Happy Birthday! Mak - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: Happy Birthday! Mak

17 September 2019

Happy Birthday! Mak

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Happy Birthday! Mak. Pada 14 September iaitu Saturday lepas adalah birthday mak Mrs. A lebih meriah kalau dipanggil nenek oleh cecucunya. Berapa umur mak Mrs. A tu biarlah rahsia katanya ngeh! ngeh! ngeh! berapa pun umur mak yang penting mak selalu ada dengan kami dan semoga Allah S.W.T sentiasa mengurniakan kesihatan yang baik dan umur yang berkat buat emak ku sayang.

Pada petang Saturday tu setelah pulang dari wedding adik biras Mrs. A (cerita di lain entrylah ya) On the way nak hantar mak balik kampung tu Mrs. A dan kids adalah belikan kek untuk mak. Actually ini Adik yang plan dan beli kek tu pun guna duit Adik. Hajat dia nak belanja nenek cos katanya masa result UPSR dahulu nenek ada bagi dia RM banyak jugaklah ha gitteww... Time Mrs. A dan Adik turun dari kereta beli kek kat Bakers Cottage tu mak tak perasan pun itu kedai kek hiks!. Adik pun dah siap beli  tu bawak sorok-sorak letak kat dashboard belakang cos we all plan dah sampai kampung nanti nak buat surprise.

Happy Birthday! Mak.
happy-birthday
Allah selamatkan Nenek, we love you nenek
Weekend lepas tak ramai pun adik-beradik Mrs. A yang balik kampung cuma yang ada kids dan Mrs. A jer... setelah neneknya masuk aje ke dalam rumah nak salin baju cepat-cepat Along cakap "oppsss! Nenek jangan salin baju dulu, kita potong kek dulu"sambil Aryssa dan Adik get ready the cake. "Potong kek apa pulak ni...kata Neneknya" tapi follow jugalah terus ke meja sambil bergambar, sambil layan we all nyanyikan lagu birthday Allah selamatkan nenek. Sambil mak cakap Alhamdulillah terima kasih ya belanja nenek kek, siapa belanja kek ni katanya? Aqil jawab Mrs. A. Terus kesat air mata orang tua tu sobs..sobs..sobs... adehh! touching la pulak!

happy-birthday
Staf Bakers Cottage tu 100 c&p note Adik yang tulis tu sampai eja birthday pun jadi beday jer... plus love ngeh! ngeh! ngeh!
happy-birthday
Happy Birthday! Mak
Itu sahaja sambutan yang we all mampu buat sekadar potong kek. Tapi tulah neneknya cakap ini pun dah syukur alhamdulillah yang penting doakan nenek selalu sihat. Happy Birthday Mak. Kakcik doakan mak semoga dikurniakan syurga tanpa hisab di akhirat kelak. Amin...


17 ulasan:

  1. selamat hari lahir makcik, moga di murahkan rezeki, di panjangkan usia dan diberi kesihatan yg baik...

    BalasPadam
  2. happy birthday mak!
    birthday mak sy pon bulan ni.. =)

    BalasPadam
  3. Semoga panjang umur murah rezeki, diberi kesihatan baik ye makcikk

    BalasPadam
  4. selamat ulangtahun utk mak Mrs A..smoga pjg umur & sihat selalu disamping keluarga tercinta

    BalasPadam
  5. selamat ulangtahun mak mrs.A.. semoga sentiasa di bawah lindunganNYA..

    BalasPadam
  6. Happy birthdya Makcik.
    Nenek ni kalau dpt hadiah dia punya sebak lain macam. Mama ammi pun selalu gitu. Cucu petik bunga depan rumah je pun selitkan kat tepi telinga neneknya...itu pun boleh buat nenek nangis.

    BalasPadam
  7. Sanah helwah makcik ��

    Seronoknya nenek bila anak cucu raikan ye. Moga mak Mrs A sentiasa sihat dan dirahmati selalu aamiin

    BalasPadam
  8. Happy bday makcik. semoga sihat selalu.

    BalasPadam
  9. selamat hari lahir buat bonda Mrs A, semoga di berikan kesihatan yang baik dan keberkatan usianya.. Aamiin :)

    BalasPadam
  10. Selamat Hari Lahir makcik.. Semoga terus dikurniakan kesihatan yang baik dan dilindungiNya selalu..

    Arissa ada iras nenek..

    BalasPadam
  11. Selamat hari lahir buat bonda Mrs A...semoga diberikan kesihatan yg baik & ceria2 selalu disamping anak2 & cecucu..

    BalasPadam
  12. Happy birthday makcik. Moga terus diberikan kesihatan yang baik dan dilimpahkan rezeki yang berkat. aaminn

    BalasPadam
  13. Rasa bahagia bila di rai oleh keluarga. Happy Birthday untuk ibu Mrs A.

    BalasPadam
  14. hepi hepi birthday ibu mrs A. done follow sini #439

    BalasPadam
  15. Thank you for your post. Really Great.What are some of the cheapest places to travel to in the world? From Asia to Africa and Europe, Things to do's got budget breakdowns for the cheapest ...

    BalasPadam
  16. semoga sentiasa sihat dan ceria selalu. selamat hari lahir, mak cik...

    BalasPadam

MRS.A my blog my stori ©