Lari Jangan Tak Lari - Ep 3 - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: Lari Jangan Tak Lari - Ep 3

March 27, 2019

Lari Jangan Tak Lari - Ep 3

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Okay sambung lagi cerita lari jangan tak lari Mrs. A bersama Adik dan Aryssa. Kejadian ini adalah pada petang Saturday 23032019 yang lalu. Oleh kerana Georgian Charity Run itu hanya akan berlangsung pada 13 April 2019 nanti [In Sya Allah] jadinya sepanjang sebelum tarikh itu Adik asyiklah duk nyanyi kat Ibu suruh pi training berlari-larian. Haish! macam-macamlah si Adik ni. Tapi tulah dalam nak tak nak Mrs. A dan Aryssa pun layankan jugaklah sebab macam seronok jerrr.... ngeh! ngeh! ngeh!

Finally pada petang Saturday another #roadto3km tersebut Mrs. A telah berjaya menghabiskan larian sebanyak 3.2km iaitu sebanyak 8 round uols. Yeayyyyy.... berjaya akhirnya pada percubaan kali yang ke empat sebenarnya ni.

Dah tamat 8 round tu wajiblah mencari air dulu tapi bismillah lah dulu hahahaaaa....
Sesi warm-up sebelum lari. Sempat pulak Aryssa snap
Mrs. A lari ikut cara Mrs. A jer... takdelah nak berlumba-lumba dengan si Adik tu uiiiiii mana nak larat kejar si Adik yang muda belia tu. Tapi walaupun begitu Aryssa masih belum berjaya mengalahkan ibu dia yang dah veteran ni hiks!. Come on Aryssa you are still young! eh! tetiba hahahhaaaa....

Walaupun 'timing' Mrs. A teruk iaitu lebih kurang 26 minit [lebih kepada berjalan laju] tapi Mrs. A dah cukup berpuashati sebabnya Mrs. A ni bukanlah seorang pelari long distance pun Mrs. A ni kalau berlari di zaman sekolah dahulu kala lebih kepada pelari jarak dekat iaitu 100 meter dan 200 meter jer... a.k.a. sprinter, kalau long distance ni memang totally out. Tapi tulah ni sengaja nak mencabar diri sendiri dan beralih arah pula kepada running, marathon!? lambat lagi kot

Lately ni memang Mrs. A dah terminat pulak berlari-larian ni [tak sedar diri dah veteran] di antara faktor penyebabnya adalah bila tengok kawan-kawan yang join acara marathon tu nampak macam meriah dan seronok jer... bila tengok IG @edansyah bertambah-tambah excited. Tetiba macam nak beli kasut Asic #Metaride haish! overrrr ko Mrs. A hoi!!! hahahaa..! #veranganitupercuma.

Last sebelum pulang petang tu sempatlah we all makan-makan waffle dahulu.

Heaven lepas berlari dapat makan waffle flavor favorite masing-masing
Oh! ya nak bagitau jugak ni actually sebelum berlari-larian yang ini, sebelum tu pada Saturday minggu sebelumnya Mrs. A ada juga berlari-larian bersama Adik time tu nak testlah berlari sebelah pagi tapi hancus cuaca panas sangat dapat 5 round je. Time ni Aryssa pulak tak ikut katanya mengantuk nak sambung tidur sebab malam tu dia ada training silat.

Adehhh!!! panas sangat Dik oiii!! jom ler.. kita pulang.
Cer tengok bebayang Mrs. A tu clear sangat dek cahaya matahari walaupun baru pukul 8.00 pagi
Hurmm... bilalah nak mula berlari lagi ni sebab cuaca petang-petang hujan sekarang ni. Adik pulak cuti sekolah ni tetap meneruskan aktiviti dia dengan cousin dia pulak. Dah dua hari pagi-pagi asyik duk berulang ke KOMBES tak hairan dengan ibu dah al-maklumlah ada gang lain huhuhuhuuuu...

Okay tu sahaja kisah Lari Jangan Tak Lari - Ep 3




21 comments:

  1. betul tu ptg asyik hujan je. so sy tkr training sblh pagi. mmg mengantuk n payah nk bangun...

    btw selamat berlari2 ya... nnt raya kita pakai kebaya nyonya sama2 heheeheheheheheh

    ReplyDelete
  2. bestnya lari2..kita lama dah xlari2 ni..:)

    ReplyDelete
  3. tgk gaya akak tu, mmg boleh lepas punya tuh...
    kalau dana mau berenti rehat lg lama dr berlari hehehhe

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..sudah semakin tangkas..terbaiklah..

    ReplyDelete
  5. Terbaek.. semoga sihat selalu..

    ReplyDelete
  6. tak lama lg event nya..lg 2 minggu..

    ReplyDelete
  7. KUAT JUGA TENAGA BERLARI TU MOGA BERJAYA NANTI

    ReplyDelete
  8. Powerlah 8 round. Hehehe. Dh practise bnyk kali nnt larian georgian ni mest boleh pecut ni. Hihi

    ReplyDelete
  9. Saya dah register untuk Fun Run kat sini wak, wish me luck ye..first time ni..

    ReplyDelete
  10. Wahhhh.....yg slim bertambah slimlah nampaknyya .....jeles ai hihi....Ohhh patutlah sampai sekarang suka bersukan, rupanya hobi sejak dari anak dara lagi ek. Patutlah body pun maintain cantik awak ye MA

    ReplyDelete
  11. Blog dah rupa lain nampak hihi...

    ReplyDelete
  12. Terbaik la... teman biasa berlarian anak selepas subuh je...

    ReplyDelete
  13. Nampak nya Mrs A semakin fit boleh lari banyak rounds dah.
    Tengok background gambar2 tu memeberi kenangan kepada saya.

    ReplyDelete
  14. Aktiviti yang menyihatkan badan dan menyelamatkan purse

    ReplyDelete
  15. fulamak Mrs A berlari-larian. wahhh masa skolah dedulu Mrs A sprinter rupanya ye. mcm sy ni mmg idok le bab lari-larian ni. kelaut dalam peginye hehehe

    eh nti PRK Dun Rantau Mrs A terlibat ke mengundi ? *tetibe* :P

    ReplyDelete
  16. Wah salute dengan Mrs A ni, active dan fit..

    ReplyDelete
  17. bersemangat gitu kan.. keep it up.

    ReplyDelete

MRS.A my blog my stori ©