Jalan-Jalan Genting Highland

April 02, 2018

As Salam and greetings to dear readers.

Jalan-Jalan Genting Highland.

Sekejap aje dah bulan April. Eh! bulan Mrs. A punya turn dapat duit kootoo yaaaahooooooo dan juga bulan yang banyak birthday dalam family Mrs. A adeh! hurm... intro yang takde kena mengena langsung dengan tajuk jalan-jalan Genting Highland ngeh!ngeh!ngeh!

Berbalik kepada kisah Jalan-Jalan Genting Highland sebenarnya tak plan pun. Tetiba aje Babah depa kata kita pergi Genting Highlandlah time tu dah selamat menjamu selera di tempat favorite dia dan kids iaitu di Restoren City Park Oriental, Seremban 2.

Semuanya tak plan pun cos pagi tu dalam pukul 10.00 pagi Mr. A dah keluar ada urusan kerja. Dalam pukul 11.30 pagi dia called katanya siap-siaplah cakap dengan bebudak kita lunch kat luar hari ini. Bila Mrs. A cakap dengan kids seronoklah depa pastu Adik tanya ibu lepas lunch pergi mana? Mrs.A sajalah kata lepas lunch baliklah. Kids plan nak tengok wayang tapi lain pula jadinya babah depa terlebih rajin tu yang pi Jalan-Jalan Genting Highland tu.

Mrs. A
Masing-masing busy dengan hal sendiri
Mrs. A
Aittt!!! dah makan dah tunggu la ikan belum sampai lagiks!
Mrs. A
Sama juga menunya dengan last time yang we all order
Walau pun ada pelbagai menu tapi we all selalu pilih menu lebih kurang sama jer... [SINI] Cuma this time ada butter prawn (kering) dan juga ada sotong butter (basah) cos satu menu Adik satu lagi menu Along yang lelain follow aje.

Okay jom layan gambar jalan-jalan Genting Highland pulak.

Mamarazi sedang menjalankan tugas hahaha haruslahkan amik gambar trademark tu
Bila ibu yang snap photo cantik jer...gambau tu
Bila ibu punya gambar selalu aje sengetlah ntah pape tau sedeh! 
Adeh! rehat sebentar lotih tau cari Snow World susah betul nak jumpa
Nampak tak kat belakang tu outdoor theme park yang masih under construction so kekdahnya dah siap nanti barulah kita datang semula untuk main-main ya kids. Time ni we all saja datang jalan-jalan nak tengok Genting Highland yang dah banyak berubah katanya.

Ialah Mrs. A memang dah lama tak pergi GH time tu nak cari tempat makan pun susah tapi sekarang punyalah banyak pilihan tempat untuk menjamu selera semua jenis restoren fofular dah ada kat atas tu. 

Tulah we all pun time tu makan ice-cream kat Marry-Brown bak kata M.i.l jauhnya pi makan ice-cream sampai ke Genting Highland muahahhaaaaa......

Lepas penat jap
Panjang betul Q manusia nak naik cable car
Tak masuk Snow World pun masing-masing kata tak mau depa nak main games. Actually ibu yang excited tapi takpelah next time jer... 
Bukan setakat kids aje main games ha! bapaknya pun sama
Konon nak bergambar berdua jer... tapi handbag pun nak bergambar sama
Next time kalau we all pergi lagi akan pastikan jalan-jalan masuk dan nak keluar semula cos jenuh tau nak mencari jalan pulang time masuk tu kat maxim bila dah kat dalam tu semua signage tulis first world fuh! haru-biru caca-merba jadinya.

Tapi apa-apa pun we all having funs a very quality family times Alhamdulillah itu sahaja kisah Jalan-Jalan Genting Highland.


You Might Also Like

16 comments

  1. Memasing fokus nampaknya tu hahaa....Sedapnya menu MA...lapolah pulak weyh.....
    Saya suka gak gi Genting ni sebab nyaman je kan.... Angin pulak sejuk sejuk gitu. Entah bilalah nak siap construction tu agaknya. Rasa dah lama betul kan...

    ReplyDelete
  2. bestnya ke Genting. Blog walking here. done follow your blog :)

    ReplyDelete
  3. sy duk x jauh dr genting ni pun dah lamaaaaa x ke sini...mesti byk dah berubah kan?

    ReplyDelete
  4. Seronok sakan sekeluarga jenjalan ke Genting.

    ReplyDelete
  5. tak buka lagi taman tema dia yer..

    ReplyDelete
  6. Kan sekejap je dah masuk bulan April. now, memang ramai yg jalan2 genting lagi2 time cuti. busy je tgk ritu.

    ReplyDelete
  7. oo tengah construction eyh.
    tp tkpe, dapt pegi GHPO. hahahah
    mek pun last time pegi genting 2010 rasenya

    ReplyDelete
  8. kalo p mkn tmpt yg kita dh suka menunya sure order yg sama kn....syok naik cable car tu...aritu p genting tknaik pn cable car sbb mmg naik kete smp puncak

    ReplyDelete
  9. sedih pulak saya tengok orang bersama keluarga masing-masing..

    ada story la di sebaliknya

    ReplyDelete
  10. salam singgah.. best nya makan angin
    akak tak pernah lagi ke genting highland.tak tahu bila berkesempatan

    ReplyDelete
  11. ingat pergi Snow world tu..baru nak tanya best ke tak

    ReplyDelete
  12. Seronok tengok Mrs A enjoy bersama keluarga.
    Makanan banyak tu tetapi Mrs A tetap slim.

    ReplyDelete
  13. saya tak pernah lagi jejak ke Genting Highland. memang teringin sangat. tapi harapnya bila saya datang tu, outdoor park dah buka lah hehehhee

    ReplyDelete
  14. Genting sekarang tak berapa syok lagi nak pergi.sebab under contruction. yang best pun shopping di GHPO sahajalah

    ReplyDelete
  15. Tggu theme park dengan fox apa ntah buka nanti kak. Mesti seronok.

    ReplyDelete
  16. Konon nak tunggu theme park siap. Baru nak naik. Tapi best plak tgk bloggers share experience ke GH. mcm nak gi la plak, Mrs. A.

    ReplyDelete

TOP COMENTERS