunway Lagoon ni, sesuai di Sunway Pyramid ja..

    BalasPadam
  11. sampai sekarang tak berpeluang masuk ke Sunway Lagoon tu. sedihnya...

    BalasPadam
  12. Saya tak pernah masuk ke Sunway Lagoon, walaupun dah beberapa kali bermalam di Sunway Hotel dekat situ. Seronoknya, dapat main air anak beranak, dan cuba macam-macam ride.

    BalasPadam
  13. Belum pernah lagi ke sini. lama betul tak mandi di taman tema

    BalasPadam

MRS.A my blog my stori ©