ADIK DAH MASUK SMK

January 28, 2019

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

ADIK DAH MASUK SMK

Finally anak bongsu Mrs. A si Adik dah masuk sekolah menengah dah dia Alhamdulillah. Terasa sangat cepat masa berlalu. Rasa macam baru lagi dia melangkah ke alam persekolahan tiba-tiba dia dah masuk sekolah menengah.

Sebelum ini Mrs. A ada buat post kisah Adik dan keputusan UPSRnya [SINI] Keputusan UPSR Adik biasa-biasa aje jadinya tak perlu dah berharap nak belajar bersama-sama Imran ya Adik. Imran tu cousin dia yang tua setahun daripada dia. Time Imran melangkah ke sekolah menengah Adik pernah cakap kat Imran "kau tunggu aku ya... nanti aku nak masuk [SINI] gak" hurm... nampaknya dah setahun Imran tunggu namun takde rezeki mereka nak main ragbi bersama-sama satu team huhuhuuu... Takpelah Adik pasti ada hikmah disebaliknya.
Adik
Adik dah masuk SMK time 1st day pendaftaran.
Walaupun keputusan rayuan SBP dan MRSM belum diketahui tapi Adik dah selesa di SMK yang dia belajar sekarang. Andai kata rayuan diterima tapi rasanya Adik akan terus belajar kat SMKKGV aje. Time pendaftaran tu ramai juga kawan-kawan adik dari sekolah rendah yang sama so kekdahnya Adik dah ada gang aka buddies. Alhamdulillah happy je... dia takdelah macam alien katanya.

Adik
Khusyuk mendengar ucapan YDP SMKKGV
Adik dah masuk SMK please study smart and play harder Adik. UPSR dah jadi sejarah jadikan ianya pengalaman dan pengajaran untuk lebih berjaya di masa akan datang. In Sya Allah.

You Might Also Like

18 comments

  1. selamat menempuh alam sek men adik ;-)

    ReplyDelete
  2. sekejap je masa berlalu yek... takpe, insyallah sekolah ni pun ok jgk, akan ada kwn2 jgk

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.Lembaran baru untuk adik.Terus bersemangat dan lakukan yang terbaik.

    ReplyDelete
  4. SMK mana2 pun lebih kurang sama.
    Yang penting ada semangat untuk belajar

    ReplyDelete
  5. Cousin yea sekolah sini, hehe, skrg dia tgh tggu result spm.

    ReplyDelete
  6. sebaya anak bongsu kita la jugak Mrs A..dia pun tak masuk SBP sebab kami nak dia dan adik beradik yang lelain bersekolah berdekatan dan bila lepas SPM baru boleh dibenarkan untuk pergi jauh...

    ReplyDelete
  7. cepatnya anak2 membesar kan..

    ReplyDelete
  8. Waktu berlalu dengan sangat cepat. Semangat dik buat belajar

    ReplyDelete
  9. Semoga cemerlang dalam pelajaran :)

    ReplyDelete
  10. saya anak thn ni upsr..rs cpt dh membesar...tup2 thn dpn dh sek menangah..smoga ank Mrs A dpt menyesuaikan diri dgn environment sek menengah plak tp ada kwn2 yg dr sek rendah tu okla..tkde la janggal kn

    ReplyDelete
  11. Semoga semangat belajar walau dimana pun.. Aamiin..

    ReplyDelete
  12. Kalau anak belajar di SMK biasa kita boleh rancangkan dan aturkan sendiri aktiviti dia selepas waktu sekolah.

    ReplyDelete
  13. dah masuk SMK anak bongsu Mrs A ye? wahhhh tetibe nti dah nak dpt menantu hehe

    ReplyDelete
  14. Anak teman, lambat lagi nak masuk sekolah menengah...

    ReplyDelete
  15. Dah nasik form one lagi sibuk dunia sekolah tu nanti

    ReplyDelete
  16. Gud luck Adik! Takpelah mana-mana sekolah pun tak kisah janji belajar betul-betul

    ReplyDelete

TOP COMENTERS