Awal Dari Biasa

June 16, 2016

As Salam and greetings to dear readers.

Awal dari biasa tu maksudnya shopping raya tahun ini awal dari tahun-tahun sebelumnya. Kalau tahun-tahun sebelum ini we all selalu aje shopping last minutes. Pernah ada sekali tu tempah baju raya last minutes kesudahannya baju raya tu tak sempat siap muahhaaaaa... padan muka takde baju raya. Tapi mujurlah baju raya anak-anak sempat tailor tu siapkan. 

Berbeza dengan tahun ini Mr. A tu awal-awal lagi dah pergi menempah baju raya untuk we all sekeluarga. Nak kata awal sangat tu tidaklah tapi Friday 3 Jun sebelum puasa hari tu dah pergi menempahnya. Kalau tailor favorite Mr. A ni dia seorang aje yang akan uruskan semua. Mrs. A bagi ajelah baju contoh untuk dibuat ukuran. Tema color apa dah siap-siap discuss, beli kain kat situ dan tempah sekali.

Shopping-shopping raya pulak, last Saturday sempatlah pergi Suria KLCC.

Kata shopping raya apsal ko belek baju sport Mrs. A oiiii dah tu ke Sephora bagai.
Actually shopping raya untuk kids jer...

Hah! Suria KLCC ini pun favorite place we all tak tahu apsal yang suka sangat gi sini maybe dah lancar selok-belok kot. Dah pernah suggest kat Mr. A tu tukar tempat Mid Valley ke, SOGO ke, One Utama ke, tapi tak jalan. Takpelah Mrs. A ikut jer...janji hajat tercapai ngeh! ngeh!ngeh!

Sebelum jalan-jalan ke arah tujuan tu we all survey dulu kat mana letaknya Imperial Chakri Palace tempat untuk berbuka nanti. On the way tadi dah call buat reservations untuk lima orang. Mrs. A yang suggest tempat ini kat Mr. A mujur dia ok coz leceh kalau nak pergi tempat lain katanya. Mrs. A tertarik nak berbuka kat tempat ini pun sebab pengaruh blogger.

Kemudian we all berpecah dua the boys ikut babah dan Aryssa pulak dengan Mrs. A. We both terus ke Isetan nak cari kasut dan baju jalan Aryssa. Ntah! kenapa kat situ takde pun yang Aryssa berkenan balik-balik Mrs. A yang punya. Haish! tak boleh jadi nih! pastu pergi Uniqlo barulah ada yang si Aryssa suka. Aryssa amik, ibu pun ada gak selit seketul dua amik punya amik dah penuh bakul tak sedar time bayar tengok 999 cantik aje nombornya. Nombor kecemasan polis. Selepas Uniqlo naik pulak balik ke Parkson coz nak cari kasut Aryssa yang tak jumpa-jumpa lagi.

Sementara itu pulak the boys dah habis shopping. Pergi buat spek mata untuk adik. Actually adik dah lama mengadu yang mata sebelah kiri dia kurang nampak. Katanya kat sekolah time doktor datang dah pernah cek mata memang ada masalah rabun jauh.

Power 300... huwaaaa... kalah ibu dik!

Frame pilihan sendiri

Lebih kurang pukul 6.30 petang Aryssa dan Mrs. A pun geraklah ke Imperial Chakri Palace, tempatnya adalah di level 4 hujung sekali. The boys tak sampai lagi so we both masuk dulu duduk kat meja yang dah reserved.

Lambat betul the boys, sampai Aryssa dengan Mrs. A dah ansur-ansur amik makanan dah! barulah depa sampai. Bila jumpa Mrs. A aje bukan main becok adik bercerita. Ibu Aqil punya power banyak bu 300 katanya. Aqil pilih spek sendiri, color yang Aqil suka brand dia Ray Ban blaa...blaa...blaaa itulah ibu tak caya cakap Aqil sekarang dah caya kan??? haish! macam bertih jagung. Dah! dah pi amik makanan kejap lagi nak buka ni...

Okay citer lain, pasal food kat sini pulak, actually ini first time Mrs. A makan kat sini terjebak setelah baca kat blog, review pasal buffet Ramadhannya. Unfortunately Mrs. A tak survey pulak apa yang special tu pasal yang terlepas makan Mieang Kam tu. sepatutnya cubalah satu.

Inilah.dia.signature.appetizer.tu.Mieang.Kam
Inilah dia signature appetizer tu Mieang.Kam

Walaupun tempat ini agak besar tapi bukan semua tempat buffet, yang sebelah lagi tu boleh order ala-carte style. namun yang pasti time berbuka di mana-mana tempat pun full house. Mujurlah we all dah buat reservations siap-siap.

Buffet-Ramadhan-di-Imperial-Chakri-Palace-Suria-KLCC-Adult-RM91.90-Children/Senior-Citizen-RM47.90
Buffet Ramadhan di Imperial Chakri Palace, Suria KLCC Adult RM91.90 Children/Senior Citizen RM47.90

Food kat sini semuanya ala-thai dah namanya pun Royal Thai Cuisine. So dinasihatkan kepada yang bukan peminat makanan thai tu fikir-fikir dululah kalau nak makan di sini ya. Pendapat Mrs. A untuk Buffet Ramadhan tu pulak biasa-biasa aje cuma suasana aje yang agak menarik dan selesa.

Okay! itu sahaja kisah Awal Dari Biasa. Selamat menjalani ibadah puasa hari ke sebelas buat readers. Semoga puasa kita hari ini penuh berkah.



You Might Also Like

2 comments

  1. Wah.. Dh shopping raya.. Cikla belum lg.. Hihi Slmt berpuasa Mrs.A..

    ReplyDelete
  2. perrghhh da shopping raya... ;-)

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me