A Gift From Gang Lunch

June 05, 2017

As Salam and greetings to dear readers.

A Gift From Gang Lunch. Thank you very much my best Gang Lunch. Sayang you all ketat-ketat. Last Friday Mrs. A dapat surprise dari gang lunch dapat gift sempena birthday Mrs. A yang ke 24 tahun muahhhaaaaaaa 24 tahunlah sangat. Actually ini memang tradisi gang lunch memberi hadiah birthday kepada kesemua membersnya yang menjadi surprise adalah bila hadiah itu akan diterima. Terkadang cepat terkadang lambat bergantung kepada free time members yang tidak terlibat birthday pada bulan itu.

Dalam kes Mrs. A ini, Mrs. A memang surprise sungguh bukan pura-pura tau... cos tarikh birthday Mrs. A adalah 30 Mei dan giftnya dapat keesokan hari. Lagi pula time tu Mrs. A tengah busy hendak mengejar dateline menyiapkan paper mesyuarat. Memang cerita birthday tiada langsung tup-tup dapat gift.

Mula-mula seorang member datang biasalah cerita-cerita semasa. Tiba-tiba seorang demi seorang gang lunch datang kat cubicle Mrs. A. 

Meh! sini belanja gambar

gang lunch
Muka terharu campur gembira gitu... Ha! as usual kena paksa buka time tu jugak
Apa itu Gang Lunch buat Mrs. A? Gang lunch  itu adalah gang yang selalu keluar lunch bersama-sama tak semestinya satu department yang pasti bersama ketika nak makan tengahari muahhahhaaaa... Tempat lunch itu pulak ikut request members. Yang seronoknya tu we all sekepala takdelah berkira sangat tempat mana nak lunch tu. Follow aje mana-mana tempat lunch as requested by sesiapa di kalangan members. Alhamdulillah so far tiada masalah. Gang Lunch jugak ada group WhatsApp mereka sendiri. Of Course ler.... mana bisa tiada WhatsApp group.

Okay! jom Mrs. A belanja lagi gambar-gambar Gang Lunch ketika meraikan membernya yang celebrate birthday!

gang lunch
Terbaru adalah Mrs. A hew! hew! hew!
gang lunch
Gang yang ini sama jugak di bulan Mei cuma dia di awal Mei
gang lunch
Ini pulak time birthday kak .N
gang lunch
Ini birthday LZ. Tapi time dia we all terlewat sedikit dari tarikh sebenarnya. Harap LZ tak ambil hati
Oh! ya bulan April members tetap Gang Lunch ada 5 orang tetapi di pertengahan Mei members telah bertambah lagi seorang. So sekarang ini Gang Lunch dah jadi 6 orang. Cara we all membeli gift itu adalah kongsi-kongsi RM dikalangan members kecuali mereka yang celebrate birthday pada bulan yang diraikan itu.

Biasanya idea untuk membeli gift itu juga dikongsi bersama tetapi kadang-kadang ada jugak we all tanya nak gift apa hiks!. Then we all pun belikanlah. Budget takdelah mahal-mahal sekadar yang we all mampu aje yang penting tanda INGATAN tulus ikhlas.

Semoga ukhwah yang terjalin dikalangan Gang Lunch akan kekal manis-manis hingga ke Jannah. In Sha Allah. 

The end kisah A Gift From Gang Lunch.



You Might Also Like

12 comments

  1. selamat berbuka...

    http://tarotthefool.blogspot.my/2017/06/salam-ramadhan-dan-salam-finals-guys.html

    ReplyDelete
  2. Saling mengingat ni...alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah ada geng yg memahami dan saling mengingati. Ana baru tahu Mrs A satu opis dengan LZ. Hari tu ada baca entri besday LZ dan dia ada sebut juga pasal geng lunch. Tak tahu pula Mrs A salah sorang dr geng tu. :)

    ReplyDelete
  4. Happy Belated Birthday Mrs.A.

    Best jgak buat macam ni. Mengeratkan silaturrahim. 😍

    ReplyDelete
  5. happy belated birthday dear Mrs A..semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki

    ReplyDelete
  6. Kecik beso, kecik beso jer kita tengok hadiah awak tu tau MA. Apakah hadiahnya tu weyh!

    Seronokkan bila ada geng yg sebulu mcm ni. Dapat pulak surprise surprise gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhe... hadiah perfume kesukaan Mrs. A iaitu miracle by lancome dan jugak pes asam pedas yang Mrs. A suka.

      Delete
  7. Best ada geng sekepala macam ni. Takda la boring masa dekat ofis tu nanti.

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me