Welcome April

April 01, 2017

As Salam and greetings to dear readers.

Welcome April. Haish! sekejap aje dah bulan April. Kalau bulan Hijrah today dah 4 Rejab, pastu dah Syaaban kemudian dah Ramadhan. Ha! bila sebut Ramadhan ni, puasa tahun lepas dah habis ganti ke belum? ngeh! ngeh! ngeh!

Image result for april
Google Image
Bulan April bagi Mrs. A adalah bulan yang sibuk nak sambut birthday buat orang-orang yang disayangi pertama-tamanya adalah birthday Adik dan Aryssa iaitu pada 22 April. Adik dan Aryssa tu tarikh kelahiran mereka sama tapi tahun berbezalah seorang tahun 2004 dan seorang tahun 2006.

Selalunya we all akan sambut sekali aje ialah dah tentu-tentu tarikh yang sama jimat pun jimat muahhahaaaa....

Kemudian birthday Mr. A pulak sama jugak dalam bulan April iaitu 29 haribulan gitew.... dan seorang lagi family Mrs. A yang sambut birthday di bulan April adalah my younger sister 30 haribulan April. AaHa nampak tak tu berturut-turut dan berderet-deret sambut birthday di bulan April. 

Tapi takpe mujurlah Mrs. A dapat kootoo jugak di bulan April ini so adalah extra RM nak beli kek untuk depa semua tu. Actually memang Mrs. A sengaja pilih bulan April nak dapat duit kootoo cos antara sebab-sebabnya itulah nak beli kek banyak kali tu nak beli kek ngeh!ngeh!ngeh!

In Sha Allah semoga apa yang Mrs. A plan diizinkan olehNYA. Okay! itu sahaja nak bebel pasal welcome April. Readers pula bagaimana apa kisah di bulan April?

You Might Also Like

16 comments

  1. Bulan ni birthday mak dan adik ana juga 😀

    Happy birthday in advance Mrs A. Kot2 terlupa nk wish ke nanti 😘

    ReplyDelete
  2. Happy birthday! jimat birthday semua bulan sama. hahaha

    ReplyDelete
  3. Wahhh lip lap lip lap lampu si April tu Mrs. A..
    Kebetulan ramai jugak kenalan LZ birthday diaorang dalam bulan April..

    ReplyDelete
  4. Bulan ni nak beli satu buku yg lama da dinanti. hehe. cepatnya masa berlalu kan april suda. haha.

    ReplyDelete
  5. Wahhhhh ramainya birthday bulan April. Termasuk la birthday saya! eh nak juga hahaha.

    ReplyDelete
  6. Perghhh bulan penuh kemanisan sbb bnyk nak makan kek..

    ReplyDelete
  7. erm, bulan april ni macam takda apa yg special buat sy. x tau plak nanti :)

    ReplyDelete
  8. a'ah ek. dekat sgt da ramadhan.
    aida plan minggu ni start pose ganti and pose sunat.
    tapi tu la. masih batuk selsema. saki baki yg ntah bila nak ok perfectly.
    next week la kita start in shaa Allah.

    ReplyDelete
  9. Tak lama lagi je birthday. Happy birthday!hehe wish awal2 senang. Pastu dah nak dekat ramadhan dah. kena bersiap sedia ganti semua puasa ni. huhue

    ReplyDelete
  10. birthday month la kiranya ya. all the best

    ReplyDelete
  11. happy birthday april babies semua...

    ReplyDelete
  12. Ramai April babies ye :)

    Semoga bulan nie semuanya baik-baik je untuk Mrs A :)

    ReplyDelete
  13. 4 org jugak tu nk kne celeb. So kena ade at least 3 kek :) Tp sronokkan bleh mkn mkn and gather dengan famly smua :)

    ReplyDelete
  14. Dapat duit kootoo tu yg best, tapi nak bayar bulan bulan tu yg malas haha.... Ambik lastlah MA...Best sikit.
    KIta pun bezday bulan April jugak.... so sekalilah ye portion kootoo tu haha..

    ReplyDelete
  15. happy birthday in advance for aprilians ;-)

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me