Tak Malu... Makan Kat Rumah Orang

February 01, 2016

Tak tahu la... nak buat macam mana dengan dia ni. Memang suka jer... masuk rumah Mrs. A pastu dengan muka tak malunya siap makan buat macam rumah sendiri.

Ha... inilah dia yang tak malu tu...

Alahai! Mrs. A nih itu pun nak berkira, anggap sedekah sudahlah

Seimbas pandang memang akan ingat itu si Tiga kucing Mrs. A yang sekor tu sebab bulu dia seakan-akan sama tapi bukan. Yang ini barulah Tiga.

Apasal kau lelap mata Tiga? Ouch!! flash tu lerr.. silau mata ai dibuatnya

Tak pastilah si sekor ini siapa yang empunya tapi memang menjadi extra task pada Mrs. A dan kids duk asyiklah nak keluarkan dia, sekejap keluarkan ikut pintu depan, sekejap kat pintu belakang tapi nanti dia muncul gak lagi. Takkanlah nak tutup aje pintu dan tingkap nanti apa kes pulak dengan kekucing Mrs. A yang nak keluar masuk tu.

Mrs. A dah suruh kids pergi investigation neighbour yang mana satu punya tapi sampai la nih masih tak ketahuan lagi. Aryssa kata itu neighbour sebelah aunty Ija punya, Adik pulak kata bukan. Cuma yang Mrs. A rasa yakin si tak malu makan rumah orang tu memang ada tuan dia, walaupun dia tak pakai collar tapi dia elok aje cantik bersih seperti bertuan. Tapi itulah kot perangai buruk dia suka pi merambu rumah orang dan buat macam rumah sendiri.

Moral of the story sila pastikan kekucing anda tak buat perangai cenggitu ya.



You Might Also Like

11 comments

  1. Hahaha comel je nama Tiga >_<

    ReplyDelete
  2. selain bawa rezeki, kucing juga lindungi rumah kita dari binatang berbisa

    ReplyDelete
  3. jiran2 pun jgn sesuka hati jengah rmh orang tak tentu masa. nak juga privesi..hihi

    ReplyDelete
  4. sian dia, memang tumpang makan agaknya Mrs A, mungkin kucing terbiar tak bertuan kut kan.. :)

    ReplyDelete
  5. makanan di rumah Mrs A sedap agaknya ;p

    ReplyDelete
  6. hehehe enjoy nampak kucing tu meow meow.

    ReplyDelete
  7. rumah Mrs A ramai kawan sbb tu dia suka makan kat rumah Mrs A... hehe

    ReplyDelete
  8. Cam anak jiran le, masuk2 rumah leh minta nasik....

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me