Training Netball

October 16, 2014

Malam tadi 15102014 ada training netball kat Center Court Paroi. Finally aku dapat joint setelah 2 training sebelum ni aku tak joint. Pertandingan yang Ex-Stadian nak sertai itu, this weekend (Sunday 19102014). Pertandingan ni adalah bagi merebut piala Yang Dipertua Majlis Perbandaran Seremban (MPS).

Petang sebelum tu cabutan undi telah diadakan biasalah aku tak gi serahkan pada yang senior mereka yang lebih layak yang aku tahu main jer... Sebanyak 20 group bertanding setiap group dibahagi kepada 5. As for Ex-Stadian masuk group B huhuuuu...sama group dengan Sweeties iaitu group yang we all pernah kalah dalam pertandingan sebelum ini. Dutches pun sama group gak, dedua ni team kuat da... lelain MAB & Rembau B yang 2 ni tak tahu camne kekuatan they all coz we all tak pernah berjumpa.

Training start pukul 8.30 malam otw aku gerak hujan turun renyai-renyai tapi tak perlu risau coz Center Court adalah stadium tertutup. Aku diescort oleh Adik & Aryssa. Along tak nak ikut dia tinggal dengan babahnya. Walaupun aku tak bagi Adik & Aryssa ikut tapi they both berkeras nak jugak ikut so layankan ajelah.

Ibu bz trainig. Anak bz posseing

Aku ingat aku paling awal coz tepat 8.30 malam aku sampai, ghupernya Zilla & the KL gang dah sampai dulu. This time lebih teratur coz Ex-Stadian dah ada coach. Actually dia player import we all [player import tu tak boleh blah!] tapi dia buat coaching jugak, ni yang aku nak. Cara ni barulah pro sama kekdahnya dengan aku main dengan company aku sebelum ni coz company amik coach berbayar. Time aku games last time dialah salah seorang pengadil pertandingan. Walaupun Sebelum ni Ex-Stadian ada berkira-kira nak amik coach tapi we all cannot bare the cost. Tapi takpe sekarang Ex-Stadian dah ada coach harapan we all semoga akan terus maju jaya.

Jom layan gambar pulak.


Setelah warm-up sesi training pun bermula.
Ramai dari biasa coz ada 3 team semuanya time ni.
Satu team KL bebudak U coach punya anak didik.
Satu team lagi Dutches joint training sambil friendly match.


Buat diamond..buat diamond kata coach. Ewah takkan tak ingat dah kot baru 3 hari lepas katanya.


Kecik jer...saiz coach tu. Tepi sekali all black sebelah kanan


Cecari Mrs. A mana satu?

Huhuuuhuuu...rileks jap.
Habis lenjun bermandi peluh.
Time ni lepas dah lepas friendly game yang kedua.


Adik & Aryssa siap bawak tikar nanti senang nak baring-baring katanya.
Memang Aryssa baring pun.


Ha.... lega training dah habis dah pukul 10.30 malam pun, cooling down pun dah buat so time makan pulak.
Kuih bakar dibawa oleh Kak Kay T-shirt putih



Ini gambar dari FB kak Hamidah [akak jangan minta royalti ya].
Gembiranya we all. All black yang kecik comel jer tu.. dialah yang coaching.
Yang belakang tepi dinding lelaki tu pun main netball gak team KL tu ada campur lelaki. 3 lelaki.
Memang tak terkejor yop... sambil aku siap pesan adik hoi! you all tak yah main beria ok akak ni dah tahap makcik-makcik ni.

Okaylah dear readers doakan we all menang yer... if not pun at least lepas peringkat kumpulan. In Sha Allah
EX-Stadian boleh!

Ada tak sesiapa sudi sponsor head to toe? [perasan cam player international]


You Might Also Like

5 comments

  1. Good luck kak :D Nak jugak Adik & Aryssa ikut ya.

    ReplyDelete
  2. Seronok tengok aktiviti netball Mrs. A..
    Sampai terasa kepenatan itu..

    By the way, good luck!

    ReplyDelete
  3. dah lama kak jemah tak join tema netball ... tulang temulang pun dah mula mereput nie..

    ReplyDelete
  4. Good Luck..

    Lama dah saya x main volleyball... lepas main makan balik.... hehehe

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me