Sukan Antara DUN

February 27, 2017

As Salam and greetings to dear readers.

Bernetball di karnival sukan UMNO iaitu sukan antara DUN (Dewan Undangan Negeri) Bahagian Rembau. Ha! ini adalah sambungan lagi dari entry ini dan ini

Dalam entry sebelum ini Mrs. A ada bagitau tempatnya di Kompleks Belia dan Sukan, Paroi tetapi di saat-saat akhir telah bertukar ke Center Court, Paroi. Malam tu urusetia bagi tahu katanya games netball dah tukar tempat kat Center Court, Paroi. Lalu dengan lajunya Mrs. A WhatsApp kat group netballers. Yezza... lagilah gang netball dan Mrs. A suka sebab Center Court indoor so takdelah kena panas.

Okay swafoto dulu.
Karnival sukan UMNO Bahagian Rembau
6 orang ini jer... gang netball Mrs. A.
Lain-lain tu Mrs. A tak kenal sangat pun depa tu memang puak Kota sebenar
Seawal 7.00 pagi Mrs. A dah minta gang netball datang ke Center Court sebab nak bagi jersi dan susun atur player. Al-maklumlah team bidan terjun mana ada pernah training together-gether muahhaaaaa.....

Walaupun dalam jadualnya games akan mula pada pukul 8.00 pagi tetapi takde maknanya lebih kurang pukul 9.00 pagi barulah games dimulakan. Oleh kerana urusetia ada menyediakan breakfast kekdahnya kita minum... dulu. Nasi lemak dan kuih-muih tu we all ambil je dulu simpan. Haish! manalah ada selera nak makan sebelum games. Dahlah DUN Kota 1st games.

Setiap DUN diwakili oleh dua team netball masing-masing iaitu team A dan team B. 1st Games DUN Kota B vs. DUN Rantau A. Selepas itu pulak DUN Kota A (team Mrs. A) vs. DUN Rantau B.

Lagi dua DUN tu adalah DUN Paroi dan DUN Chembong. Actually pada masa yang sama di Center Court, Paroi ini ada lagi lain-lain games sedang berlangsung iaitu volley ball dan sepak takraw.

Karnival Sukan UMNO Bahagian Rembau
Volley ball sampai dua court satu  court untuk games lelaki dan satu lagi perempuan
Takraw pulak bangunan sebelah Mrs. A tak sempat pi tengok pun. Cuma dengar sorak-sorai jer...

Karnival sukan UMNO Bahagian Rembau
DUN Chembong (purple) vs. DUN Rantau (yellow)
Karnival sukan UMNO Bahagian Rembau
Final games depa sesama depa jer... DUN Paroi A vs. DUN Paroi B
karnival sukan UMNO Bahagian Rembau
We are defender

karnival sukan UMNO bahagian Rembau
Jom..jom..kita wefei
karnival sukan UMNO bahagian Rembau
Eh! 9 jer... manalah seorang lagi nih!?
karnival sukan UMNO Bahagian Rembau
Bergambar bersama manager netball dan orang kuat disebalik team 'netball A' DUN Kota
Karnival sukan UMNO Bahagian Rembau
Juara Keseluruhan adalah DUN Kota
[kredit photo to Instagram YABDSU @mohamadhjhasan]
Huuhuhuhuu... team Mrs. A draw 1st games, second and third hancus. So sama jugak dengan team DUN Kota B hancus gitew. Kekdahnya we all pulang awallah. Tapi ada jugak manisnya bila mana DUN Kota menang secara keseluruhannya. Tahniah! DUN Kota uols make it finally.

Okay itu saja nak citer kisah Sukan Antara DUN. Majulah sukan untuk negara.

You Might Also Like

14 comments

  1. Kalah tak pe, tahun depan boleh cuba lagi... yang penting happening....

    ReplyDelete
  2. Seronok kalo ada aktiviti macam ni tapi saya tak pandai main volleyball.. hehehe

    ReplyDelete
  3. Wah...best ni...insyaAllah boleh cuba lagi..yang penting ajtiviti sihat ini mengeratkan ukhuwah..terbaiklah :)

    ReplyDelete
  4. Yeah!! majulah sukan untuk kesihatan.. Ohsem juga aktiviti macam nie.. merapatkan ukhwah..

    ReplyDelete
  5. Kalah menang adat bermain.
    Banyak fekdah lain yang kita dapat.

    ReplyDelete
  6. xpe, janji bersukan. keluarkan peluh...

    ReplyDelete
  7. MRSA KALAU DGN NETTBALL MINAT SUNGGUH KAN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe tulah K.Pi minat punya pasal semua pun main join jer...

      Delete
  8. Wah menyahut semangat KJ nampaknya ni hihi... Last main netball ni masa darjah 6. Lepas tu dah tak main dah....
    Sekarang ni kalau main agaknya esok terus demam MA hihi

    ReplyDelete
  9. majulah sukan untuk negara! 😄 ehhh,majulah sukan untuk kesihatan diri 😉 menang kalah adat perlawanan

    ReplyDelete
  10. wahhh mmg best bersukan ni.. dapat keluarkan peluh dan sihat. :)

    ReplyDelete
  11. Yg penting dpt main ;) Kalah menang dh no 2 je :)

    ReplyDelete
  12. wahhh hebattt... so kalu da mng ni wakil dun peringkat kebangsaan ke? cm ne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang menang tu akan wakil Bahagian Rembau vs. dengan Bahagian-bahagian lain.

      Delete

Top Commenters

Shout Me