Selamat Bercuti Dan Selamat Menyambut Hari Wesak.

May 28, 2018

As Salam and greetings to dear readers.

Selamat Bercuti Dan Selamat Menyambut Hari Wesak.


Yeay! esok cuti lagi.... selamat bercuti buat readers dan selamat menyambut hari Wesak buat mereka yang beragama Buddha dan yang meraikannya. Tapi Mrs. A rasa ramai yang sedang dan masih bercuti lagi ni al-maklumlah hari ini kerja esok cuti so kepada mereka yang masih banyak baki cuti tentulah ambil kesempatan untuk sambung cuti hari ini kan..kan..kan...

Unfortunately Mrs. A tak ambil cuti pun cos Mrs. A baru aje bercuti time sambut puasa dua minggu lepas. Baki cuti tak banyak dah sehingga Jun nanti, hari raya nak ambil cuti lagi. Lagipun kids sekolah kalau cuti pun duduk rumah aje tak kemana pun.

Selamat bercuti dan selamat hari Wesak buat penganut Buddha dan yang meraikannya
Ha meh! sini Mrs. A nak share apa makna hari Wesak menurut kepercayaan Buddha. Hari Wesak menurut kepercayaan Buddha adalah merupakan hari untuk mereka menyambut 3 peristiwa penting dalam kehidupan Buddha Shakyamuni iaitu hari keputeraannya, pencerahan agung sewaktu umurnya 35 tahun dan satu lagi hari kemangkatannya pada umur 80 tahun. [sumber]

Buat readers yang masih bercuti tu selamat sambung lagi cuti dan berhati-hati dijalan raya. Sekali lagi nak ucapkan selamat bercuti dan selamat menyambut hari Wesak. Bestnya esok lepas sahur boleh sambung tidur lagi.

You Might Also Like

8 comments

  1. Selamat bercuti kak...mungkin juga ada yang mengmbil kesempatan mencari keperluan raya...

    ReplyDelete
  2. LZ antara salah seorang ambil cuti Isnin lepas. Mengorbankan sehari cuti raya demi 4 hari cuti, hehehe..

    ReplyDelete
  3. seronok bercuti....saya since lastweek ari khamis lg cuti...smp la arini..lama btul..esok nk masuk kj sure lemau hehe

    ReplyDelete
  4. Selamat bercuti n selamat hari wesak mrsA. As usual saye kerja. hehe

    ReplyDelete
  5. rasa lega sikit bila berpuasa dapat cuti kan.. hehe. boleh rest skejap. alhamdulillah ..

    ReplyDelete
  6. wpn cuti tp rs kejap je... tau2 je smlm dah nk berbuka ish ish ish...

    ReplyDelete
  7. selasa tu, kami gi shopping kat homepro.
    shopping brg perlu. utk rumah baru.
    ramai org kat tesco masa tu.
    berlaga troli :) hi hi

    ReplyDelete
  8. Kalau cuti macam nie, memang duduk rumah jelah.. Mereput.. Kikiki.. Tak ke mana pun..

    ReplyDelete

TOP COMENTERS