Annual Dinner SAINS 2016

May 20, 2016

As Salam and greetings to dear readers.

Annual Dinner 2016. Itu title glamornya title yang betul adalah Majlis Makan Malam SAINS dan Anugerah Pekerja Cemerlang hah! gitu. Tetapi oleh kerana Mrs. A tak berapa nak cemerlang itu pasal yang guna tajuk glamor aje tuh! ngeh!ngeh!ngeh!

Annual Dinner SAINS 2016 ini bertemakan Arabian Night, kekdahnya ramailah pak-pak arab dan minah-minah arab celup yang hadir dari segala pelosok daerah Negeri Sembilan pada malam itu termasuklah Mrs. A.

Pendaftaran kehadiran dibuka dari pukul 7.45 malam dan tetamu VVIP dijangka hadir lebih kurang pukul 8.30 malam. Aturcara majlis sangat santai, majlis dimulakan dengan bacaan doa kemudian Pengarah SAINS berucap dan seterusnya Pengerusi SAINS pula berucap. 


Annual.Dinner.SAINS.2016
Bila Tok Mat berucap sangat-sangat menarik kerana dia tak perlukan teks ucapan pun, bukan semua orang mampu buat macam tu.  Macam mana Mrs. A tahu??? Of course tahu sebab dia kan Pengerusi SAINS selalu aje dalam majlis SAINS Tok Mat berucap without teks.
 [kredit photo FB pages DSU]

Arabian.Night
Tengok tu ramai pak-pak Arab yang hadir [kredit photo to FB pages DSU]

Kemudian setelah selesai ucapan. Tetamu dijemput menikmati hidangan yang telah tersedia di atas table masing-masing menu of course Nasi Arab namanya Kabsah Rice dah temanya pun Arabian Night kansss... Selain dari Nasi Arab hidangan dessert pun ada disediakan tapi secara buffet nun jauh di bahagian belakang sesiapa nak pi arrr amik sendiri ada juga mee goreng untuk mereka-mereka yang tak suka Nasi Arab. Hidangan penutup pulak disediakan pulut mangga. 

Menu.Arabian.Night
Food overal  I dont like it. Credit only for Pulut Santan Mangga huhuuu... sedehh!!

Sesambil tetamu menikmati dan menghayati dinner masing-masing. We all juga dihidangkan dengan persembahan nyanyian oleh artis jemputan iaitu Betty Banafe.

Annual.Dinner.SAINS.2016
Betty Banafe dengan persembahan ala-ala Arabnya

Kemudian setelah settle acara makan-makannya maka tibalah ke acara penganugerahan pekerja cemerlang untuk tahun lepas. Jumlah keseluruhan pekerja yang menerima Anugerah Cemerlang adalah 69 orang termasuklah pihak Management. Di samping itu juga pihak SAINS turut memberi penghargaan kepada pekerja yang telah bersara sejak dari beberapa tahun yang lalu.

Anugerah tersebut telah disampaikan oleh YAB Dato' Seri Utama Hj Mohamad bin Hj Hasan selaku pengerusi SAINS.

mrs.a.blogstori
Tahniah!! kepada semua termasuklah rakan blogger LZ

Opppss!!! tidak dilupakan hadiah kepada mereka yang berpakaian mengikut tema sangat-sangat. Hah! ini dia seorang lelaki dan seorang perempuan.

Tu... dia Firaun dan Nefitiri. Kau mampu!!?? Kedua-dua dari kiri ya! 

Lucky Draw pun ada tapi cuma 17 sahaja. Syukurlah dari takde ya!! untunglah sesiap yang bertuah malam itu. Seperti biasa Mrs. A memang tak dapatlah. Cuma mampu tengok sesambil menunjukkan hadiahnya.

Inilah Lucky Drawnya kata model syiok sendiri itu ngeh!ngeh!ngeh!

AMARAN! gambar-gambar selepas ini agak annoying dan mungkin menyebabkan ketidak selesaan kepada sesetengah readers. Jika tidak mahu muntah hijau sila baca sampai di sini sahaja.

Sekiranya mahu meneruskan juga... jangan kata Mrs. A tak payung!!! Eh! silap jangan kata Mrs. A tak bagi amaran!!

Bergambar di prop adalah acara wajib

Mrs. A: Bell... ko kena wat macam nih baru real
Bell:  Ek! eler..!! overnya kakak sorang nih! (dalam hati)

Say!! cheese

LZ..., amik frame....amik frame tu kasi tunjuk der..

Rakan netball
HQ dan daerah bersama di malam Annual Dinner

Over!! ko Dekwa (netballers) sampai terlentang

Dan lagi a snap from camera

On the way nak ke kereta time nak balik terserempak dengan mak buyung ni!

Lebih kurang dalam pukul 11.00 malam maka berakhirlah Annual Dinner SAINS 2016. In Sha Allah kalau ada umur yang panjang tahun depan diharap adalah lagi.

The End cerita Annual Dinner Arabian Night.

[Kredit photo dari FB dan juga WhatsApp kawan-kawan]

You Might Also Like

6 comments

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




      (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







      Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

      Delete
  2. Hebat n meriah majlisnya bertemakan arabian night lagi.

    ReplyDelete
  3. sedapnya nasi arab .. cantiknya akak, untungnya kurus boleh pakai baju mana suka. hmm nak kuruss jugaaakk

    ReplyDelete
  4. amboiii masing2 melaram sakan yaa...

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me