Achilles Tendonitis

March 31, 2017

As Salam and greetings to dear readers.

Achilles Tendonitis. Apa itu achilles tendonitis? Doktor kata pada Mrs. A "senang faham kita panggil penyakit ini radang tendon ataupun radang sendi". Mrs. A sajalah nak share pasal achilles tendonitis ni sebab Mrs. A yang kena sendiri. Kekdahnya dapat MC dua hari iaitu Wednesday and Thursday, unfortunately Friday kena kerja daa... 

Bagi kes Mrs. A doktor kata penyakit ini disebabkan berkemungkinan Mrs. A terlalu banyak berdiri dan berjalan. Secara tepatnya tak dapatlah nak dipastikan sebab-musababnya. Cos nak kata Mrs. A nih! ahli sukan yang 24/7 berlari, berjalan, melompat dengan menggunakan kaki sepanjang masa tak jugak.

Kalau bernetball itu memang ada tapi itu pun bermusim muaahhhaaaaaa.... Doktor kata "ini saya bagi nama dia cuba you google for more information". Baik doktor nanti saya google.

radang tendon
Motif sangat tunjuk handwriting doktor
Untuk kes Mrs. A ini doktor bagi jel untuk sapu pada tempat yang sakit kemudian tampal dengan pelekat berubat yang doktor bagi tu. Satu lagi doktor bagi ubat makan, untuk urat katanya. Alhamdulillah sehingga entry ini ditulis Mrs. A okay jer... boleh berjalan dan drive keta seperti biasa.

Hasil google barulah Mrs. A dapat gambaran yang lebih jelas apa itu achilles tendonitis. Kalau tengok image yang serius tu uiks! ngeri pun ada. Mujur Mrs. A takdelah sampai tahap nak kena buat surgery. In Sha Allah semoga diri ini sembuh seperti sediakala. Readers pun doa-doakan ya...

Actually bila Mrs. A google ada banyak story berkenaan penyakit achilles tendonitis ini tapi Mrs. A pilih yang KLIK SINI cos Mrs. A tertarik dengan image yang kat bawah ini sama dengan tempat yang Mrs. A sakit tu. 

tendon
Goole image
Okay itu sahaja nak share kisah Achilles Tendonitis. Sesungguhnya sakit itu penghapus dosa-dosa kecil.

You Might Also Like

11 comments

  1. Semoga sihat selalu Mrs A. Betul tu, sakit tu penghapus dosa. 😊

    ReplyDelete
  2. mesti sakitkan dan perbanyakkan la bersabar

    ReplyDelete
  3. Ohhhh baru tahu pasal penyakit ni kak. Get well soon! :)

    ReplyDelete
  4. Moga cepat sembuh ye MA.
    Ngeri je dengar. Apa yg menyebabkan sakit ni ye MA. Pemakanan ke apa?.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan pemakanan.
      Kes Mrs. A banyak berdiri/ berjalan kot.

      Delete
  5. pernah dengar tentang radang sendi ni, cuma pernah dengar nama ja la. x tau sangat tentang penyakit ni. get well soon Mrs Ana :D

    ReplyDelete
  6. hmmmmm good info ni.
    terus aida pun jadik doktor google gak.
    nak tau further.
    hi hi hi :)

    ReplyDelete
  7. Baru tahu nama penyakit ni. Tapi bukan gout kan? walaupun tempat sakit tu dekat-dekat nak sama.

    ReplyDelete
  8. Ooo dia bengkak urat la kiranya kan?

    Rehat bnyk skit mrs A :)

    ReplyDelete
  9. apa2 pun semuga sis cepat sembuh seperti sedia kala...

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me