Cinta Paling Agung

July 23, 2015

Cinta Paling Agung bila tengok iklan dia terus Mrs. A tergoda nak tengok citer dia. Wajib tengok nih! Aaron Aziz tu hero dia pastu heroin dia Siti Saleha kemudian ada Mia Sara dan pelakon Indon tapi tak kenal arr..Time iklan tuh! Mrs. A tengah sibuk buat benda lain dengar pun seimbas lalu aje. Dalam hati kononnya malam nanti aku nak orderlah kat Astro First. Biar kids tidur dulu hiks!

Pastu sebelah malam yang dah larut malam time bulan puasa pulak tu, lagi satu esok tu hari bekerja. Aaah!!! tak kira nak tengok jugak Cinta Paling Agung dengan excitednya tekan 480 tunggu loading tu pun terasa lama. Hah! dah ada di screen riang kemain tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!! bila press OK tak boleh!!! uolss... muuaaahhhaaaahhaaaaaa.....!!!! padan muka ko Mrs. A belum time lagi ler... tapi Mrs. A tetap bersyukur coz hikmahnya tu terus masuk tidur esok kerja daaa...andai katalah boleh tengok mau terus sahur tak tidur dah pastu terus gi kerja kot.

Finally dapat jugak tengok time tu kat kampung semua orang dah tidur. Mrs. A pulak yang berjaga, coz tadi tidur awal sangat pastu terjaga pukul 3.00 pagi 3 Syawal terkebil-kebil tak tahu nak watpe terus teringat cerita Cinta Paling Agung yang ditunggu-tunggu.


google image
Excited sangat uols nak tengok lakonan terbaru Aaron Aziz. Amboi! di awal cerita aje dah ada adegan di atas katil auwww!!! malu mujur tengok sensorang. Citernya berkisar kisah rumah tangga iaitu Hairi (Aaron Aziz) dan Miza (Siti Saleha) dan cinta tiga segi. Seorang suami yang dah hilang rasa cinta terhadap isterinya. Bertahan cuma kerana anak dan rasa tanggungjawab. Lagipun si Hairi tu dah jatuh cinta dengan pompuan lain. Kononya pompuan tu bak bidadari yang mampu membimbing dia ke arah yang lebih baik dari dirinya yang sedia ada.

Miza isteri setia dan naif boleh tak sedar yang suami dia nih! dah jatuh cinta dengan pompuan lain namanya Dewi (pelakon Indonesia tak tahu nama sebenar). Huk! aloh kesian ko Miza tu pasal lain kali kena ambil tahu apa suami buat jangan percaya membuta tuli. Tapi yang bestnya Dewi yang Hairi jatuh cinta tu pulak dari family yang berpegang teguh dengan ajaran Islam. Kiranya mak pak Dewi ni orang alim gitu. Dewi pun sama baik jugak (baik kerrr?). Pada Mrs. A Dewi tu baik cool dan dengar kata mak pak dia. Hairi pun jujur dan ikhlas nak memperisterikan Dewi tu yang dia pi jumpa pak mak Dewi. Time jumpa nilah mak pak Dewi tu baru tahu yang Hairi ni rupanya dah beristeri. Pastu mak pak Dewi ni nasihatkan Hairi makan dalam punya nasihat sampai terkesan dan terfikir-fikir si Hairi tu dengan kekata mak pak Dewi tu. 

Dewi pulak lepas kena tampar dengan si Miza dan Miza ugut dia kalau dia sampai bercerai dengan Hairi "kaulah penyebabnya". Huhuhhuuhuuuu jiwa kacau jadinya si Dewi tu. Eh! cukuplah kot sampai sini. macam dramatik sangat Mrs. A buat sinopsisnya. Kalau nak tahu pi tengok sendiri ya...

Cerita dia biasa-biasa aje tak tahu kenapa tajuk dia cenggitu. Mungkin Mrs. A salah expectation kot pengarah maksudkan lain, Mrs. A harapkan lain. Ialah cinta paling agung tak semestinya sesama manusia. Terpulang pada individu itu sendiri nak mentafsirkan cinta paling agung untuk siapa dan kepada siapa. Tapikan dalam kisah Cinta Paling Agung tuh! tak seagung yang Mrs. A harapkan sedeh! uols....

Moral of the story tak yah nak set expectation tinggi menggunung sangat bila tak sampai tu pasal yang frust tertonggeng huhuuhuhuu.....


You Might Also Like

7 comments

  1. Mrs. A, watak Dewi tu lakonan Zaskia Adya Mecca.. I minat dia start citer Soleha time tu tgk sinetron Indon pkl 6 ptg tak pernah miss sbb dalam pantang.. Hehehe

    ReplyDelete
  2. Baru nak expectation tinggi. Gitu Ani tengok seperti biasa jelah hihi

    ReplyDelete
  3. Minat tengok aaron aziz dengan siti saleha dalam cerita Nora Elena. teringat Seth tan

    ReplyDelete
  4. macam best ... tapi tak ada astro la :p

    selamat hari raya Mrs. A :)

    ReplyDelete
  5. tngok iklan pun dah best...tak tngok citer lagi.

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me