Ketam, ketam, ketam dan ketam lagi

October 08, 2013

Sebelum ni.. aku pernah citer anak-anak aku suka sangat makan ketam. Tak silap aku baru je lagi makan keketam ni..dah Ahad lepas babah they all beli lagi ketam. If they all ikut babahnya gi pasar kalau nampak keketam sure suh beli. Grrrrrrr...geram je nak membersihkan keketam nih! 


Tapi mujur this time keketam ni memang dah potong tahap senang nak dibersihkan. Maybe babahnya dah bagitau kat penjual suh potong cun habis. Risau ler...tu nanti aku membebel. Menu of the day simple je cepat dimasak sedap dimakan. Sup ketam, ikan goreng sambal & sayur kacang buncis. Tapi kenapalah hubby aku pilih kacang buncis ni namapak sangat tak tau pilih kacang. Eh! ada satu lagi my favourite sambal tempoyak mentah errmmmm.... yummy.


Menu Ahad yang simple



You Might Also Like

1 comments

  1. Sedap tu ketam, one of my favorite jugak..
    Tak kisah masak apa, pasti sedap!
    Hanya pengemar mengerti kesedapannya Maziah.. :-)

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me