Dilema Seorang Mrs. A Dengan Blognya - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: Dilema Seorang Mrs. A Dengan Blognya

17 Julai 2020

Dilema Seorang Mrs. A Dengan Blognya

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Dilema Seorang Mrs. A Dengan Blognya. Memula tadi Mrs. A bagi tajuk lain pastu tukar lain kemudian tukar yang ni. Memang dilema sangat seorang Mrs. A dengan blognya huhuuhuu. Bagi seorang blogger walaupun blogger biasa-biasa bila tak up-date blog tu rasa macam ada yang tak kena  betul tak rakan-rakan blogger?

Bulan Julai ni memang mood menulis ke laut dalam sungguh!. Sobs...sobs...sobs... kesian blog picisan kesayangan Mrs. A ni tau. Okaylah sebab tak mau blog sendu lagi biarlah Mrs. A paksa diri tuliskan aje apa-apa yang terlintas di fikiran ya...

Actually di awal-awal Julai aritu Mrs. A struggle pasal kerja nak siapkan sesuatu yang... ntahlah takde minat nak buat tapi memang kena buat dan siapkan jugak pastu pulak ada date line. So itu yang rasa macam the struggle is real. Nak memblog pun tak menjadi. Tetapi laaa nih! Alhamdulillah dah settle so hidup kembali ceria.

Dilema Seorang Mrs. A Dengan Blognya.

Dilema seorang blogger
 Takde orang so kita snap gambar kat face scanner tu ahaks!
Anak-Anak Kembali Ke Sekolah Di Musim PKPP. Pada 15 Julai sekolah dah mula balik untuk Adik dan Aryssa. Itu yang Mrs. A datang awal dari biasa cause kena hantar Adik ke sekolah dulu. Aryssa Mr. A yang hantar hiks! Sementelah company up-grade sistem guna face scanner kiranya ini sesuatu yang baharu haruslah snap gambar gittewwww...

Walaupun ini bukanlah tahun baharu kembali ke sekolah tetapi persediaan ke sekolah tetaplah kena ada. Untuk Aryssa mujurlah uniform masih muat cuma kena beli kasut baharu je. Kasut Aryssa dah koyak lagipun masa awal tahun aritu memang tak beli kasut dia.

Tapi untuk Adik kena beli uniform semua hahahaaa.... masalahnya unifrom lama semua dah tak muat nampak sangat 4 bulan duduk rumah Adik memang membesar bagai johan, seluar bila try, masuk sampai ke paha aje nak teruskan sampai atas memang dah tak muat, baju pun sama dah tak boleh butang, uniform putih, baju Melayu dan baju PKBM semua kena beli yang baharu huwargh! sabar yolah mak/pak ko ni dik oiii! Selain daripada tu kena jugak beli dua benda nih!

Dilema Seorang Mrs. A Dengan Blognya.


Dilema Seorang Mrs. A Dengan Blognya
Kena sediakan hand sanitizer
Dilema seorang blogger
Kena sediakan face mask jugak
Macam-macam perasaan ada bila Adik dan Aryssa kembali ke sekolah. Perasaan risau dah tentulah rasanya semua ibubapa pun ada perasaan yang sama. Al-maklumlah kita belum menang masih ada lagi virus Covid 19 ni. Lagi satu rasa release sikit hidup seorang ibu bekerja ni, haru-biru dan caca-merba nak pantau  study online mereka berdua tu, harapnya takde dah.  Mrs. A terus terang cakap memang tak confident 100% bila mereka duduk rumah tu akan study sebaik di sekolah. Biarlah mereka kembali ke sekolah menimba ilmu dengan cara yang formal. Itu adalah lebih baik untuk mereka berdua. Alhamdulillah hari pertama mereka ke sekolah keadaan berjalan lancar seperti yang diharapkan.

Along pulak InSyaAllah akan sambung belajar semula dalam pertengahan bulan Ogos nanti. Untuk semester pertama Along, Mrs. A selalu doa agar cara pembelajaran mereka akan kembali normal didalam kelas sebagaimana sebelum dunia dilanda virus covid 19. Sebelum masuk belajar semula ni Along kerja di Pizza Hut alhamdulillah tekun dia kerja. Actually sebelum ni dah dua tempat dia kerja tapi dedua tu bertahan 3 empat hari je... hurm... anak-anak muda biasalah kerja, suka datang, tak suka tak datang. Tapi kat Pizza Hut tu suka pulak dia gi kerja, bahagia pulak Mrs.A rasa dah matang anak ibu ehh!

Okaylah cukup dah kot kisah Dilema Seorang Mrs. A Dengan Blognya. Nak bagi tahu jugak sampai sekarang Bobo masih belum pulang lagi. Sedih dan rindu Bobo huwaaa..waaa.waa...







22 ulasan:

  1. Pagi-pagi meriah dengar budak-budak pergi sekolah.nampak van ambil budak-budak sekolah.Alhamdulillah.

    BalasPadam
  2. cun lah benda alah face scanner kt opis akak tu...

    yelah dana pun debar ni sekolah nk mula minggu depan, mcmnelah si aiyan kalu pergi mana-mana pakai mask kejap pun dah bising bila boleh buka,, ini lak kene pakai berejam
    harapnya ok lah semuanya

    BalasPadam
  3. kadang2 keadaan tak mengizinkan untuk kita update (ehhhhh nak kasi alasan taknak update le tu ammi ye) haha

    BalasPadam
  4. wahh..dah tak muat baju sekolah Adik...budak2 membesar dgn cepat..

    semoga anak2 patuh SOP..

    BalasPadam
  5. Samalah tengah malas tulis di blog.
    Panjang langkah jadi apabila nak menulis sudah malas.

    BalasPadam
  6. Membesar betul si adik hihi.. Mujur juga anak PH, si Abang tu masih muat baju/seluar sekolahnya. Nak beli baru pun next year dah sekolah menengah :)

    BalasPadam
  7. Wak tak fikir sangat pasal blog ni
    Sebulan dapat up 10 entri pun okaylah.
    Ada masa pun malam aje lepas isyak untuk buat entri atau blogrunning

    BalasPadam
  8. Saya pernah abaikan blog selama 3 tahun..huhu.. masa tu memang takde semangat langsung nak berkongsi apa2

    BalasPadam
  9. ALHAMDULILLAH ANAK2 MRSA SEMUA MEMBESAR BAGAI JOHAN TANDA SHT SEJAHTERA

    BalasPadam
  10. Saya tak sabar pergi sekolah, rindu dengan cikgu dan kawan-kawan.

    BalasPadam
  11. betul..kerja sekolah online kita kena semak , kena ajar pulak bab2 yang cikgu tak sempat ajar.. Memang pening..Cepat sikit sekolah buka lega rasa..

    Tapi dalam masa sama risau pun ada.. hari2 cakap pasal SOP kat anak sebelum diaorang start sekolah minggu depan. Entah diaorang paham ke idak tak tahu la..

    BalasPadam
  12. Sama lah, sy pon dalam keadaan malas nak update blog

    BalasPadam
  13. haah kan, dilema ibu bekerja, masa PKP anak2 tak tentu belajar kat rumah...bila sekolah da mula buka, alhamdulillah terjamin sikit...

    bobo pergi mana..adohhh

    BalasPadam
  14. betul tu memang kadang2 dilema.. nak up blog tp malas.. tapi nak up haha.. walaupun blogging hanya sekadar hobi tapi rasa puas bila da up entry..

    BalasPadam
  15. Sama la kita.
    Nothing much to story about myself, so share la apa-apa ilmu yang ada.
    Kalau ada story pasal kita, barulah tulis blog.

    BalasPadam
  16. biasa laa tu... mood turun naik kan....


    Boboooooo ke mana kamu menghilang? cari bakal isteri ke? hehehe

    BalasPadam
  17. Nak nak kes dah menaik pulak sekaang ni kan MA... mau tak risau.
    Kadang kadang pakai mask pun ada rasa rimas pulak, itu sayalah tak tau orang lain mcm mana...
    Hahahah bebudak lelaki terutamanya mmg cepat membesar lagi pun diaorang punya baju kan mmg jenis fit kan.... pompuan baju kurung, tak nampak sangat

    BalasPadam
  18. Cabaran ibu bekerja. Bila anak dah berjaya nanti tentu kita rasa lega.

    BalasPadam
  19. semoga semua baik2 utk sis sekeluarga...

    BalasPadam
  20. biasa tu dilema blogger dengan blognya. ada masa kita up entry, bila sibuk letak tepi kejap.

    BalasPadam
  21. Semua blogger hadapi masalah yg sama susah nk update blog mcm sedia kala

    BalasPadam

MRS.A my blog my stori ©