Selamat Pengantin Baru To My Cousin

February 11, 2017

As Salam and greetings to dear readers.

Selamat Pengantin Baru To My Cousin hahhahaaa... tajuk melayu campur omputih. Lantaklah janji catchy bak hang. Cikgu bahasa tolong jangan kecam Mrs. A ya... 

Actually tarikh kejadian adalah last weekend iaitu pada 05022017 tapi biasalah orang rajin up-date blog memang cenggini ler... kekdahnya. Cousin Mrs. A yang kahwin ini adalah yang lelaki, anak kepada bapa saudara Mrs. A iaitu adik kepada emak Mrs. A.

Okay kasi gambar satu.

selamat pengantin baru
 Selphie-selpot time OTW to Felda Jelai 2, Gemas
Walaupun semua family side Mrs. A plan nak pergi tapi we all dah sepakat pergi sendiri-sendiri so jumpa di sana aje ya... iaitu di Felda, Jelai 2. Mrs. A dan family terus gerak dari Seremban. Kakngah dan family, adik dan family, emak dan mak-mak saudara Mrs. A semuanya dari kampung.

Walaupun time gerak tak janji pun pukul berapa tapi boleh pulak time sampai itu kebetulannya sama. Lagi satu kebetulan yang lawak adalah salah rumah pun sama ngeh!ngeh!ngeh! Walaupun dah dua tiga kali datang kat rumah bapa saudara Mrs. A ni tapi tulah boleh pulak salah rumah lagi tu. Ini gara-gara ikut signboard punya pasal.

Nak jadi cerita we all tak tahu nama sebenar cousin yang kahwin itu cos dah biasa panggil nama panggilan Acik jer. Lagipun kat grup WhatsApp we all cuma mention anak pakcik Jeff a.k.a Jaafar muahahhaaa... padan muka. Paling sadis adalah Mrs. A dan kids siap dah turun kereta pastu mujur Bangah cepat-cepat panggil bagitahu ini bukan rumah pakcik Jeff ler... kita salah rumah ini. Hah! ??patutlah lain macam aje... fuh! mujur baru keluar kereta belum jalan ke khemah lagiks!

Kemudian nak senang cerita Mr. A suruh call cousin Mrs. A yang lagi seorang fetching we all yang dah sampai kat depan Sekolah Jelai 1 tu tak lama tu cousin tu pun sampai naik motor then we all pun follow aje dia phew! lega terus sampai dengan selamatnya.

selamat pengantin baru
Sempat Mrs. A snap gambar depa berdua
selamat pengantin baru
Bergambar bersama pengantin. Haish! muka iols berkilat hah!
selamat pengantin baru
Pengantin bersama ayah dan ibu [Pakcik Jeff dan Acik Idah]
selamat pengantin baru
Yang ini cousin we all dari Salak Tinggi [Anak-anak arwah paklong/maklong] Tu dia sihat-sihat semuanya.
selamat pengantin baru
The Heros in our family
selamat pengantin baru to my cousin
Emak , niece and cousin emak Mrs. A
selamat pengantin baru
Adik dan cousin ciliknya Putri Talia 
selamat pengantin baru
Awat serius bebenor perbualan dua beradik nih!? Pakcik Jeff dan emak
Amboi!!! yang belakang tu si Aryssa kemain lagiks berkaraoke
Mrs. A memang suka sangat pergi wedding invitation cos dapat jumpa sedara-mara dari dekat dan jauh, kawan-kawan dan jugak sepupu-sepapat. Time wedding ini we all datang lambat cos of that terlepas moment pengantin bersanding dan berarak dapat tengok pun kat video aje.

To my dear cousin Jamaludin Jaafar selamat pengantin baru akak ucapkan, selamat menempuh alam berumah-tangga semoga berbahagia hingga ke Jannah.

Okay! itu sahaja kisah Selamat Pengantin Baru To My Cousin. Have a nice weekend readers.

You Might Also Like

14 comments

  1. Selamat Pengantin Baru! Haha. Win betul boleh salah rumah. :P

    ReplyDelete
  2. SELAMAT PENGANTIN BARU KPD PASANGAN MEMPELAI YG CANTIK SEPADAN

    ReplyDelete
  3. Selamat Pengantin Baru kepada pasangan sepupu mrs a yer.. :)

    ReplyDelete
  4. em.. lama tak makan lauk pengantin.. hahahaha~

    ReplyDelete
  5. Selamat pengantin baru to Cousin MRS A :)
    Eh sedara MRS A yang dari Salak Tinggi tu nama apa? Sebab aqma pun ddk Salak Tinggi juga :)

    ReplyDelete
  6. selamat pengantin baru...lama tak makan lauk pengantin hihi

    ReplyDelete
  7. Selamat Pengantin Baru to your cousin, Mrs. A.. Nampak meriah.. Ramai sungguh saudara mara Mrs. A.. seronok tengok.. :-)

    ReplyDelete
  8. Gambar yg bertudung kuning, kat atas sekali tu, pengantin ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.
      Jangan marah saya ketawa.

      Delete
  9. slmt pengantin baru semoga mempelai berbahagia hgga ke syurga aminnnn

    ReplyDelete
  10. Esok pun saya ada kenduri kawen ofismate hubby kat Felda Kratong. Mcm malas nak berbaju kurung....aci tak hihi...

    Memang seronok dapat jumpa sedara mara janji jangan suruh masak hihi...

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me