Wedding

December 10, 2013

Last week aku balik kampung for surelahkan anak-anak akukan kat kampung. Saturday, lepas Zohor baru aku gerak as usual kena buat kerja-kerja mendobi dulu and against aku balik sorang jer... Hubby aku bz dengan perhimpunan Agong UMNOnya. Dia balik keesokkan harinya.

Sunday we all gi wedding, pengantin lelaki, adalah adik kepada kawan hubby aku. Wedding ni dekat jer.. dengan hometown aku kat area Sawah Raja, apa ke nama kampungnya tak ingat la pulak aku. 

Waktu ni dah habis makan tengah tunggu pengantin.


Ada 2 tempat khemah untuk menjamu selera satu kawasan sebelah luar yang kat belakang hubby & kids aku amik gambar ni.



Satu lagi khemah kat kawasan rumah pengantin yang sebelah atas ni. Aku makan yang kat sebelah atas ni ok sikit tak panas sangat. Lepas makan we all turun ke bawah sambil tunggu pengantin and sambil hubby aku beborak dgn kawan dia. 



Apsal ler...aku amik gambar macam orang tengah gaduh jer...tak sessuai...




Pengantin berarak naik keta kuda tak hairanlah they all berarak punyalah jauh. Kalau jalan kaki mahu berpeluk ketiak. Aku pun kalau naik keta kuda tak kisahlah berapa jauh duduk je dendiam sesambil tu melambai-lambaikan tangan. ngeh!ngeh!ngeh!!

Kawan hubby aku ni memang ada membela kuda pun so keta kuda & kuda dia yang punya. Apa cite tuan kuda tak naik kudakan..kan..kan...







Bila pengantin dah nak ditepung tawar we all pun minta diri nak balik. yang pakai songkok merah tulah kawan hubby aku. Tu jer...gambar dia yang sempat aku snap.


You Might Also Like

0 comments

Top Commenters

Shout Me