Ikan Bakar Pengkalan Balak - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: Ikan Bakar Pengkalan Balak

February 11, 2019

Ikan Bakar Pengkalan Balak

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Jalan-jalan cari makan memang aktiviti yang menyeronokkan terutama sekali bersama family tersayang. Walaupun kejadian ni pada  hujung bulan Januari yang lepas tapi moment makan di pantai Pengkalan Balak tu masih teringat-ingat lagi nih!

Ikan Bakar Pengkalan Balak
Haruslah bergambar di sini dulu ya... Pusat Pelancongan Kampung Pengkalan Balak

Tahun 2015 Julai kata FB niece Mrs. A si Iqien tu celebrate birthday kat sini. Happening betul time tu sakan BangNgah order semua jenis seafood menjamu m.i.l dan ipar-duai dia. Sweet memories sungguh sebab dapat berkumpul semua family side Mrs. A, family Alang, Along dan Adik bongsu termasuklah emak. Unfortunately Mrs. A tak story pulak dalam blog ni huhuhuuu... tapi mujur jugalah ada download kat FB sampai tarikhnya memories pun up semula.

Actually Mr. A yang teragak nak dinner kat sini, bila dia tanya Mrs. A "nanti kita dinner kat pengkalan balak nak tak, tempat Iqien pernah celebrate birthday dulu?" Huishhhh... giler.... tak nak hahahahaaa....

Ikan Bakar Pengkalan Balak
Sebelum food sampai kita selfie-selpot dulu
Menu malam tu Mrs. A tak masuk campur pun yang pi pilih order adalah Along dan Mr. A yang lain-lain makan jer...

Ikan Bakar Pengkalan Balak
Sotong bakar fresh manis sedap dan yang penting tidak liat
Ikan Bakar Pengkalan Balak
Siakap goreng tiga rasa
Ikan Bakar Pengkalan Balak
Sayur kailan ikan masin
Ikan Bakar Pengkalan Balak
Sotong goreng tepung
Ikan Bakar Pengkalan Balak
Udang goreng kunyit
Time semua menu dah sampai tu sempat Mrs. A bebel apsal order udang goreng kunyit ni kalau dah order sotong goreng tepung. Hurmmm... mesti tak habis nanti. Hahhaaaa.... betul jer... no problem pun tapau ajelah bawa balik. Kat rumah esok mesti laku keras udang tu. Pun betul jugak esok tu udang jadi tak cukup.

Alhamdulillah #cravingsatiesfied bak kata Mr. A over all semua tu dalam RM170+ nak murah kalu pi la tangkap sendiri muuaahhhaaaahaa....

Ikan Bakar Pengkalan Balak ni dekat aje dengan kampung Mrs. A those were the days selalu santai petang sambil tengok sunset.



14 comments:

  1. Baru semalam gi sana tgok sunset. Hihi. Syoknyaa makan ikan bakar! Hehehe

    ReplyDelete
  2. kecur ailio tengok sotong bakar...dah ada sotong, udang kurang dapat sambutan..hihi..ok harganya..

    ReplyDelete
  3. OK harganya berpatutan, taking into consideration jenis makanan dan bilangan ahli makannya tu hihi

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.Dapat makan bersama keluarga itu lebih berharga kan kak. Seronok makan anak beranak .

    ReplyDelete
  5. perh...makanan sedap2 semua nie.

    boleh kenyang sampai ke malam

    ReplyDelete
  6. kira murah la tu kak, menu2 yg ada pun nampak banyak tuh... sotong bakar tu menggoda betul lah...

    ReplyDelete
  7. pengkalan balak area mana tu? jgn2 dkt rumah mak cik sy ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul-betul dekat simpang yang dekat dengan balai polis tu

      Delete
  8. Hoho sedapnya x penah LG makan Kat sini

    ReplyDelete
  9. Harganya berpadanlah dengan makanan laut yang fresh tu. Betul lah kata kata tu kalau nak murah pergi tangkap sediri :))

    ReplyDelete
  10. dapnye tgk sotong222 tu...trus laparrrr

    ReplyDelete
  11. lama dah tak ke sini, mrsA.
    mahal :) hi hi hi hi...
    kalau balik umah emak, kami memang beli and masak / bakar sendiri.
    kat pasar telok gong, kalau bertuah, dpt sotong & ikan fresh.
    abah aida tukang beli :)

    ReplyDelete

MRS.A my blog my stori ©