Adik

December 04, 2018

Bismillahhirahmannirrahim...

 As Salam and greetings to dear readers.

Adik

Welcome December eh! dah 4 hari dah pun di bulan December 2018 baru Mrs. A perasan masih tiada posted di bulan December. Actually Mrs. A busy mengejar date line. Tapi syukur alhamdulillah dah settled pun kerja-kerja hakiki kalau ada pun Insya Allah esok dah boleh siap.

Nak balik sebenarnya ni tapi hujan tersangat lebat sedikit seriau nak drive takut tak nampak jalan. So adalah lebih baik kita lepak dulu tunggu hujan reda sambil tu up-date blog kesayangan ini walaupun sebenarnya tak tahu nak cerita apa ngeh! ngeh! ngeh!

Oh! ya result UPSR dah pun diketahui umum. Tahniah Mrs.A ucapkan buat anak-anak yang berjaya mencapai keputusan yang cemerlang. Buat yang tak berapa nak cemerlang tu its okay its alright perjalanan masih jauh masih ada banyak peluang lagi untuk memperbaikinya. Jadikan itu satu pengalaman dan pengajaran supaya berusaha dengan lebih gigih di masa-masa akan datang.

Buat Adik tahniah ibu ucapkan walaupun result Adik tak seperti yang dia harapkan namun terimalah seadanya. Setakat itu usahanya maka setakat itulah keputusannya.

Adik
Apa yang kau terkejut sangat tu Adik oiii!!!
Mrs. A okay jer... cuma Mr. A sedikit kuhciwa hahahaa... terbalikkan? Biasanya si ibu yang terlebih emosi tapi tang A family ni si bapak pulak yang terlebih emosi. Itulah Mr. A cakap dia tahu Adik mampu buat yang lebih baik dari itu tapi sebab main-main terlebih dapatlah keputusan yang kurang memberangsangkan itu. Takpelah Adik mujurlah Adik aktif sukan semoga itu sedikit sebanyak akan membantu Adik untuk ke sekolah yang bapaknya harapkan.

Okaylah hujan pun dah berhenti Mrs. A pun nak balik dah. Adik! jadilah anak soleh dan lebih matang di masa-masa akan datang.

You Might Also Like

18 comments

  1. UPSR hanya permulaan
    perjalanan masih jauh lagi.
    Semoga berjaya dalam PT3 dan SPM nanti

    ReplyDelete
  2. In shaa Allah adik boleh perbaiki lagi di masa hadapan, jangan putus asa. Tahniah jugak buat adik sebab dah berjaya harungi permulaan, UPSR dan selepas ini ke tahap seterusnya :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, Adik berjaya melepasi ujian pertama di alam persekolahan..berusaha lg utk sekolah menengah pula..di samping aktif dlm sukan..

    ReplyDelete
  4. InsyaAllah..tidak di UPSR...tidak mustahil di peperiksaan besar yang lain adik boleh lebih cemerlang.

    ReplyDelete
  5. Perjalanan Adik masih jauh... :)

    ReplyDelete
  6. tahniah adik! peluang masih terbuka lg. buktikan ms sek men nnt... ganjaran lg best sbb dpt msk U...

    ReplyDelete
  7. tak per walaupun tak cemerlang UPSR.

    saya yang cemerkap nie pun kira dah berjaya juga sebagai blogger hahaha..

    keputusan UPSR saya pun saya tak ingat langsung...

    ReplyDelete
  8. Takpe adik, anggap ia sebuah permulaan. Lepas ni target untuk pt3 dan ke atas k

    ReplyDelete
  9. Tahniah Adik..jgn risau kalau result kurang memberangsangkan..perjalan masih jauh..tak bermakna dpt result x 'best' masa depan gelap..no ..no..teruskan usaha..sbg cth adik JM form 4 skrg..form 1 - form 3..adehh..penat lah nak marah..result TERUK!! tapi bila dah sambung belajar ke Kolej..dia dpt anugerah "BEST STUDENT OF THE YEAR 2018..so mgkin skrg dia masih byk main sbb masih muda tetapi bila dah pandai fikir baik buruk dia akan cuba buat lebih cemerlang..DOA IBU sentiasa mengiringi in Shaa Allah semoga ADIK cemerlang dunia akhirat aminnn

    ReplyDelete
  10. JM lak bukan BUSY tapi MALAS hihihi

    ReplyDelete
  11. UPSR dah lepas so fokus untuk berdepan cabaran masa akan datang pulak.

    ReplyDelete
  12. UPSR hanya permulaan.. semoga berjaya didunia dan akhirat ya.. SPM buat yg terbaik

    ReplyDelete
  13. lama betul xsinggah sini.. busy hehee

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah.. Tahniah buat adik.. Masih jauh perjalanannya,..

    ReplyDelete
  15. UPSR baru permulaan~ insya Allah, lebih cemerlang di masa akan datang!

    Myra | The Grey Lines Between

    ReplyDelete
  16. Saya ada terbaca somewhere menyatakan bahawa tahun ini grading tinggi dari tahun tahun lepas.

    ReplyDelete

TOP COMENTERS