Bersahur pizza

July 12, 2015

Bersahur pizza ker..??? Sekejap aje dah 24 Ramadhan In Sha Allah lagi 6 hari kita akan menyambut Syawal. Tak lama lagi berakhirlah rutin bangun di awal pagi yang seawal 4 pagi tuh! expecially buat para ibu Mrs. A yakin kebanyakkan isi rumah orang yang bangun terlebih dahulu adalah para ibu. Bapak-bapak dan anak-anak bangun kemudian kan..kan..kan...

Mrs. A selalunya memang adalah orang yang bangun dulu then kelentung-kelentang panaskan apa yang patut. Tetapi ada juga sekali dua yang kena masak almaklumlah lauk malam tadi kekadang habis licin. Ada juga bersahur pizza. Nasi pun sama, tapi nasi tu pada kebanyakkan harinya memang kena masak coz waktu berbuka biasanya portion yang tinggal memang tak cukup untuk portion di waktu sahur. Lagipun time sahur kalau makan nasi panas-panas barulah ada selera dan lebih ummphhnya.

Ada sekali sahur tu Mrs. A masak pizza. Pizza ni beli dari officemate yang tolong jualkan untuk kawan dia yang kerja Tesco katanya nak habiskan stok seketul 5 hengget jer... Rugi ooo tak beli.

Iniler pizzanya

Yang kelakarnya Mrs. A tak pernah masak gi pizza instant ni ikut jelah cecara kat kotak tu. Memula nak guna microwave tapi tukar fikiran la pulok di saat-saat akhir guna oven. Katanya panaskan oven hingga suhu 220 darjah celcius pastu masak 8 hingga 10 minit. Sambil tu jejeling jam uiks dah pukul 4.50am sempat kerrr.. Ni..???

Babahnya dah settle makan nasi. Along & Aryssa dah bangun tapi duk tunggu pizza tu, dah ke belum, dah ke belum katanya. Nanti lerr cheese dia tak cair gi tulis kat kotak tunggu sampai cheese cair. Ialah ibu..... tapi ni dah lebih 10 minit kata Along. Betul gak tu pastu Mrs. A pun check tengok ya Allah Along! bawah dia dah hitam hangus. Huhuuhu.... tulah ibu nikan.... takpelah makan yang atas jer...

Hitam itu menawan
Nak tak nak Along & Aryssa makan jugak pizza tu tapi yang sebelah atas ajelah kesian.... tak  berbaloi katanya. Takpe nanti ibu masak yang lagi satu tu betul-betul ya tak mau jadi cenggitu lagiks.

Moral of the story jangan mencuba-cuba memasak sesuatu yang anda tidak pernah  masak di waktu sahur. Ngeh! Ngeh! Ngeh!...












You Might Also Like

3 comments

  1. COmel Mrs A, Takpe, kenangan bulan ramadhan 2015

    ReplyDelete
  2. Siannye.. mujur xhangus semua.. :)

    ReplyDelete
  3. hihi betul jgk tu jgn mencuba2 masak yg xpenah masak time sahur takut ke laut jadinya...takpe la kenangan :)

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me