Family Days Out : Lunch Lagi Di City Park Oriental & Tengok Jumanji

February 08, 2018

As Salam and greetings to dear readers.

Family Days Out : Lunch Lagi Di City Park Oriental & Tengok Jumanji

Yeah!!! muka ada senyum cos time Public Holiday Thaipusam aritu Aryssa telah berjaya mengajak babahnya keluar tengok wayang. Semua pun happy cos bukan senang nak outing cukup corum cenggini.

Plannya nak lunch di Restoren City Park Oriental, Seremban 2 kemudian tengok movie Jumanji. Kalau ikut hati Mrs. A nak tengok Maze Runner tapi kids dan babahnya nak tengok Jumanji. Haish! Jumanji pun Jumanjilah.

Restoren City Park Oriental, Seremban 2 ini adalah tempat Mr. A and the gang suka makan setelah dua tiga kali makan kat sini, kids pun dah terikut sama. Bukan setakat family Mrs. A aje suka gang office pun suka juga makan-makan di sini. Itulah bak kata orang kalau tempat sedap dan service bagus dengan senang hatinya kita akan pergi lagi dan lagi, dan lagi tak gitu uols!?

Menu pilihan we all pada hari kejadian.

Eh! ini tidak termasuk dalam menu. The boys dengan gadget memasing :-(
Signature dish pada hari kejadian, ikan siakap masak tomyam
A must have menu ayam goreng sambal [size L]
Butter prawn [kering]. Please buang semua kulit ya [size L]
Pucuk keledek goreng sambal [size S]
Khailan goreng ikan masin [size S]
Alhamdulillah rezeki, food sedap dan we all pun kenyang perut suka hati muaahahaaaaaaa.... Kemudian apa lagi blah ler... ke Aeon S2 pula cos nak tengok Jumanji. Hampir setiap hari Mrs. A dan gang lunch ke Aeon S2 ni tapi kali ini dengan kids dan Mr. A pula so kids ikut saja  ke mana arah ibu tak payah nak argue sangattt... segala selok belok dalam ni ibu dah hafal tau [amvoi!!! actionnya lah ko Mrs. A hoi!!!!]

Sementara The boys pi parking kereta, Aryssa dan Mrs.A ditugaskan untuk membeli tiket.
4 adult, 1 children
Fuh! mujur Mrs. A mengalah ikut depa nak tengok Jumanji kalau tak mesti menyesal tak sudah. Serius cakap citer Jumanji 2018 ini memang seronok giler... kelakar dari awal sampai akhir. Yang beria nak tengok tu senyap aje... Mrs. A pula yang terlebih-lebih ketawa dan excited. Tapi mujur tak kena bahan. Buat readers yang tak tahu nak tengok wayang citer apa tu ha pi lah tengok Jumanji guarantee tak menyesal punyalah. Sekadar pendapat jer... tak dibayar pun muahahhaaaaa.....

Okay last sekali kasi chancelah girls pula enter frame.

Along!!! tolong snap gambar Aryssa dengan ibu bagi cun punya.
The end.


You Might Also Like

8 comments

  1. Alhamdulillah.
    Dapat mengeratkan ikatan kekeluargaan

    ReplyDelete
  2. Gambar makanan tu menaikan selera .



    ReplyDelete
  3. perghhhh nampak menarik je ayam sambal tu
    filem jumanji memang kelakar
    hehehe

    ReplyDelete
  4. Ramai kata maze runner tak sedap..haha. so tak rugi la tgk jumanji.

    ReplyDelete
  5. tahniah tau!

    https://aniesandyou.blogspot.my/2018/02/tahniah-kepada-pemenang2-tudung.html

    ReplyDelete
  6. waa. kualiti time ni,
    jumanji tu mek nk tgk sngt tapi tak sempat nak pegi ganu untuk layan movie.
    dan ! Siakap masak tomyam tu first time mek dengar. nak bg cadangan la kat restoren kat sini untuk buat hidangan ni.

    ReplyDelete
  7. Hihi. Betul, pasti menyesal kalau tak tengok Jumanji. Maze Runner pun best jugak nanye tapi Jumanji lagi best sebab kelakar :D

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me