SALAM JUMAAT: Hukum Memejamkan Mata Ketika Solat - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: SALAM JUMAAT: Hukum Memejamkan Mata Ketika Solat

2 Oktober 2020

SALAM JUMAAT: Hukum Memejamkan Mata Ketika Solat

Bismillahhirahmannirrahim... 

As Salam and greetings to dear readers.

SALAM JUMAAT: Hukum Memejamkan Mata Ketika Solat.

Sudah agak lama Mrs. A tak buat post Salam Jumaat. Last [SINI] bila diulang baca semula post tu terasa betapa kerdilnya diri ini sebagai manusia yang hanya mampu merancang tanpa izinNYA maka tidak berlakulah ia. Eh! panjang pula intro ha!

Hukum Memejamkan Mata Ketika Solat.

salam jumaat
Kredit image

SALAM JUMAAT: Hukum Memejamkan Mata Ketika Solat. Semoga bermanafaat.



17 ulasan:

  1. thanks mrs a sbb mengingatkan abe kie...

    BalasPadam
  2. syukran for sharing..kekadang pejam mata sbb cuba nk kusyuk..

    BalasPadam
  3. kadang2 pejam untuk khusyuk, tapi sebenarnya makruh kan.. kena selalu ingatkan diri huhu

    BalasPadam
  4. Ya kadang-kadang pejam mata.

    BalasPadam
  5. kadang sebab ada gangguan jadi nak khusyuk terpejam lama pulak..hahah

    BalasPadam
  6. Baru tahu ni. Kadang2 kita ni nak fokus baca pejam jugak mata.

    BalasPadam
  7. tak pernah terfikir nak google hukum pejam mata, sbb kadang2 i buat :(
    thank you sharing this

    BalasPadam
  8. selalu gak mata tertutup masa solat...

    BalasPadam
  9. seram lak gambar tu sebab kepala dia tak bercantum tu kak hehehe..

    kadang kita pejam nak bagi khusyuk rupanya tak elok ya

    BalasPadam
  10. selalu terlupa bab ni sebab da terbiasa tutup mata huhu..
    kdg masa solat tu teringat cepat2 buka mata

    BalasPadam
  11. betul, masa sekolah pun ustaz ada sebut..sebab tu kita kena memandang tempat sujud..

    BalasPadam
  12. Baru tau. Tqa selalu solat pejam mata sebab kalau bukak tak khusyuk. Dah tau hukumnya makruh, lepas ni tak buat lagi dah.

    BalasPadam
  13. ustaz azhar kata harus pejam mata kalo buka mata melalaikan tgk sejadah pelbagai corak hiasan.,
    https://www.youtube.com/watch?v=5nBasnDIif0&list=UU-eO7wPzP75WCJCh-LT5P3Q

    wallahualam..

    BalasPadam
  14. Pernah dengar tentang ni dalam ceramah. Tak ingat pulak ceramah ustaz mana.

    BalasPadam
  15. waktu subuh selalu pejam mata sbb masih ngantuk😆😆

    BalasPadam

MRS.A my blog my stori ©