Happy birthday dear Azim Haiqal a.k.a Along

November 12, 2013

Azim Haiqal a.k.a Along turn eleven y.o pada 6.11.2013. We all takde pun wat majlis setakat sambut sesama we all jer... Tapi Along pun ok and steady takdelah meminta-minta suruh wat itu ini. A day before tu bersamaan cuti Awal Muharram gi makan kat luar. 

Aku tak plan pun babah je yang tetiba ajak makan kat luar. Bila they all tanya kenapa bu, aku pun bagitau ler...sempena birthday Along. Actually bukanlah, aku raser babah yang rasa bersalah coz dia jer... yang puas makan angin dari selatan ke utara (kerja punya hal). Aku dengan anak-anak time cuti dok umah aje.

Huh! jauh betul la hai setakat nak makan lunch je pun tu....nun kat Ampang. Dalam keta asyik ler tanya

Ibu!!! kita nak gi makan kat mana ni, bila nak sampai ni?

Babah jawab ikut jeler...jangan banyak tanya okeh!

Ha! kat siniler we all makan (this is 2nd times) - pic amik dari internet

Along & Aryssa tengah sibuk wat hal memasing
This is 2nd times we all makan kat sini, last time we all lepak kat luar coz babah tu senang nak tut... But this time we all makan kat sebelah dalam for surelah tak dapat nak tut... This time sebelah dalam pun dah lain sikit coz dia dah renovate dah bertambah besar lagi.

Hah! kat sini memang pure kari kambing coz walaupun we all order beriyani ayam tapi karinya itu tetap gak ada rasa kambingnya. Selain beriyani babah order gak nasi putih and masak asam pedas ikan merah. very the Johorian style masaknya.

Too many for adik tak habis pun tapi takpe boleh tapau




Dah! lama tak makan banana split. Ada 3 scoop 1 for along 1 for Aryssa & 1 for adik.



Adik dia tak suka sangat kambing so dia jadi pening lalat coz walaupun order beriyani ayam tetap ada rasa kambingnya mujur aku ade bawa minyak cap kapak penyelamat keadaaan.

Ermm...control ler tu.. serius bangat gayanya

            ===================/// ===================




Ada cerita disebalik potong kek ni. Hehhehehee...Actually kek ni babah beli the day of Along birthday 6.11.2013 tapi kek tu we all potong one day after coz Along dah merajuk dan Adik pulak dah! tidur. The same day aku pun memang ade belikan donut big apple untuk they all sajelah kira celebrate. Yelah kesian takde wat apa-apa pun. My kids pun sesampai rumah je terus makan dedonut flavor favorite they all.

Aku pulak masa tu kekejar masak untuk makan malam biasanya aku masak sesimple jer...lagipun nak kejar masa nak tengok Love You Mr. Arrogant ngeh!ngeh!ngeh! Tak silap time ni aku masak sayur campur ngan  sardin sambal huhuuu tak sempat siap da... stop dulu tgk LYMA bila iklan sambung masak. Iklan habis stop balik then sambung huhuuu haru betul bila dah addicted.

Btw sempat gak siap sebelum citer tu habis coz anak-anak aku pun duk meleka tgk citer tu by the time habis dinner pun dah ready then they all dinner. Aku pulak mandi biarkan they all jer.. makan together2. Hah! al-kisahnya sebab majuknyer kena marah ler.... lepas dinner memasing tak geti-geti nak kemas meja. Suka gak dengar ibu bebel but this time tak sempat bebel pun coz babahnya dah balik. Tengok pulak dapur makanan tak tutup meja tak kemas. Aku pulak baru jer... habis mandi habis semua kena marah termasuk ler... ibunya  huhuuuuhuuu kesian we all then terus majuk wat hal memasing biar jer...kek tu.

Kekdahnya besok petangya 7.11.2013 barulah we all potong kek tu. MORAL OF THE STORY jangan tengok citer-citer bersiri nanti addicted.

Happy birthday Along semoga menjadi anak yang soleh





Cepat la bu letih dah ketawa nih!

Sedap la kek ko Along ade blueberry 

Comotnyer...




You Might Also Like

0 comments

Top Commenters

Shout Me