Jalan-Jalan Mitsui Outlet dan Berbuka Puasa Di Royale Chulan, Seremban

June 08, 2018

Bismillahhirrahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Jalan-Jalan Mitsui Outlet dan Berbuka Puasa Di Royale Chulan, Seremban.


Tak sangka cuti hari Wesak dapat jalan-jalan ke Mitsui Outlet Park, di KLIA Sepang bukan itu sahaja dapat juga berbuka puasa di Royale Chulan, Seremban hew! hew! hew! alhamdulillah terima kasih Babah a.k.a Mr. A. Yang sebenarnya tak plan pun tengahari tu bila Adik tanya kat babah dia, bila nak beli baju raya dia dengan Along, terus babah kata siaplah kita keluar kejap lagi pastu buka kat luar.

Mrs. A yang tengah tidur-tidur ayam terus bangun sambil bersorak yeay!!!! kah! kah! kah! macam bebudak dapat gula-gula. Nampak tak, nampak tak betapa excitednya sejenis mak-mak bila dapat keluar together-gether.

On the way ke Mitsui tu hujan lebat sangat we all ikut exit KLIA yang dari Nilai tu alhamdulillah jalan clear. Oleh kerana hari hujan so babah turunkan we all dulu sementara dia pi parked kereta. Sementara menunggu babah tu we all pun pakat-pakat snap gambar nak post IG #ootd giteww....

Jalan-jalan Mitsui Outlet
#ootd
Actually ini adalah 1st time Mrs. A sekeluarga ke Mitsui Outlet dah banyak kali ajak Mr. A gi sini tapi dia tak layan. Tak tahu kenapa time Wesak day tu dia setuju pula nak ke sini mungkin juga selepas Mrs. A bercerita tentang family adik dia yang Alang (b.i.l) tu ke sini. "Awak tahu aritu Alang family gi Mitsui N kata best sebab tengah sales, dia beli baju raya complete set tau kat Mitsui". Hahahaa... membawang sangat ko Mrs. A hoi!

Mitsui Outlet
Babah dah selamat parking jom wefei sekeluarga
Mitsui Outlet dan Royale Chulan
Tengok-tengok jer... 
Mitsui Outlet dan Royale Chulan
Sya cantik tak yang ni? Hish!! jaranglah ibu katanya
Mitsui Outlet dan Royale Chulan
Lepak jap tunggu babah
Mitsui Outlet dan Royale Chulan
Muka happy setelah berjaya mempauuu ibu

Mitsui Outlet dan Royale Chulan
Singgah kat outlet Clarks tengah sales. Mrs. A berkenan yang sandal hitam tu bila suruh salesman pi cari size katanya ini saja size yang tinggal huhuhuu.... hampa takde hasil
Mitsui Outlet dan Royale Chulan
Bye! bye! Mitsui. Tak lama pun kat Mitsui ni cos nak balik berbuka di Seremban. Time nak balik tu pun masih hujan lagi tapi renyai-renyai jer..
Plannya nak beli baju raya Adik dengan Along tapi takde hasil depa dua tu banyak yang tak berkenan dari berkenan haish! suka hatilah nanti beli kat Parkson jer...kata babah. Tapi sebaliknya Mrs. A dengan Aryssa pula yang membeli di PDI yang sedang sales dan banyak yang menarik perhatian we both.

Timing just nice sampai Seremban dalam pukul 6.30 petang so terus ajelah ke Royale Chulan, Seremban cos Mr. A dah booking awal-awal.

Mitsui Outlet dan Royale Chulan
Table untuk 5 orang kat tepi sudut privasi tapi jauh nak ambil makanan
Mitsui Outlet dan Royale Chulan
Along senyum jer... bila Adik kena sound dengan babah
Mitsui Outlet dan Royale Chulan
Jalan-jalan dulu melawat kawasan
Mitsui Outlet dan Royale Chulan
Yang ni Mrs. A tak sempat nak cuba pun. Perut dah fulled
Mitsui Outlet dan Royale Chulan
Kambing golek. Tapikan ntah ler... tak kena dengan citarasa Mrs. A
Suka kalau dia provide daun salad sekali tapi takde la pulak
Mitsui Outlet dan Royale Chulan
Citarasa authentic ha..
Mitsui Outlet dan Royale Chulan
Tulah buat fiil lagi kan dah kena sound pastu merajuk
Mitsui Outlet dan Royale Chulan
Ni jer... yang Adik amik haish! oppsss... ini first round dia
Mitsui Outlet dan Royale Chulan
Yang ni Mrs. A punya
Mitsui Outlet dan Royale Chulan
Selfie sementara menunggu waktu berbuka
Mitsui Outlet dan Royale Chulan
Last sebelum balik Aryssa dan Mrs. A melarikan diri sekejap nak bergambar kat sini.
The boys dah selamat pergi ke kereta
Alhamdulillah seronok dapat berbuka bersama-sama kat luar. Total harga untuk Mrs. A sekeluarga tu dalam tiga ratus lebih sekali-sekala oklah selalu-selalu tak dapeklah nak nolong ngeh! ngeh! ngeh! Food pula bagi pendapat Mrs. A okay lorrr.... pilihan memang banyak tapi tak semua rasanya sedap. Rasanya mana-mana tempat pun sama. 

Itu saja kisah Jalan-Jalan Mitsui Outlet dan Berbuka Puasa Di Royale Chulan, Seremban. Selamat berpuasa hari ke 23 Ramadhan dear readers.

You Might Also Like

9 comments

  1. MERIAHnye uoolss., happy family
    selamat berbuka puasa

    ReplyDelete
  2. kalau kambing golek tak sedap memang sedih lah sebab tarikan utama

    ReplyDelete
  3. Alamak. Kambing golek tak best memang hampalah jawabnya.. Tapi betul tu sis, akan ada yang okay dan tak okay kan.. Sesekali.. Ye tak..

    ReplyDelete
  4. wahhh mrs A duduk seremban ke? sama lah kitaa hehehhee. jemput raya datang rumah :D

    jemput join segmen blog saya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah!! baru jumpa lagi sorang blogger Seremban hehehe...

      Delete
  5. mek pun pernah pegi mitsui tp tak kena dengan hati mek. hahahah. sedap pulak tgk laukkk udang butterr tuuuu

    ReplyDelete
  6. Seronoknya dapat shopping tu. Ana tak sampai lagi mitsui tu. Org kata memang best kalau ada sales.

    ReplyDelete
  7. dah lama plan nk g mitsui tu tp x pegi2 jg aduyaiii...amboiii mkn busat nmpk? hahahaha

    ReplyDelete

TOP COMENTERS