Lepas Gian Bernetball - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: Lepas Gian Bernetball

17 April 2019

Lepas Gian Bernetball

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Malam tadi ntah macam mana Mrs. A telah termakan ajakan seorang gang netball untuk main netball saja-sajalah nak keluar peluh. Lagi pun dah  lama sangat breaks itu yang terasa macam nak lepas gian bernetball tu.

Last Mrs. A aktif bernetball adalah di waktu musim SBAM. Lebih kurang bulan Oktober 2018 huish!!! kira-kira dah 5 bulan tu. Mahu tak gian muahahaaa... Actually bulan lepas kononnya nak join satu pertandingan ni tapi banyak sangat karenah penganjur tu last-last gang netball pun tarik diri. Punyalah semangat Mrs. A time tu siap plan dah amik annual leave a day before pertandingan tu. Finally none hado uols kekdahnya Mrs. A pun suruh aje bos rejected cuti Mrs. A tu.

Team netball yang Mrs. A join malam tadi tu bukannya Mrs. A kenal semua pun. Yang kenal rapat pun cuma 2 orang jer...

netball
Thank you Alin ajak Mrs. A. WD tu exSAINS sekarang 'cik pulis' hehehe...
Walaupun pada awalnya Mrs. A segan-segan nak join tapi bila dah join terus hilang ingatan sekejap.

netball
Adeh! amik nafas jap setelah 10 minit menginjang 
netball
Time ni Mrs. A diminta blow a.k.a referee 
netball
Rasa macam awkward gilerrr...
Mrs. A rasa enjoy sangat bernetball dengan team malam tadi tu. Ini kiranya pertama kali Mrs. A turun ke center court setelah hampir 5 bulan breaks. Lagipun Mrs. A memang nak bagi masa jugak kat lutut kanan ni kembali pulih. Mrs. A terasa confident tu cos setelah training berlari-larian lutut kanan ni dah rasa okay takdelah membengkak ataupun terasa sakit. Tapi semestinyalah Mrs. A gunakan knee guard kalau tak guna memang tak confidentlah.

Punyalah tak confident kalau takde knee guard tu sanggup patah balik rumah ambil. Macam malam tadi tu dah gerak separuh jalan hantar Along tuisyen pastu teringat tak pakai knee guard. Plannya lepas hantar Along kat Sikamat nak terus ajelah ke Center Court. Haish! tak beranilah terpaksalah balik rumah dulu amik knee guard tu.

Court tu mereka booking dari pukul 8.30 malam sampai pukul 10.30 malam. Tapi Mrs. A pukul 10.00 macam tu dah minta nak pulang cos nak fetching Along dari tuisyen. Along balik tuisyen dalam pukul 10.15 macam tu.

netball
Sebelum pulang Mrs. A ajak mereka bergambar dulu. Haruslahkan blogger memang selalu begitu
Puas betul main malam tadi merecik-recik peluh keluar. Itulah bila dah seronok sangat dan suka dengan apa yang kita buat memang tak ingat pun pasal lutut yang kondem tu. Rasanya siapa yang aktif bersukan mesti faham apa yang Mrs.A rasa tu kanssss....

Lepas gian bernetball thanks you all cos sudi ajak Mrs. A join uols yang muda-muda belia tu.



13 ulasan:

  1. Ala bestnya.
    Nak kena cari geng jugak ni hihi

    BalasPadam
  2. bestnya dapat kluarkan pluh..:)

    BalasPadam
  3. wahhhh syoknya tgk MrsA bernetball dgn team! berpeluh-peluh juge ha hehe

    BalasPadam
  4. lama sangat tu tinggalkan... hehehe x pe yg penting skill x hilang... biar lelemak je yg hilang ;-)

    BalasPadam
  5. bestnya kak... dh lama tak join main netball nih...
    walaupun lama dh tak main tp takan lupa dia punya cara tuh kan

    BalasPadam
  6. Kalau dedulu kt sekolah n uni pun, gadis2 netball ni hotsetufff. Hehehe

    BalasPadam
  7. tahniah dapat meneruskan aktiviti menyihatkan badan

    BalasPadam
  8. Saya jenuh fikir apa tu bernetball, ingat permainan baru..rupanya ber netball..kehkeh :D

    BalasPadam
  9. Lama juga mrs a berehat dari netball ye.. Bila dapat main mesti seronok kan..

    BalasPadam
  10. Hihi... kalau benda dah jadi kebiasaan, tapi tak dpt main mmg gian.... nampak bola netball pun mcm nampak pak we kan hahhaha

    BalasPadam
  11. Setuju dengan Mrs A kesihatan lutut hendak dijaga kalau tidak orang bersukan kita tengok saja.

    BalasPadam

MRS.A my blog my stori ©