Finale KSR Mini Karnival - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: Finale KSR Mini Karnival

8 Oktober 2019

Finale KSR Mini Karnival

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Finale KSR Mini Karnival. Akhirnya road to KSR mini karnival berakhir sudah pada 28 September 2019 yang lalu. Phewww! dah nak dekat 2 minggu kejadiannya entry baru nak keluar ha! Adoii...la blogging slump melanda diri ini abih! camno?

Okay takpe sambung kisah finale KSR mini karnival, di pagi hari kejadian tu bukan setakat di Center Court (CC) sahaja ada event KSR di sekitar situ pun ada lain-lain lagi event. Di sebelah CC ada pertandingan Muay Thai, di Pusat Aquatic pun ada jugak dah tu pulak di Stadium Paroi pun sama ada sukan PDRM se-Malaysia. Ha! itu pasallah peserta-peserta KSR telah diingatkan supaya datang awal dikhuatiri parking full. So susah payah pulak mencari tempat nak parking nanti. Syukur alhamdulillah time Mrs. A sampai parking masih ada banyak yang kosong cuma favorite spot Mrs. A memang dah takde ler...  orang lain dah amik huhuhuu...

Di dalam group WA, Team HQ diminta supaya datang seawal jam 7.30 pagi. Al-maklumlah we all games yang pertama vs dengan team Jempol/PD. Waktu games pertama adalah pukul 8.30 pagi, pukul 8.00 pagi dah boleh mula register. Datang awal ni bagus supaya boleh warm-up dan amik mood dulu ha! gittew.

Finale KSR Mini Karnival.

Jom layanz... gambar. Amaran sila jangan #muntahhijau cos gambar agak banyak muahahhaaa....

Finale KSR Mini Karnival
Rilexslah GK baru first game dah serius nau-nau muahahhaaa
Finale KSR Mini Karnival
Hoi! ko tengah games sempat pulak ko suruh photographer snap ya
Finale KSR Mini Karnival
Di awal pagi sebelum games bermula netballers and referee #coach yang dah sampai tu haruslah bergambar reramai kans...
Finale KSR Mini Karnival
Group yang telah diundi untuk games pertama HQ/Jelebu vs Jempol/PD
Finale KSR Mini Karnival
HQ/Jelebu port dikunjungi GS, team Tampin/KP
Finale KSR Mini Karnival
Time ni Mrs. A pulak pi membawang kat port Jempol/PD ehh! takdelah pi jumpa kawan-kawan daerah yang lama dah tak jumpa
Dalam finale KSR Mini Karnival ni setiap team netball haruslah berlawan sebanyak tiga kali games cos group netball ada empat kesemuanya. Contoh team Mrs. A iaitu HQ/Jelebu first games vs Jempol/PD setelah lain-lain team habis games mereka team HQ/Jelebu vs Sban/Rembau dan last sekali Tampin/KP. Sebagaimana dijangka team HQ/Jelebu vs Sban/Rembau memang persaingan sengit. Masing-masing ada netballer yang wakil SBAM first quater tu team Mrs. A ketinggalan satu mata dengan team Sban/Rembau iaitu 7 - 8. Time break tiga minit tu masing-masing bagi semangat antara satu sama lain biasalah kata-kata semangat kita boleh!, kita boleh! tu wajib di pasakkan pada mereka yang jenis hati kecik nih! eeececewah! barulah semangat depa membara semula. 

Alhamdulillah second quarter team HQ/Jelebu berjaya mendapatkan jaringan pertama so mata pun jadi sama. Kemudian team HQ/Jelebu mendahului pula satu mata dihadapan dan selepas itu dibalas semula oleh Sban/Rembau adoiiila time nih! stresss...betul Mrs. A uols! geram amat-amat dengan GS si Fiza ni susah pulak rasa nak jaga dia, time training tu boleh je Mrs. A makan dia ehh! [poyo la ko Mrs. A hoii! muahhhaaaa] Akhirrr...nya setelah berhempas pulas keputusan berpihak seperti di bawah:-

Finale KSR Mini Karnival
Abaikan nota menang 2 mata tu #ralat Menang actually dapat 3 mata.
Ha! faham tak keputusan tu, tak faham tengok je part kedudukan tu so mesti faham ngeh! ngeh! ngeh!

Netball habis dalam waktu yang dijangkakan iaitu pukul 12.00 tengahari gittew. Namun yang sadisnya permainan dart aka damak delay sangat lambat so kekdahnya ramai yang dah pulang dahulu tak sanggup dah nak menunggu iaitu sehingga ke pukul 3.30 petang barulah acara penutup dan penyampaian hadiah dapat dijalankan. Tapi team netball memang sporting ramai je... yang menunggu sehingga karnival tamat.

Finale KSR Mini Karnival
Duduk di barisan team masing-masing sambil tunggu pengumuman pemenang dan ambil hadiah
Finale KSR Mini Karnival
Pengurus pasukan dan seorang pembantu jer... wakil pi amik hadiah ingatkan semua pi amik tapi katanya masa dah delay lama. So time ni Mrs. A wakil amik untuk hadiah netball yeay! kamilah juara
Bila majlis dah bersurai team netball HQ yang tinggal tidak melepaskan peluang bergambar amvoi!!! ayat kemahen!
Finale KSR Mini Karnival
Adoii! macam-macam kecohnya nak bergambar yang tukang snap ni pun suka nau-nau buat candid
Finale KSR Mini Karnival
Ha! buat gaya gigit medal katanya
Finale KSR Mini Karnival
Yang besar tu piala pusingan juara untuk keseluruhan. Tahun ini 2019 juara keseluruhan adalah team HQ
Finale KSR Mini Karnival
Ha! tu dia HQ all stars
Finale KSR Mini Karnival
Mrs. A masuk dua acara iaitu boling dan netball. Alhamdulillah dedua Johan
Finale KSR Mini Karnival
HQ menang hanya 3 mata aje lebih dari Daerah Seremban. Tetiba rasa mujurlah netball menang kalau tak maybe seri ehh!
Okay tamat kisah road to KSR mini karnival dengan posting Finale KSR Mini Karnival ini. Alhamdulillah Mrs. A dan kawan-kawan office yang turut serta dan terbabit dalam KSR Mini Karnival ini berasa sangat gembira walaupun hadiahnya tak seberapa tapi itu bukanlah masalahnya yang penting adalah ukhwah dan silaturrahim sesama rakan sekerja dapat dijalinkan dengan lebih erat.





15 ulasan:

  1. wah..tahniah..caya la...tahniah Mrs A for both game jadi juara...

    BalasPadam
  2. tahniah kak.... dapat jadi juara lagi
    dana dh lama sgt tak main bola jaring, tp kalau suh main insyallah boleh ingat lg semua step n pantang larang... cumanya cepat semput la hehehhe

    BalasPadam
  3. tahniah...
    pastu ammi nak cakap ni. Ammi jeles tgk Mrs A kurus. hahahahah

    BalasPadam
  4. wahhh..alhamdulillah..berakhir dgn jayanya.. TAHNIAH tuan rumah... :)

    BalasPadam
  5. Active nya kakkkk. Bagus bagus. Btw, congrats!!!!

    BalasPadam
  6. Tahniahhhh mrs A and team! Tak sesia training slalu. mendatang hasil Juara pulak tuu. Woo GK tu. Position yg paling ain tak suka sebab ain minat GS and GA hehhee

    BalasPadam
  7. Meriah.

    P.s: Kawan yang barang mekap tersangkut tu dpt tak balik barang?

    BalasPadam
    Balasan
    1. lepas settle dengan imigresen baru dapat.

      Padam
  8. fulamak Mrs.A masih gagah ha main netball ! cayalah !!! hehehe

    BalasPadam
  9. MSN, sila hantar pemilik blog ini ke olimpik jepun thn depan sbb dia msk 2 acara, 2x johan...dasat ni!!! ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Adoooiiila Anies ni pandai buat lawak antarabangsa ya... muahahaaha..

      Padam

MRS.A my blog my stori ©