Jamuan Raya Kelas Adik - Tingkatan 1 Izzudin - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: Jamuan Raya Kelas Adik - Tingkatan 1 Izzudin

18 Jun 2019

Jamuan Raya Kelas Adik - Tingkatan 1 Izzudin

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Jamuan Raya Kelas Adik - Tingkatan 1 Izzudin. Pada 8 Syawal yang lalu kelas Adik iaitu kelas 1 Izzudin telah sepakat untuk membuat jamuan hari raya mereka. Konsep jamuan adalah pot luck. Rata-rata sekarang ini ramai yang suka akan konsep pot luck ni termasuklah Mrs. A ngeh! ngeh! ngeh!

Tarikh 8 Syawal tu dah di plan awal oleh guru kelas dan anak-anak murid kelas Izzudin mahu taknya sebelum cuti sekolah tu awal-awal lagi Adik dah sound Mrs. A. "Ibu nanti jamuan raya kelas setiap orang kena bawak pot luck tau." "Okay! Adik nak bawak apa tanya Mrs. A? Aqil pilih bawa pinggan, sudu, garpu, cawan polistren dan plastik sampah je... jawab Adik. Hahhahhaa ketawa besar Mrs. A dengar, sambil cakap good boy. Macam tahu-tahu jer... ibu dia ni sejenis tak rajin nak membawa makanan. Kekdahnya tu pada Selasa petang [12062019] Mrs. A dan Adik pun gigihlah pi membeli segala jenis barang-barang yang perlu dibawanya tu beli dalam 50 ketul setiap satu. Lagipun Kelas 1 Izzudin ada dalam 25 orang je campur cikgu-cikgi cukuplah tu just nice.

Jamuan Raya Kelas Adik - Tingkatan 1 Izzudin. Jom layan gambar yang cikgu depa share dalam group WhatsApp.

Jamuan Raya Kelas Adik - Tingkatan 1 Izzudin
Tudung pink cair tu (sebelah anak murid tudung biru) adalah guru kelas 1 Izzudin tapi dah nampak macam anak murid pun ya jugak hiks!
Jamuan Raya Kelas Adik - Tingkatan 1 Izzudin
Macam-macam juadah ada
Jamuan Raya Kelas Adik - Tingkatan 1 Izzudin
Konsep potluck 1 murid 1 hidangan
Jamuan Raya Kelas Adik - Tingkatan 1 Izzudin
Kelas potret katanya #1izzudinsmkkgv
Pagi time Mrs. A hantar Adik sekolah tu sempatlah Mrs. A tengok kemahen ha! cikgu-cikgi semua meriah berbaju raya termasuklah anak-anak murid yang terlibat semua pada hari tu berbaju raya. Betapa zaman berubah! sekolah sekarang ini kalau ada apa-apa occasion aje mereka bebas nak pakai baju ikut suka, beza dengan zaman Mrs. A sekolah dahulu kala ko pakai yolah uniform sekolah tu in- your-dream kalau nak pakai baju selain uniform muahhaaaaa....

Lain sekolah lain cara mereka begitu jugalah dengan sekolah Aryssa dan Along mereka tak guna konsep pot luck ni. Satu sekolah buat sekali jalan setiap murid kena bayar sedikit sumbangan untuk hidangan yang konsep kiosk. Tapi sekolah Aryssa dan Along belum buat lagi kalau tak salah Mrs. A dalam minggu ni.

 Jamuan Raya Kelas Adik - Tingkatan 1 Izzudin semoga silaturrahim dan ukhwah terjalin mesra sentiasa.


19 ulasan:

  1. Selamat berhari raya, aidilfitri tetap meriah

    BalasPadam
  2. seronok semua, bila anak murid dh pakai baju raya... nampak sama je ngn cikgu... cikgu lak kecik molek je

    BalasPadam
  3. anak2 aida lom lagi.
    tgh pk jugak ni hah... pe la nanti nak dibawakan if potluck, kan :)
    hu hu hu hu...

    BalasPadam
  4. meriah juga nampaknya tu
    yg penting anak2 seronok

    BalasPadam
  5. Wow meriahnya.. sekolah Syafi belum.ada lagi

    BalasPadam
  6. Seronok bila masuk bab jamuan raya. Baik dr sekolah sampai ke pejabat ye mrs A, semua meriah.

    BalasPadam
  7. Perghhh senang pilihan dia.. Tak payah susah-susah nak masuk dapur.

    BalasPadam
  8. Dulu sekolah..saat nilah yang ditunggu-tunggu..hehehehe..bukan apa sebab boleh balik awal.kikiki.

    BalasPadam
  9. Kan, dulu2 jamuan apa pun, baju sekolah tetap kena pakai .. tiada peluang nak bergaya ... Haha.

    BalasPadam
  10. meriahnya!!
    http://mylittlestoryi.blogspot.com/

    BalasPadam
  11. mesti diaorang seronok sangat kan. Anak saya baru celebrate raya kat tadika semalam. Hehe. Btw,selamat hari raya Mrs A

    BalasPadam
  12. sek abe kie akan sambut raya pada 22 jun sbb hari tu ganti cuti raya yg diawalkan baru2 ni.

    BalasPadam
  13. meriah nmpknya jamuan raya kelas adik tuu. hehe. rindu plak zaman sekolah

    BalasPadam
  14. Rindu plak nak raya balik time sekolah dulu dulu. Meriah sekolah adik tu

    BalasPadam
  15. meriah ni...cikgu kasi duit raya x? hahaha

    BalasPadam
  16. Alhamdulillah.. meriah jamuan raya mereka..

    BalasPadam

MRS.A my blog my stori ©