Velocifero MAD

January 24, 2017

As Salam and greetings to dear readers.

Velocifero MAD!! apo ko bondo ea tu? Itulah persoalan yang keluar dari mulut Mrs. A apabila Adik sebut nak beli benda tuh!  Rupanya benda tu adalah electric scooter, "tengah trending sekarang ibu katanya". Hurm... sorrylah Dik ibu tak layanz... Haish! anak-anak zaman sekarang advance sungguh. 

Tetapi dah rezeki Adik mendapat jugak dia Velocifero MAD tu cos Mr. A a.k.a babah dia melayan. Velocifero MAD tu atau lebih dikenali oleh penggemar-penggemarnya dengan panggilan MAD nama panjangnya Mobility Adventure Design.

Share sikit gambar MAD500 Adik.

Velocifero Malaysia
Sedang charged. Oopps the three kitty pun nak enter frame jugak
MAD500
Sebelum beli tu katanya senang Adik nak gi mengaji lepas ni. Kemain lagi janji manisnya.
Kebetulan sungguh Velocifero MAD tu dealernya memang ada di Seremban haish!!! lagilah cepat depa dua beranak pakat meng ordernya. Cerita nak beli Velocifero ini timbul sewaktu bercuti di Langkawi tu. Time tu Adik tengah syok melayan naik motor kecik di Skycab. Ntah macam mana Mr. A tu terjumpa pulak FB pages Cervello Tres iaitu distributor for Velocifero Malaysia. Diam-diam order tetiba dah sampai.

Pada mulanya Mrs. A bebel jugaklah tetapi apabila difikirkan semula ada jugak kebaikkanya pada Mrs. A. Contoh senang untuk Mrs. A pi kedai mamak beli kicap apabila tetiba tengok stok kicap dah habis di kala tiada sesiapa pun di rumah untuk disuruh. Nanti kalau banyak bunyi tak dapatlak Mrs.A nak naik velocifero tu.

Untuk orang Nogori Semilan dan Melaka kalau berminat nak beli boleh check it out instagram @cervellotresn9 for more info. Yang sebenarnya Velocifero MAD tu ada lain-lain specification yang Adik punya tu MAD500 jer... cos itu je yang paling murah. 

cervellotresn9
Velocifero punya specification
Mr. A beli di sini Maison Moments Sdn Bhd, No 15, Jalan  KU 1 Pusat Komersial Universiti, 70300 Seremban (City), Negeri Sembilan Darul Khusus. Contact No.: 0174007800/ 0109005870.         Email: cervellotresn9@gmail.com. Social Media: cervellotresn9 / cervellotresmelaka.

Oh! ya ni nak habaq Mrs. A sekadar share aje janganlah ingat ada udang disebalik batu pula ya.... dan pada mereka yang tak tahu tu janganlah berlagak serba tahu bagi ajaran sesat kat orang yang tak tahu. Besar sikitlah tempat duduk dia, itulah, inilah choi!!! mujur Tipah dah bijak tidak mahu tertipu lagiks!. So kekdahnya tanyalah sendiri pada yang pakar.

Mrs.A velocifero
Okaylah bai!! Mrs. A nak pi beli pisang goreng jap
Itu sahaja nak share citer Velocifero MAD. 




You Might Also Like

16 comments

  1. Halamak.. Chomel lah scooter dia.. sempoi tu..

    ReplyDelete
  2. comelnya Mrs A naik, susah beno nak nyebutnya kan hihi.. abah kak ana ada naik ni di dataran menara condong Teluk Intan, pasatu dia pun minat pula dah hihi :)

    ReplyDelete
  3. stylo habis bergaya dengan scooter tu kan. kemain.

    ReplyDelete
  4. Waaahhh!! bestnya. Sukalah hero Mrs A tu ye:)
    Tapi kalau kakak memang tak pandailah Mrs. A sebab kakak ni basikal pun tak pandai tau. Kalau tayar 4 kakak bolehlah.

    ReplyDelete
  5. Nice lah..
    boleh order satu ni.

    ReplyDelete
  6. wahh..gapo pulak ni..comey pulak tu..

    ReplyDelete
  7. ooo ni ke nama scooter tu.. ada nampak security guna dkt masjid shah alam ari tu.. smart juga design ni..

    fuh boleh tahan harganye tu mcm kuar motor baru sebijik.. hehe..

    ReplyDelete
  8. Baru kenal ngan benda ni.... huhu

    ReplyDelete
  9. wahh siap harga tuuu., ;p x perlu amek lesen kan mkcik mrsA?

    ReplyDelete
  10. Smart juga MAD nie...selalu tengok Badri Radzi je yang naik MAD nie..hehehe

    ReplyDelete
  11. Harganya.. Fuh. Berpeluh Reen tengok.. Siap ada tempat duduk tu yg best. Hehee sesuai utk smua peringkat umur ya..

    Alhamdulillah rezeki lebih kluarga Mrs. A..

    ReplyDelete
  12. Mesti best bawa pusing pusing taman ni....teringin nak satu, tapi harga boleh tahan...kena menabung dulu byk2 ni...

    ReplyDelete
  13. waahhh best ni... kalau laa tmpt keje sy dkt boleh angkut sebiji ;-)

    ReplyDelete
  14. menarik ni!
    kena menabung la nk beli mad500 gaks :)
    senang nak gi beli grg pisang gak ha ha...

    ReplyDelete
  15. baru tahu nama benda ni....mahal juga yea harganye....

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me