Wedding@Mambau & Wedding@K.Sawah

September 17, 2013




Pengantin kat Mambau Huda & Zam

Hari Ahad we all pegi 2 wedding. Kedua-dua wedding nih sedara-mara side hubby. Memula gi Mambau yang kahwin ni adalah cucu kepada tuan rumah. Pakngah & Makngah. Secara detail cucu keberapa dan anak kepada siapa tidaklah aku tahu sangat kui..kui..kui…coz yang aku agak rapat tu adalah dgn PakNgah dan Makngah iaitu bapa/mak sedara hubby. Kebetulanlah pulak nama pengantin pompuannya sama Huda namanya. Kat Mambau ni Huda & Zam yang dekat Kuala Sawah pulak Huda & Niza.



 
Goodies purple for adult. Angry Birds utk anak-anak


 We all sampai awal dalam 12.30 macam tu. Sesampai je sesalam tuan rumah dan emak pengantin then terus je menjamu selera. Lauk-pauk adalah dimasak secara gotong-royong ada rendang daging, kari kambing, ayam golek, gulai tempoyak dedaun + petai masakan orang negori semilan, kerabu manga errrmmm semuanya sedap. Ada jugak tempat aiskrim untuk kekanak. Dewasa pun boleh juga. Anak-anak aku kemain lagi makan aiskrim nih sampai tiga empat round.


Sesedang elok je we all habis makan pengantin lelaki pun sampai untuk berarak. Dapat ler…menengok pengantin bersanding dan berarak. My sister & parents inlaws pun ada tapi they all lewat sikit. Lepas settle kat sini we all plan nak gi sesame wedding yang satu lagi. Aku ingat 2 keta je rupanya my brother inlaw pun ada joint sekali. So we all gi 3 keta ke wedding kat Kuala Sawah. 







Wedding yang kat Kuala Sawah nilah dalam entry sebelum ni yang aku kata  kahwin dgn orang kampung dan sedara kepada my MIL. Side Kuala Sawah adalah anak buah kepada FIL aku. Pusing-pusing, corner-corner situ-situ jugak bersaudara kekdahnya.

We all sampai lambat kebanyakkan tetamu dah pulang. Pengantin pun dah jenjalan kesana kemari nak amik gambar pun tak sempat. Caterer, pelamin & all in sama macam kat side perempuan masa kat kampung aku tu dari Mazima Ent. Senawang mari daaa…. 

 
Angah Ita again sama pulak color baju we both

My Biras & BIL

My SIL

My hubby

Goodies from K.Sawah

You Might Also Like

0 comments

Top Commenters

Shout Me