Outing - Palm Mall

March 28, 2017

As Salam and greetings to dear readers.

Outing - Palm Mall. Last Saturday outing bersama Adik dan Aryssa sahaja. Mr. A dan Along dengan hal masing-masing.

Mula-mula bawa Koko jumpa vet di Klinik Veterinar Chinta Qaseh, Garden Avenue, Seremban 2. Mrs.A tak bawa ke klinik yang biasa tu cos vet sana suggest pergi ke sini untuk check yang lebih details. 

Sebelum ini Mrs. A dah survey klinik Chinta Qaseh ini iaitu hari yang sama vet kat klinik biasa suggest ke sini (Sunday last 2 week). Time tu Mrs. A tak tahu langsung kat mana location sebenar klinik ni tapi mujurlah Waze sangat membantu dan sungguh baik la pulak,  menunjukkan jalan dengan tepat sekali. 

Unfortunately klinik closed time tu dah pukul 6.30 petang. Jeng...jeng..jeng... tapi sekarang Mrs. A tak mau citer Koko cos sedihlah... nantilah Mrs. A buat satu post khas untuk Koko the mama cat yang kuat semangat itu sobs...sobss..sobsss.... 

Okay kembali kepada citer outing. Tempat yang menang vote adalah Palm Mall, voting dua berbalas satu. Nasib kaulah dik! tak dapat nak pi main bowling kat Parkson Seremban Prima. Cos Aryssa dengan ibu nak pi Palm Mall nak lunch kat Black Canyon lagiks!

We all choose family set aje senang dan sedap and the most important things berbaloi-baloi.
  
Black Canyon
Family set. Tak ingatlah pulok set A ke B ke C ke D ke. Yang pasti tidak termasuk chicken chop tu
Mexican iced coffee
First time try Mexican Iced Coffee. Ooopsss sorry Mocha terderhaka la pulok!
Adik dan Aryssa all time favorite drink. Termasuklah Along kalau dia ada pun order ni jugak
[google image]
Oleh kerana yang tukang makan tiada maka set yang we all order tu banyak lagi tinggalnya. Sayanglah pulak nak biarkan aje. So we all tapau, balik rumah boleh makan. Selepas puas lepaking kat Black Canyon. Adik dan Aryssa berkira-kira la pulak nak pi nonton movie ke nak pi karaoke.

Amvoiiii... kemain hah! karaoke katanya. Keputusan sepakat depa nak pi karaoke. Okaylah ibu okay aje.... then we all pun "berkaroklah kau" kat Superstar Karaoke. Kepada sesiapa yang tak tahu kat Palm Mall ini ada karaoke tau, sama tingkat dengan GSC Cinema, to be exact sebelah-menyebelah jer...

Superstar karaoke
Google image
Tengok-tengok package mana yang berbaloi-baloi. Kekdahnya Mrs. A pilih package 1 hour with two soft drinks tapi kalau tersyiok boleh tambah masa katanya.

Okay ambil gambar satu dulu WhatsApp kat babah kasi dia jeles ngeh!ngeh!ngeh!

superstar karaoke
Mak kau over!
Actually ini first time we all berkaraoke kat Superstar Karaoke ini pendapat Mrs. A okay dari segi lagu-lagu yang tersedia, sound sistem pun okay dan staff pun friendly. Lagu-lagu variety dan banyak lagu baru. Pastu cara nak pilih lagu pun simple, mudah faham dan sangat cepat. Lain kali boleh datang lagi kita ajak babah pulak ya.... anak-anak, muaaahahhahaaaa dah ibu pulak terlebih excited.

Okay itu saja citer outing di Palm Mall. A quality time with my kids.

You Might Also Like

18 comments

  1. Tak pernah try black canyon tu. Boleh lah try next time 😋

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah nanti try ya...
      Mrs. A suka ;-)

      Delete
  2. Perut kenyang hati girang..yeyyy...

    ReplyDelete
  3. MASA BRHRGA DIKONGSI BRSAMA ANK2 DGN BHGIA

    ReplyDelete
  4. okay sangatlah tu. siap boleh tapau lagi . takdalah rugi kan

    ReplyDelete
  5. Lama LZ x gi Palm Mall dan makan kat Black Canyon tu.. Hurrrmmm mungkin satu hari nanti, hehehe

    ReplyDelete
  6. ramai kata black canyon sedap.. ok nak try la pasni..

    ReplyDelete
  7. Dah baca beberapa review pasal Black Canyon ni dan kebanyakannya positif je hehe. Nak try lah, btw bentuk cawan dia unik betul.

    ReplyDelete
  8. Kalau seisi keluarga ada, lagi seronokkan.

    ReplyDelete
  9. bestnye menu...pling best tgk bentuk glass tu...mcm kasut getah....

    ReplyDelete
  10. perut kenyang, hati manyak suka maaa 😘

    ReplyDelete
  11. sedap2 semua, mesti kenyang tersandar

    ReplyDelete
  12. Air tu tempting :) Yg tk boleh telan jugak lerr yg nk ye. Bab mkn semua sapu je :)

    ReplyDelete
  13. mata sy tertancang terus kat air tu perrghhhh

    ReplyDelete
  14. Tak pernah makan Black Canyon....makan berlauk rupanya. Sedap ke MA?
    Fuhhh...air pun nampak menarik jugak tu.
    Sesekali kasi babah jeles hihi...sapa suruh takmo ikut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. black canyon ni more to thai konsep, nom.
      aida baru skali masuk.
      ok la not bad. set yg aida and famili makan pun mcm mrsA pilih.
      nice. kenyang alhamdulillah.

      Delete
  15. aida pun pernah order guna cawan kasut tu, mrsA.
    syuhada la. tertarik dgn kasut tu ha ha ha.
    at the end, kami yg minum kopinya. syuhada x minat kopi :)
    boleh tahan ekk makanan nyer...

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me