Mesyuarat Pembahagian Tugas

October 31, 2014

Macam serius sangat tajuk tu, mesyuarat uuolls... iya.... jangan tak caya apa ingat TMJ kahwin jer.. ke ada mesyuarat protokol. Mrs. A punya Sil nak kahwin pun ada mesyuarat gak tau. Kejap aje dah nak kahwin rasa baru jer lagi bertunangnya (cerita bertunang baca sini)

Mesyuarat tu berlangsung malam tadi kat Jiboi rumah my parents in-laws. Since minggu lepas lagi dah dijemput adik-beradik ipar-duai side my hubby supaya hadir mesyuarat ni. Last week Mil  dengan konvoinya iaitu anak-anak dan menantu-menantunya kecuali family Mrs. A & family Ateh telah pergi menjemput sedara-mara sebelah Mil kat area kampung Mrs. A kiranya kampung tu berjiran jer... dengan kampung Mrs. A otw nak balik semula ke Seremban Mil & konvoi tu singgah rumah Mrs. A kat kampung besan nak mengajak besan kekdahnya.

Kebetulan pulak Mrs. A balik kampung time tu, so we all bumped kat kampung time ni...Sil cakap Kakngah Thursday (30102014) sebelah malam ada Mesyuarat tau semua kena datang Jiboi. Mesyuarat pembahagian tugas semua wajib hadir no excuse. Amboi! cenggitu stricknya hah! kenala.... menghadirkan diri. Tapi bukan Mesyuarat semata aje sebelum tu solat Maghrib dulu kemudian baca doa selamat dan Isyak berjemaah. Selepas tu kita makan dulu.... dah kenyang perut barulah buat Mesyuarat tu. Hurmm.. lupa lak nak amik gambar time tengah makan-makan tu. My Mil masak sedap-sedap semua lauknya.

Sampai time nak meeting tu amboi siap diedarkan agenda tu dasat-dasat bebudak zaman sekarang ni. Mesyuarat dimulai dengan kata-kata aluan daripada chairman tak lain tak bukan my Fil. Tugas bermula dari Friday (07112014) lepas Jumaat kena rebus telur. Banyak telor nak rebus 1 ribu tak silap. Ketua rebus telor yang dilantik adalah my bil yang sulung Along. So sowwi Along ur sil ni datang lambat nanti ya.. coz kerja da... ngeh!ngeh!ngeh! uikss... macam-macam pendapat dan cadangan telah dibincangkan ermmm...baru malam tadi meeting dah mula blurr.. tu pasal ler ada baiknya my Sil suh noted tu.

Pastu si Bobo ni pun nak joint meeting jugak. [Iklan jap]

Tugas saya apa?

Ha! bila blurr-blurrr tu datang. Sila tengok note nih! [apaler...yang Mrs. A noted tu]



Agenda Saturday hinggalah agenda Sunday. Macam-macam ada al-maklumlah my Sil ni anak bongsu dah tu the only doter so parents pun layanz...jer. Kahwin bukan selalu kalau boleh sekali jer seumur hidup. Story -mory hari kejadian wedding tu In Sha Allah Mrs. A akan up-post tunggguuuu....

Sebahagian ahli Mesyuarat top gun - top gun tak nampak muka la pulak.

Apala...yang seyes sangat time ni 

Ahli  Mesyuarat paling junior suh adjourned segera

Ni dia Photographernya.
Sempat selfie lagi tu.




Lebih kurang pukul 10.30pm cenggitu berakhirlah Mesyuaratnya. Pesanan my parents in-laws nanti masa kenduri jaga perangai masing-masing jangan nak naik-naik angin. Kita nak meraikan tetamu. Banyak-banyak bersabar masing-masing ingat tu. Iya... ingat Abah & Mak. In Sha Allah.

Harapan dan doa kami sekeluarga semoga majlis berjalan lancar dan diberkati hendakNya.


You Might Also Like

4 comments

  1. Dahsyat jugak wedding preparation SIL Mrs. A..

    ReplyDelete
  2. semoga semuanya berjalan dengan lancar dan berjaya..amin

    ReplyDelete
  3. perghh ni kira wedding of the year la ni ehh..heheh

    btw Salam perkenalan sis ;)

    ReplyDelete
  4. Seronoknye dgr.. mesti close hubgn korang kan.. mcm mjls kt umh kwn lady d ngr smbln lak.. siap ade meeting.. bgs kan.. spy majlis smooth n msg2 fhm tgjwb msg2..

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me