Girl Days Out - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: Girl Days Out

16 Mac 2021

Girl Days Out

Bismillahhirahmannirrahim... 

As Salam and greetings to dear readers.

Girl Days Out. Lately ni entah kenapa Adik jarang nak ikut Mrs. A dan Aryssa keluar so kekdahnya jadilah girl days out. Keluar pun terus ke tempat tujuan aje takdelah nak merewang ke mana pun. Salah satu monthly routine adalah membeli keperluan anak-anak bulus.

Tempat Mrs. A suka beli adalah di Senawang iaitu di @harmony_cat_world (IG) macam-macam keperluan kucing kesayangan ada di kedai ini. Harga pun bolehlah layan. Walaupun biras Mrs. A cakap kat tempat lain (kedai yang dia selelu pergi) adalah yang lagi menarik tapi Mrs. A prefer ke sini cause mudah sekali jalan lepas pi Mydin Senawang atau Giant Senawang membeli monthly groceries terus singgah sini pula.

Girl Days Out
Girl-days-out

Kemudian Aryssa telah berjaya mempau Mrs. A untuk membeli Bubble Bee. Kedai kucing Harmony Cat World Senawang ini dekat aje dengan kedai Bubble Bee nih! makna kata dalam satu barisan kedai yang sama.

Girl Days Out

Girl-days-out
Satu untuk Adik, satu untuk Aryssa dan satu untuk Mrs. A

Disebabkan time keluar pada hari itu dah lewat so tujuan Aryssa untuk membuat spek baharu tidak kesampaian kekdahnya pada hari yang lain terjadilah sekali lagi girl days out. Kali ini we all ke Seremban Centrepoint pula. Tempat yang sama pernah buat spek Aryssa yang pertama [SINI]. Aryssa telah komplen yang menurut perasaannya power mata telah bertambah kerana jarak yang dulu dia boleh tengok tapi sekarang telah sedikit blurrr... Hurm... nak tak nak ibu pun layankan ajelah.

Girl Days Out.

Girl-days-out
Spek baharu Aryssa tambah sedikit power lagi, silau masih sama dan tambah penghalang cahaya biru

Nak balik terasa macam awal lagi. Kekdahya we all pun minum petang di Container Kebab dahulu sebelum pulang.

girl-days-out
Muka ada senyum dah dapat spek baharu lettew...

Itu sahaja kisah Girl Days Out. Next time macam nak story citer kucing Mrs. A pulak. Wahai Mrs. A hoi! bila ko nak rajin memblog nih! huhuhuu...



19 ulasan:

  1. bubblebee ni dekat ngan umah tapi memanjang x smepat nak beli...
    terliur plak tgk air tu.. eh eh air ke eskrem eh? ehhee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang tengah je air, kiri kanan tu eskrem ngeh! ngeh! ngeh!

      Padam
  2. belum lg dpt rasa bubblebee...bonding mother & daughter..

    BalasPadam
  3. Elok tak powercat? Nak try bagi kucing tapi baca bad review aje hehehe.
    Air tu tak pernah rasa lagi, nampak menyelerakan :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah dah setahun lebih depa makan powercat so far so good janganlah compare dengan RC dan Green muahahhaaaa...

      Padam
  4. Kekdahnya nampak sedap bubble bee tu

    BalasPadam
  5. Fatima dan Nusayba saya dah besar nanti boleh lah buat girls day out sesekali macam ni.. hihi.. macam best je..

    BalasPadam
  6. kmain banyak shopping utk kucing..hihi

    BalasPadam
  7. Nampak macam sedap air bubblebee tu.. Tak pernah lagi minum. Kalau kebetulan terjumpa outlet mesti nak cuba minum air ni.. :)

    BalasPadam
  8. spek baru tu lawaaa dan sweet

    BalasPadam
  9. tak pernah rasa air bubble bee ni. kedai pon macam tak pernah nampak..

    BalasPadam
  10. Sekarang beli Powercat juga terus beli 7 kg.

    BalasPadam
  11. tak pernah lagi rasa bumble bee !!! nth bila nak beli

    BalasPadam
  12. tu kedai bubble bee nabil ahmad punya, kan? ;-)

    BalasPadam
  13. Kucing saya tak makan makanan kring Power Cat.. Dia bau dan berlalu, jamah sedikit pun tak nak.

    BalasPadam

MRS.A my blog my stori ©