Dah Boleh Lari - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: Dah Boleh Lari

10 September 2021

Dah Boleh Lari

Bismillahhirahmannirrahim... 

As Salam and greetings to dear readers.

Dah Boleh Lari. Entry ni dah lama pending kat draft huhuuhu... kisah lari jangan tak lari Mrs. A bermula semula pada bulan Jun 2021 time tu tiba-tiba terjebak join virtual run for Palestine [SINI]. Rentetan dari itu hampir setiap minggu Mrs. A berlari sehinggalah terhenti disebabkan dek PKPD di daerah Seremban. Tapi tulah dah lama tak lari nak mula balik ni adehhh! susahnya.

Rasa macam dah basi teruk kisah dah boleh lari ni tapi cerita jugaklah banyak dah gambar simpan kat gallery ni ha! Okay back to kisah virtual run for Palestine nih! salah satu syarat wajibnya kena berlari sejauh 7km jumlah larian tu boleh aje berperingkat macam yang Mrs. A buatlah. Larian pertama Mrs. A bersama Aryssa pada 05062021 sejauh 4.4km.

Dah boleh lari
Dah boleh lari
Sebelum lari tu wefie dulu ๐Ÿ˜Š

Dah boleh lari
Dah separuh jalan selfie is a must gittewww๐Ÿ˜…

Esoknya tu Sunday morning 06062021 sambung berlari lagi masih ditemani Aryssa.

Dah boleh lari
Snapshot larian  Mrs. A.
Mrs. A guna Apps Strava untuk rekod larian. 

dah boleh lari
Aryssa ๐Ÿ˜

Dah boleh lari
Muka ada happy setelah berjaya menamatkan larian

Aktiviti larian Mrs.A setakat hari ini adalah ikut trek larian yang sama iaitu dari rumah Mrs. A terus berlari sehingga ke Forest Park sepanjang laluan tu memang dah disediakan trek untuk pejalan kaki dan juga trek untuk berbasikal. Kekdahnya memang selalu ada aje orang yang jogging dan berbasikal. So takdelah rasa awkward sangat. Jarak larian Mrs. A didalam Apps tu selalu berbeza-beza rasanya Strava kira juga larian yang ulang-alik, patah balik, patah balik tu. 

Jikalau lari dengan Aryssa dia selalu tertinggal kat belakang so kekdahnya Mrs. A akan selalu ada adegan larian ulang alik nak tengok maa..naaaa? Aryssa ni ha cenggitulah! Ha! jangan underestimate seorang veteran ya muahahhhaaaa....

Larian terkumpul Mrs. A selama 2 hari adalah 4.4km + 4.7km sudah cukup dan lebih 7km. Tempoh larian untuk Run for Palestine by Runsteur itu adalah sepanjang 22 Mei sehingga 20 Jun 2021. Yeay!    I have finished the race hahahhaa... over la ko Mrs. A hoi!

Dah boleh lari
Penganjur ada juga bagi template macam kat atas ni so editlah sendiri masukkan gambar biar jadi memories gittewww...
 
Dah boleh lari lain kali Mrs. A sambung lagi kisah #mrsarunning. Ada beberapa siri lagi running ingat nak cerita sekali tapi macam malas nak sambung lagi huhuhuu...

Teringat pulak blogger NUR yang selalu running ntah kenapa blog dia dah tak aktif. Ada sesiapa tahu?





16 ulasan:

  1. NUR mungkin sibuk, ada urusan yang hendak diselesaikan. Saya pun rindu nak ikuti perkembangan lariannya. Rasanya entri sebelum ini cerita tentang karipap.

    BalasPadam
  2. Kekdahnya dapatlah melarikan diri setiap hari selepas ini

    BalasPadam
  3. Wah banyak ikuti larian.
    Itulah tetiba sudah padam blog. Harap muncul balik nanti. Insya Allah.

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah dh boleh lari jauh langkahnya

    BalasPadam
  5. Dapat samai je titik akhir larian tu rasa satu nikmat.

    BalasPadam
  6. Seronoknya berlari lari anak..sihat

    BalasPadam
  7. lari slow2 kak... yelah kak dana pun tertunggu-tunggu bila kak Nur nak mula menulis...
    harapnya moga kak Nur sihat je hendaknya kan

    BalasPadam
  8. blog kak Nur dah kene remove lah kak, benda sama yang jadi macam blog Ammi...
    patutla lama kak Nur senyap je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Laaa... kisahnya patut ler.... Harap dia buat blog baharu

      Padam
  9. kipidap Mrs A. saya ade satu virtual run yg tak buat lagi. malas plak rasanya

    BalasPadam
  10. Ammi 24/9 nanti kenalah lari gak..teman anak dara ni join 1Murid 1 Sukan. Harap2 bolehlah...

    BTW, kak follow blog baru ammi ye. blog lamo dah kono removed ngan Blogger (https://nestumsusu.blogspot.com/)

    BalasPadam
  11. Kagum betul dengan mak budak ni tau…. Otai tu. Stamina mmg padu sungguh ni

    BalasPadam
  12. Jauh jugak berlari tu. Hebat. Kak Nur dah delete blognya. Tak nak berblog dah katanya. Masih aktif di fb je. Saya ada tanya melalui email. Tengok di fb masih aktif berlari.

    BalasPadam

MRS.A my blog my stori ©