#SBAM2018 - Day 3

September 14, 2018

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

#SBAM2018 - Day 3


Okay meh! sini Mrs. A sambung lagi kisah Sukan Bekalan Air Se-Malaysia a.k.a SBAM2018 day 3 pulak. Oleh kerana team netball tiada rezeki menang maka teams selayaknya jadi supporters ajelah kepada team lain-lain yang berjaya masuk ke peringkat seterusnya. Bukan team netball aje yang kena pi jadi supporters tu, semua yang dah kecundang tu kena pi jugak.

Supporters terbahagi kepada dua kumpulan al-maklumlah bas kan ada 2 ha gitewww.... Team netball dan VB kena pi support team Futsal. Manakala darters (damak), karom dan badminton kena pi support takraw dan ping pong both are at different location dan jarak agak jauh di antara kedua-dua location tu. Sebelum berlepas tu masing-masing mestilah breakfast dulu di coffee house. Gila kentang tak breakfast choiii!!!

Okay!!! jom cerita bergambar pulokkk!!!

Cepatlah naik bebudak futsal oiiii... lama dah we all tunggu kat dalam bas ni
Lain-lain games yang still on di hari ketiga adalah...

Bowling
Fing Fong ooppsss! Ping Pong la
dan Takraw
My sleeping partner hiks! darters and karom girl kena pi support ping pong & takraw
Sementara games tak mula lagi. Kita wefie dulu
Sebelah pagi tu futsal suku air SAINS vs. PAIP. Yeay!!! kito monang so separuh akhir vs SAJRanhill fuh! yang ni supporters yang terlebih excited hahaha... kenangan betullah terjerit-jerit semangat sangat sebab tu kot SAJRanhill mental walaupun depa tuan rumah. Alhamdulillah SAINS mara ke final.

Final tu diadakan sebelah petang so we all lunch tengahari tu makan piza yang disediakan oleh pihak AJK. Walaupun ada piza disediakan tapi tetap gak jalan-jalan cari makan kat gerai sekitar situ ngeh! ngeh! ngeh!

Thank you Mr. Presiden (KSR) belanja we all makan 
Final futsal SAINS vs. AIS
Congratulations! team futsal naib johan futsal sbam 2018.
Takpelah walaupun kalah tapi we all puashati cuma kalah 0-1 jer...
kira takde luck je time ni dedua team power doh!
Selepas tamat kesemua perlawanan futsal tu we all semua dah boleh balik resort. Kalau tak silap time tu dalam pukul 3.30 petang. Sampai resort sambung balik makan piza yang tak habis tu gila banyak sorang 3 kotak personal piza. Rest and relax kat room 502 pastu selepas asar my sleeping partner ajak pergi swimming pool. Mrs. A pun layankan ajelah lagipun dari day 1st sampai sini dia dah duk ajak pi swimming pool tu. Lagipun Mrs. A memang dah standby swimsuit cos AJK dah bagitahu sesapa yang nak swimming bolehlah bawa swimsuit sesiap.

Sesampai aje di swimming pool tu haruslah wefei dulu
Towel pool disediakan so tak payah bawa towel bilik
Nampak tak tu siap bawak bekal doh!
Selain we both ada lagi dua orang penghuni bilik satu lagi yang rajin turun berenang-renang like us, sorang tu netballer juga dan dak kecik sorang tu anak coach. Swimming pool ni terletak di area yang berlainan dari resort iaitu berhadapan dengan Ramayana Lounge tempat we all dinner tu.

Nampak tak seat & table dining tu? Itulah dia Ramayana Lounge

Tak ramai orang pun time tu so
pool ini kita yang punya
Dah puas berenang we all pun nak balik bilik dah
Seperti malam sebelum itu dinner still kat tempat yang sama. Dinner malam tu ada buggy kosong yang jadi mangsa we all suruh pi hantar.

Abangla buggy jadi mangsa kena snap gambar
Muka ada senyum dinner sambil dengar lagu

Malam ketiga juga ada disediakan bas for those yang nak keluar jalan-jalan. Malam ketiga ni depa pi Danga Bay dan juga Bazar Karat. Tapi Mrs. A tak join pun lutut sakit der...so duk bilik jer.. tengok tv. Okay tamat kisah #SBAM2018 - Day 3. 

To be continue later #SBAM2018 - day 4 @ Last.

You Might Also Like

9 comments

  1. bestnya..berendam di swimming pool..terapi otot..

    ReplyDelete
  2. seronoknya. i love this kind of event and activity

    ReplyDelete
  3. Ha haa orang air mesti cari air kan.
    Nasib tak ada lawan renang

    ReplyDelete
  4. Meriahnyaaaa..! Anis hari tu mandi kolam sorang je kat rumah akak.. haha

    ReplyDelete
  5. alaa tipisnya... 0-1 je? x pe...akan dtg boleh balas dendam ;-)

    ReplyDelete
  6. Swimming boleh melegakan muscle ache dari bersukan.

    ReplyDelete
  7. kecundang pun tetap meriah.. thn depan ada lg hehe

    ReplyDelete

TOP COMENTERS