Lari Jangan Tak Lari - Ep 2 - MRS.A my blog my stori MRS.A my blog my stori: Lari Jangan Tak Lari - Ep 2

March 14, 2019

Lari Jangan Tak Lari - Ep 2

Bismillahhirahmannirrahim...

As Salam and greetings to dear readers.

Lari jangan tak lari episod 2. Alhamdulillah petang semalam Mrs. A bersama Aryssa dan Adik berjaya merealisasikan plan untuk berlarian-larian lagi di Kompleks Belia dan Sukan, Paroi. Gigih tau petang semalam Mrs. A dari office sharp balik on time pukul 5.15 petang gittew.

Sampai kat rumah lebih kurang pukul 5.40 petang mujurlah jalan clear cumanya time tu ada rintik-rintik di atas cermin kereta hahahaaa.... Sesampai aje kat rumah Adik dan Aryssa dah get ready. Mrs. A pulak terus pi tukar baju dulu. Sekejap aje Mrs. A bersiap cos dah siap-siap solat asar kat office.

Kemudian berdesuplah ke Kompleks Belia dan Sukan Paroi. Haish!!! tak tau pulak gate depan closed ni mesti gara-gara besi longkang dah terkeluar tu kot, terlajak ke depan kena patah balik ikut pintu belakang. Walaupun time tu ada rintik-rintik hujan tapi we all meneruskan jugak hasrat hati nak berlari-larian tu.

1st thing 1st wajiblah warm-up dulu al-maklumlah umur-umur macam Mrs. A ni jadikan warm-up itu satu kewajipan demi kebaikkan diri-sendiri juga. Janganlah tetiba ko terus meluncur membuat aktiviti lasak, takut pulak terkejut urat-urat tu nanti muahahhaaaaa....

lari-jangan-tak-lari
Wefei setelah tamat berlari-larian sebanyak 6 pusingan
Petang semalam pun masih tak kesampaian lagi target untuk berlari 3km cuma mampu 2.4km jer... Lagipun petang semalam hujan turun melebat selepas we all berlari 6 pusingan tu. In Sya Allah plan nak sambung berlari-larian lagi this Sunday morning. Semoga menjadi kenyataanlah harapnya.

Sementara menunggu hujan reda tu we all pun bergambarlah dulu.

Aryssa
Diantara we all bertiga Aryssa paling last. Anyway good job Aryssa cuba lagi next time kalahkan ibu ya...
Aryssa

Aryssa-Mrs.A
Adik nikan snap gambar pun annoying tau. Sabar yolah Aryssa dengan ibu.
Alhamdulillah malam tu tiada yang sakit-sakit pun badan atau kaki masing-masing kalau tak! sure kena "bahan" dengan Mr. A a.k.a babah.

Okay setakat itu sahaja kisah Lari Jangan Tak Lari episod 2. Oh! ya lagi satu nak habaq lepas dah lari tu jangan lupa cooling down pulak!. Jadikan amalan juga barulah cara yang betul bersukan berlari-larian.


#roadto3km


18 comments:

  1. Terus semangat Mrs A dan anak-anak.PC lama dah tak berlari...macam dawai dah urat ni..mahu lebam muka PC kalau berlari..

    ReplyDelete
  2. wah tahniah kak..lama dah kita xlari2 ni..hihi

    ReplyDelete
  3. bersemangat ya kak, lagi2 anak2 yg ajak...

    ReplyDelete
  4. majulah sukan utk negara hihi
    senaman amat baik utk kesihatan

    ReplyDelete
  5. Ingatkan lari dari rumah.
    Selamat bersukan.

    ReplyDelete
  6. Suka tengok aktiviti mrsA ni mesti aktif je bersukan

    ReplyDelete
  7. sVs suka aktiviti outdoor macam ni. Good job mrsA

    ReplyDelete
  8. Semangat kuat betul awak ni MA...dah slim pun rajin lagi nak lari, kalau kitalah, dahlah balik kerja tak denya nak lari, terus terbongkang bawah kipas hahahha....


    ReplyDelete
  9. Saya tengah fikir nak join Fun Run tak ni, tapi lepas baca blog Mrs A terus rasa nak join.

    ReplyDelete
  10. inilah aktivi yang bagus untuk kesihatan

    ReplyDelete
  11. keren kak blognya...
    mampir ke blogku juga yaa
    https://panduansatpam.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Fuhhh 6 pusingan tu 👍🏻👍🏻😁😁

    ReplyDelete
  13. fuhhhhhh-- saya nak habiskan 3km skali jalan pun semput.. hahahah~

    ReplyDelete
  14. memula dulu sy pun mcm tu jg... tp kena rajin training laa... x pe sikit2 lama2 boleh msk marathon eh ehh

    ReplyDelete
  15. rajinnya join aktivit mcm ni.. kipidap

    ReplyDelete

MRS.A my blog my stori ©