Update: My Name Is.....

January 07, 2016

As salam and greetings to dear readers.

Pejam celik pejam celik dah seminggu kita berada di tahun baru 2016. Sekejap aje kan??? Kononya azam tahun baru nak rajin update blog muaahhaaaa verangan ajelah kot nampak gayanya sama seperti tahun sebelumnya tak kesampaian. Bilalah agaknya cerita pengembaraan A journey to the North Mrs. A nak up nih??? Hurmm.. ok takpe lain kali In Sha Allah.

Back to the line cerita di sebalik update: my name is...

My name is Tiga

My name is Kuning

Last time Mrs. A pernah posted pasal cats Mrs. A nih di SINI dan SINI

Finally dah bagi nama yang tengah tidur tu Tiga, kenapa tiga? dah macam nama otomen pun ada, nama pertubuhan pun ada ngeh! ngeh! ngeh! nama Tiga tu sempena warna bulu dia yang ada tiga color, itu sebabnya Mrs. A kasikan nama dia Tiga takde kena mengena dengan otomen ataupun tiga line.

Yang sekor lagi tu pulak Mrs. A bagi nama Kuning sempena bulu dia jugaklah yang colornya kuning eh! kuning kerr..?? Macam color oren pun ya jugak. Anyway nama dia dengan rasminya Mrs. A letak Kuning
sebab Oren adalah yang seperti kat bawah ni

Hi! sayalah Oren dah besar hokeh! tolong jangan samakan saya dengan si Kuning kecik tuh!

Walaupun Oren dan Kuning colornya sama tapi mereka adalah dua entiti yang berbeza. Pada mulanya kekucing tu tak berapa nak ngam al-maklumlah takde kena mengena langsung, lagipun belum mengenali bau masing-masing bak kata pakar kucing. Tetapi sekarang mereka dah okay dan mesra aje bergurau-senda.

Tetapi di manakah, kemanakah yang dua ekor lagi baby si Koko tu? Unfortunately seekor lagi yang Adik bagikan nama dia Grey tu hilang entah ke mana coz sewaktu Mrs. A sekeluarga pergi bercuti kekucing tu ditinggalkan hidup berdikari kat luar rumah. Makan minum kekucing tu Mrs. A minta tolong jiran yang isikan of couselah Mrs. A dah sediakan bekalan yang secukupnya cuma jiran tu tolong refillkan kat bekas-bekas makanan yang telah sedia ada di porch rumah Mrs. A. Habis tu apa gunanya hidup berjirankan kalau tak boleh nak tolong-menolong. Amboi! ayat tak boleh blah.

Seekor lagi pulak mati dengan tiba-tiba di bawah sofa. Setelah dua  hari balik dari bercuti tak tahu sebab-musabab yang color hitam itu mati coz di sebelah pagi sebelum dia mati keadaan dia elok aje menyusu dengan si Koko dan bergurau-senda. Tengahari time nak bagi makan Along jumpa dia di bawah sofa tak bergerak-gerak ingatkan tidur tapi rupanya dah mati. Pada mulanya Mrs. A tak percaya tapi bila Mrs. A check memang dia dah mati dengan di hujung mulutnya ada sedikit darah. Mungkin time tu dia baru lagi mati kot?? Coz badan dia masih lembut dan nampak macam tidur aje. Kematiannya masih menjadi misteri coz tiada sebarang post-mortem dilakukan. Hiks! tak kelakar hokeh!

Thats All.


You Might Also Like

7 comments

  1. Kena sengat binatang bisa kut..

    ReplyDelete
  2. alahai kesiannya... alah mrs A satu oren satu jingga lah.. hihi.. comel2 semuanya besar2 ni lah paling seronok nak main kan.. masa jingga besar2 ni, dua tiga pasu bunga kak ana pecah dibuatnya , sabar jelah..lupa lak,,hai tiga :)

    ReplyDelete
  3. Oten tu cantik...line kat kepala tu jelas betul

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me